Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Međusobno povjerenje kod nas je na veoma niskom nivou..
Samo 11,6% ispitanika u Srbiji smatra da se u većinu ljudi u Srbiji može imati povjerenje, dok 86,2% ispitanika smatra da u Srbiji treba imati "oči i na leđima"(EVS 2008).
Haha, cuj podatak
Pa normalno je da ne mozes verovati coveku u srbiji, jer ce gledati da te zakine ako moze, jer je nizak nivo egzistencije i svi se bore da prezive!
A pored toga, to nije pokazatelj "pravoslavne vere", jer su gotovo svi anketirani ljudi "nevernici"!
Uzeo si uzorak od "100% nevernika" i onda tvrdis kako su "takvi pravoslavni vernici"!
Ti si manipulator!
U Francuskoj 22,2% ispitanika vjeruju u druge ljude. U Njemačkoj koja je na sjeveru pod uticajem protestantske tradicije, a na jugu pod uticajem katoličanstva, 34,8% ispitanika smatra da može imati poverenje u druge ljude.
Kod njih je visok nivo egzistencije, oni nemaju problema da nadju posao. Ako ne rade puno radno vreme ili u opste ne rade, drzava im placa stan. Pa normalno je da ce imati poverenja u druge, kad svi imaju sve!
Takodje, taj uzorak od "100% nevernika" ne pokazuje kakvi su protestanti zaista!
Amerikanci su danas oko 46.5% stanovništva protestanti po svom vjerskom opredijeljenju, a statistika otkriva da njih 45% ima povjerenje u druge.
Vazi isto kao i za ove, drzava dobrostojeca, dobar socijalni program, nema siromasnih da mole hleb kao kod nas, nije problem naci posao, drzava brine o onima koji nemaju! Normalno je da imaju vise poverenja u ljude!
I opet si uzeo uzorak od "100% nevernika" koji ne odrazava pravo stanje vernika.
U zemljama sa izrazito protestantskom tradicijom povjerenje je drastično veće: u Norveškoj 59,8%, dok u Danskoj, Finskoj i Švedskoj preko 60% ispitanika smatra da u druge ljude može imati povjerenje.
Isto kao i za ove gore!
Anketiras obicne ljude na ulici, koji veze sa religijom nemaju, ili su deklarativni vernici na papiru (kao i kod nas), a ne zive Hriscanskim zivotom, i onda tvrdis kako je to pokazatelj kakvi su zaista protestanti!
A pitanje je da li ste uopste i anketirali ljude ili ste podmetnuli svoje!!!
Ovo je sigurno anketa iz kuhinje neke od protestantskih grupacija!
A ja dobro znam kako se ankete rade, jer sam prisustvovao kreiranju jedne u adventistickoj crkvi, gde je Radisa Antic drzao predavanje, pa su umesto da pitaju prolaznike podmetnuli svoje ljude iz crkve da daju odgovore pred tv kamerama!
Prevrnuo mi se zeludac!
Time se vi bavite, namestate ankete, i zato te ankete nista ne vrede!
Ti si obicni manipulator! I toga si svestan!
Btw, gde je Crna gora u anketi???
Poslednja izmena: