Wimbledon 2014

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Nole, Beker i Štepanek za publiku
Slobodni dan na Vimbldonu Novak Đoković iskoristio je za trening koji je dobro zabavio okupljene navijače.

142233218953b2c25ed3ef0554166044_size3.jpg

Foto: Bole
Nole je u utorak radio sa Radekom Štepanekom i bratom Markom, koji se u ponedeljak priključio ekipi.

Osim ozbiljnog dela treninga, bilo je vremena i za vrhunsku egzibiciju, u kojoj se najviše istakao Štepanek, koji je izvodio egzibicije preskakao mrežu tokom poena, imitirao Bekera, Agasija, zabavljao publiku.

179029118953b2c2601fe42945103835_size3.jpg

U jednom trenutku čak je i Boris Beker uzeo reket u ruke.

88917158853b2c261561d9143547472_size3.jpg

Nemac je najpre na mreži igrao voleje sa Markom Đokovićem, posle čega su sva četvorica sparingovala na mreži.

24675079353b2c262a9c34529185929_size3.jpg

Na susednom terenu trenirali su Marin Čilić i Goran Ivanišević, pobednika Vimbldona 2001. Gledajte na TV B92 tokom večeri.

31265424953b2c2640c970729010562_size3.jpg

Marin i Novak igraju jedan protiv drugog u četvrtfinalu.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Kerberova izbacila Šarapovu
JT
Nemačka teniserka Anđelika Kerber plasirala se u četvrtfinale Vimbldona pobedom nad Ruskinjom Marijom Šarapovom.

210473529453b2d7807335b587445679_size3.jpg

Beta/AP Photo/Ben Curtis
Kerberova je do trijumfa došla sa 7:6 (7:4), 4:6, 6:4, posle dva sata i 37 minuta igre.

U borbi za plasman u polufinale, Kerberova će se sastati sa Kanađankom Eženi Bušar, koja je dan ranije bila bolja od Alize Korne iz Francuske sa 7:6 (7:5), 7:5.

Kerberova je osvojila prvi set u taj-brejku i to pošto je Šarapova uspela da se vrati u igru posle izgubljenog prvog gema na meču. Ruskinja je posle izgubljenog prvog seta zaigrala bolje, zasluženo izjednačila i izborila treći set.

Međutim, Šarapova je dozvolila Nemici da se odvoji na 5:2, ali je uzvratila i prišla na 5:4. U narednom gemu, za koji se ispostavilo da je odlučujući, ruska teniserka je napravila veliki broj grešaka, dozvolila joj je šest meč lopti, a bekhendom joj je omogućila da dođe do trijumfa na sedmoj.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Sjajni Kirjios izbacio Nadala!
JT
Australijski teniser Nik Kirjios ostvario je najveću pobedu karijeri, trijumfom nad prvim reketom sveta Rafaelom Nadalom u četvrtom kolu Vimbldona.

83023922853b3043b91146019736246_size3.jpg

Beta/AP Photo/Sang Tan
Kirjios se u četvrtfinale najprestižnijeg turnira sveta plasirao trijumfom sa 7:6 (7:5), 5:7, 7:6 (7:5), 6:3, posle dva sata i 58 minuta igre na Centralnom terenu.

U borbi za polufinale mladi Australijanac će se sastati sa Kanađaninom Milošem Raonićem, koji je ranije tokom dana bio bolji od Keija Nišikorija sa 4:6, 1:6, 7:6 (7:4), 6:3.

19-godišnji Australijanac grčko-malezijskog porekla je odigrao sjajno protiv Nadala, a praktično je jedini pad u igri imao u poslednjem gemu drugog seta, kada je Španac napravio jedini brejk na meču.

Kirjios je imao rešenje za svaki Nadalov udarac i prvi je igrač koji je najboljem teniseru sveta oduzeo dva seta od početka Vimbldona. Ključ njegovog trijumfa sigurno je sjajan servis, a u prilog tome ide podatak da je imao 37 as udaraca, naspram samo 11 španskog tenisera.

Zahvaljujući eliminaciji Nadala, Novak Đoković ima šansu da narednog ponedeljka ponovo bude prvi na ATP listi ako osvoji Vimbldon.

121175228353b3043d8624b589187712_size3.jpg

Beta/(AP Photo/Sang Tan
Tok meča

Kirjios je odlično ušao u meč, a Nadal nikako nije imao priliku da mu oduzme servis. Australijanac grčkog porekla je izgubio samo nekoliko poena na svom servisu, a sam je vrlo brzo imao šansu da osvoji brejk. Kirjios je imao šansu da osvoji prvi set već u 12. gemu, ali je izbacio loptu u aut, a Nadal je uveo set u taj-brejk. Tada je Kirjios diktirao tempo, vodio je od početka I brzo došao do 6:3. Nadal je odbranio prve dve set lopte, ali treću nije I mladi Australijanac je osvojio set sa 7:5 u taj-brejku. Tako se prvi put u karijeri Nadalu desilo da na šest mečeva zaredom zaredom izgubi prvi set.

U drugom setu, Nadal i Kirjios su nastavili veliku borbu. Samo u šestom gemu bilo je neizvesno, ali su obojica bili sigurni na svojim servisima. Sve se promenilo u 12. gemu, kada je španski teniser došao do prve brejk prilike, koji je iskoristio za 1:1 u setovima sa 7:5.

98806088553b3043f44681523197563_size3.jpg

Beta/AP Photo/Ben Curtis
Treći set bio je preslikana prvi, obojica su držali svoje servise, pa je odluka pala u taj-brejku. Kirjios je od početka pritiskao Nadala, igralo se poen za poen do 5:5, da bi potom mladi Australijanac iskoristio greške Nadala, koji je obe lopte poslao u aut i poveo 2:1 u setovima. Australijski teniser grčkog porekla prvi je teniser koji je od početka Vimbldona oduzeo najboljem teniseru sveta dva seta.

Kirjios je sa sjajnom igrom nastavio i na početku četvrtog seta, obojica su osvojili svoje servis gemove na početku, da bi usledio šou Australijanca. Prvo je sjajno servirao, a potom je došao do prvog brejka na meču za vođstvo 3:1, a brzo i osigurao tu prednost. Nadal je u šestom gemu konačno prekinuo niz Kirjiosa, da bi obojica bili sigurni na servisima u naredna dva gema. Australijanac je tako u devetom gemu došao do prilike da odservira za meč, a to je učinio bez greške, bez izgubljenog poena sjajnim as udarcem.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Da li je Kirjios izveo poen godine?
JT
Australijanac Nik Kirjios napravio je najveće iznenađenje Vimbldona, eliminisavši Rafaela Nadala, ali je bez sumnje izveo i potez godine.

31690449153b31536bd9f5913590325_size3.jpg

Beta/AP Photo/Ben Curtis
Kirjios je protiv Nadala slavio sa 7:6 (7:5), 5:7, 7:6 (7:5), 6:3, a zanimljivo, pomenuti poen je viđen u jedinom setu koji je izgubio.

19-godišnji Australijanac grčko-malezijskog porekla je izveo sjajan dropšot kroz noge koji se ne viđa toliko često, a posebno ne protiv najboljeg tenisera sveta.

Pored toga što je ostvario najveću pobedu dosadašnjeg dela karijere, Kirjios je postao i prvi tinejdžer koji je pobedio Nadala još od 2007. godine.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Kirjios: Igrao sam sjajan tenis
JT
Mladi australijski teniser Nik Kirjios rekao je da je od početka meča verovao da može da pobedi Španca Rafaela Nadala.

36920834753b3120b73002484921730_size3.jpg

Beta/AP Photo/Ben Curtis
Kirjios je eliminisao najboljeg tenisera sveta u četvrtom kolu Vimbldona sa 7:6 (7:5), 5:7, 7:6 (7:5), 6:3, i osigurao duel sa Kanađaninom Milošem Raonićem.

Morate da verujete da možete da pobedite od samog početka meča. Igrao sam zaista dobro na travi ovih dana. Bio sam u svojoj zoni na terenu, čak nisam ni primećivao publiku toliko. Servirao sam na visokom nivou i igrao sam zaista sjajan tenis“, rekao je Kirjios.

Majka senzacionalnog 19-godišnjeg tenisera je samo dan ranije u intervjuu za jednu australijsku televiziju rekla da njen sin možda neće moći da pobedi Nadala, za kojeg je rekla da je previše dobar. U intervjuu posle meča, Kirjios se osvrnuo i na reči svoje majke.

To me je malo naljutili prethodne večeri. Ne znam šta je mislila, ali može da misli šta god hoće“, istakao je mladi Australijanac.

Iako je posle meča izgledao siguran u sebe, stiče se utisak da Kirjios još ne može da veruje kakav je uspeh postigao, a to govori njegov poslednji tvit.

Erm, ok then...........

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Dezorijentisana Serena predala dubl
AK
Amerikanka Serena Vilijams predala je meč dublova na Vimbldonu nakon nekoliko bizarnih duplih servis grešaka.

50312402953b3063ed5a5c921211052_size3.jpg

Beta/AP
Očigledno dezorijentisana Serena, je još pre početka meča sa sestrom Venus protiv Kristine Baroi i Stefani Fegel delovala neraspoloženo.

Loptice su proletale pored nezainteresovane Serene, koja je potom u prva tri gema napravila tri duple servis greške šaljući lopticu ili u mrežu ili na osnovnu liniju.

Nakon druge greške čak je i glavni sudija Kader Nuni sišao sa stolice i razgovarao sa Amerikankom, meč je nastavljen, ali je Serena opet očajno servirala.

Potom je sela na stolicu pored sestre i spustila glavu u šake i skoro zaplakala, dok je sa njom razgovarao njen medicinski tim.

Nakon toga, meč je prekinut, a pobeda dodeljena protivnicama sestara Vilijams. Zvanično, Serena je meč morala da preda zbog virusa koji joj pravi zdravstvene probleme.

"Žao mi je, ne mogu da nastavim takmičenje. Jutros sam zaista mislila da mogu, jer želim da se borim, ali ovo je izvuklo sve iz mene", rekla je Serena.

Vilijamsova je sa Vimbldona ranije eliminisana i u singlu, već u trećem kolu bolja od nje bila je Francuskinja Aliz Korne.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Ivanišević: Ako ga Nole zaskoči...
JT
Trener Marina Čilića Goran Ivanišević rekao je da obično navija za Novaka Đokovića, ali da takav slučaj neće biti u sredu.

146991710153b2cec487c14422784923_size3.jpg

B92
Đoković i Čilić se sastaju u četvrtfinalu najprestižnijeg turnira na svetu, a taj meč ćete moći da pratite u direktnom prenosu na televiziji B92.

Ivanišević je pre početka Vimbldona rekao da mu je Novak glavni favorit za titulu, ali sada kaže da se nada da se njegova prognoza neće ostvariti.

Novak mi je i prošle godine bio favorit, i sada sam to isto rekao. Ali, šta je, tu je, Marin i on su se našli u četvrtfinalu, nadam se da ta moja prognoza neće ostvariti. Marin će probati da dobije Novaka. Ove godine su igrali dva izjednačena meča, Marin je dobro igrao, Novak je bio favorit, a i sada je, ali sve je otvoreno, četvrtfinale Vimbldona je, svako svakoga može da dobije“, rekao je Ivanišević za B92.

Čilić je rekao da ako negde ima šansu da pobedi Novaka to je na travi, a Ivanišević se slaže sa tom konstatacijom.

Trava i beton su najbolje podloge za Marina, stvarno igra dobro ove godine. Agresivno servira, ali Novak igra najbolji ritern svih vremena, svaki poen moraš da dobiješ tri puta jer sve vraća. Ali, mora biti agresivan kao u Parizu i Indijan Velsu, zna se ko je Nole, meni najdraži teniser posle Marina, veliki sam navijač njegov. U sredu neću navijati, ali protiv koga god da igra, navijam za njega. Želim da odigraju dobar meč, da Marin odigra dobro i ima šansu“, istakao je šampion iz Vimbldona 2001. godine.

Tokom dana pauze, Đoković i Čilić su trenirali teren do terena, a trener hrvatskog tenisera kaže da nije video ništa što do sada nije znao.

Boris je meni ako ne najdraži igrač, onda jedan od najboljih svih vremena, mnogo ga poštujem, imali smo mnogo dobrih mečeva. Samim tim što on sedi kod Novaka u loži mu puno pomaže. Po meni je to super kombinacija i to se vidi Novakovoj igri. Nisam posebno pratio trening, jer sam ga gledao toliko puta Novaka, i da me probude u tri ujutro odgovorio bih, sve znam napamet. Sutra je novi dan, Marin zna kako treba da igra, da li će to uspeti ili ne, videćemo. Igraće riskantni tenis, jer je to jedini način da se Nole pobedi, jer ako te Nole zaskoči na početku, možeš da se pokupiš i odeš sa terena, jer je on previše dobar u tome“, naglasio je Ivanišević.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Nadal: Problem je u travi
JT
Najbolji teniser sveta Rafael Nadal rekao je da je podloga jedan od glavnih razloga njegove eliminacije sa Vimbldona već u četvrtom kolu.

12309935153b31987e4cd8697369406_size3.jpg

Beta/AP Photo/Ben Curtis
Španac je u osmini finala poražen od 144. igrača sveta Nika Kirjiosa, koji je slavio sa 7:6 (7:5), 5:7, 7:6 (7:5), 6:3, a njegov naredni rival biće Kanađanin Miloš Raonić.

Problem je ova podloga, ova trava. Kada imate protivnika koji odluči da servira i udara svaku lopticu veoma jako, u velikoj nevolji ste. Mislim da nisam igrao zaista loše, ali u tome je stvar na ovoj podlozi. Mislim da sam u drugim i trećem setu bio bolji od njega, ali nisam uspevao da iskoristim svoje prilike. Što se tiče ostatka meča, odigrao je bolje od mene. Generalno, kada pričamo o tome šta je potrebno da bi se pobedilo na ovoj podlozi, on je igrao bolje od mene“, istakao je Nadal.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Vavrinka osigurao švajcarski duel
JT
Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, pobedom nad Špancem Felisijanom Lopesom.

132231358053b31c6e6b77f332861867_size3.jpg

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Vavrinka je do pobede nad Lopesom, koji je u prethodnoj rundi eliminisao Amerikanca Džona Iznera, došao sa 7:6 (7:5), 7:6 (9:7), 6:3.

Dvojica tenisera su vodili veliku borbu tokom celog meča, a prva dva seta rešena su u taj-brejku. Tada su nijanse prevagnule na Vavrinkinu stranu, a Švajcarac je potom u trećem setu znatno lakše završio posao.

Vavrinka je na taj način osigurao švajcarski duel u borbi za polufinale, sa Rodžerom Federerom, koji je pobedio Španca Tomija Robreda sa 6:1, 6:4, 6:4.

Mladi Australijanac Nik Kirjios priredio je najveće iznenađenje Vimbldona, pobedom nad najboljim teniserom sveta Rafaelom Nadalom. Kirjios je do najveće pobede u karijeri došao sa 7:6 (7:5), 5:7, 7:6 (7:5), 6:3.

Njegov rival u četvrtfinalu biće Kanađanin Miloš Raonić, koji je eliminisao Keija Nišikorija iz Japana i to pošto je izgubio prvi set. Na kraju je bilo 4:6, 6:1, 7:6 (7:4), 6:3 za Raonića.

Rezultati:
Nik Kirjios – Rafael Nadal 7:6 (7:5), 5:7, 7:6 (7:5), 6:3
Tomi Robredo – Rodžer Federer 1:6, 4:6, 4:6
Stanislas Vavrinka – Felisijano Lopes 7:6 (7:5), 7:6 (9:7), 6:3
Miloš Raonić – Kei Nišikori 4:6, 6:1, 7:6 (7:4), 6:3

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Dan 9: Novak oko 14.30 na TVB92
JT
Najbolji srpski teniser Novak Đoković u sredu oko 14.30 igra četvrtfinale Vimbldona sa Hrvatom Marinom Čilićem, uz prenos na televiziji B92.

185895419453b322368bc77221542066_size3.jpg

Beta/AP Photo/Pavel Golovkin
Đoković i Čilić igraju drugi meč na Terenu 1 na kojem program u 13 časova otvaraju Kanađanka Eženi Bušar i Anđelika Kerber iz Nemačke.

Njima dvojici je to deseti međusobni susret, a svih prethodnih devet dobio je Đoković.

Pred meč četvrtfinala, Novak je rekao da očekuje težak meč protiv Čilića, dok je trener hrvatskog tenisera Goran Ivaniševićistakao da veruje da Čilić može da iznenadi Đokovića.

Zanimljivo, dvojica tenisera su trenirala u utorak na terenima koji su jedan do drugog, a Đoković i njegov tim su priredili sjajnu zabavu publici.

Na televiziji B92 program počinje u 12.30, a pored Đokovićevog meča moći ćete da pratite i ostale najzanimljivije mečeve iz Londona.

Na Centralnom terenu u 13 časova igraju Rumunka Simona Halep i Zabine Lisicki iz Nemačke, a potom će se na terenu naći branilac titule Endi Mari i Grigor Dimitrov iz Bugarske. Poslednji, treći meč na najvećem terenu igraju dvojica Švajcaraca – Rodžer Federer i Stanislas Vavrinka.

Na Terenu 1 posle Đokovića i Čilića igraju Kanađanin Miloš Raonić i mladi australijski teniser Nik Kirjios, koji je samo dan ranije eliminisao najboljeg tenisera sveta Rafaela Nadala.

Od srpskih predstavnika, pored Đokovića u sredu će se na terenu naći i Nenad Zimonjić i Bojana Jovanovski.

Bojana u Paru sa Mateom Pavićem nastavlja meč drugog kola miksa sa Rumunom Horijom Tekauom i Sanjom Mirzom iz Indije, a taj susret je četvrti na Terenu 3 na kojem program počinje u 12.30. Horija i Mirza trenutno vode sa 4:3.

Zimonjić igra treće kolo miksa sa Australijankom Samantom Stosur, a njihovi rivali će biti Amerikanac Erik Butorac i Timea Baboš iz Mađarske. Taj meč je četvrti po redu na Terenu 18 na kojem se prvi susret igra u 12.30.

U sredu će igrati i naši juniorski predstavnici. Petar Čonkić i Argentinac Đordi Arkonada igraju prvo kolo dubla sa Australijancima Harijem Buršijeom i Markom Polmansom. Njihov meč je treći na Terenu 7 na kojem program počinje u podne, a na istom terenu peti meč igra Ivana Jorović, takođe u dublu. Jorovićeva i Kejtu Balter iz Velike Britanije igraju sa Ruskinjom Jevgenijom Levašovom i Seon Mendez iz Australije.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag