Vjera i djela.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ако је то онај Милош Богдановић који "држи предавања" о антропологији и сл., а сатанизује нацију (што сам и ја имао прилике да се мачујем са њим око тога), онда ми толико тога постаје јасније. Како је свет мали, што би у мојој нацији рекли. Није ни чудо што је завршио код суботара, они су слични њему: арогантни умови који све друге гледају са висине. Којима је интелект и образовање мера побожности и "спашености". Те квази интелектуалце мудрост Божија често посрами, јер се понесу у свом срцу као један који се давно понео у срцу...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Opet lazes, jer tebi je adventizam = biblija! I ti nista osim ucenja adventista neces ni priznati, jer si izjednacio bibliju i ucenje svoje crkve i osim tvog licnog iskustva nista drugo i neces priznati. To si izjavio nebrojeno puta i ponavljao da je adventizam biblija i da niko osim tebe nema licno iskustvo sa Bogom, da mi svi govorimo sami od sebe a ti si nadahnut. Pa ako si nadahnut, zasto sada trazis Shoneu da ti nesto biblijom dokazuje, kada si ti prorok i tacno znas sta je istina? Moze li tebe proroka iko ubediti u suprotno? To je zaista licemerno!

Optuzujes mene za laganje a sam to cinis.

Formulacija Adventizam = biblija je tvoja licna zackoljica.

Nije Adventizam biblija, vec Adventisticka crkva ima celovito biblijsko ucenje.

Ono na sta sam ja ukazao pozivajuci DarthShonea je to, da ako neko ima drugacije dokaze od onih koje uci Adventisticka crkva koji se mogu dokazati pismom, neka izlozi pa ce mo sagledati pismom.
A to sam ucinio jer je doticni tvrdio nesto u smislu kako Pravoslavna crkva ima istinu a Adventisti ne.

Dakle, ako je tako, evo ja sam spreman da te drugacije dokaze sagledam kroz pismo, radi sebe i drugih.

Ja imam iskustva sa Bogom, to je istina, ali merilo spasonosne istine je rec Bozja i njeno ucenje, a iskustvo je rod vere i prihvatanja te istine, kroz koje sam Bog svedoci coveku da li je nesto istina ili ne.

Dakle, covek prvo razumom shvata istinu i prihvata je, a paralelno Bog osvedocava coveka i vodi ga ka duhovnom spoznanju, i ostvarivanju zajednice sa Bogom.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ако је то онај Милош Богдановић који "држи предавања" о антропологији и сл., а сатанизује нацију (што сам и ја имао прилике да се мачујем са њим око тога), онда ми толико тога постаје јасније.

Da to je on. Arogantni, svršeni gimnazijalac, bez dana akademskog obrazovanja (osim ako u to ne računamo Miki Maus fabrike diploma tipa Andrews-a) i narcisoid. "Antropolog" koji nauku meša sa astrologijom.

Ali, ne bi me začudilo da se iza ovog ovdašnjeg ne kriju još najmanje dvojica istih takvih "stručnjaka" i mrzitelja sopstvene nacije (vole je samo ako imaju korist od nje) Pavle Simović (nevidljivi web majstor - izrađuje sve sajtove "zdravog života" po Crnoj Gori, samozvani doktor "Biblistike" i Katica za sve "instituta za proučavanje religije") i naravno, glavni i odgovorni za pronižavanja, nadri lekar, vračar, i takođe "biblijski" potkovani "pravoslavac" ( do juče je bio Judejac) Miroljub Petrović, nediplomirani geolog i zagovornik "mlade zemlje", trenutno vlasnik nekakvog "fakulteta" na kome nacionalnu istoriju predaje Jovan Deretić.

Како је свет мали, што би у мојој нацији рекли. Није ни чудо што је завршио код суботара, они су слични њему: арогантни умови који све друге гледају са висине. Којима је интелект и образовање мера побожности и "спашености". Те квази интелектуалце мудрост Божија често посрами, јер се понесу у свом срцу као један који се давно понео у срцу...

Veoma je mali. I zaista nije čudo što su takvi završili kod subotara, tačnije EGWista. Isti su. Oholi i arogantni umovi. sa velikim nedostatkom pravog obrazovanja, jer ono čime se oni oholo diče, obrazovanje nije.

U skladu sa time, ne samo da se potpuno slažem sa tvojom konstatacijom oko toga da su oni kvazi intelektualci, koje mudrost Božija uvek posrami, nego bih i dodao da oni i služe upravo tome koga si na kraju pomenuo, oholom serafu....

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Je li, dokaze ćeš "sagledati kroz Pismo", a Pismo ćeš sagledati i protumačiti kroz "duh proroštva", jer su spisi EGW jedini nepogriješivi tumač Biblije!?!? :)

Upravo će tako i posmatrati sve dokaze, jer EGWisti ne mogu drugačije. Što me i ne čudi, pa i njihov "veleumni" im savetuje da se njoj klanjaju, a njegova "veleumnost" je njena "veleumnost"...

PS. Ne samo njeni spisi, nego ona sama je "duh proroštva".

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Upravo će tako i posmatrati sve dokaze, jer EGWisti ne mogu drugačije. Što me i ne čudi, pa i njihov "veleumni" im savetuje da se njoj klanjaju, a njegova "veleumnost" je njena "veleumnost"...
PS. Ne samo njeni spisi, nego ona sama je "duh proroštva".

Ovo je Dartova 28 LAZ. On je opsednut Adventistickim verovanjem.
Evo kako Adventisti veruju:

17. Dar proroštva
Proroštvo je jedan od darova Svetoga Duha. Ovaj dar je znak raspoznavanja Crkve Ostatka i ispoljio se u službi Elen G. Vajt. Kao Gospodnji vesnik, njeni spisi su neprekidni i autoritativni izvor istine koja Crkvi obezbeduje utehu, vodstvo, poucavanje i popravljanje. Oni, takode, naglašavaju da je Biblija merilo kojim se moraju ispitati sva ucenja i iskustva. (Joilo 2,28.29; Dela 2,14-21; Jevrejima 1,1-3; Otkrivenje 12,17; 19,10)

Darth ponovo hvala na saradnji.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Je li, dokaze ćeš "sagledati kroz Pismo", a Pismo ćeš sagledati i protumačiti kroz "duh proroštva", jer su spisi EGW jedini nepogriješivi tumač Biblije!?!? :) :)

Ne tumacim niti cu tumaciti bibliju icim nego komntekstom biblije kao i do sada, jer se biblija sagledava u celini njenog ucenja, a ne spoljasnjim elementima.
Jer nikada ovde na forumu nisam koristio spise Ellen White za dokazivanje istine.

To rade tradicionalne crkve dokazujuci svoja ucenja vanbiblijskom tradicijom a ne biblijom, jer se ucenja tradicionalnih crkava biblijom ne mogu dokazati, vec su suprotna biblijskom ucenju.

To je dakle pitanje autoriteta i poverenja, kome vase crkve i vi vise verujete i smatrate autoritetom istine, da li verujete Bogu, ili ljudima, i da li Bozju rec smatrate autoritetom, ili ljudske dogme i filozofije.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ако је то онај Милош Богдановић који "држи предавања" о антропологији и сл., а сатанизује нацију (што сам и ја имао прилике да се мачујем са њим око тога), онда ми толико тога постаје јасније.

To je on, mozes videti i po nacinu pisanja.

Miki Maus fabrike diploma tipa Andrews-a) i narcisoid. "Antropolog" koji nauku meša sa astrologijom.

Nema on Andrews. Da ima, moglo bi se s njim i pricati, ovako ne.

Formulacija Adventizam = biblija je tvoja licna zackoljica.

Pa nisam ja ovo izjavio nego su to tvoje licne reci! Ti si tvrdio da je "adventizam biblija"!

Nije Adventizam biblija, vec Adventisticka crkva ima celovito biblijsko ucenje.

Vidi ga kako sad pokusava da se izvuce :)

A sta si sad suprotno rekao, samo si potvrdio ono sto pokusavas da poreknes :)

Dakle, ako je tako, evo ja sam spreman da te drugacije dokaze sagledam kroz pismo, radi sebe i drugih.

Kako ces ti da sagledas nesto 'kroz pismo' kad je tebi 'pismo = adventisticko ucenje'?

merilo spasonosne istine je rec Bozja i njeno ucenje, a iskustvo je rod vere i prihvatanja te istine, kroz koje sam Bog svedoci coveku da li je nesto istina ili ne

Posto ti imas iskustvo koje je plod vere i prihvatanja istine, ti si vec u istini! Znaci ti neces prihvatiti nikakvu drugu istinu!

Nije li onda licemerno da Shone-u trazis da ti dokazuje nesto pismom, kad ti nema sanse to da prihvatis?

Nego ti znas da ce on odbiti da ti dokazuje, pa onda trazis to, kako bi posle tvrdio da 'mi nista ne dokazujemo pismom'!

Jako providno!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nema on Andrews. Da ima, moglo bi se s njim i pricati, ovako ne.

Ne bi ni tada, veruj mi.

Posto ti imas iskustvo koje je plod vere i prihvatanja istine, ti si vec u istini! Znaci ti neces prihvatiti nikakvu drugu istinu!

Nije li onda licemerno da Shone-u trazis da ti dokazuje nesto pismom, kad ti nema sanse to da prihvatis?

Nego ti znas da ce on odbiti da ti dokazuje, pa onda trazis to, kako bi posle tvrdio da 'mi nista ne dokazujemo pismom'!

Jako providno!

Prvo, nema on nikakvo iskustvo. Od svih dvadesetak miliona EGWista koliko ih ima na planeti, ni jedan jedini nije tu jer mu je Bog rekao da je kod njih "istina". Ni jedan jedini. Svi su "isprogamirani", što zloupotrebom njihovog razočarenja prethodnim zajednicama, što nasrtljivošću EGWista, što iskorištavanjem stresnih životnih situacija od strane već pomenutih.

Naravno, sada će neko da se uhvati "argumenta" o tome kako to Bog dopušta, zaboravljajući činjenicu da se radi o slobodnoj volji, koju kao kruna materijalnog stvaranja, NJegova slika, imamo. Na nama je da odaberemo hoćemo li sa Njim, ili sa "drugima". A ti drugi su tu da nas podsete, bez vrištanja sa "katedre" i mlataranja "Biblijom", kokodakanja o "karakteru" kakvi ne treba da budemo.

Shodno tome, ne da nemam citate iz Svetog Pisma, nego ih jednostavno kultistima neću davati, jer oni Boga ne slede, slede um nasrtljive žene koja je govorila u oholosti. A ona im je "tumač i ključ tumačenja" Svetog Pisma.

U skladu sa tim, njegov pokušaj je primer klasične sektaške oholosti i zamke, providan u toj meri da ga i beba može prepoznati, a ne neko ko zna sektaške metode lova na duše.

Natrag