Windows 10

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.192
Da li se neko susreo sa situacijom da windows 10 home 32bit nakon novembarskog updatea 1511 posle nekog vremena korišćenja kompa odjednom stane - zamrzne? Potrebno je restartovati ga na dugme. Onda opet nakon nekog vremena opet isto. Zamrzavanje je učestalije kad se koristi MS Word... Za sad je rešenje sveža instalacija win i ukokanim updateom.

Nije to zbog novembarskog update. Prije će biti da je to zbog samog tvog windowsa na tvome kompu...Greška u registry, problem sa nekim drajverom, može da bude i problem sa tastaturom, malware u windowsu itd, itd...

Učlanjen(a)
07.12.2010
Poruka
20
U firmi smo kupili 8 kompa sa OEM Win 10. Prvo što smo radili pustili smo update. Onda instalacija officea i propratnih programa. Skoro svi kompovi koji su imali update su imali isti problem. Neki odmah nakon update-a neki kod korisnika tj kolega. Probali smo i zvanične drivere ali bez uspeha. Ubijali smo razne servise koji su u event vieweru imali errore. Ništa nije pomoglo. :gl_sigh: Jedina stvar koja je imala učinka je to da nismo pustili win da se ažurira. Čitao sam po forumima da su ljudi imali problema ali nigde nisam video da neko ima rešenje. Ne mogu da bidem isključiv da je update uzrok problema ali nama to rešilo problem. Nismo probali novi februarski 1511.1 update, možda bi s njim imali više sreće. :assassin:

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.077
Win 10 home, ne bih ga preporucio za firmu nikako ali ok...
Pogledajte u event viewer samo critical errors, pa postavite slike. Pretpostavljam da su identicne konfiguracije sve. Mozete testirati na jednoj konfiguraciji update sada, posto bi trebalo da je reseno. Postoji mogucnost da su svi racuanri zarazeni nekim virusom ili mnogo verovatnije, ako su iste konfiguracije u pitanju da je problem neki driver(windwos 10 ima dosta problema sa driverima, i automatskom instalacijom istih).

Član
Učlanjen(a)
29.10.2011
Poruka
353
Potreban mi je pomoc oko apdejta sa 7 na 10.
Hteo sam da probam kakva je 10 pa sam formatirao hdd i uradio cistu instalaciju Win 7x64 sp1,skinuo sam sa microsoftovog sajta taj neki "program" za apdejt na 10-ku.
Kada ga pokrenem nekih 3 sata radi kao instalaciju posle toga jos neko vreme radi kao "proveru" i onda radi opet kao neki instal ali to ovaj put traje neko krace vreme.
Kada i to zavrsi onda mi da neke dve opcije ne secam se tacno koja je prva ali u njoj ima posle jos nekoliko opcija jedna od njih je i resetovanje,cini mi se da ima i opcija da se sve vrati kao sto je i bilo i jos neke zaboravio sam koje su,druga opcija je da ugasim kompjuter.
Ne secam se tacno sta sam probao iz te prve opcije ali posle uradjenog restarta komp je opet na 7-mici,posle sam opet sve uradio ispocetka i na kraju izaberem drugu opciju to jest gasenje posle ponovnog paljenja opet ostala 7-mica i dobijem ovo:
Kod:
http://s32.postimg.org/42j3dryh1/20160512_081958.jpg
Moze li neko da mi objasni u cemu gresim i sta trebam da uradim kada dodje do "zavrsetka instalacije"?
Hvala.

Poslednja izmena od urednika:
MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.077
Potreban mi je pomoc oko apdejta sa 7 na 10.
Hteo sam da probam kakva je 10 pa sam formatirao hdd i uradio cistu instalaciju Win 7x64 sp1,skinuo sam sa microsoftovog sajta taj neki "program" za apdejt na 10-ku.
Kada ga pokrenem nekih 3 sata radi kao instalaciju posle toga jos neko vreme radi kao "proveru" i onda radi opet kao neki instal ali to ovaj put traje neko krace vreme.
Kada i to zavrsi onda mi da neke dve opcije ne secam se tacno koja je prva ali u njoj ima posle jos nekoliko opcija jedna od njih je i resetovanje,cini mi se da ima i opcija da se sve vrati kao sto je i bilo i jos neke zaboravio sam koje su,druga opcija je da ugasim kompjuter.
Ne secam se tacno sta sam probao iz te prve opcije ali posle uradjenog restarta komp je opet na 7-mici,posle sam opet sve uradio ispocetka i na kraju izaberem drugu opciju to jest gasenje posle ponovnog paljenja opet ostala 7-mica i dobijem ovo:
Kod:
http://s32.postimg.org/42j3dryh1/20160512_081958.jpg
Moze li neko da mi objasni u cemu gresim i sta trebam da uradim kada dodje do "zavrsetka instalacije"?
Hvala.

Moze li malo vise informacija o konfiguraciji?

Član
Učlanjen(a)
29.10.2011
Poruka
353
Evo konfiguracije samo sam ubacio drugi hdd od 250gb (sata) da ne bih kvario ovo ako mi se 10-tka ne bude svidela.
Kod:
http://s32.postimg.org/p1hpdfg3p/Untitled.jpg

Poslednja izmena od urednika:
MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.077
Koliko vidim ima dosta razloga zasto moze doci do ove greske. Da probamo prvo sa najjednostavnijom metodom. Iskljucite sve nepotrebne uredjaje(usb gamepad, citace kartica i slicno) pa pokusajte ponovo. Takodje, mozete ukloniti drajvere za sve dodatne uredjaje(ili recimo uradite cistu instalaciju i instalirate samo osnovne drajvere, chipset, zvuk i grafika).

Član
Učlanjen(a)
29.10.2011
Poruka
353
Jeste cista instalacija znaci samo win 7,aktivacija i firefox nista vise nisam instalirao.
Jedino sto nisam iskljucio usb-ove.
Probacu opet nocas sa iskljucenim usb-ovima posto ne mogu da ga cekam 3+ sati da odradi.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Jeste cista instalacija znaci samo win 7,aktivacija i firefox nista vise nisam instalirao.
Jedino sto nisam iskljucio usb-ove.
Probacu opet nocas sa iskljucenim usb-ovima posto ne mogu da ga cekam 3+ sati da odradi.

Pa cista instalacija bi trebalo da ide mnogo brze od 3+ sata!
Evo apgrejd korak po korak!
Kreni od 3ceg minuta da gledas!
Kad uradis uspesno apgrejd onda pokreni ponovo Media creation tool
ali ovog puta ides na opciju create media for another pc u principu
pravis iso fajl za taj komp za kasniju cistu instalaciju!

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Po zavrsettku skidanja i kreiranja iso fajla spremi neku flesku ili dvd i taj iso napravi butabilnim to mozes sa ovim programom!Power iso program mozes skinuti odavde!

torent link sa kljucevima!
Kod:
https://torrentz.eu/ad092cf40a903c0a342a3535921a8fd7af72f48a

zvanicni sajt bez kljuceva!
Kod:
http://www.poweriso.com/download.php

Proces kreiranja butabilnog dvd-a!
Kad dodjes do 00:30 sekundi prikazanog u videu idi na select all pa onda
na next!

Natrag