Wimbledon 2014

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Bojana eliminisana u dublu
JT
Mlada srpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u osminu finala Vimbldona u konkurenciji dublova u paru sa Čehinjom Evom Hrdinovom.

77287782053b182b86e58c904454423_size3.jpg

Beta/AP Photo/Pavel Golovkin
Njih dve su u drugom kolu poražene od Nemica Julije Gerges i Ana-Lene Grenefeld sa 6:4, 6:2.

Nemačke teniserke će igrati u borbi za četvrtfinale sa pobednicima susreta između Slovakinje Danijele Hantuhove i Mirjane Lučić-Baroni iz Hrvatske sa jedne strane i Ruskinja Jekaterine Makarove i Jelene Vesnine sa druge.

Jovanovski je takmičenje u singlu završila u trećem kolu, a u toku dana će ponovo izaći na teren, pošto u paru sa Mateom Pavićem iz Hrvatske igra sa Rumunom Horijom Tekauom i Sanjom Mirzom iz Indije.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Lopes izbacio Iznera, čeka Stena
JT
Španski teniser Felisijano Lopes pobedio je devetog nosioca Džona Iznera u trećem kolu Vimbldona i osigurao duel sa Stanislasom Vavrinkom.

6359042653b18183f023e843228548_size3.jpg

Lopes je do trijumfa došao sa 67 (6:8), 7:6 (8:6), 7:6 (7:3), 7:5, posle dva sata i 50 minuta igre.

Vavrinka je, s druge strane, bio mnogo sigurniji, pošto je protiv Denisa Istomina iz Uzbekistana slavio sa 6:3, 6:3, 6:4.

Lopes i Izner su odigrali meč sa puno preokreta, što se vidi i po samom rezultatu. Tri seta su rešena u taj-brejku, a u jedinom preostalom nijanse su odlučile. Međutim, španski teniser je zasluženo slavio u meču koji je trebalo da bude odigran u subotu, ali je odložen zbog kiše u Londonu.

Zanimljivo, jedini brejk je viđen u četvrtom setu i zahvaljujući njemu je Lopes dobio meč. Španac je imao pet brejk prilika, a Izner samo dve tokom celog meča. Izner je imao 25 više vinera od španskog tenisera, ali je i imao gotovo tri puta više neiznuđenih grešaka, a na kraju je broj osvojenih poena bio u korist Španca, 157 u odnosu na 141.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Kraj za Voznijacki na Vimbldonu
JT
Češka teniserka Barbora Zahlavova Stricova eliminisala je Dankinju Karolinu Voznijacki u četvrtoj rundi takmičenja na Vimbldonu.

201259751153b17eb63d7d1193132689_size3.jpg

Beta/AP Photo/Sang Tan
Zahlavova-Stricova je u četvrtoj runi najprestižnijeg turnira na svetu slavila sa 6:2, 7:5, posle jednog sata i 35 minuta igre.

U borbi za plasman u četvrtfinale, njena rivalka biće sunarodnica Petra Kvitova, koja je bila sigurna protiv Šuai Peng iz Kine sa 6:3, 6:2.

Zahlavova-Stricova je kontrolisala meč protiv Voznijacki gotovo sve vreme. Dozvolila je svojoj rivalki, nekadašnjoj najboljoj teniserki sveta, samo jedan brejk, da bi ona Karolini četiri puta oduzela servis. Imala je 31 viner, čak 20 više od danske teniserke, u neiznuđenim greškama su bile gotovo izjednačena, a Čehinja je na kraju imala 12 poena više.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Ana za B92: Ovo mi je lekcija
JT
Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je za B92 da joj je ovogodišnje učešće na Vimbldona velika lekcija, posle eliminacije od Nemice Zabine Lisicki.

186710544853b1a9afb3464034738330_size3.jpg

Beta/AP Photo/Ben Curtis
Ivanovićeva je takmičenje završila u trećem kolu, porazom od Lisicki sa 6:4, 3:6, 6:1, i to pošto je meč počeo u subotu, ali je prekinut zbog kiše, a nastavljen u ponedeljak.

Posle prekida zbog kiše ušla sam na teren sa potpuno drugačijim pristupom, u pogledu servisa i gde da gađama, malo me je to izbacilo iz ritma i nisam servirala tako jako kao u drugom setu. Protiv nje mora da se igra agresivno, ako ne, ona je ta koja napada i samim tim sam dala njoj mnogo šansi da bude agresivna, a ona nije grešila”, rekla je Ana o meču.

Ana je istakla da je imala svoje šanse, ali da je to deo sporta.

Sigurno sam razočarana, ali opet mislim da sam imala šanse, dosta dobro sam uspevala njen servis da vratim, s obzirom na to da je imala visok procenat prvog servisa. Sigurno je da je ovo lekcija, u smislu svega, i mog pristupa. Mislim da sam u drugom setu napravila veliki okret, jer nije bilo lako u subotu prekinuti, posebno jer smo tražile da završimo na Centralnom terenu, ali nam nisu dali. Sve je to sastavni deo sporta, želim da se odmorim i krenem dalje”, istakla je Ivanovićeva.

Na konstataciju da se dobro spremila za nastavak, ali da je popustila posle novog prekida zbog kiše, Ana je rekla:

Mislim da se ona dosta opustila, posle ovog prvog prekida danas je bila rasterećenija nego u drugom setu, počela je da udara jače i dobila je samopouzdanje. Ona je podigla nivo, ali je meni opao nivo na servisu i to je razočaravajuće”.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Novak sigurno do četvrtfinala
JT
Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, pobedom u tri seta nad Žo-Vilfridom Congom.

87860769953b1c5690c52f774905338_size3.jpg

Đoković je do trijumfa došao sa 6:3, 6:4, 7:6 (7:5), posle jednog sata i 51 minuta igre pod zatvorenim krovom na Centralnom terenu, zbog kiše u Londonu.

U borbi za polufinale Novak će se sastati sa Hrvatom Marinom Čilićem, koji je pobedio Žeremija Šardija iz Francuske sa 7:6 (10:8), 6:4, 6:4.

Novak je na taj način došao do 21. uzastopnog plasmana u četvrtfinala Gren slemova, što je treći najduži niz u Open eri, posle Rodžera Federera (36) i Džimija Konorsa (27).

Đoković je protiv Conge odigrao sigurno i došao je do sasvim zasluženog trijumfa. Iako mu je Francuz pružio veliki otpro, trijumf prvog nosioca na najprestižnijem turniru sveta nije došao u pitanje nijednog trenutka.

Tok meča:

Novak je sjajno počeo meč, kao i obično je prvi servirao i bez izgubljenog poena je poveo sa 1:0, a Conga je odmah uzvratio istom merom. Đokovića je odlično služio servis, pa francuski teniser nije ni dobijao šansu da ga ugrozi. U prvih pet gemova nije bi bilo prilika za brejk, obojica su bili poprilično sigurni, pa je Novak bio taj koji je dolazio do prednosti, a Conga do izjednačenja.

Situacija se promenila već u narednom gemu, kada je Novak izvršio veliki pritisak na visokog Francuza, došavši do tri vezane brejk lopte. Conga je uspeo da odbrani dve, ali ne i treću i srpski teniser je poveo sa 4:2, a potom bez problema osigurao brejk. Conga je uspeo da prekine Novakov niz u osmom gemu, ali je tako samo malo produžio set, pošto ga je Đoković osvojio odmah potom zahvaljujući sjajnom servisu posle 25 minuta.

125561345053b1c569d2f0f705811065_size3.jpg

Na početku drugog seta obojica su bili sigurni na svojim servisima i prilika za brejk nije bilo. Novak je više pritiskao Congu i to je urodilo plodom u sedmom gemu, kada je imao prvu šansu da mu oduzme servis. Đoković je iskoristio tu šansu za brejk za vođstvo od 4:3, a potom je sigurno osvojio svoj servis i odmah Congu pritisao na njegovom servis gemu. Došao je do tri vezane brejk šanse, ali se Francuz sjajno odbranio zahvaljujući odličnom servisu. Međutim, tako je samo malo produžio set, pošto je Novak završio posao što se tiče drugog seta već u narednom gemu za 6:4.

U trećem setu viđena je ista slika kao u prethodna dva, bez pravih šansi za brejk i veoma sigurni servisi obojice tenisera. Francuz se malo probudio u tom setu i zadavao je velike muke Novaku na servisu. To je posebno bilo izraženo u šestom gemu, kada je viđen niz preokreta, da bi Novak ipak došao do izjednačenja 3:3. Slična situacija je viđena samo dva gema kasnije, ovoga puta Francuz je imao dve šanse za brejk, sjajnim as udarcem Novak je spasao prvu, a potom novim sjajnim servisom namučio Congu i ponovo izjednačio.

Velika borba nastavila se u naredna četiri gema, pa se ušlo u taj-brejk. Igralo se poen za poen, izgledalo je da je Novaka u jednom trenutku zabolelo rame, ali je nastavio da igra. Novak je do prve meč lopte došao pri rezultatu 6:5, Conga je tada servirao, a Novak ju je sjajnim riternom iskoristio za sjajan trijumf. Sudija je tada dosudio aut, Novak je već slavio, ali je tražio čelendž i bio je u pravu.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Čilić: Novak najranjiviji na travi
JT
Hrvatski teniser Marin Čilić rekao je da veruje da je Novak Đoković najranjiviji na travi pred duel u četvrtfinalu Vimbldona.

59155920953b1d2de28dba280561592_size3.jpg

Beta/AP Photo/Sang Tan
Čilić je u četvrtoj rundi trećeg Gren slema sezone pobedio Francuza Žeremija Šardija sa 7:6 (10:8), 6:4, 6:4, dok je Novak bio bolji od još jednog francuskog tenisera Žo-Vilfrida Conge sa 6:3, 6:4, 7:6 (7:5).

Mislim da Novak od svih podloga je najranjiviji na travi, iako je ovde imao sjajne uspehe. Za nijansu je bolji na betonu i na šljaci, a meni odgovara nešto brža podloga, možda bi to moglo da mi donese malu prevagu. Sve je otvoreno, nadam se da ću odigrati dobro”, naglasio je Čilić.

Novak je dobio svih prethodnih devet duela sa Čilićem. Poslednji put su se sastali na Rolan Garosu, kada je Đoković bio bolji posle četiri seta.

Dosta mi znači taj meč, posebno kada pogledam da sam na šljaci odigrao takav meč protiv Novaka, naučio sam nešto iz tog meča, kao i onog u Indijan Velsu. U Parizu sam bio zadovoljan jer sam uspeo da održim visok nivo tenisa tokom tri sata, bilo je fizički teško izdržati i to mi daje samopouzdanje”, istakao je hrvatski teniser.

Čilića trenutno trenira Goran Ivanišević, osvajač Vimbldona iz 2001. godine, a hrvatski teniser ističe da se nadam da će mu njegovi saveti pomoći da pobedi Novaka.

Od Gorana sam mnogo naučio, i u prvom delu saradnje, pre trave, a posebno sada. Verujem da će mi dati prave savete i zna da iskoristi situacije i kako da se pripremi. Dosta sam prepušten njemu, do sada je sve funkcionisalo odlično, nadam se da će se tako i nastaviti”, rekao je Čilić.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Novak: Čilić se dokazuje

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je veoma važno što je Žoa-Vilfrida Congu savaldao u tri seta, istakavši da se dobro oseća posle serije teških mečeva.

135740373053a3ead56572f868792008_size3.jpg

Beta/AP
"Dobro se osećam, imao sam dva dana odmora, lepo sam se oporavio posle teških mečeva prve nedelje. Zaista je dobro dobiti u tri seta takvog igrača kao što je Conga", rekao je Djoković odmah posle meča u Londonu.

Prvi nosilac je savladao Congu sa 3:0 u setovima posle sat i 55 minuta igre. "Posebno je bilo teško u trećem setu, kada je on počceo da dobro i snažno servira tako da je bilo teško. Spasao sam nekoliko brejk lopti, što je bilo vrlo važno. U taj-brejku sam iskorstio šansu i odigrao dobar meč", kazao je on. Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Hrvata Marina Čilića. "Čilić se dokazuje, popravio je servis, to mu je veliko oružje na ovoj podlozi. Zna kako da igra na travi, nema šta da izgubi i radujem se jednom takvom meču", naveo je srpski teniser.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Dimitrov siguran, Keiju maraton
JT
Bugarski teniser Grigor Dimitrov pobedio je Argentinca Leonarda Majera i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona.

178991790853b1cc3f39dd1167220149_size3.jpg

Beta/AP Photo/Ben Curtis
Dimitrov je protiv Majera slavio sa 6:4, 7:6 (8:6), 6:2, i za polufinale će se boriti sa braniocem titule Endijem Marijem.

Mari je u osmini finala pobedio Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6:4, 6:3, 7:6 (7:5).

Pobednik duela između Marija i Dimitrova u polufinalu će se sastati sa boljim iz duela Novaka Đokovića i Marina Čilića iz Hrvatske. Novak je bio siguran protiv Žo-Vilfrida Conge sa 6:3, 6:4, 7:6 (7:5), dok je hrvatski teniser takođe pobedio Francuza, ali Žeremija Šardija sa 7:6 (10:8), 6:4, 6:4.

Japanski teniser Kei Nišikori pobedio je Italijana Simonea Bolelija u meču koji je prekinut u subotu. Na kraju je bilo 3:6, 6:3, 4:6, 7:6 (7:5), 6:4 za Nišikorija.

Najveće iznenađenje dana priredio je Španac Felisijano Lopes, koji je u četiri seta bio bolji od Džona Iznera iz Sjedinjenih Država i tako osigurao duel sa švajcarskim teniserom Stanislasom Vavrinkom.

Rezultati:
Endi Mari – Kevin Anderson 6:4, 6:3, 7:6 (8:6)
Novak Đoković – Žo-Vilfred Conga 6:3, 6:4, 7:6 (7:5)
Grigor Dimitrov – Leonardo Majer 6:4, 7:6 (8:6), 6:2
Stanislas Vavrinka – Denis Istomin 6:3, 6:3, 6:4
Felisijano Lopes – Džon Izner 6:7 (8:10), 7:6 (8:6), 7:6 (7:3), 7:5
Žeremi Šardi – Marin Čilić 6:7 (8:10), 4:6, 4:6
Simone Boleli – Kei Nišikori 6:3, 3:6, 6:4, 6:7 (5:7). 4:6

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Kraj za Radvanjsku, Maša otkazana
JT
Sedmog dana Vimbldona najveće iznenašenje priredila je Ruskinja Jekaterina Makarova, eliminisavši četvrtog nosioca Agnješku Radvanjsku.

119724742053b1ca1464bc5408915475_size3.jpg

Beta/AP Photo/Sang Tan
Makarova je do trijumfa došla sa 6:3, 6:0, a u četvrtfinalu je čeka duel sa Lucijom Safarovom, koja je pobedila sunarodnicu Terezu Šmitkovu, koja je prethodno eliminisala Bojanu Jovanovski, sa 6:0, 6:2.

Veliko iznenađenje je i eliminacija Dankinje Karoline Voznijacki, od koje je bolja bila Čehinja barbora Zahlavova-Stricova sa 6;2, 7:5. Zahlavova-Stricova je tako osigurala češki duel sa Petrom Kvitovom, koja je očekivano bez problema pobedila Kineskinju Šuai Peng sa 6:3, 6:2.

Od nosilaca, takmičenje su u ponedeljak završile i Ana Ivanović i Alize Korne, dok je viđena i jedna predaja, zbog povrede Amerikanke Medison Kiz.

U ponedeljak je trebalo da igraju i Ruskinja Marija Šarapova i Anđelika Kerber iz Nemačke, ali će se one sastati u utorak, jer je meč otkazan zbog mraka.

Rezultati:
Alize Korne – Eženi Bušar 6:7 (5:7), 5:7
Ana Ivanović – Zabine Lisicki 4:6, 6:3, 1:6
Petra Kvitova – Šuai Peng 6:3, 6:2
Jekaterina Makarova – Agnješka Radvanjska 6:3, 6:0
Medison Kiz – Jaroslava Švedova 6:7 (7:9), 6:6 predaja Kiz
Karolina Voznijacki – Barbora Zahlavova-Strivoca 2:6, 5:7
Tereza Šmitkova – Lucija Safarova 0:6, 2:6
otkazano:
Anđelika Kerber – Marija Šarapova

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Čonkić u drugom kolu juniora
JT
Mladi srpski teniser Petar Čonkić plasirao se u drugo kolo Vimbldona u konkurenciji juniora, pošto mu je rival predao meč.

201054242953b1b2fda40a1274270074_size3.jpg

Beta/AP Photo/Sang Tan
Rus Danil Medvedev je Čonkiću predao meč u trećem setu, pri vođstvu srpskog tenisera sa 2:1.

Prethodno je Medvedev dobio prvi set sa 6:3, a Čonkić je uzvratio sa 7:6, a u taj-brejku je bilo 7:5 za njega.

U drugom kolu Čonkićev rival biće Amerikanac Logan Smit, koji je pobedio Marka Polmansa iz Australije sa 7:5, 6:2.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag