Vjera i djela.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Zašto onda imate 14 od 20 i 40 od 50.

Nismo vam mi krivi, ko vam je kriv za to. Vaš problem, naš nije.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
To je i bilo za očekivati od naroda koji su odbili reformaciju.

Dobili su deform.

Može li biti slučajno da je 80% najmanje korumpiranih država protest.

A 80% najopasnijih katoličke.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ovde se u par minuta čuje toliko lupetanja, koliko ne u celoj istoriji govornišva i spisateljstva.

Čuj "Hitler Mesija?!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Čim su oni stigli krim. je bio u porastu.

Imigracija od 1850. do 1855. je dosegla nivo pet puta viši nego dekadu ranije. Većina novih doseljenika bili su siromašni katolički seljaci ili radnici iz Irske i Nemačke, koji su se gomilali u oronulim zgradama velikih gradova. Kriminal i troškovi života bili su u porastu.” (James M. McPherson, Battle Cry of Freedom, p. 131)

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Budalastine! Zasto onda stavljate zastitu na svoje knjige tipa "sva prava pridrzana" a mi ne smemo na svoje?

Mire, ko je rekao da mi mozemo staviti Copyrigt na svoje knjige a vi na svoje ne mozete?
Svaki autor ima pravo da stavi Copyriht na svoju knjigu.
Medjutim, nemate pravo da stavite autorsko pravu na Bibliju, jer vi niste njen autor.
Dok recima, ako ti napises neku knjiigu svakako imas pravo da zahrtevas da se na tvojoj knjizi stavi tvoj copiright, ali nemas pravo da to stavis i na moju knjigu ili bilo ciju tudju.

Zar nije ono sto je napisano u tim knjigama "od Boga"? Naravno uvek se i smatra da jeste, a vi to koristite![/QUOTE]

Pogresno Mire, mi ne stavljamo svoje autorsko pravu na Bozju rec, nego samo na svoje knjige.

Tacno se zna ko je izdao knjigu! A Bibliju je izdala nasa crkva! Dakle, uzeli ste ono sto je nase! I na sta mi polazemo autorsko pravo iako to nismo zastitili "zigom" kao vi![/QUOTE]

Mire, neprekidno ponavljas iste pogreske. Nemoj mestati ime izdavaca knjige sa autorom. Autor ima autorsko pravo i samo on ga moze preneti onome kome on hoce, a niko drugi.
Tako postoje mnoge izdavacke kuce na svetu, koje izdaju razne knjige, ali one nemoju autorsko pravo izuzev ako im ga je autor dao pismenim putem.

S druge strane, mi polazemo i Bozanski pecat na njoj a ne samo autorsko pravo, jer smo je kanonizovali i proglasili svetom![/QUOTE]

Mire, ja moghu sada da sakupim deset necijih knjiga i da ih uvezem zajedno i niko mi to ne moze zabraniti, ali ja na te knjige nemam autorsko pravo.
Stampati i izdavati knjige moze svaka registrovana izdavacak kuce, ali ona nema autorsko pravo izuzev ako ga je Autor predao njima.

Vi nista od toga nemate i zato nemate prava na tu knjigu, osim da je kupite i citate![/QUOTE]

Mire, znamo mi veom dobro koje su nasa prava i mi ni ne zelimo da prisvojimo tudja prava.

Elem, tvrdis da je crkva "branila ljudima bibliju", kako je mogla da "brani" nesto sto "nije njeno"???[/QUOTE]

Mire, ponovo si promasio. Crkva nikome nije mogla da zabrani da stampa Bibliju iz toga razloga sto Crkva i nije vlasnik Biblije.
Medjutim, Katolicka crkva u srednjem vekui jeste branila svojim vernicima da poseduju i citaju Bibliju.
Ranije sam ti to objasnio, da je inkvizicija zenu koja je imala malo dete, osudila na smrt vesanjem, samo zbog toga sto je prisustvovala proucavanju Biblije. Ja sam video kucu pred kolom je bila obesena. Tako Mire, to nije nikakava tajna, Katolicka crkva jeste branila vernicima da citsaju Bibliju.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pričaju o vjeri, a djela pokazuju drugačije da je nemaju. Što i vidimo u mom komentaru iznad.

Učlanjen(a)
14.01.2018
Poruka
518
I izići će oni koji su činili dobro u vaskrsenje života,
a oni koji su činili zlo u vaskrsenje suda
(Jn.5,29).

"Eto čime će se sve završiti!
Kao što reke teku svaka u svoje more, tako će i tok života svakoga od nas najzad dospeti na mesto koje mu odgovara po karakteru.

I oni koji će vaskrsnuti u život, biće na Sudu. Međutim, Sud će samo da zapečati njihovo opravdanje i opredeljenje na život.
Drugi će, pak, vaskrsnuti samo zato da bi čuli osudu na večnu smrt.

Život i smrt njihova ogleda se još u ovom životu: jedni čine živa dela, a drugi – mrtva i umrtvljujuća dela.
Živa dela su ona koja se vrše po zapovestima uz radost duha i u slavu Božiju, a umrtvljujuća – koja se vrše nasuprot zapovestima,
uz Bogozaborav i radi ugađanja sebi i svojim strastima.

Mrtva dela su ona koja se po izgledu ne protive zapovestima, ali se vrše bez ikakve misli o Bogu
i večnom spasenju – samo iz pobuda nekog od oblika samoljublja.

Bog je život – život je samo ono u čemu On ima udela.
Tako, dakle, put onoga kod koga postoje samo mrtva i umrtvljujuća dela vodi na osudu smrti,
a put onoga koji ima živa dela vodi ka sticanju večnog života u Poslednji dan."

sv. Teofan

Natrag