Da, obično ima, al u ovoga nisam mogao naći. E sad vjerujući internetu može se napravit da UEFI 'prepozna' win 7 al previše posla a ja prirodno lijen. hehe.. Ali svjesan sam da je to najbolji način.Microsoft toolkit aktivira win 10. Sto se tice UEFI, laptop mozda ima UEFI BIOS, ali obicno ima i opciju da ne koristi UEFI boot i da koristi legacy boot. Jeste malo vise posla, ici preko 7ce, ali kada se to jednom uradi, dok se ne menja konfiguracija, trebalo bi da se windows aktivira sam pri sledecoj instalaciji.
Uradio sam ovo što je wood4nd preporučio i aktiviralo mi je windows. Ja zadovoljan samo da mi upozorenja svako malo ne iskaču.
E sad ovo Shule023... Imao sam i ja takav problem na jednom kompjuteru. sustav je bio win 7. Poneki put pri unosu teksta počele bi se same upisivati zvijezdice (*). to se događalo na win 7 ultimate 32 bit. Pokušavao sam sve i svašta da ne rušim sustav i na kraju kad sam slučajno uzeo dvd od win 7 professional isto 32 bit jer konfiguracija nije mogla goniti 64 stvar se nije ponavljala više. E sad sam kontao da nije do piratske verzije ultimat-a, ali radila je uredu na svim drugim kompjuterima gdje sam je stavljao. Najvjerojatnije je do tipkovnice. Ako nije do mehanizma (zaštopana tipka i sl.) onda je do drivera tipkovnice kako god to glupo zvučalo.