Član
- Učlanjen(a)
- 16.03.2010
- Poruka
- 542
Zdravo,
Moj problem je sledeći. Imam ADSL TotalNet (TP-Link TD854W). Moj brat je udaljen od mene 100m i nema prepreka između nas.
Kupili smo ruter TP-Link TL-WR743ND i antenu ReinkJet Antena 2.4GHz 16dbi 75om 15m i postavili kod njega.
On ima laptop Fujitsu Lifebook A531. Ideja je bila da delimo racune za net. Podesili smo antenu i ruter i sve je radilo dobro nekoliko dana. Poslednjih desetak dana njemu čas radi, čas ne radi net. Interesantno je to što njemu pokazuje status da je konektovan, ali net ne radi (ni skype ni browser). U isto vreme ja se mobilnim telefonom bez problma konektujem na njegovu bežičnu mrežu. Nemam više ideja u čemu je problem! Hvala!
mmajax
problem je sto kod tebe nema antene koja je prema njemu okrenuta,na 100m on hvata neku refleksiju od tebe jer su slabe te antene u adsl ruterima,treba ti to isto sto ste stavili kod njega da stavis kod tebe i da okrenes prema njemu.probaj pre toga da maknes taj tvoj adsl negde do prozora ka njemu mozda bude mnogo bolji signal i ustedis neki dinar .pozz