Za Pravoslavce...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ko je Mire progonio i ubijao, da li pravi vernici, ili oni koji su veru uzimali kao izgovor za svoje interese.

Hajde ne budi neozbiljan, jer ti pravdaš mračni srednji vek nekim izjavama pojedinaca.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Ja nisam zločinac, niti je to moja crkva.
Koje rekao dasi ti zločinac njko , a tvoja crkva toje već nešto drugo
Za izjave pojedinaca ne odgovaramo ni mi ni moja crkva.
Ti ne , ali tvoja crkva toje nešto drugo
A što se tiče zoločina, šta je papstvo radilo nego ubijalo neistomišljenike, a nije propovedalo istinu.
Pusti ti Papstvo štoje railo , bolje dase zapitaš štosu tvoji radili , ruke su vam do ramena u krvi
Ali hvala Bogu, on će sve urediti vrlo uskoro.
Da hoće prvi ste vi u Paklu , ma ne vi ionako neverujete da duša ili duh živi poslje smrti , vi vjerujete daćete svi završiti na ORIJONU kod vaše vračare , pa sretno
A sami kazete da ste "protestanti" i svrstali ste sebe u tu grupu a oni su cinili zlocine isto kao i katolici.
Još gore

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ko je Mire progonio i ubijao, da li pravi vernici, ili oni koji su veru uzimali kao izgovor za svoje interese.

Pa Laodikeja zar Luter i Zwingli nisu bili pravi vernici koji se velicaju kao sveci u vasoj knjizi "Velika borba"?

Dakle nisu bili "pojedinci"!!!

Evo sta EGW kaze o Zwingliju:

"Nauku koju je Cvingli propovijedao, on nije primio od Lutera. To je bila Kristova nauka. " (Velika Borba)

Dakle, vasa prorocica tvrdi da je to bila "Hristova nauka"

A vidi sta je Zwingli ucio:

"Zwingli je držao, da u slučaju potrebe, je masakr biskupa i svećenika rad zapovijeđen od Boga.''
(Janssen, V, 290)

Zar ga je Hristos poucio da ubija biskupe i svestenike???

Elen White s druge strane kaze o Luteru:

"Luter odpoceo ovo delo pokrenut od Duha Svetoga... Bog mu je odredio delo koje je trebalo da svrsi i poslao nebeske andjele da ga stite"
(Velika Borba 103, 105)

Dakle ona tvrdi da je Lutera vodio Bog!

A vidi sta je Luter izjavio:

"Kad bih imao sve franjevce u jednoj kući, ja bi ju zapalio … U oganj s njima!" (Grisar, VI, 247; Razgovori za stolom [priredio Mathesius], 180; 1540.)

Zar je Hristos ucio Lutera da "ubija katolike"???

Evo sta EGW pise o Melantonu, saradniku Martina Lutera:

"Bozje providjenje poslalo je u Vitenberg Melanhtona"
(Velika Borba 106)

A vidi sta istorija kaze o njemu:

"Melanchthon se složio s procesuiranjem protiv njih s tjelesnim kažnjavanjem'' (Janssen, V, 290)

Da li je Hristos ucio Melanhtona da "muci katolike"???

Vidis, dovoljno je samo par citata iz istorije da obezvredi EGW i citavu vasu protestantsku nauku.

Protestanti nimalo nisu bili miroljubivi i pobozni ljudi, oni su bili "buntovnici" kako ih istorija i naziva "protestanti" protv vlasti i protiv crkve. Zato su i zavrsili kako su zavrsili na lomaci, jer ih je drzavni aparat na to osudio jer su ga uzurpirali.

Hajde ne budi neozbiljan, jer ti pravdaš mračni srednji vek nekim izjavama pojedinaca.

Pa prema ucenju vase crkve i EGW, to nisu bili "pojedinci" vec vasi "duhovni oci'' i "Bozji ljudi"! I to su njihove izjave!

Vasa nauka je ovim oborena, a vi ispali zlocinci, jer ste radili isto ono za sta optuzujete druge, ubijali ste i progonili katolike...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pusti ti Papstvo štoje railo , bolje dase zapitaš štosu tvoji radili , ruke su vam do ramena u krvi

Reci to onima u Hondurasu, Kolumbiji, Venecueli itd.

Po vijestima (rodovima) ćemo se poznati.

Kakve nam vijesti stižu iz dominantno katoličkih država i dominantno protestantskih država.

Meksiko i Brazil razoreni kriminalom i korupcijom kao i sva katolička Amerika.

Nema boljeg mjerila od djela.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Reci to onima u Hondurasu, Kolumbiji, Venecueli itd.

Po vijestima (rodovima) ćemo se poznati.

Kakve nam vijesti stižu iz dominantno katoličkih država i dominantno protestantskih država.

Meksiko i Brazil razoreni kriminalom i korupcijom kao i sva katolička Amerika.

Nema boljeg mjerila od djela.

Jeste li ubijali katolike?

JESTE!

Jesu li vasi duhovni Oci Luter, Cvingli i Melanhton ucili da treba ubijati i muciti katolike?

JESU!

Jesu li protestanti u sprezi sa drzavnim vlastima progonili i ubijali katolike?

JESU!

Jeste li ratovali protiv katolika i rusili njihove svetinje? Jeste li gusili versku slobodu?

JESTE!

Najbolje vidimo vase rodove po onome sto ste radili u proslosti (a ni danas niste bolji)! Vi ste prevaranti i zlocinci, pobunjenici protiv vlasti!

Ti mozes samo da se inatis i pravis lud po obicaju! Nista bolji nisi od P4, zapravo isti si!!!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, pitanje je da li su ove izjave verodostojne i ko je taj koji ih je izneo, tako da je diskutabilno da li možemo da ih prihvatimo kao verodostojnim.

Ti prihvataš zvaničnu nauku, jel tako?

E pa vidiš.
Kao što ti ne prihvataš izvore o velikom otpadu koje sam iznosio, zašto bih ja prihvatio izjave ko zna kojih pojedinaca, koje si pronašao na ko zna kojim sajtovima, protivnika Protestantizma.

Dakle, ovo što iznosiš ne postoji u zvaničnim istorijskim izvorima, već u izjavama pojedinaca koje si pronašao ko zna gde, a google pretraživač trpi svašta u svojim arhivima.

Lično nisam za bilo koji oblik prisile, a ponajmanje za bilo kakvo mučenje i ubijanje, ali se slažem sa biblijskim principom - da crkva treba iz svojih redova da ukloni isključenjem one koji ne žive u skladu sa jevanđeoskom istinom, niti rađaju rodove posdvećenja.

U tom smislu na globalnom nivou sveta - lično smatram da su Rimokatolicizam i Pravoslavlje bila dva najveća duhovna svetska zla - kako u istoriji tako i danas, jer propagiraju otvoreno Vavilonsko mnogoboštvo, što predstavlja prikriveni satanizam koji je sotona kreirao radi duhovne indoktrinacije čovečanstva, i vođenja na krive puteve, i držanje u najvećem obliku duhovne tame.
To su ideologije koje vode jedan deo čovečanstva u potpuni duhovni mrak, prvenstveno iz razloga što ne propovedaju čistu biblijsku istinu jedanput predanu svetima, ne vode ljude na izvore žive vode gde čovek može da utoli svoju žeđ za Bogom.
Na drugom mestu - ne daju ljudima lični primer pobožnosti, što je najveća sramota koja baca ljagu na sve ostalo.

Dakle, zabraniti vlašću ( ne proterivati ni ubijati ) ovo veliko zlo, bilo bi apsolutno ispravno, i poteze koje su pravile određene nacije u istoriji po ovom pitanju, poput protestantske Engleske - bili su delimično ispravni.

Ponavljam, nisam za bilo kakvo proterivanje ni ubistva - jer Hrišćani ne treba nikoga da proteruju i ubijaju na osnovu vere, ali se slažem "da Bog ne pravi nikakve kompromise sa bezakonjem i lažima, i može da učini određene korake da se zlo iskoreni, a to je najefikasnije "EVANGELIZIRANJEM CELOG ČOVEČANSTVA SILOM BOŽJOM"

Do toga neće doći, jer se svet nalazi u duhovnom i moralnom haosu, i lično ne verujem da postoji i jedan čovek koji bi u ovom trenutku bio spreman da prihvati istinu ljudskom intervencijom.
Zato će Bog uskoro progovoriti, i ceo svet će tada čuti istinu iz samih Božjih usta, koja će biti praćena ispoljavanjem slave Božje, i čuda, i manifestacija u prirodi.

Zamislimo situaciju da svi mi sutra dođemo pred vrata Božjeg carstva, i Bog primi jednu grupu Hrišćana, dok druge ne primi"

Šta misliš, ko bi tada mogao lepo da govori o Bogu iz ove odbačene grupe.
Forumi bi bili puni tekstova protiv Boga i takvog njegovog postupanja i diskriminacije.

Što se tiče pitanja koje mi je nabačeno, a koje glasi: Zar ga je Hristos poucio da ubija biskupe i svestenike???

U vezi toga ponavljam: "pitanje je da li su ove izjave verodostojne i ko je taj koji ih je izneo, tako da je diskutabilno da li možemo da ih prihvatimo kao verodostojnim"

Na ovo se može postaviti i kontrapitanje.

Ko je dao vlast Rimokatolicizmu i papama da ubijaju i muče ljude, žene, starce, pa čak i malu decu, koji nisu bili Rimokatoličke orijentacije, već upravo protestantske, ali i drugih vera?

-------------------------------------------

Antonija, Adventistička crkva NIKADA nije nikoga progonila ni ubijala.

Nemoj da izmišljaš.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Jeste li ubijali katolike?

JESTE!

Jesu li vasi duhovni Oci Luter, Cvingli i Melanhton ucili da treba ubijati i muciti katolike?

JESU!

Jesu li protestanti u sprezi sa drzavnim vlastima progonili i ubijali katolike?

JESU!

Jeste li ratovali protiv katolika i rusili njihove svetinje? Jeste li gusili versku slobodu?

JESTE!

Najbolje vidimo vase rodove po onome sto ste radili u proslosti (a ni danas niste bolji)! Vi ste prevaranti i zlocinci, pobunjenici protiv vlasti!

Ti mozes samo da se inatis i pravis lud po obicaju! Nista bolji nisi od P4, zapravo isti si!!!

Reci to onima u Ukrajini koji će još da razore ionako razorenu zemlju i koja je bankrotirala.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Reci to onima u Ukrajini koji će još da razore ionako razorenu zemlju i koja je bankrotirala.

Kazem ja njima, sto slusate protestante dosli da vam zavedu standarde, da vam u drzavu uvedu gejeve i paradu ponosa, da vas zavade sa rusijom i odvoje od matice, da vas razore i uniste, da vas bace na kolena i da vas na kraju naguze. Da vas nacine robovima da zavisite od njihove pomoci, da slome vas ponos, a onda da vas ucenjuju pruzanjem pomoci ko srbiju. Pa me ne slusaju!

Bolje bi ti bilo da odgovoris zasto ste ubijali katolike i kako to da su vasi duhovni oci pozivali na ubistva maltretiranje i progone!?

Kako to da su isticali slobodu veroispovesti a istu gusili kada su dospeli na vlast, i zasto su zamerali katolicima ucesce u vlasti a sami su cinili preljubu sa podmitljivim kraljevima?

Mire, pitanje je da li su ove izjave verodostojne i ko je taj koji ih je izneo, tako da je diskutabilno da li možemo da ih prihvatimo kao verodostojnim.

Verodostojne su, pa ti ko da nisi ucio istoriju?

Pa o ovome svi pisu i priznaju da su protestanti vodili ratove i ubijali katolike.. Samo vi to ne znate! Ja mislio da znas.
Dakle, ovo što iznosiš ne postoji u zvaničnim istorijskim izvorima, već u izjavama pojedinaca koje si pronašao ko zna gde, a google pretraživač trpi svašta u svojim arhivima.

Kako je moguce da ne znas kad to znaju i mala deca iz istorije , tamo lepo pise da su protestanti vodili ratove i ubijali katolike, to svi znaju! A sad nadjoh da su i Martin Luter, Cvingli i Melanhton to izjavljivali!!!

Ovo su istorijski podaci. Ovo je lako proveriti, naveo sam izvor izjave.

Lično nisam za bilo koji oblik prisile, a ponajmanje za bilo kakvo mučenje i ubijanje, ali se slažem sa biblijskim principom - da crkva treba iz svojih redova da ukloni isključenjem one koji ne žive u skladu sa jevanđeoskom istinom, niti rađaju rodove posdvećenja.

U tom smislu na globalnom nivou sveta -

Dakle, zabraniti vlašću ( ne proterivati ni ubijati ) ovo veliko zlo, bilo bi apsolutno ispravno, i poteze koje su pravile određene nacije u istoriji po ovom pitanju, poput protestantske Engleske - bili su delimično ispravni.

Tebe ocigledno bas briga, ti ili ignorises cinjenice ili pokusavas da opravdas i minimizujes.

Bio si veliki protivnik progonstava, a sad ih odjednom skoro pa i podrzavas.

Ljudi moji na sta ste vi sve spremni!?

Ko je dao vlast Rimokatolicizmu i papama da ubijaju i muče ljude, žene, starce, pa čak i malu decu, koji nisu bili Rimokatoličke orijentacije, već upravo protestantske, ali i drugih vera?

Pa ti si gore svojim izjavama skoro opravdao protestantsko proterivanje katolika, tvrdnjom da "treba ukloniti zloga iz svoje sredine" (sto je neispravno iz brojnih razloga).

A onda nemas prava za isto to da prigovaras nama! Ako vi imate prava da proterujete imamo i mi jos vise!

A s druge strane ako niko nema prava da proteruje i ubija, onda ste jednako krivi kao i mi, i ti nemas izgovora!

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Tema je: "Za Pravoslace"! O odnosu protestanata i katolika pišite na odgovarajućim temama!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, odgovor sam dao na drugoj temi "IZAZOV ZA PROTESTANTE I PRAVOSLAVCE"

Natrag