Mire, nije lepo indoktrinirati druge ljude ( mislim na TomuD ), iznoseći im neistine o drugima i njihovim stavovima, jer iznosiš neistine kada kažeš: "Ne ceni on ni Hram ni crkvu, on veruje da sveta mesta uopste ne postoje. Jer po njemu, zasto bi Bog bio na jednom mestu, i zasto bi se covek molio na jednom mestu, kad to moze ciniti i u svojoj kuci"
Ovo što si izneo je neistinita tvrdnja, jer i mi imamo mesto gde odlazimo da slušamo propovedi na biblijske teme, i učestvujemo u Bogosluženju pesmom i molitvom.
Istina, to mesto ili crkva nije jedino gde se to čini, jer to sve čovek može činiti i kod svoje kuće, moliti se u kleti, jer je to i Isusova zapovest, da se verni mole u svojoj kleti.
Moe čitati reč Božju, ili pak slušati snimljene propovedi, ili ako ima internet - otići na sajt crkve i u vreme Bogosluženja pratiti direktan prenos propovedi iz crkve.
Što se tiče paganizacije, nismo mi nikoga paganizovali, već reč Božja razotkriva takve pojave, i ukazuje na to - šta je paganizam a šta ne, a istorijski kontekst govori kako se on pojavio i ustalio u crkvi.
Evo samo dva od mnoštvo drugih takvih tekstova:
"Onaj dan kad stajaste pred Gospodom Bogom svojim kod Horiva, kad mi Gospod reče: saberi mi narod da im kažem riječi svoje, kojima će se naučiti da me se boje dok su živi na zemlji, i da uče tome i sinove svoje;
Kad pristupiste i stajaste pod gorom, a gora ognjem goraše do samoga neba i bješe na njoj tama i oblak i mrak;
I progovori Gospod k vama isred ognja; glas od riječi čuste, ali osim glasa lika ne vidjeste;
I objavi vam zavjet svoj, koji vam zapovjedi da držite, deset riječi, koje napisa na dvije ploče kamene.
I meni zapovjedi onda Gospod da vas učim uredbama i zakonima da ih tvorite u zemlji u koju idete da je naslijedite.
Zato čuvajte dobro duše svoje; jer ne vidjeste nikakoga lika u onaj dan kad vam govori Gospod na Horivu isred ognja,
Da se ne biste pokvarili i načinili sebi lik rezan ili kaku god sliku od čovjeka ili od žene,
Sliku od kakoga živinčeta koje je na zemlji, ili sliku od kake ptice krilate koja leti ispod neba;
Sliku od čega što puže po zemlji, ili sliku od kake ribe koja je u vodi pod zemljom;
I da ne bi podigavši oči svoje k nebu i vidjevši sunce i mjesec i zvijezde, svu vojsku nebesku, prevario se i klanjao im se. i služio im; jer ih Gospod Bog tvoj dade svijem narodima pod cijelijem nebom" ( 5 Mojsijeva 4. 10 - 19 )
"A Pavle stavši nasred Areopaga reče: ljudi Atinjani! po svemu vas vidim da ste vrlo pobožni;
Jer prolazeći i motreći vaše svetinje nađoh oltar na kome bješe napisano: Bogu nepoznatome. Kojega dakle ne znajući poštujete onoga vam ja propovijedam.
Bog koji je stvorio svijet i sve što je u njemu, on budući gospodar neba i zemlje, ne živi u rukotvorenijem crkvama,
Niti prima ugađanja od ruku čovječijeh, kao da bi onome trebalo što koji sam daje svima život i dihanje i sve.
I učinio je da od jedne krvi sav rod čovječij živi po svemu licu zemaljskome, i postavio je naprijed određena vremena i međe njihovoga življenja:
Da traže Gospoda, ne bi li ga barem opipali i našli, premda nije daleko ni od jednoga nas;
Jer kroz njega živimo, i mičemo se, i jesmo; kao što i neki od vašijeh pjevača rekoše: jer smo i rod njegov.
Kad smo dakle rod Božij, ne treba da mislimo da je Božanstvo kao ikone zlatne ili srebrne ili kamene, koje su ljudi majstorski načinili po smišljanju svome.
Ne gledajući dakle Bog na vremena neznanja, sad zapovijeda svima ljudima svuda da se pokaju;
Jer je postavio dan u koji će suditi vasionome svijetu po pravdi preko čovjeka koga odredi, i dade svima vjeru vaskrsnuvši ga iz mrtvijeh" ( dela Apostola 17. 22 - 31 )