Neko lupi nesto i onda to ima veze sa religijom, to si u pravu, ali ostaje cinjenica da je izjavio glupost.
Gde ti je link za pomenuti tekst da vidim? Koji je to bankarski ekspert pisao o religiji. Boze pomozi!
Čim ne možeš da osporiš tekst pozivaš se na link.
Naravno da ima veze sa religijom sve. Loš rod ili dobar.
Sto se tice rodova, kao prvo protestanti nisu dali bolji rod,
Opet lupaš besmislice, ja imam zvanične podatke, a ti ih nemaš, nemaš nikakve osim svoje riječi.
a kao drugo i nevernici se spasavaju rodovima.
Niko se ne spasava rodovima. Eto koliko znaš Bibliju.
Zato Hristos kaze da ce - "pre carinici i gresnici uci u carstvo Bozje nego vi.." - fariseji.
Pa fariseji nisu ni imali rod, opet lupaš, svako svakome može ovo da citira. Pa ti zastupaš farisejstvo kažnjavanje prestupnika.
Pa i Pavle pise za nevernike, da se spasavaju po savesti.
Ljudi se spasavaju po milosti, a ne po nečemu drugom.
Uslovi spasenja su nešto drugo.
Zato se rodovi ne mogu generalno poistovecivati sa nacijom ili odredjenom verom,
Vidiš da nisu u stanju da opsoriš moje navode, ja svaki tvoj navod istaknem i dam na njega odg. a ti ovako uopšteno, naravno da je vezano za vjeru.
I to ne zavisi od vere!!!
Već sam naveo primjere da zavisi.
Hindusi i Jehovini Svedoci imaju bolji rod od svih,
Vidimo kod Indusa, hoće da vrate smrtnu kaznu zbog seksualnih prestupa, ubistava, ubijaju svoju djecu (žensku). Što se tiče JS oni uglavnom imaju spoljnu pobožnost,a to nije rod.
Čim dođe iskušenje kao kod fariseja oni popuste.
i Samaricanin je u Hristovoj prici bolji po rodovima nego farisej, ali farisej je bio religiozno ispravniji!
Farisej je bio samo spolja, takvi su i kod vas mnogi. A čim dođe iskušenje pokažu svoje pravo lice.
Ti ne razumes poentu!
Nista ti ne razumes!
Ti uoopšte ne možeš da osporiš moje navode, to se vidi čak i po načinu kako komentarišeš, ne smiješ da uzmeš konkretno nijedan moj navod i da daš ispod komentar. Vidi se da se vadiš iz neprijatne situacije, čak nisi u stanju ni da spomeneš veći dio mojih navoda.
Samo ti je taktika providna, uzeo si moj komentar kompletan i onda dao svoj komentar, bez toga šta osporavaš iz mog komentara.
I meni je stvarno postalo besmisleno s tobom diskutovati.
Naravno jer ne možeš da osporiš moje navode.
Zasto me lepo ne poslusas, imas bibliju, kad njoj verujes sve ti tamo lepo pise.
A ti evidentno ne vjeruješ.
Rodove ne mozes meriti ko na vagi, rodovi su pojedinaca a ne naroda ili verskih grupa!
Ti osporavaš Isusa koji je rekao da rod mora da se vidi, dobar ili loš. Pa šta je globalni nivo nego zbir pojedinačnih rodova.
Lupaš li ga lupaš.