Veštica sa kristalnim zubima koja uči o kraju sveta

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ima ih koji nisu masoni ali nemaju ni istinu Božju. Tema je pucanj u prazno, jer žene nisu mogle biti masoni.

Isto tako ne određuje nadgrobni spomenik ili držanje ruke.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Zene su mogle i bile su masoni. Malo se informisi.

Nisu, nego su se masoni razgranali u više grupa raznih, pa su osnivane grupe masona sa ženama.

Prava masonerija nema žena.
-------------------------------------------------------------------------------

Dosada je slobodno zidarstvo bilo samo za muškarce, a sve lože koje su primale žene nisu se smatrale regularnima

Konačno je i slobodno zidarstvo odlučilo ispraviti stoljetnu nepravdu koja se povezuje s njihovom organizacijom.

lg.php

Naime, kako javlja francuski list “Le Figaro”, Veliki Orijent Francuske (najveća velika loža u toj zemlji s gotovo 50 tisuća članova) od sada će dopuštati pristup ženama određenim masonskim ložama.

Do sada je slobodno zidarstvo bilo samo za muškarce, a sve lože koje su primale žene nisu se smatrale regularnima.

lg.php

Postoje i ženske masonske organizacije koje su također neregularne. No, najnovijom odlukom određene lože će priznavati žensko članstvo tako što će ih učiniti pridruženim tijelom masoneriji. Slobodna Dalmacija.

U Engleskoj su muške i ženske lože odvojene. Masoni to objašnjavaju tako da svaka zemlja bira za sebe ovisno o stanju i razvoju društva koja to mogu prihvatiti.

U Hrvatskoj također ne primaju žene, niti ima naznaka da bi se to moglo promijeniti.

Zašto ih do sada nisu primali, masoni su objašnjavali činjenicom da se radi o stoljetnoj tradiciji te zbog samih rituala. Kako kažu, masonerija je izrasla iz Templarskog reda, muškog reda vitezova Solomonovog hrama.

Međutim, učenja koja se dobivaju kroz put slobodnog zidarstva nemaju nikakve veze sa spolom, već sa stupnjem svijesti pojedinca, tako da je samo bilo pitanje vremena kada će se ova patrijarhalna organizacija odlučiti učinit korak naprijed prema ravnopravnosti i pravdi, koju propagiraju.
------------------------------------------------------------------------------------
I naravno da sam upravu, tako da se bolje ti informiši.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Bravo Tripo slažem seda velike lože nisu praktikovale da primaju žene ali ih je ipak BILO,malo pogledaj u velikim ložama stotinak i više godina unazad i naći će se žene masonke.
Džemo nije dao da veštica bude sa njim u loži jer su se oni odvojili i ukinuli škotski obred u svom ogranku.

John Harvey Kellogg kao njihov član The Shmit Advent obreda (tako nekako se zvalo)kupio Džejmsu obelisk dok je Jelena birala boju.Džejms je bio zagovornik monoteizma dok je Kellogg tražio da se izmeni učenje u trojstvo kako nebi bili u sukobu sa drugim većim organizacijama-crkvama i dok je Džejms bio živ on je Jeleni govorio kakve vizije trebaju biti a po njegovoj smrti Kellogg uspeva nagovoriti Jelenu da preko vizije promeni verovanje u trojstvo čto je i učinila.Taj krug masona nije bio brojan i godišnje im se svega desetina priključivala jer su bili posebni,a posebnost se ogledala u približavanju Jevrejskim masonskim zajednicama po pitanju sedmične i godišnje subote.

Nema na svetu gluplje izjave od one NIJE JELENA IMALA NIŠTA SA MASNIMA jel a ko je imao...otkud joj pade sa neba odjednom bogatstvo iz one bede i ko su molim vas ovi smrzutih ruku ljudi?

sda-masoni-5-jpg.28674

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ako neko sretne one Jelenaše papagaje pitajte ih zašto nije oganj iz proročkih usta spalio neprijatelje već se desilo obrnuto od proroštva pa neprijatelji spalili proroke?

Postavio sam više puta ona pitanja pa bar na ovo jedno da su RAZUMNO odgovorili ali ni to ne umeju a razumno ni pogotovo.
Sudija pobegao i sad ponovo stigao ali ćuti šta će jadnik kad se uhvatio u masonsko kolo i ima neku toplu bratiju tamo.

Ma nek su ozvaničili LGBT da se više ne kriju po crkvama sad mogu javno obavljati bratsku ljubav.Dosta su se krili red je da se pokažu koje su opredeljenosti samo braća ili kolektivni ugovor.

Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
Ali na zalost vas osnivac Urija Smith je bio mason(i ja sam siguran da su svi do jednog bili), a ja sam govorio o uticaju vasih osnivaca na formiranje ucenja. A oni su imali direktan uticaj, oni su ga formirali, oni su vrh.

Evo sa Wikipedije o Uriji Smithu, nesmem dati drugi izvor:
(i onda ti meni kazes mani se gluposti..)

''Uriah Smith Stephens (August 3, 1821 - February 13, 1882) was a US labor leader. He led nine Philadelphia garment workers to found the Knights of Labor in 1869, a more successful early national union.

Stephens longed to be a Baptist minister but never entered the field. In 1846, he moved to Philadelphia, where he worked as a tailor and became very active in politics. He ran for the United States Congress in 1878 on the Greenback–Labor ticket, but lost. He was responsible for the incorporation of the word "labor" in this party’s name.

Stephens was initiated an Entered Apprentice Mason in Kensington Lodge No. 211 in Philadelphia on December 9, 1864; passed to the Degree of Fellowcraft on February 25, 1865; and raised to the Sublime Degree of Master Mason on March 24, 1865. He was also a member of Keystone Lodge No. 2, Knights of Pythias, and Fidelity Lodge No. 138, Independent Order of Odd Fellows.

Stephens' involvement with Masonry began during the same period of his initial involvement with organized labor. In 1862, he helped to organize the Garment Cutters' Union, which survived for only seven years. At his invitation, a few members of the recently demised union met at his home on Thanksgiving Day, November 25, 1869. At this meeting, he unfolded his plan for the "Noble and Holy Order of Knights of Labor" as a "brotherhood of toil" open to every laborer, mechanic, and artisan who wanted to improve his mind and condition, regardless of country, creed, or color. At the new order’s second meeting on December 28, 1869, Stephens' ritual, Adelphon Kruptos (Secret Brotherhood), was officially adopted. In this opus, Stephens expressed his conviction that the "Everlasting Truth sealed by the Grand Architect of the Universe" is that "everything of value, or merit, is the result of creative Industry." Ritualistic work included lectures on the nobility of labor and the evils of wage, slavery, monopoly, and accumulation. Stephens selected an equilateral triangle within a circle as the new order’s emblem, embellishing it with symbolism from the various lodges to which he belonged.

{
Postovanje postovani brate Mire,

Nikako ne mogu da se nacudim ko te je mogao toliko da javno obruka, da li je to Taramana, ili si ti to sam sebe obrukao?
Pre svega ti govrios o Uriji Smitu STEPHANSU, i pokusavas da podvalis advebntistima da je to Onaj Urija Smit, koji je bio jedan od pionira Hrtiscanske adventisticke crkve. Gorko si se prevario, a nije mi jasno zasto si to uraduio.
Predpostavljam da je sve sto si izneo o Stephanstu istina, ali to nema nikabve veze sa advetistima.

Mire, kada je rodjen taj tvoj spit Stephans? Avgusta 5. l821, A Uria Smith ADVENTISTA, rodjen je 1832. Dakle razmak je oko 11 godina.

Kada je umro taj tvoj Stephans? Ti tvrdis da je umro 1882. Uria Smith umro je 19O3. A RAZLIKA JE OKO 2O godina.

Tvoj Stephens bio je lider radnicke unije, A Urtia Spit bio je od mladosti namestenik Hriscanske Adventisticker crkve.

nADAM SE DA SI AKO NE ORE, MAKAR SDA SHVATO KOLIKO TE JE NEKO UDESIO, A JA SE PITAM ZASTO?

Posto si tu reko ko je bio i staje radio tvoj Steophens, evo da i ja tebi saopstim sta je rekao nas Adventistiocki Urtiah Spith :Uriah Smith 1857 izjavio: Da adventista ne moze da pripada tajnim drustvima ukljucujuci i masone.

“Uriah Smith was completely opposed to any form of freemasonry.” “Urija Smith bio je potpuno suprotan bilo kojoj formi masona”.

Svima zelim sve najbolje

[/QUOTE]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Jadna je nauka koja se mora baviti ličnostima, čim neko nema nauku u Bibliji mora da se bavi poput EGW, niko ne kaže da se ne treba osvrnuti na neku osobu bilo koju Rasel, Vajt, Branham i dr. ali kome je samo tema neka osoba od te nauke nema ništa. Zato je ova tema i otvoena jer ne možete Božjem proroku EGV naći nijednu zamjerku. Imam kritiku i za advent. koji su trebali bojkotovati ovu temu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dobri moji Taramana i Mire.

Evo posto Taramana u nedogled postavlja fotografije i opaske da nije odgovoreno na pitanja ( i ako svi znaju da je na sva pitanja odgovoreno i to desetinama puta ), evo da i ja postavim neka pitanja sa ociglednim dokazima koja logickim sagledavanjem razotkrivaju jednostranost tvrdnji koje se ovde iznose protiv Adventista.

Ova pitanja ne moraju u svakom slucaju biti zasnovana na mojim stavovima, vec logicki razotkrivaju da jednostrano sagledavanje nikako ne prolazi u ovoj stvari, jer moraju obuhvatati siru sliku, da bi se dobio uvid u ovaj problem, koju naravno protivnici Adventizma zele da prikriju.

PITANJA

1. DA LI CINJENICA DA SU MNOGI POZNATI SRBI BILI MASONI - USTVARI GOVORI DA JE CELA SRPSKA NACIJA MASONSKOG POREKLA, I DA JE VERA SRBA USTVARI MASONSKA?

Poznati Srbi Masoni

Riga od Fere
Janko Katić
Aleksa Nenadović
Prota Mateja Nenadović
Simo Milutinović Sarajlija

Vuk Stefanović Karadžić
Dositej Obradović
Petar II Petrović Njegoš
Knez Mihailo Obrenović
Kralj Petar I Karađorđević

Kralj Aleksandar I Karađorđević
Živojin Mišić
Stevan Mokranjac
Stanislav Binički
Jovan Dučić

Stevan Sremac
Jovan Jovanović Zmaj
Milovan Milovanović
Laza Paču
Slobodan Jovanović

Đorđe Vajfert
Mihajlo Pupin
Petar Dobrović
Ivo Andrić

--------------------------------------------------

2. DA LI POLOZAJ RUKU KOD SRBA USTVARI DOKAZUJE DA SU SRBI MASONI, I DA SU OSNIVACI VERE SRBA MASONI, KAO I SRPSKI POLITICARI, ALI I DRUGI KOJI SEBE SMATRAJU TRADICIONALNIM NACIONALNIM HRISCANIMA?

Vladika Nikolaj Velimirovic

Srpski politicari

Barak Obama

Papa

Vojskovodje Americke armije

//

Staljin

Bitlsi

3. DA LI STUBOVI NA GROBOVIMA U RAZLICITIM ZEMLJAMA EVROPE I SVETA ( NA GROBOVIMA HRISCANA PRAVOSLAVACA. RIMOKATOLIKA, I PROTESTANATA, KAO I NA GROBOVIMA OBICNIH LJUDI ) ZNACI DA SU SVI TI LJUDI MASONI?

JAPANSKO GROBLJE

SRBSKO GROBLJE

JEVREJSKO GROBLJE

4. NA KRAJU, STA TRAZE MASONSKI - OKULTNI SATANISTICKI SIMBOLI NA I U PRAVOSLAVNIM I RIMOKATOLICKIM HRAMOVIMA SRBIJE I SVETA ( PENTAGRAMI, MASONSKE PIRAMIDE, SUNCA, PAUNI..ITD ) KAO I MASONSKI - OKULTNI SATANISTICKI ZNACI RUKOM NA IKONAMA SVETACA, I U SVAKODNEVNOJ PRAKSI ZVANICNIKA TRADICIONALNIH CRKAVA ( ZNAK DZAVOLOVIH ROGOVA, MASONSKO RUKOVANJE..ITD?

Masonska piramida sa svedvidecim okom Boga Ozirisa u sabornom hramu u Beogradu.

drugi primeri

....

Simbol piramide i sunca

piramida na haljini sveta Petke sa mozaika crkve na Kalemegdanu

Masonska piramida sa svevidecim okom

pentagram unutar kruga - satanisticki magijski simbol

okultni magijski simbol

znak rukom koji predstavlja rogove Bafometa ili sotone

sv-jovan-krstitelj.jpg
leptirica5555-ikona-301.jpg

znak rukom na predstavi Bafometa

okultni znak "mudra" sa dva prsta

masonski pozdrav rukom sa palcem spolja

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
{
Postovanje postovani brate Mire,

Nikako ne mogu da se nacudim ko te je mogao toliko da javno obruka, da li je to Taramana, ili si ti to sam sebe obrukao?
Pre svega ti govrios o Uriji Smitu STEPHANSU, i pokusavas da podvalis advebntistima da je to Onaj Urija Smit, koji je bio jedan od pionira Hrtiscanske adventisticke crkve. Gorko si se prevario, a nije mi jasno zasto si to uraduio.
Predpostavljam da je sve sto si izneo o Stephanstu istina, ali to nema nikabve veze sa advetistima.

Mire, kada je rodjen taj tvoj spit Stephans? Avgusta 5. l821, A Uria Smith ADVENTISTA, rodjen je 1832. Dakle razmak je oko 11 godina.

Kada je umro taj tvoj Stephans? Ti tvrdis da je umro 1882. Uria Smith umro je 19O3. A RAZLIKA JE OKO 2O godina.

Tvoj Stephens bio je lider radnicke unije, A Urtia Spit bio je od mladosti namestenik Hriscanske Adventisticker crkve.

nADAM SE DA SI AKO NE ORE, MAKAR SDA SHVATO KOLIKO TE JE NEKO UDESIO, A JA SE PITAM ZASTO?

Posto si tu reko ko je bio i staje radio tvoj Steophens, evo da i ja tebi saopstim sta je rekao nas Adventistiocki Urtiah Spith :Uriah Smith 1857 izjavio: Da adventista ne moze da pripada tajnim drustvima ukljucujuci i masone.

“Uriah Smith was completely opposed to any form of freemasonry.” “Urija Smith bio je potpuno suprotan bilo kojoj formi masona”.

Svima zelim sve najbolje
[/QUOTE]

Taramana je pogresio, i izvinio se u privatnoj poruci, a ja nisam proverio. Jeste greska u pitanju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag