Član
- Učlanjen(a)
- 08.01.2010
- Poruka
- 231
meni je signal maksimalno 44%.kada je 44% onda radi dobro ali cim padne ispod 40% ne radi.inace brzinu sam merio na spedtest i pokazuje od 2mbs do nekad cak 15mbs.dali da pokusam da nadjem bar 50%,sta mislis?Za signal ti je bitno TX i RX rate takodje,moze da se desi da imas na primer signal 70 % a da protok jedva postoji.
To se desava jer signal nije pravi vec antena hvata neku refleksiju.
Problem je sto vecina pokusava da uhvati komsijski signal od rutera koji na sebi imaju omni antene koje bacaju signal u svim pravcima jedva jacine 4db,to sa usmerenim antenama cak i na 30m nije lako da se uhvati a i kada se nadje cesto je buka velika na 2,4ghz od svih ostalih uredjaja u okolini i signal nije upotrebljiv bas zbog tog preplitanja kanala i iste frekfencije.
Bezicni misevi i tastature kao i ruter u svakoj kuci prave veliku smetnju uredjajima koji se kace na sam ruter i to se zove buka okoline ili noise na frekfenciji,sto je noise veci to je veza losija.
reinjet ima dobar softver na kom se moze videti TX RX rate i noise.
Pogledaj sliku ispod,meni je noise 100%(imam wireless misa i tastaturu koji rade na 2,4ghz isto ko ruter) i to je lose ali mi je link quality 100% i signal 100% tako da ne utice noise puno u ovom slucaju(blizu mi je ruter do kompa pa radi i sa max noise).
Kada pokusavas te lose signale da nahvatas dzabe dobijes signal 70% ako je link na 30% na primer i imas noise 70%
Takodje sve ovo moze da bude super kad si zakacen za ruter ali kad krenes na primer da vuces saobracaj tj neeki video itd.
Zbog loseg linka i buke TX i RX moze da padne na 1/1 to je bukvalno da saljes i primas podatke max 1Mbps tako da je i link speed veoma bitan pod punim opterecenjem jer tada znas da je signal stabilan.
Kod mene ispod mozes da vidis da sam zakacen 54/54 sto znaci da mogu da saljem i primam podatke ka tom ruteru max brzinom od 54Mbps.
Pogledajte prilog 64426
evo slike sa programom inSSIDer 4 na ovaj se konektujem.posto sam laik za ovaj program reci mi sta mislis?
Poslednja izmena: