Wireless - pitanja i odgovori

Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
komsiski net recimo 15-20m u krugu i iznad 2-3 sprata najvise kada nema puno zidova i prepreka. najvise 50m ali tesko.
ok...a evo jos samo jedno pitanje....raspitivao sam se ranije i kazu da ima neka antena alfa koja se moze naci na limundu ili kupindu i kosta polovna do 4 hiljade ali je najbolja ako nije kopija i moze do 15 km da dohvati..e sad ako je sve to istina, ja bih to uzeo...pa mozete li mi vi reci sta znate o tome?

Član
Učlanjen(a)
23.08.2012
Poruka
4
pozdrav imam iskon carnet i pokušavam se mobitelom spojiti međutim nejde jer ruter nije u bridge modu ili tako nešto.
E sada ovako imam GIGASETSX763 WLAN DLS i nabavio sam još jedan takav i sada bi ja napravio da u postoječi ruter uštekam drugi ruter i onda da se sa mobom spajam na drugi ruter. nešto sam gledao na netu ali ne kužim,pa bi te molio ako se to može pojasniti korak po korak
evo i moj email: sarancici@gmail.com

Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
pozdrav imam iskon carnet i pokušavam se mobitelom spojiti međutim nejde jer ruter nije u bridge modu ili tako nešto.
E sada ovako imam GIGASETSX763 WLAN DLS i nabavio sam još jedan takav i sada bi ja napravio da u postoječi ruter uštekam drugi ruter i onda da se sa mobom spajam na drugi ruter. nešto sam gledao na netu ali ne kužim,pa bi te molio ako se to može pojasniti korak po korak
evo i moj email: sarancici@gmail.com

kao sto pise kod njih na stranici tj kod tvog provajdera Routing način rada (upisivanje internet podataka u router koji je onda nevezano od računala povezan na internet) nije podržan u sklopu Iskon Carnet usluga tako da ne mozes to napraviti.
koliko sam razumeo nije bitno koji uredjaj imas internet mozes koristiti samo na jednom racunaru.
ovde sve pise koliko vidim
Iskon Carnet usluga podešava se u "bridge" načinu rada (svako računalo mora imati broadband pppoe konekciju, koju je potrebno pokrenuti prije nego se spojite na internet). Više konekcija se može ostvariti samo sa dodatnim setom AAI@Edu korisničkih podataka (jedan set podataka za jedno računalo).
znaci jedan komp jedan nalog a razlog sto ti to ne radi na telefonu je ocigledan.

Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
ok...a evo jos samo jedno pitanje....raspitivao sam se ranije i kazu da ima neka antena alfa koja se moze naci na limundu ili kupindu i kosta polovna do 4 hiljade ali je najbolja ako nije kopija i moze do 15 km da dohvati..e sad ako je sve to istina, ja bih to uzeo...pa mozete li mi vi reci sta znate o tome?

ta antena ima 1000mw duplo je jaca od ove sto sam ti je dao ali moze da dohvati do 15km samo ako na nju nakacis externu grid antenu i usmeravas je ali ces tako uhvatiti samo signal koji je usmeren drugom antenom ka tebi a ne ove free wfi ritere to je cista glupost a i ako uhvatis signal to ce vise da ti ne radi nego radi.uzmi ti ovo sto sam ti preporucio i drzi se komsija u krugu 20-50m.

Član
Učlanjen(a)
29.06.2011
Poruka
20
Wi fi

Lap top imam, i na wi fi sam zakacen medjutim nema ono u coscku one crte i da mogu da biram na koji wi fi cu da se zakacim, nisam opste imao net morao sam u control panel na adapter change stavim na enable wirelass, medjutim ne mogu da nadjem kako ovo da namestim, jedino kad izadje to je kad odem na to desni klik i Connect/Disconnect...ako neko zna kako to da stavim neka napise...
hvala...

Član
Učlanjen(a)
02.12.2012
Poruka
1
Pozdrav svima,

Kupio sam kinesku usb karticu od 2000mw sa chipsetom Railink rt 3070 i uhvatio oko 30 mreza uz pomoc 16db grid antene na krovu.
Problem je sto nece da se konektuje ni na jednu otvorenu mrezu.Ok neke od tih OPEN mreza su lokalni provajderi, ali ne mogu ni na ostale privatne otvorene.
Uspevao sam na jednu ali kratko traje i brzo bude limited connection.Prti sledecem pokusaju na istu mrezu, odmah me izbacuje.Sta moze da bude problem?Menjao sam i drajvere za Railink i uspeo da dobijem jaci signal ali opet bez konektovanja.Menjao sam kanale 1-13,1-11,3-9,.....i opet nista.Radi se o w7 32 bit pa sam pomisljao i da instaliram xp i probam na njemu.Antena je ok kabal takodje signal i mreza koliko hoces ali zar ni jednu na koju moze da se poveze?!To je vec zona sumraka.
Nosio sam tu sestrinu karticu na moj desktop i radi ok?!Ostao sam bez ideje.Licno poceo sam da mrzim taj Railink , jer i ja koristim istu identicnu karticu kao ova ali RTL 8187L i sljaka mi vec 4 godine kao zmaj.
Izvinjavam se zbog duzeg posta ali morao sam do detalja da objasnim.

Član
Učlanjen(a)
28.09.2011
Poruka
52
Izmenjali smo sve kanale i nije uspelo, nije se pojavio signal. Doduše ruter nije bio pored prozora zbog kratkog kabla, ali nije ni kod mene. Ostaje još da probamo ovo, tp-link-tl-wn7200nd-150mb-s-high-power-usb-bezicna, pa nek izraste šta hoće, ha, ha.
Pošto hoćeš da pomogneš imam još jedno pitanje. Sestra ima neki stari laptop koji služi samo kao pisaća mašina sa ekranom. Nijedna internet konekcija ne radi ni dial-up, ni adsl s kablom ni bežično. Da li postoji neka varijanta sa eksternom mrežnom karticom pa da ga koristi i za internet. I koliko se to uopšte isplati. Ili neka druga varijanta (promena kartice ali neki proveren servis). Radi se o Prestigio model Nobile 1510.
Hvala ti puno na pomoći i savetima. :wink:

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.10.2009
Poruka
3
Hvatam internet od komsije preko grid wireless antene. PC na koji ide ovaj internet ima os XP i to lepo radi. E sad ja imam i jedan laptop pod WIn7, koji ima integrisanu WiFI karticu, na koji nacin bi ja bezicno mogao da delim internet od glavnog PC do laptopa, da napravim wifi mrezu u stanu? Imam jos jedan wireless adapter usb karticu.

Natrag