Wimbledon 2014

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Novak za B92: Rame je dobro
ĐN JT
Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je za B92 da je sve u redu sa ramenom da nema razloga za zabrinutost.

91858529953adbc2680220417575037_size3.JPG

B92
Novak je pao na levo rame tokom trećeg seta meča sa francuskim teniserom Žilom Simonom, usledio je medicinski tajm-aut, a iako je imao bolnu grimasu na licu, uspeo je da se vrati na teren i pobedi.

Đoković je protiv Simona slavio sa 6:4, 6:2, 6:4, a u izjavi za B92 posle meča naveo je da je ultrazvuk pokazao da nema indikacija da je nešto oštećeno u zglobu ramena.

„Za sada je sve dobro. Pozitivne vesti sam dobio od medicinskog tima. Bio sam kod doktora na ultrazvuku i pregledu, ne postoji indikacija da je nešto oštećeno u samom zglobu ramena. Mišići oko ramena su malo zategnutiji zbog samog pada, osećam mali bol, ali je to nešto minorno i ne bi trebalo da predstavlja prepreku za sledeći meč“, rekao je Đoković za B92.

I pored eventualnih povreda, Novak nema nameru da odustane od požrtvovanog načina igre.

„Na meču nema ustručavanja. Ne mogu sebe da štedim jer znam da jedan ili dva poena i udarca mogu promeniti tok meča. Verovatno je takav pritstup i mene doveo do ovih teniskih visina i nemam nameru to da menjam. Ove situacije se dešavaju na travi koja je vrlo specifična i klizava podloga, ali su vesti pozitivne“, istakao je on.

Sledeći protivnik našem igraču biće još jedan Francuz – Žo Vilfred-Conga sa kim je Đoković igrao već 17 puta.

„Igrali smo mnogo puta Conga i ja, dva puta na ovom terenu. Znam njegov kvalitet, znam da je igrač koji se hrani energijom publike i da samim tim, na njihovim krilima podiže svoj kvalitet. To obično radi kada igra protiv najvećih rivala jer je svestan da mu je to neophodno za pobedu“, dodao je Novak.

Đoković je i pored kvaliteta protivnika svestan šta mu je potrebno za pobedu.

„Ima kvalitet u igri, servis mu je najveće oružje i ukoliko mu padne procenat ubačenih servisa i ukoliko ja uspem da vratim što više riterna u igru, on će se unervoziti i početi da greši. Tako je barem bilo u poslednjih 5-6 duela zaredom koje sam dobio. Znam kako treba pristupiti sledećem meču, potrebno je da budem čvrst u igri, mentalno i fizički i da se nadam pobedi“, naveo je najbolji srpski teniser.

On se potom osvrnuo i na duel protiv Žila Simona.

„Nije se mnogo razlikovao meč od onih koje smo imali u prethodnom periodu. Nije promenio stil igre, igrač je koji se uglavnom brani. Nema baš najlepšu igru i tehniku, ali je veoma nezgodan jer ima odličnu anticipaciju i zna kako da iznudi greške svog protivnika. Ključ je bilo ostati sabran u tim bitnim momentima, odservirati dobro i izaći na mrežu kad je potrebno i u tome sam uspeo“, zaključio je Đoković.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Zimonjić i Nestor u osmini finala
ĐN
Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađin Danijel Nestor plasirali su se u osminu finala ovogodišnjeg Vimbldona.

196924576253adabbde0fec941876755_size3.jpg

Beta/AP Photo/Ben Curtis
Zimonjić i Nestor su u drugom kolu bili bolji od Dastina Brauna i Jan-Lenarda Štrufa, rezultatom 6:4, 3:6, 6:4, 6:2.

Srpsko-kanadska kombinacija u narednom kolu igraće protiv boljeg iz duela Kuevas/Marero – Krajiček/Jang.

Zimonjić i Nestor su postavljeni za treće nosioce na tuniru.

Ukupan nagradni fond Vimbldona je 25 miliona funti.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Dan VI: Ana, Nadal, Serena na B92
JT
Šestog dana Vimbldona na terenu će se naći petoro srpskih predstavnika, a na televiziji B92 ćete gledati meč Ane Ivanović, kao i ostale najzanimljivije duele.

129999573553ade4daa251a911359233_size3.jpg

Beta/AP Photo/Sang Tan
Ivanovićeva jedina igra u singlu, a njen meč sa Nemicom Zabinom Lisicki drugi je po redu na Terenu 1 na kojem program u 14 časova otvaraju najbolja teniserka sveta Serena Vilijams i Alize Korne iz Francuske.

U 14 časova na Centralnom terenu igraju prvi reket sveta Rafael Nadali Kazahstanac Mihail Kukuškin i tim mečom počinje program na našoj televiziji.

Posle njih dvojice, na tom terenu igraće Amerikanka Alison Riske i Marija Šarapova iz Rusije, pre duela Švajcarca Rodžera Federera i Santjaga Hiralda iz Kolumbije.

Na Terenu 1 posle Ane i Lisicki igraju Švajcarac Stanislas Vavrinka i Denis Istomin iz Uzbekistana.

Zanimljivi dueli smešteni su i na Teren 2, na kojem prvi meč od 12.30 igraju Miloš Raonić i Lukaš Kubot iz Poljske. Posle njihovog meča na program je susret Rumunke Simone Halep i Belinde Benčić iz Švajcarske.

Ostali srpski predstavnici koji će se naći na terenu u subotu igraće u konkurenciji dublova, mešovitih parova i juniora. Na njihovim terenima prvi mečevi se igraju od 12.30.

Nenad Zimonjić u paru sa Australijankom Samantom Stosur igra treći meč na Terenu 18 u drugom kolu miksa sa Nemcem Martinom Emrihom i Mihaelom Krajiček iz Holandije.

Bojana Jovanovski i njena partnerka Eva Hrdinova iz Češke igraju treći meč na Terenu 8
sa Nemicama Julijom Gerges i Ana-Lenom Grenefeld.

Junior Petar Čonkić igra drugi meč na Terenu 9 sa Danilom Medvedevim iz Rusije, dok Ivana Jorović u konkurenciji juniorki igra poslednji, peti meč na Terenu 5 sa Kejtlin Mekarti iz Sjedinjenih Država.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Novi prekid zbog kiše
Početak mečeva šestog dana takmičenja na Vimbldonu kasnio je zbog kiše koja ponovo pada, tako da su svi mečevi, osim na Centralnom terenu, prekinuti.

167306829453aeb3e47780e760443865_size3.jpg

Beta/AP Photo
Današnji program trebalo je da počne u 12.30, a prema vremenskoj prognozi očekuje se još padavina.

Na Terenu 1 počeo je meč između Serene Vilijams i Alize Korne, posle kojeg Ana Ivanović igra sa Zabinom Lisicki. Taj meč moći ćete da pratite u driektnom prenosu na TV B92.

Na Centralnom terenu, na kom je postavljen krov, počeo je meč između Rafaela Nadala i Mihaila Kukuškina, a možete ga pratiti na našoj televiziji.

Bojana Jovanvski bi meč u dublu trebalo da igra na terenu osam, a Nenad Zimonjić u mešovitom dublu na terenu 18.

Centralni teren (14h):
Mihail Kukuškin – Rafael Nadal (2)
Alison Riske – Marija Šarapova (15)
Santjago Hiraldo – Rodžer Federer (4)

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Korne izbacila Serenu!
SO
Petostruka šampionka Vimbldona Serena Vilijams senzacionalno je okončala učešće već u trećem kolu porazom od Alize Korne sa 1:6, 6:3, 6:4.

90889466053af19ddb1187584227114_size3.jpg

Beta/AP
To je najranija eliminacija za Serenu na Vimbldonu još od 2005. godine, kada je takođe ispala u trećoj rundi. Takođe, mlađa Vilijamsova ispala je pre četvrtfinala na četiri od pet poslednjih Gren slem turnira.

Nije delovalo da će biti tako, pošto je Serena protutnjala kroz prvi set izgubivši samo jedan gem. Ipak, Vilijamsova nije mogla da uhvati ritam i loše je servirala – meč je završila sa samo tri asa i sedam duplih grešaka.

Sa druge strane, Korne je igrala agresivno, ali i sa mnogo osećaja, što joj je donelo drugi set.

Publika na Centralnom terenu bivala je sve uključenija u meč, a obe teniserke emotivno su proslavljale važne poene. Korne je u odlučujućem setu stekla dva brejka viška, Serena je vratila jedan, ali u poslednjem gemu Francuskinja nije izgubila nijedan poen.

Eliminacijom Vilijamsove najviše je profitirala Eženi Bušar, koja je savladala polufinalistkinju Rolan Garosa Andreu Petković sa 6:3, 6:4 i za plasman u četvrtfinale boriće se baš sa Korne.

Mlada, 20-godišnja Zarina Dijas pobedila je povratnicu Veru Zvonarjovu 7:6 (7-1), 3:6, 6:3, a sledeća protivnica joj je treća nositeljka Simona Halep, koja je sa 6:4, 6:1 dobila 17-godišnju Belindu Benčič.

Žene, treće kolo:
Eženi Bušar – Andrea Petković 6:3, 6:4
Alize Korne – Serena Vilijams 1:6, 6:3, 6:4
Zarina Dijas – Vera Zvonarjova 7:6 (7-1), 3:6, 6:3
Marija Šarapova – Alison Risk 6:3, 6:0
Simona Halep – Belinda Benčič 6:4, 6:1
Anđelika Kerber – Kirsten Flipkens 3:6, 6:3, 6:2
Medison Kiz – Jaroslava Švedova 6:7, 5:5, prekid
Ana Ivanović – Zabine Lisicki 4:6, 1:1, prekid

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Nadal: Sve sam bolji
AK
Španac Rafael Nadal će prvi put nakon dve godine igrati drugu nedelju Vimbldona, zbog čega je prezadovoljan.

145579295253aef0da9754b297731892_size3.jpg

Beta/AP Photo
Prvi reket sveta je sva tri kola u prvoj nedelji dobijao ubedljivo, ali nakon što bi izgubio prvi set. Ovaj put je savladao Mihaila Kukuškina sa 6:7, 6:1, 6:1, 6:1.

"On je dobro igrao, ja sam napravio nekoliko grešeka na drugi servis u taj-brejku. Nisam servirao najbolje što mogu, to je bio problem. Ne možeš dobiti taj-brejk sa lošim drugim servisom protiv tenisera koji dobro igra. To je nemoguće", rekao je Nadal.

Prethodne dve godine Nadal je rano završavao nastup, u prvom i drugom kolu, sada je konačno pregurao prvu nedelju.

"Srećan sam što sam opet u drugoj nedelji. Igram dobro, brz sam, borim se za svaku loptu, imam prave odluke tokom igre", istakao je Španac.

Nadal je pre poslednje dve godine svaki put kada bi došao do druge nedelje igrao bi i finale, pet godina u nizu, a osvojio je dva Vimbldona.

"Dobro sam, teren je malo klizaviji u drugoj nedeji. Ali svaki meč igram bolje nego na startu, što je važno", zaključio je Nadal.

Španac će se u osmini finala sastati se sa boljim iz duela Nik Kirjios – Jiri Veseli (4:2 za Veselog, prekid zbog kiše).

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Nadal izgubio set, pa samleo rivala
SO
Prvi teniser sveta Rafael Nadal pobedio je Mihaila Kukuškina sa 6:7 (4-7), 6:1, 6:1, 6:1 u trećem kolu Vimbldona.

208021612653aed94204785947388931_size3.jpg

Beta/AP
Baš kao i u prethodna dva meča sa Kližanom i Rosolom, Nadal je izgubio prvi set, a zatim je uspeo da preokrene.

Razlika u odnosu na prve dve runde bila je u tome što Kukuškin posle osvojenog seta nije pružio nikakav otpor i do kraja je uzeo još samo tri gema.

Nadal, dvostruki osvajač Vimbldona, u osmini finala sastaće se sa boljim iz duela Nik Kirjios – Jiri Veseli (4:2 za Veselog, prekid zbog kiše).

Tok meča:
50134900653aed942c83af486231261_size3.jpg

Beta/AP
U prvom setu nije bilo nijedne prilike za brejk – teniseri su rutinski osvajali gemove na svoj servis, Nadal nešto lakše, ali neznatno. Ušlo se u taj brejk koji je počeo mini brejkom Nadala, ali to nije obeshrabrilo Kukuškina – nastavio je da igra agresivno, napravio je četiri vinera forhendom i poveo sa 4-2.

Kazahstancu nervi nisu proradili ni u završnici, dobro je servirao i iskoristio je drugu set loptu za vođstvo.

Prvi brejk u meču viđen je u četvrtom gemu – Kukuškin je vodio 40:15, ali je Nadal uz malo sreće došao do izjednačenja. Prvu brejk loptu Kazahstanac je spasao dobrim servisom, ali je Rafa stvorio i drugu i poveo sa 3:1.

U narednom gemu Kukuškin je krenuo na sve ili ništa, stigao do djusa, ali Nadal je ipak uzeo gem, a zatim i još dva za izjednačenje u setovima.

Kukuškinov nivo igre naglo je pao, a Nadal je pronašao ritam pri servisu i zaigrao je agresivnije sa osnovne linije. Španac je osvojio početna dva gema trećeg seta pre nego što je Kazahstanac spasao brejk loptu i prkeinuo niz izgubljenih gemova.

Posle toga se nastavilo po starom, Kukuškinov broj grešaka rastao je iz minuta u minut, Nadal je postajao sigurniji i osvojio treći set uz samo jedan izgubljeni gem.

Nadal je na početku četvrtog seta poveo 2:0, a zatim je u trećem gemu spasao dve vezane brejk lopte. To je bila Kukuškinova poslednja prilika, a Španac je do kraja rutinski priveo meč kraju.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Šarapova lako do 16
AK
Marija Šarapova lako se plasirala među 16 najboljih teniserki na Vimbldonu.

80757204353aef3f702e38603093544_size3.jpg
Beta/AP Photo
Ruskinja je u trećem kolu bila ubedljiva protiv Amerikanke Alison Riske sa 6:3, 6:0, za 70 minuta igre.

Šarapova, peti favorit u Londonu, će u sledećem kolu igrati protiv bolji iz duela u kojem se sastaju Anželik Kerber (9) i Kirsten Flipkens (24).

Šestog dana Vimbldona igraju se samo mečevi na Centralnom terenu, jer kiša konstantno pada.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Ana gubi 1-0, prekid zbog mraka
SO
Meč Ane Ivanović i Zabine Lisicki u trećem kolu Vimbldona prekinut je zbog mraka pri vođstvu Nemice 6:4 (u drugom setu rezultat je bio 1:1).

122262816053af1ff27ab07121814508_size3.jpg

Beta/AP
U prvom setu gledali smo veoma kvalitetnu igru na obe strane, ali je Lisicki bila malo bolja u prelomnim poenima i to je, uz jači servis, prevagnulo na stranu Nemice.

Lisicki u dosadašnjem toku meča ima 23 vinera i 12 grešaka, a Ana je upisala po 8 direktnih poena i neiznuđenih grešaka.

Njih dve sastale su se do sada samo jednom, upravo ove sezone na turniru u Štutgartu, kada je Srpkinja slavila u dva seta – 6:1, 6:4.

Dosadašnji tok meča:

U prvom gemu Ivanovićeva je spasla dve brejk lopte, a zatim je Nemica bez većih problema osvojila gem na svoj servis. Činilo se da će i Ana učiniti isto kada je povela 40:15, ali usledile su dve lake greške forhendom, a potom i brejk Lisicki.

Ana se nije obeshrabrila, već u narednom gemu odlično je riternirala i zasluženo vratila brejk za 2:2. Ivanovićeva nije uspela da osvaja lake poene servisom, Lisicki je ponovo došla do brejk lopte, a onda je i iskoristila u najlepšem poenu na meču.

Ovaj put Nemica nije dozvolila ribrejk i povela je sa 4:2. Ivanovićeva se nije predavala i pri rezultatu 4:3 stigla je do brejk lopte, iako je Lisicki vodila 40:15. Ipak, Nemica je odlično servirala, a Ani je mnogo problema zadavala i drop šotom, pa je uspela da povede sa 5:3.

Obe teniserke igrale su veoma dobro, ali je Lisicki bila za nijansu mirnija u ključnim poenima. Iako je Ana u desetom gemu spasla jednu set loptu, Lisicki je snažnim servisom iskoristila drugu i povela sa 1-0.

Na početku drugog seta obe teniserke lako su dobile po gem na svoj servis, a onda su zajednički odlučile da meč prekinu zbog mraka.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
"Protiv mene kao da su sa ATP"
ĐN
Američka teniserka Serena Vilijams rekla je posle poraza u trećoj rundi Vimbldona da je teško biti u njenoj koži, posto svi žele da je pobede.

138085061653af43421c2ad513800100_size3.jpg

Beta/AP Photo/Sang Tan
Serena je izgubila od Francuskinje Alize Korne rezultatom 1:6, 6:3, 6:4, a posle meča je izjavila da njene rivalke imaju poseban motiv kada se nađu sa druge strane mreže.

„Nisam odigrala odličan meč, ali ove devojke kada igraju protiv mene, igraju kao da su na ATP Turu, a protiv drugih igraju potpuno drugačije. Nije lako biti u mojoj koži“, rekla je Serena.

Vilijamsova je tako na sva tri Gren slema ove sezone ispala pre polufinala, ali ističe da je ovoga puta igrala mnogo bolje.

„U Australiji nisam mogla da igram, u Parizu sam igrala loše. Ovde mislim da sam igrala bolje. Ne znam šta sam loše uradila, obično uradim. Obično znam da sam uradilo ovo ili ono“, dodala je prva teniserka sveta.

Francuskinja nije bila svesna kako je uspela da pobedi.

„Ne znam kako sam ovo uradila. Jedino svojim srcem i uz pomoć publike. Ali, i ona mi je malo pomogla“, rekla je Korne.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag