Windows 10

Član
Učlanjen(a)
31.10.2010
Poruka
17
Microsoft toolkit aktivira win 10. Sto se tice UEFI, laptop mozda ima UEFI BIOS, ali obicno ima i opciju da ne koristi UEFI boot i da koristi legacy boot. Jeste malo vise posla, ici preko 7ce, ali kada se to jednom uradi, dok se ne menja konfiguracija, trebalo bi da se windows aktivira sam pri sledecoj instalaciji.
Da, obično ima, al u ovoga nisam mogao naći. E sad vjerujući internetu može se napravit da UEFI 'prepozna' win 7 al previše posla a ja prirodno lijen. hehe.. Ali svjesan sam da je to najbolji način.

Uradio sam ovo što je wood4nd preporučio i aktiviralo mi je windows. Ja zadovoljan samo da mi upozorenja svako malo ne iskaču.

E sad ovo Shule023... Imao sam i ja takav problem na jednom kompjuteru. sustav je bio win 7. Poneki put pri unosu teksta počele bi se same upisivati zvijezdice (*). to se događalo na win 7 ultimate 32 bit. Pokušavao sam sve i svašta da ne rušim sustav i na kraju kad sam slučajno uzeo dvd od win 7 professional isto 32 bit jer konfiguracija nije mogla goniti 64 stvar se nije ponavljala više. E sad sam kontao da nije do piratske verzije ultimat-a, ali radila je uredu na svim drugim kompjuterima gdje sam je stavljao. Najvjerojatnije je do tipkovnice. Ako nije do mehanizma (zaštopana tipka i sl.) onda je do drivera tipkovnice kako god to glupo zvučalo.
 
Član
Učlanjen(a)
03.01.2010
Poruka
29
Postoji li neko resenje kako ubrzati dizanje sistema na Windows 10? Na oba laptopa koji imaju 2 jezgra (i3) i 4 jezgra (i7) paljenje je uzasno sporo. Brze je radilo na Windows 7 i 8.
 
Član
Učlanjen(a)
03.01.2010
Poruka
29
Win10.x64.6in1.MULTI-6.Oct2015

I isao sam na instalaciju Windows 10 Home x64.
 
Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
23.01.2011
Poruka
2
Nije do tastature bar mislim a laptop a nemam drugu da prikljucim ali mi tipka normalno izgleda kao i ostale lepo radi.malo pre sam instalirao win 10 na virtual box i cackao ga jedno sat ipo i nije iskakalo.a ne bi da rusim sistem ali izgleda da cu morati.ako neko nesto zna bilo bi super. ali hvala vam
 
Učlanjen(a)
17.08.2015
Poruka
2
Napadam Win 10 treći put.Šta ću, sviDža mi se, a i volim da čačkam :) Prva dva puta,sam probao još negde na početku kad je krenula frka. Išao na čist(skinut ovde) win7x64, pa overio "kupovinu" > sa Daz-loader<. Oni mi nudili upgrade, nisam baš jako pazio na update(namerno zbog win 10) Oba su pukla relativno brzo,odjednom neće da se podignu.
Nisam puno nerviro :),jer sam zbog ovakvih stvari i sličnih stvari,otežana "kupovina" +bolesti(virusi) +lečenje itd, prešao na linux.Ali 10ka mi ne da mira :D

Nervira i mene što McSoft gura svuda nos kroz update,te sam koristio sam sve tweek-ove, što sam ovde nalazio ne bi li ga omeo u tome.
Prosečan sam korisnik,zadnju godinu na linuxu(uglavnom),znam ispratiti tutorijale(uglavnom),čitam ovu temu.
Ne znam da li je ovo bitno,ali u isto vreme paralelno sam...dugo imao win 10(skinut ovde) koji nije išao na net,koristio sam ga za upoznavanje i testiranje raznih tveeko-va ,koje sam nalazio ovde pa kasnije primenjivao na prethodno opisane. Pregazio ga zbog pregrupacije HDD.

E sad sam ga instalirao na win 7(daz-loader,svež install), ali sam koristio Mcsoft alat za upgrade.
Zanima,pre nego li opet krenem da gušim "opasne" update i koristim razne tweeks za te stvari, jel moguće da su mi zato prethodne verzije win 10 pucale,ili...zato što je 10ka još sveža(treba joj vremena)... ili nešto treće?

Edit
Mislim da sam našao odgovor tj da je dati odgovor ne moguća misija.Pročešljao ponovo sve u vezi win10 na forumu. Sory :)
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2012
Poruka
916
Da li netko zna kako napraviti da se win 10 diže bez slike korisnika lozinku sam sklonio a sliku nikako i uvjek moram stisniti pokreni kako to isključiti čuo sam da može ali ja ne znam unapred hvala.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.070
Probajte ovako:
windows dugme + R
pa onda unesete komandu:
Kod:
netplwiz
odstiklirate
Kod:
Users must enter a user name and password to use this computer
ukucajte vasu lozinku i to bi trebalo da radi...
 
Učlanjen(a)
07.12.2010
Poruka
20
Da li se neko susreo sa situacijom da windows 10 home 32bit nakon novembarskog updatea 1511 posle nekog vremena korišćenja kompa odjednom stane - zamrzne? Potrebno je restartovati ga na dugme. Onda opet nakon nekog vremena opet isto. Zamrzavanje je učestalije kad se koristi MS Word... Za sad je rešenje sveža instalacija win i ukokanim updateom.
 
Natrag
Top