Wimbledon 2014

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Dan V: Novak i Bojana na TVB92
JT
Petog dana Vimbldona na terenu će se naći troje srpskih predstavnika – Bojana Jovanovski, Novak Đoković i Nenad Zimonjić.

164682998253ac87fc8bb00610668899_size3.jpg

Beta/AP Photo/Ben Curtis
Program na televiziji B92 počinje u 13.30 časova, a u direktnim prenosima moći ćete da pratite Novakov i Bojanin meč.

Novak igra prvi meč na Centralnom terenu od 14 časova, a njegov protivnik biće Francuz Žil Simon.

Nešto kasnije svoj meč trećeg kola igra Bojana, koja sa Čehinjom Terezom Šmitkovom igra drugi meč na Terenu 17. Program u 12.30 na tom terenu otvaraju Italijan Fabio Fonjini i Kevin Andeson iz Južnoafričke republike.

Jovanovski će u petak igrati i u miksu, pošto je u paru sa Mateom Pavićem iz Hrvatske čeka susret sa Austrijancem Jirgenom Melcerom i Anabelom Medinom Gariges iz Španije. Taj meč je četvrti po redu na istom onom na kojem Bojana igra svoj duel u singlu sa Šmitkovom.

Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor igraju treći meč na Terenu 11 na kojem se igra od 12.30. Njihovi rivali u drugom kolu u konkurenciji dublova biće Nemci Dastin Braun i Jan-Lenard Štruf.

Na Centralnom terenu posle Novaka i Simona jedan od derbija trećeg kola kod teniserki igraju Amerikanka Venus Vilijams i Petra Kvitova iz Češke. Potom će se, očekivano, na tom terenu naći branilac titule Endi Mari i Španac Roberto Bautista-Agut.

Na Terenu 1, na kojem takođe prvi meč počinje u 14 časova, igraju prvo Kineskinja Na Li i Barbora Zahlavova Stricova iz Češke. Potom na teren izlaze Bugarin Grigor Dimitrov i Aleksandr Dolgopolov iz Ukrajine, pre duela Čeha Tomaša Berdiha i Marina Čilića iz Hrvatske.

Pored duela srpskih predstavnika u petak ćete moći da pratite ostale najzanimljivije duele iz Ol Ingland kluba.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Nadal: Ovde je svaki meč težak
SO
Prvi teniser sveta Rafael Nadal izjavio je da je pobeda nad Lukašom Rosolom u drugom kolu Vimbldomna veoma važna za njega.

154390947753ad0f2c5d150825010381_size3.jpg

Beta/AP
Čeh, koji je pre dve godine eliminisao Nadala, osvojio je prvi set i imao set loptu u drugom, ali je Španac preokrenuo.

“Samo sam pokušavao da se borim. Čekao sam pravi trenutak, pokušao da pronađem priliku. On je servirao veoma dobro, kao i uvek na travi. Drugi set je bio veoma važan, veoma je opasno gubiti sa 2-0 od igrača kakav je Rosol“, kaže 28-godišnji Nadal.

Čeh je u drugom setu prvo ispustio brejk viška, a zatim je u taj brejku vodio sa 5:3, posle i sa 6:5, ali je Nadal odigrao hrabro na set lopti.

“Možda bih izgubio da nisam osvojio taj poen, da ta forhend paralela nije završila u terenu. Ali to je sport – taj forhend bio je savršen u tom trenutku. Iako sam gubio, borio sam se za svaku lopticu, borio sam se fizički i mentalno“, rekao je Nadal.

U trećoj rundi Španac igra sa Mihailom Kukuškinom.

“Ovde je svaki meč težak, naročito sa igračima koji pri svakom udarcu koriste svu snagu. Ipak, završio sam meč igrajući na visokom nivou i ovo je važna pobeda za mene“, zaključio je dvostruki osvajač Vimbldona.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Da li je Nik nova teniska zvezda?
SO
Mladi Nik Kirjios bio je junak četvrtog dana Vimbldona, pošto je spasao čak devet meč lopti i eliminisao je nekadašnjeg polufinalistu Rišara Gaskea.

147835550153ad16dd382e5227639838_size3.jpg

Beta/AP
“Bio je to neverovatan meč. Prvi put u karijeri gubio sam sa 2-0 u setovima i uspeo sam da se vratim. Igrao sam izvanredno, a i on je pronalazio dobre udarce. Spasao sam devet meč lopti, imao je i on mnogo šansi, ali uspeo sam da slavim i veoma sam srećan“, izjavio je momak koji nastupa za Australiju.

Kirjios je trenutno 144. na svetu, nedavno je napunio 19 godina i ima Top 10 potencijal.

“Ovo je džinovski korak napred za mene, plasman u treću rundu Gren slem turnira. Dobiću mnogo samopouzdanja. Moj cilj je da budem prvi na svetu“, izjavio je Kirjios, osvajač juniorskog Australijan opena prošle godine.

Visok je 193 cm, iz kvalifikacija je nedavno osvojio čelendžer na travi u Notingemu, a imaće dobru šansu i da se plasira još dalje, pošto mu je sledeći rival Jiri Veseli.

“I on je ostvario veliku pobedu u pet setova, nad Gaelom Monfisom. Takođe je mlad i u usponu – agresivan je teniser, ima sjajan servis i mislim da mu trava pogoduje“, kaže Kirjios o narednom protivniku.

Nik dolazi iz mešovitog braka – otac mu je Grk, a majka Malezijka. Do 14. godine igrao je i košarku, ali je tada odlučio da se koncentriše isključivo na tenis. Izgleda da je doneo pravu odluku, nagledaćemo se Kirjiosa u godinama koje dolaze.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Rodžerov trijumf kao predskazanje
SO
Svaki put u dosadašnjoj karijeri kada bi savladao Žila Milera, Rodžer Federer potom bi osvojio titulu na tom turniru.

176196325853ad29963e80d475018345_size3.jpg

Beta/AP
Tako je bilo 2005. godine u Indijan Velsu i Bangkoku, a zatim i na US openu 2008. Sada je Rodžer savladao Luksemburžanina u drugoj rundi Vimbldona sa 6:3, 7:5, 6:3.

“Stvarno? Oh. Da li ste sigurni“ upitao je kroz smeh Federer novinara koji mu je predočio podatak o njegovoj nepobedivosti na turnirima na kojima dobije Milera, “Moram to da proverim, srećan sam da to čujem“.

“Zadovoljan sam kako sam odigrao meč jer sam znao da može da bude teško – videli ste da u drugom setu u četiri uzastopna njegova gema nisam imao nikakve šanse. Pauza zbog kiše malo mi je pomogla, bilo mi je jasnije kako treba da riterniram“, rekao je Švajcarac, koji u avgustu puni 33 godine.

U trećem kolu Federer će igrati sa boljim iz meča Granoljers – Hiraldo.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Ivanišević: Tipujem na Đokovića
SO
Bivši hrvatski teniser Goran Ivanišević smatra da će Novak Đoković osvojiti Vimbldon, ali kaže da iz kruga favorita ne treba otpisati ni Rodžera Federera.

154016301853ad25b786e75433061632_size3.jpg

Beta/AP
“Moj favorit je Novak – ulazi u formu u pravom trenutku i mislim da će igrati sve bolje u svakom sledećem kolu“, izjavio je osvajač Vimbldona iz 2001. godine.

“Ipak, mislim da Federer još ima ono šampionsko u sebi, a ovo je dobra podloga za njega, turnir na kojem je mnogo puta trijumfovao. Već je u Australiji pokazao da igra agresivnije, to je uticaj Edberga, a i promenio je reket. Neće ponoviti greške iz prošle godine i čini mi se da će dogurati daleko. Jedan je od favorita za titulu“, dodao je za Sport360 nekadašnji hrvatski teniser, a sada trener Marina Čilića.

Ivanišević je bio poznat po snažnom servisu, ali kaže da nema šanse da će se servis-volej stil igre vratiti na scenu dokle god su podloge spore.

“I dalje sam ljubitelj agresivnog stila igre. Zato je najbolji tenis ove godine igran u Australiji – napravili su mnogo brže terene, koristili brže loptice, a Vavrinka je to iskoristio“, zaključio je 42-godišnji Ivanišević.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
WB: Kraj za 16-godišnju Konjuh
SO
Nekadašnja prva teniserka sveta Karolina Voznijacki pobedila je mladu Hrvaticu Anu Konjuh sa 6:3, 6:0 i plasirala se u osminu finala Vimbldona.

120130142853ad654b91e29943560555_size3.jpg

Beta/AP
Hrvatica, koja ima samo 16 godina i sada je 189. na svetu, pružila je odličan otpor u prvom setu, u dva navrata je imala priliku da dođe do brejka prednosti, ali nije ih iskoristila.

Dankinja je u osmon gemu realizovala brejk šansu, a zatim je u gemu u kojem je servirala za set spasla još jednu brejk šansu i povela sa 1-0. Gubitak prvog seta potpuno je demoralisao Konjuh, koja u drugom setu nije uzela ni gem.

Voznijacki je meč završila sa 9 vinera i 4 neiznuđene greške, a Hrvatica je upisala 19 direktnih poena i 25 grešaka. Za plasman u četvrtfinale, u kojem na Vimbldonu do sada nikada nije bila, Voznijacki će igrati sa boljom iz meča Li – Zahlavova Stricova.

U zaostalom meču drugog kola u duelu dve mlade nade 17-godišnja Belinda Benčič savladala je dve godine stariju Amerikanku Viktoriju Duval 6:4, 7:5. U trećoj rundi Belindu čeka treća nositeljka Simona Halep, koja je dobila Lesju Tsurenko sa 6:3, 4:6, 6:4.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Servis mi donosi samopouzdanje
Naša teniserka posle pobede protiv Azarenke danas u trećem kolu Vimbldona sa Čehinjom Smitkovom. – „Krajem godine moram na operaciju”

Bojana-Jovanovski-foto-BETA.jpg

Očekuje je značajan napredak na svetskoj VTA listi: Bojana Jovanovski Foto Beta
Od izveštača „Žurnala”

Vimbldon – Bojana Jovanovski se u Vimbldonu prvi put plasirala u treće kolo, ali i dokazala da se ne plaši velikih imena. Beloruskinja Viktorija Azarenka je čak treća bivša teniska „kraljica” koju je naša igračica nadigrala. Za nekoga ko nikada nije bio u prvih 30 na svetu, to je itekako dobar skor.

– Pobedila sam Jelenu Janković u Pekingu kada sam još bila mlada i to ću uvek pamtiti. Karolinu Voznijacki sam već dva puta nadigrala, a sada i Azarenku. Ali to nisu moje jedine pobede protiv dobrih teniserki. Izdvajam i trijumf nad Safarovom prošle godine u Melburnu jer sam prvi put stigla u osminu finala grend slema – nabraja Bojana Jovanovski, dvadesetdvogodišnja Beograđanka, a zaboravlja da je bila bolja i od Italijanke Skjavone, bivše šampionke Rolan Garosa i svetskog „broja 4”.

Danas u trećem kolu igrate protiv Čehinje Smitkove, debitantkinje na grend slemu?

Ne znam je mnogo, samo iz viđenja. Znam da je mlada, ali ne znam kao igra. Moraću da se raspitam kod nekih teniserki da vidim šta može da odigra.

Sa trenutnog 45. mesta na svetskoj VTA listi napredovaćete barem za pet-šest pozicija. Svesni ste da će to biti još više ako se plasirate u drugu polovinu turnira.

Daj bože, stvarno bi bilo lepo, mislim da sam zaslužila. Ja se iskreno nadam da je ovo novi napredak.

Protiv Azarenke ste spasli 13 od 16 brejk lopti.

Promenila sam kompletnu tehniku servisa, godinu dana sam se mučila, ali sada je leglo i osećam veliki napredak. Uspevala sam da ga držim i u bitnim trenucima dobro iskoristim. To je odlično s obzirom kakav sam servis imala ranije i koliko sam pravila duplih grešaka. Igra mi nije uvek bila dobra, ali servis jeste. To mi je ranije bio i psihički problem, jer nisam imala dobar servis. Sada je mnogo lakše, veće je samopouzdanje na reternu.

Šta je sa povredom koja vas dugo muči?

Ipak ću morati na operaciju na kraju godine. Zglob nije dobro, ne volim da se žalim, jer nije to razlog što gubim mečeve. Ali ne treniram sto odsto, dosta pauziram, idem na terapije, nikako da dignem formu i da se vratim tamo gde sam bila što se igre tiče. Plan je da izguram ovu godinu kako budem mogla, pa videćemo na početku sledeće kako će biti.

Na Vimbldonu ne osećate te probleme?

Ne boli me trenutno jer sam radila dosta terapija pre turnira. Imam veliki prostor između ligamenata na zglobu i stalno mi se skuplja voda i pravi se upala. Čim je malo jači trening ili meč, ne mogu posle tri-četiri dana da držim reket koliko me boli. Mnogo sam pauzirala, bila na terapijama i spustila upalu na minimum. I dalje me boli na nekim poenima, ali ovde je bilo uredu. Samo da mogu normalno da treniram i sve će biti kako treba.

Vojin Veličković

-----------------------------------------------------------

Safarova ili Cibulkova

Ako nadigra Smitkovu, Bojana Jovanovski će u osmini finala igrati sa boljom iz češko-slovačkog duela Safarova (23) – Cibulkova (10). Taj meč bi naša teniserka igrala u ponedeljak.

Trava omiljena podloga

Za razliku od Jelene Janković i Ane Ivanović koje ne vole da igraju na travi, Bojana Jovanovski je ovde kao kod kuće.

– Moja omiljena podloga, volim ovde da igram, tu sam i kao juniorka dobro prolazila. Meni leže brze podloge jer igram agresivno. Šljaka mi ne odgovara, ali svako ima nešto što voli i ne voli. Ipak, na Rolan Garosu sam dobila Voznijacki.

Smitkova kupuje auto

Za Terezu Smitkovu sve ovo je velika novost. Prvi put je na grend slemu i već je rešena da sebe časti.

– Kupiću auto od zarade ovde – rekla je Čehinja posle prve pobede, a sada verovatno već merka neka jača kola. – Nemam dovoljno iskustva, igraću mnogo bolje sledeći put. Ovo je san za mene. Želela sam da igram sa Azarenkom, ali i dalje sam autsajder.

-----------------------------------------------------------

Fonjini kažnjen sa 27.500 dolara

Fabio Fonjini je kažnjen sa 27.000 dolara zbog nepristojnog ponašanja u prvom kolu protiv Amerikanca Kuznjecova. Italijan je napravio dva prekršaja a oba puta je sudija bio na meti.

Politika

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Ispala Li Na, Kvitovoj derbi
ĐN
Češka teniserka Barbora Zahlavova-Stricova napravila je najveće iznenađenje dosadašnjeg toka Vimbldona, pošto je izbacila drugu teniserku sveta Li Na.

72191169253adb20d9758a236266415_size3.jpg

Beta/AP Photo/Sang Tan
Zahlavova-Stricova je posle odličnog nastupa u Birmingemu nastavila sa odličnom formom, a protiv Kineskinje je slavila rezultatom 7:6, 7:6.

Posle sjajnog starta sezone i titule na Australijan openu, Li Na je na naredna dva Gren slema takmičenje završavala već u prvoj nedelji.

Derbi dana u ženskoj konkurenciji pripao je Petri Kvitovoj, koja je posle velike borbe savladala petostruku osvajačicu Vimbldona Venus Vilijams. Kvitova je Venus nadigrala rezultatom 5:7, 7:6, 7:5.

Mlada Belinda Benčič u dva seta je savladala Viktoriju Duval (6:4, 7:5), Jekatarina Makarova je bila bolja od Karolin Garsije sa 7:5, 6:3, dok je Simona Halep preživela meč sa Lesijom Tsurenko.

Halepova je uspela da dođe do pobede rezultatom 6:3, 4:6, 6:4 i ispadanjem Li Na Rumunka bi eventualnim dobrim rezultatom mogla i do drugog mesta na WTA listi.

Bojana Jovanovski izgubila je dramatičan meč od Čehinje Tereze Šmitkove i propustila šansu za najbolji plasman na Vimbldonu. Kada je reč o plasmanu, Ana Ivanović će od sledeće nedelje ući u Top 10, najviše zahvaljujući porazu Dominike Cibulkove od Lucie Šavarove sa 6:4, 6:2.

Karolina Voznijacki bila je prejaka za 16-godišnju Anu Konjuk kojoj je prepustila samo tri gema, a još ubedljivija bila je Agnješka Radvanjska sa verovatno najglasnijom igračicom na svetu, Mišel Laršel de Brito.

Treće kolo Vimbldona (žene):
Belinda Benčič – Viktorija Duval 6:4, 7:5
Karolin Garsija – Jekatarina Makarova 5:7, 3:6
Simona Halep – Lesija Tsurenko 6:3, 4:6, 6:4
Karolina Voznijacki – Ana Konjuh 6:3, 6:0
Barbora Zahlavova-Stricova – Li Na 7:6, 7:6
Šuai Peng – Loren Dejvis 0:6, 6:3, 6:3
Bojana Jovanovski – Tereza Šmitkova 6:4, 6:7, 8:10
Lucie Šavarova – Dominika Cibulkova 6:4, 6:2
Petra Kvitova – Venus Vilijams 5:7, 7:6, 7:5
Mišel Laršel de Brito – Agnješka Radvanjska 2:6, 0:6

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Đoković jači od povrede i Simona
SO
Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Vimbldona pobedom nad Žilom Simonom, rezultatom 6:4, 6:2, 6:4.

72689879653ad897b9ec4f532940160_size3.jpg

Beta/AP Photo/Sang Tan
Đoković je uspeo da slavi u tri seta iako je tokom trećeg doživeo povredu levog ramena, prilikom pokušaja da se baci na lopticu.

Prvi nosilac na Otvorenom prvenstvu Engleske nije odigrao dobar meč, ali je uspeo da slavi u tri seta. Imao je nekoliko uspona i padova, što će morati da izbegne u drugoj nedelji turnira.

Srpski teniser osvojio je okruglo 100 poena, naspram 83 protivnika, a imao je i više vinera na kraju meča – 31:23. Simon je imao pet neiznuđenih grešaka više (28:23).

Ovo je bio osmi međusobni duel dvojice tenisera, a Novak je povećao vođstvo na 7-1 u pobedama.

U četvrtom kolu Đoković će igrati protiv još jednog Francuza, ovoga puta rival će mu biti Žo Vilfred-Conga, koji je u tri seta bio bolji od Vanga.

Tok meča:
104075591653ad733435a10060172950_size3.jpg

Beta/AP Photo/Sang Tan
Prva tri poena na meču bili su vineri bekhend paralelom, a u prva tri gema nije bilo šansi za brejk i Novak je vodio sa 2:1.

Pri rezultatu 3:2 Đoković je došao do prve brejk lopte, iako je Simon imao 40:15. Međutim, Novak je poslao predugu lopticu forhend paralelom. Ipak, odličnim riternom srpski teniser dolazi do nove šanse, a tada Simon promašuje zicer – 4:2.

Iako se činilo da će Đoković materijalizovati brejk, Simon je sa dve odlične bekhend paralele došao do brejk lopte. Novak se tada odlučio na servis-volej, ali je pogrešio na mreži posle dobrog riterna Francuza.

Usledio je veoma dug gem u kojem je Novak imao jednu brejk loptu, nije je iskoristio, a Simon je igrao sjajno i uspevao je da nadmudri Đokovića s osnovne linije – 4:4. Novak se našao u neugodnoj situaciji, Simon je imao 15:30, ali je Đoković pronašao dva odlična servisa, zaigrao je malo agresivnije i poveo je sa 5:4.

U sledećem gemu Novak je dočekao dve greške Simona, a zatim je na 30:30 izuzetan servis vratio duboko u polje i potom osvojio poen. Usledio je Đokovićev ritern na liniju i potom solidan napad koji je bio dovoljan za poen i set – 6:4.

209830244253ad7358924df170970614_size3.jpg

Beta/AP Photo/Sang Tan
Gubitak prvog seta nije demoralisao Simona, koji u trećem gemu drugog seta stiže do dve vezane brejk šanse. Međutim, usledio je lep lob Novaka, a zatim i dobri servisi za vođstvo 2:1.

Đoković je smanjio broj grešaka i došao je do brejk lopte, koju je realizovao za prednost 3:1. Slično kao u prvom setu, Đoković je momentalno ispustio stečenu prednost, nije osvojio ni poen, a gem je završio sa dve uzastopne greške bekhendom.

Srpski teniser kao da je navikao da posle brejka izgubi vođstvo, pa to nije previše uticalo na njegovu igru. Ponovo je napao Simona I zahvaljujući njegovim greškama došao do nove prednosti. Grešku nije ponovio, sigurno je odservirao I poveo sa 5:2. Gudbitak prednosti uticao je na Simona koji je ispustio sledeći gem izgubivši set sa 6:2.

Novi set i novi pad Đokovića. Uvodni gem trećeg dela igre otvorio je veoma mlako, što je Francuz iskoristio i poveo sa 1:0. Nastavio je sa odličnim servisima, a Đoković je lagane lopte slao u mrežu i brzo se našao u zaostatku od dva gema. Uspeo je da prekine seriju rivala i, iako je izgubio dva poena, smanji na 2:1.

33520966653ad897ded7a3173333366_size3.jpg

Beta/AP Photo/Sang Tan
Kriza je na sreću našeg igrača trajala kratko, a već u četvrtom gemu dočekao je greške Simona i izborio brejk šansu. Prvu je propustio lošim forhendom, ali je kod druge vratio težak servis i simon je napravio neiznuđenu grešku – 2:2.

Izgleda da teniserima početni udarac nije prevelika prednost, što je Đoković još jednom dokazao. Simon je ponovo imao šansu za brejk, izgradio sjajan poen, ali je Novak iz špage poslao odličnu dijagonalu iz bekhenda. To mu je donelo snage i vratio je vođstvo na svoju stranu – 3:2.

Simon je stigao do lopte za 3:3, poen se razvio i on je napao bekhend paralelom. Uhvatio je Đokovića na krivoj nozi, srpski teniser je pokušao da se baci na loptu, ali je prilikom pada doživeo povredu. On nije pustio reket iz ruku, a iako je pao na desno, izgleda da je povredio levo rame. Otišao je na stolicu sa bolnom grimasom na licu, držeći se za rame i zatražio medicinski tajm aut.

Posle ukazane lekarse pomoći, Novaku se stanje poboljšalo i on je nastavio meč pri rezultatu 40:30. U prvih nekoliko udaraca nije se činilo da ima problema sa bolom, uspeo je da odigra dva dvoručna bekhenda, ali je Simon izjednačio na 3:3.

155585638953ad7e7b7f478678232408_size3.jpg

Beta/AP Photo/Sang Tan
Dobra vest je da je Đoković bez problema uzeo naredni gem, a onda i uspeo daa izvrši pritisak na protivnika. Posle greške Simona iz bekhenda dobio je dve vezane brejk lopte, prvu je Francuz spasao odličnim napadom i smečom, a drugu odličnom servis-volej kombinacijom. Đoković uzvraća greškama i Simon izjednačuje na 4:4.

Uhvatio je Novak ritam kod servisa, brzo završio svoj gem i stigao na gem od meča. U sledećem je na 30:30 Simon odigrao očajan forhend i poklonio meč loptu Đokoviću. Tada je usledio sjajan napad forhend paralelom i siguran smeč za konačnu pobedu posle dva sata i 15 minuta igre.

"Nadam se da rame nije oštećeno"
ĐN
Srpski teniser Novak Đoković rekao je da se nada da povreda ramena koju je zadobio u meču sa Žilom Simonom nije ozbiljnije prirode.

138011381053ad89aecb600952665548_size3.jpg

Beta/AP Photo/Sang Tan
Đoković je pobedio Simona rezultatom 6:4, 6:2, 6:4, ali je tokom trećeg seta doživeo pad prilikom kog je povredio levo rame.

Usledio je medicinski tajm aut, Novak je imao bolnu grimasu na licu, ali je uspeo da se vrati na teren i pobedi.

„Neobičan pad, samo se nadam da nije ništa ozbiljno i da nema velike štete. Mogao sam da igram nekoliko gemova posle toga, mišić je bio ugruvan posle toga, ali je posle bilo bolje“, rekao je Đoković.

Sledeći protivnik našeg igrača biće stari znanac, Francuz Žo Vilfred-Conga.

„Imam dva dana odmora. Pokušaću da se odmorim za duel protiv Conge, jer će biti izuzetno težak meč“, dodao je Đoković.

On se potom osvrnuo i na sam meč protiv Simona.

„Izgubio sam nekoliko servis gemova. Bilo je nekoliko uspona i padova, Žil je čak imao i prednost brejka u trećem setu i meč je mogao da ode u drugom pravcu. Ipak, uspeo sam da se vratim i pobedim“, zaključio je Novak.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Bojana ispustila meč lopte i ispala
ĐN
Srpska teniserka Bojana Jovanovski završila je takmičenje na Vimbldonu u trećoj rundi, porazom od Tereze Šmitkove iz Češke.

17905610753ada2b706caf279008975_size3.jpg

Beta/AP Photo/Pavel Golovkin
Bojana je posle velike borbe poražena rezultatom 4:6, 7:6, 10:8, i tako propustila priliku da se prvi put plasira u četvrto kolo nezvaničnog prvenstva sveta u tenisu.

Jovanovski je u prethodnom kolu izbacila osmu nositeljku i nekada prvu teniserku sveta, Beloruskinju Viktoriju Azarenku, ali sada nije uspela da ponovi sličan uspeh.

Protivnica Čehinje u sledećoj rundi igrati protiv Lucie Šafarova, koja je sa 6:4, 6:2 bila bolje od Dominike Cibulkove.

Duel na terenu broj 17 počeo je razmenom brejkova, ali su posle toga teniserke ušle u rima servisa i jedna drugoj nisu uspele da oduzmu servis do završnice seta. Bojana se tek u 10. gemu izborila za dve vezane set lopte, prvu iskoristila i povela sa 1-0.

Drugi set doneo je nastavak velike borbe, a prva je do prednosti stigla Šmitkova, brejkom za 4:3. Ipak, kada je servirala za izjednačenje, Jovanovski se vratila i uspela da u jednom od narednih gemova dođe do meč lopte. Propustila ju je i otišlo se u taj brejk. U njemu je bila u konstantnom zaostatku i na kraju ga izgubila – 1-1.

Odlučujući deo igre obeležili su maratonski gemovi, pa je tako u tri gema viđeno čak 11 brejk prilika za obe igračice. U finiš meča Bojana je ušla sa prednošću i čak u dva navrata imala servis za plasman u četvrto kolo. Ponovo nije bila koncentrisana ispustivši još jednu meč priliku i vratila protivnicu u meč.

Šmitkova je zaigrala mnogo bolje i opuštenije i pri rezultatu 8:7 izborila tri meč lopte koje je Bojana spasla. Ipak, Srpkinja nije uspela da ponovi isto sledeći put i izgubila je posle velike borbe i skoro tri časa igre.

Koliko je ovo bio izjednačen meč pokazuje broj ukupno osvojenih poena – 136:136. Ipak, Šmitkova je bila znatno agresivnija što joj se isplatilo u finišu, zabeleživši ukupno 58 diretknih poena, naspram 37 Bojane Jovanovski.

Srpska teniserka imala je skoro duplo manje neiznuđenih grešaka (35:66), ali ni to nije bilo dovoljno za trijumf na ovoj podlozi.

Razlog poraza može se tražiti i u nešto slabijem servisu, Jovanovski je ovaj susret završila sa devet duplih servis grešaka, od kojih su neke bile u odlučujućim trenucima.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag