Veštica sa kristalnim zubima koja uči o kraju sveta

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
Elen, dobija prezime od muza "White".
Sad mi je to zanimljivo, jer Jevreji cesto biraju takva prezimena sa znacenjem, a masoni direktno duguju svoj nastanak Jevrejima.. Devojacko joj je prezime "Gold" , sto opet vuce na Jevrejsko prezime i sigurno i jeste..

Postovanje brate Mire,
Vec duze vremena nisam stigao da se javima na forumu.

Prvo, nisi u pravu. Devojacko prezime Elerne Wajt je HARMON.
A obicno Amerikanci imaju dva imene.

Drugo:
Pre oko tri sedmice postavio si mi pitanje da li postoji nacvin za pretrazivanje dela Elene Vajt? Posto nisam stigao da ti odgovorim ranije evo pokusacu sada.

1. Postoji Indeks njenih spisa koji se sastoji od tri velike knjige kao recnici. Ja imam taj Indekst.
2. Postoji CD i njega imam pomocu koga mogu da pretrazujem njene knjige. A sad sam blizu biblioteke u kojoj se cuvaju sva njena originalna dela. Prema tome lako mogu da dodjem do potrebnih informacija.

Posto taj vestac koji tcvrdi da ima gvozdene zube, neprestano iznosi neistine pa cak i istene krivo predstavlja, navescu sada jedan zanimlji primer o MASONIMA.

Sad sam uprvo pogledao u indeksu u kome je Elen White sedam puta pisala je o masonima.
Neki kriticari tvrde da je to bio njihov problem, medjutim, nije tako. Vernici su postavili pitanje Elerni Wajt sta ona misli o masonima i ona je u vise navrarta jasno rekla da je to sotonska organizacija i da hriscvani ne treba da se udruzuju snjima.

Jedno zanimljivo iskustvo. Elen Vajt je provela oko 9 godina u Australiji. Pod njenim uputstvom sagradjena je velika bolnica u Sidneju i otvoren Koledz u Avadelu.

Godine 1891, u tom koledzu bio je poseban satnak na koji je i EGW bila pzvana. Godinu dana pre toga, dobila je viziju o jednom uglednom verniku crkve u Australiji, koji je u isto vreme bio i mason. U viziji joj je receno sta je on sve izjavljivao na njihovim sastancima sto se potpuno suproti Hristovom ucenju. Ona je napisala tu viziju koja je imala 50 stranica i kad je pokusala da je poselje tome verniku, Duh joj je rekao "Sacekaj, ne sada." Tako ona nije poslala tekst te vizije.
Ona je ipak saopstila vodji Crkve u Australiji i rekla mu da je dobila viziju za brata N. D. Foulkhenda.
Desilo se da je i on bio na tom sastanku u Avandelu i posle zavrsetak tog satanka Wiliam, sin EGW prisao mu je i rekoa da majka zeli da razgovara s njim.

On je sacekao i najzad sreli su se njih dvoje. Elen je uzela tekst vizije i citala mu . Tacno je navodila reci koje je on izgovarao na odredjenm satanku. Na kraju on je izjavi. Uveren sam da je to poruka od Boga, jer nijedna zena nije upoznata sa tim izrazima kojima se sluze visti pruipadnicui drustva.

Istoga dan napisao je pismo lozama kojima je pripadao i zahtevao da ga izvrisu iz svoga clanstva.

Kada se procita sve sta su vodeci ljudi onoga vremena pisali i izjavili o masoniam, potpuno je jasno da adventisti od pocetka su pravilno shvatili i opisali ulogu i svrhu masona i uvek je naglasena da vernici ne treba da imaju ikakve veze sa njima.

Posto su advensti u pocetku sakupili se iz raznih drustava i verskih organizacija, mogu ce je da su neki dosliui iz masona, ali na vreme su buili pouceni i upozoreni da je to protiv hriscanskog ucenjsa za kojim, ne treba da idu vernici Crkve.

Svima zelim sve najbolje

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Postovanje brate Mire,
Vec duze vremena nisam stigao da se javima na forumu.

Prvo, nisi u pravu. Devojacko prezime Elerne Wajt je HARMON.
A obicno Amerikanci imaju dva imene.

Drugo:
Pre oko tri sedmice postavio si mi pitanje da li postoji nacvin za pretrazivanje dela Elene Vajt? Posto nisam stigao da ti odgovorim ranije evo pokusacu sada.

1. Postoji Indeks njenih spisa koji se sastoji od tri velike knjige kao recnici. Ja imam taj Indekst.
2. Postoji CD i njega imam pomocu koga mogu da pretrazujem njene knjige. A sad sam blizu biblioteke u kojoj se cuvaju sva njena originalna dela. Prema tome lako mogu da dodjem do potrebnih informacija.

Posto taj vestac koji tcvrdi da ima gvozdene zube, neprestano iznosi neistine pa cak i istene krivo predstavlja, navescu sada jedan zanimlji primer o MASONIMA.

Sad sam uprvo pogledao u indeksu u kome je Elen White sedam puta pisala je o masonima.
Neki kriticari tvrde da je to bio njihov problem, medjutim, nije tako. Vernici su postavili pitanje Elerni Wajt sta ona misli o masonima i ona je u vise navrarta jasno rekla da je to sotonska organizacija i da hriscvani ne treba da se udruzuju snjima.

Jedno zanimljivo iskustvo. Elen Vajt je provela oko 9 godina u Australiji. Pod njenim uputstvom sagradjena je velika bolnica u Sidneju i otvoren Koledz u Avadelu.

Godine 1891, u tom koledzu bio je poseban satnak na koji je i EGW bila pzvana. Godinu dana pre toga, dobila je viziju o jednom uglednom verniku crkve u Australiji, koji je u isto vreme bio i mason. U viziji joj je receno sta je on sve izjavljivao na njihovim sastancima sto se potpuno suproti Hristovom ucenju. Ona je napisala tu viziju koja je imala 50 stranica i kad je pokusala da je poselje tome verniku, Duh joj je rekao "Sacekaj, ne sada." Tako ona nije poslala tekst te vizije.
Ona je ipak saopstila vodji Crkve u Australiji i rekla mu da je dobila viziju za brata N. D. Foulkhenda.
Desilo se da je i on bio na tom sastanku u Avandelu i posle zavrsetak tog satanka Wiliam, sin EGW prisao mu je i rekoa da majka zeli da razgovara s njim.

On je sacekao i najzad sreli su se njih dvoje. Elen je uzela tekst vizije i citala mu . Tacno je navodila reci koje je on izgovarao na odredjenm satanku. Na kraju on je izjavi. Uveren sam da je to poruka od Boga, jer nijedna zena nije upoznata sa tim izrazima kojima se sluze visti pruipadnicui drustva.

Istoga dan napisao je pismo lozama kojima je pripadao i zahtevao da ga izvrisu iz svoga clanstva.

Kada se procita sve sta su vodeci ljudi onoga vremena pisali i izjavili o masoniam, potpuno je jasno da adventisti od pocetka su pravilno shvatili i opisali ulogu i svrhu masona i uvek je naglasena da vernici ne treba da imaju ikakve veze sa njima.

Posto su advensti u pocetku sakupili se iz raznih drustava i verskih organizacija, mogu ce je da su neki dosliui iz masona, ali na vreme su buili pouceni i upozoreni da je to protiv hriscanskog ucenjsa za kojim, ne treba da idu vernici Crkve.

Svima zelim sve najbolje

Hvala, za mene nije toliko bitno sta je EGW rekla o njima, sa pomenutim dogadjajem sam i sam upoznat, vec pitam prvenstveno da pogledas ako ima u biblioteci nesto o izjavama pionira o masonima, sto bi dalo novo svetlo na temu, dakle sta su pioniri i njihovi bliski saradnici izjavljivali o masonima, da li su imali problem sa masonizmom u svojim redovima generalno[ili je rec o izolovanim slucajevima](sto je moja tvrdnja da jesu imali problema, i zato su o tome i pisali) i koliko je medju njima bilo bivsih masona?

Moja tvrdnja je da su vecina pripadnika tog pokreta u pocetku bili bivsi masoni, jer je Miler bio mason i povukao je celu lozu sa sobom, i iz tog pokreta kasnije nastaju adventisti, pa je logicno da i oni imaju mnogo masona u svojim redovima, zato su i prepoznali taj problem i o tome su pisali.

Sad ja ne tvrdim da je vasa crkva javno podrzavala masonizam(bar su oni javno osudjivali pripadnost toj organizaciji), vec je tvrdnja da je na ovaj adv. pokret u velikoj meri uticalo i ucenje koje su pripadnici poneli sa sobom iz masonizma, a prvenstveno ta prica o "vavilonsko - egipatskoj sprezi" tj. da su vecinski obredi tradicionalne crkve poreklom iz egipatske i vavilonske mitologije. Te u skladu sa tim verovanjem masona, odnosno "predubedjenjem" bivsi pripadnici masona, osnivaci adventizma su i tumacili bibliju..

Bez obzira sto su oni napustili masonizam, ostala su im i neka ucenja i shvatanja..

Zato ja smatram, da vasa prica o "nepostojanju tj. nepovezanosti adv. ucenja sa ucenjem masona" ne pije vodu, jer ste zapravo osnovno temeljno ucenje masona, na kojem ta organizacija zasniva sva svoja ostala ucenja preuzeli kao svoje(ucenje o 'vavilonsko - egipatskoj sprezi')..

Masoni su obicna satanska organizacija, ciji je glavni cilj, predstaviti jevrejsku i Hriscansku religiju kao "pagansku tvorevinu" i na taj nacin udaljiti ljude od pravog Boga. Zato se oni i trude tradicionalnim verama pripisati tu povezanost, a u stvari je rec o fiktivnoj prici, gde se namerno izvrce istorija, te selektivno biraju podaci, i koristi generalna slicnost medju svim religijama i njihovi simboli koji su svima zajednicki..

Rec je o fiktivnoj prici tipa Den Braun i Zeitgeist..

Tako oni stvaraju laznu pricu, dok su cinjenice u stvari sasvim suprotne, gde je na primer Hriscanstvo (mislim prvenstveno na pravoslavlje) sve svoje obrede i simboliku, te nacin Bogosluzenja pozajmilo iz Judaizma..

To se moze dokazati, mnogi su to i ucinili ovde na forumu, i nema ni govora o nekoj " vavilonsko - egipatskoj sprezi"..

Isto tako ni Judaizam i njihovi obredi nemaju veze sa egiptom, vec se fiktivnom pricom zeli tako predstaviti, a na kraju ni mi sa egiptom i vavilonskom religijom nemamo nista zajednicko ..

Pozdrav.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U svojim 'vizijama'sluškinja dotiče i astronomiju, koja je tada bila tek u povoju. Da bi oduševila i zadobila pomorskog kapetana Josipa Bejtsa (koji je se amaterski bavio astronomijom) na konferenciji adventista u Topshamu 1846. godine, ona ga zavarava tobožnjim viđenjem planeta Sunčevog sistema: Ona opisuje Jupiter navodeći da vidi 4 satelita (a danas su poznati 18 većih satelita Jupitera), Saturn pak vidi sa 7 satelita, a današnja astronomija poznaje 10 njegovih većih satelita. Po ovim prezentovanim podacima možemo videti koji duh je Helenu vodio i koliko je ona bila 'ozbiljan' videlac. .

Sa ovim neistinama sam se susreo pre mnogo godina, i obelodanio ih javno u jednom pismu.

Dakle, ovde ona uopste ne govori o planetama suncevog sistema, niti pominje imena tih planeta, vec o planetama u udaljenim predelima svemira, na kojima zive ne pala bica, stanovnici drugih planeta koje je Bog stvorio, koja nikada nisu pala u greh.
Taramana kao veliki poznavalac spisa Ellen White bi ovo trebao da zna, ali ne zna, ili svesno iznosi neistine i izvrce, i sakuplja lazi na sajtovima protivnika Adventizma i Ellen White.

On smatra da moze iznositi ovakve neistine i da mu nece niko odgovoriti i obelodaniti ih, ali hvala Bogu sto laz uvek biva obelodanjena kad tad, a onome koji ih iznosi ukor od Gospoda.

Slava Bogu.

Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
Hvala, za mene nije toliko bitno sta je EGW rekla o njima, sa pomenutim dogadjajem sam i sam upoznat, vec pitam prvenstveno da pogledas ako ima u biblioteci nesto o izjavama pionira o masonima, sto bi dalo novo svetlo na temu, dakle sta su pioniri i njihovi bliski saradnici izjavljivali o masonima, da li su imali problem sa masonizmom u svojim redovima generalno[ili je rec o izolovanim slucajevima](sto je moja tvrdnja da jesu imali problema, i zato su o tome i pisali) i koliko je medju njima bilo bivsih masona?[/QUOTE]

Mire, ja sam pronasao da je Miler, ali pre nego sto je poceo da propoveda bioason i da ih se javno odrekao.

Drugi o kome je rec bio je taj u Australiji, N.D.Faulkheand. To je sve sto sam ja uspeo da pronadjem.

To samo zlonamerni kriticari pripisuju adventistima da su mason. To giovore oni koji neznaju, ili znaju da nisu, a namerno zele da lazno optuzuju druge.

Mire:
Moja tvrdnja je da su vecina pripadnika tog pokreta u pocetku bili bivsi masoni.

Koje dokaze imas za to? Ja bih voleo da vidim te dokaze, a sto ti o tome verujes ili zelis da verujes, to nisu dokazi.

Sad ja ne tvrdim da je vasa crkva javno podrzavala masonizam(bar su oni javno osudjivali pripadnost toj organizaciji), vec je tvrdnja da je na ovaj adv. pokret u velikoj meri uticalo i ucenje koje su pripadnici poneli sa sobom iz masonizma,

Mire, to je zato sto ti imas laznu pretpostavku da su prvi advebntisti bili masoni. TO NIJE ISTINA. Reci nam Mire, da li je ijedna druga Crkva toliko javno i negativno govorila o masonima kao adventisti?

Bez obzira sto su oni napustili masonizam, ostala su im i neka ucenja i shvatanja.

Mire, pre svega moras dokazati da oni jesu bili masoni. Za takvu tvrdnju ne postoje dokazi.
Masoni nisu imali nikakvog uticaja na adventisticko ucenje!
[/QUOTE]

Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
Za one koji ne mogu citati engleski pokusacu da prevedem samo neke od izjava pionira Adventisticke Crkve o masonima.

Pioniri adventicticke crkve niusu imali nista zajednickoga sa masonima!

“OPASNOST TAJNIH DRUSTAVA”
Elen Vajt je pisala: “Ne vucite u tudjem jarmu nevernika” ne odnosi se samo na zenidbu sa nevetrnicima nego na sve veze sa njima.

“Ima i takvih koji pitaju dali je ispravno za hriscane da pripadaju Slobodnim zidarima (masonima) i drugim tajnim drustvima?” Ona odgovara: “Ako smo hriscani trerba toi d abudemo svugde i uvek...” Evangelizam p, 618.

Ona je ponovo izjavila: “Oni koji stanu pod zastavu natopljenu krvlju Kneza Emaniuila, NE MOGU DA BUDU UJEDINJENI SA SLOBODNIM ZIDARIMA (masonima)”. Isto str, 622

Ona nastvlja: “PREVARA KROZ TAJNA DRUSTVA”....

---------------------------------

Za one koji ne mogu citati engleski pokusacu da prevedem samo neke od izjava pionira Adventisticke Crkve o masonima.

Pioniri adventicticke crkve niusu imali sta zajednickoga sa masonima!

Elen Vajt je pisala: “Ne vucite u tudjem jarmu nevernika” ne odnosi se samo na zenidbu sa nevetrnicima nego na sve veze sa njima.

“Ima i takvih koji pitaju dali je ispravno za hriscane da pripadaju Slobodnim zidarima (masonima) i drugim tajnim drustvima?” Ona odgovara: “Ako smo hriscani trerba toi d abudemo svugde i uvek...” Evangelizam p, 618.

Ona je ponovo izjavila: “Oni koji stanu pod zastavu natopljenu krvlju Kneza Emaniuila, NE MOGU DA BUDU UJEDINJENI SA SLOBODNIM ZIDARIMA (masonima)”. Isto str, 622

Izjave drugij pionira Adventistickr crkve o masonima

Wiliam Miler, jeste bio Frimason, ali cim je poceo da proucava Bibliju, oko 13 godina pre pojave Adventisyticke crkve, napustio je masone.

Sta je sa pionirima Crkve od 1844. godine?

Uriah Smith 1857 izjavio: Da adventista ne moze da pripada tajnim drustvima ukljucujuci i masone.

“Uriah Smith was completely opposed to any form of freemasonry.” “Urija Smith bio je potpuno suprotan bilo kojoj formi masona”.

In 1859, J. H. Waggoner izjavio je:

This should lead every Christian to avoid such a connection." J. H. W. {September 15, 1859 UrSe, ARSH 132.14}
Masoni su izbacili Hristovo ime iz molitve... To treba da vodi svakog hriscsanina da ima ikakve veze sa njima.”

On August 9, 1864, na sastanku u Battle Creek, MI, ponobvo je potvrdjeno: “ that Secret Societies or Freemasonry of any kind were incompatible with the Christian faith, and that we are to have NO association with them whatsoever.” Da drustvo slobodnih zidara bilo koje vrste, ne slaze se sa Hristovom verom, I da mi ne treba da imamo ikakve veze sa njima.”

Na kraju tog sastanka u Battle Creeku izjavljeno je:

"Such to us are secret societies. The only safe position we see to avoid this net of Satan, is to flee from the first step in that direction, enter not the first of these secret associations, lest you sin against God and are drawn deeper and deeper into the allurements and follies of the world. We would say in conclusion that we have consulted with many of the ministers and leading brethren of Seventh-day Adventists, and the view of secret societies herein advanced, so far as we can learn, is that invariably entertained by them." (John. Byington, J. N. Loughborough, Geo. W. Amadon. General Conference Comittee) {August 9, 1864 UrSe, The Advent Review and Sabbath Herald 87.19}
“Za nas su tajna drustva. “NAJSIGURNIJE JE KAKO VIDIMO DA SE ODVOJIMO OD SOTONSKER MREZE... “ kao sto vidite gore ovu deklaraciju potpisala su TRI pionira Adventisticker ctrkve 1864. godine”.

Za pone koji ne mogu citati engleski pokusacu da prevedem samo neke od izjava pionira Adventisticke Crkve o masonima.

Pioniri adventicticke crkve niusu imali sta zajednickoga sa masonima!

Wiliam Miler, jeste bio Frimason, ali cim je poceo da proucava Bibliju, oko 13 godina pre pojave Adventisyticke crkve, napustio je masone.

Uriah Smith 1857 izjavio: Da adventista ne moze da pripada tajnim drustvima ukljucujuci i masone.

“Uriah Smith was completely opposed to any form of freemasonry.” “Urija Smith bio je potpuno suprotan bilo kojoj formi masona”.

This should lead every Christian to avoid such a connection." J. H. W. {September 15, 1859 UrSe, ARSH 132.14}
Masoni su izbacili Hristovo ime iz molitve... To treba da vodi svakog hriscsanina da ima ikakve veze sa njima.”

On August 9, 1864, na sastanku u Battle Creek, MI, ponobvo je potvrdjeno: “ that Secret Societies or Freemasonry of any kind were incompatible with the Christian faith, and that we are to have NO association with them whatsoever.” Da drustvo slobodnih zidara bilo koje vrste, ne slaze se sa Hristovom verom, I da mi ne treba da imamo ikakve veze sa njima.”

"Such to us are secret societies. The only safe position we see to avoid this net of Satan, is to flee from the first step in that direction, enter not the first of these secret associations, lest you sin against God and are drawn deeper and deeper into the allurements and follies of the world. We would say in conclusion that we have consulted with many of the ministers and leading brethren of Seventh-day Adventists, and the view of secret societies herein advanced, so far as we can learn, is that invariably entertained by them." (John. Byington, J. N. Loughborough, Geo. W. Amadon. General Conference Comittee) {August 9, 1864 UrSe, The Advent Review and Sabbath Herald 87.19}
“Za nas su tajna drustva. “NAJSIGURNIJE JE KAKO VIDIMO DA SE ODVOJIMO OD SOTONSKER MREZE... “ kao sto vidite gore ovu deklaraciju potpisala su TRI pionira Adventisticker ctrkve 1864. godine”.

“Za nas su tajna drustva: . “NAJSIGURNIJE JE KAKO VIDIMO DA SE ODVOJIMO OD SOTONSKER MREZE... “ kao sto vidite gore ovu deklaraciju potpisala su TRI pionira Adventisticker ctrkve 1864. godine”.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ovi komunisti bi mogli menjati naviku pa sa crvene boje preći na ovu koju svi koristimo.
Jel to stigao Maričelo...pa đes ti ćoek?
Jel znaš zašto si pobegao od onih 5 pitanja i nisi odgovorio,šta te sprečilo Maričelo?
Da ti ponovim pitanja ko zna koliko pamćenje imaju papagaji pa ako treba ponoviću nije meni teško samo da konačno stigne odgovor sa visine.

Mire,ti nisi znao čika Uriju i Milera...šteta,to je fina neka gospoda jedino im slaba cirkulacija u rukama.
Naivni i slabo razumni mogu shvatiti te igre gde veštica zna da joj ortak u delu vodi 3 lože i 2 posećuje i njenu vodi a ona ga tek posle više godina prozove javno jer veca volela da se fotografiše i negativ je u Australiji koštao preko 10 000 dolara u današnjoj vrednosti i ona je očekivala tamo plodnu žetvu a braco nije bio izdašan kao Urija već je i on voleo dolare i onda je stigao na tapet.

Uglavnom isti izjavljuje kako ga je veca oduševila znacima koje su znali samo najviši iz okultizma jer nije znao njen rang.
Isti je BIO i OSTAO mason a lažljiva veca onim jadnicima slagala kako se on obratio.
Ovi današnji papagaji pokušavaju vešticine laži prodati nekom ne upućenom.
Kažu veca pojma nije imala da obelisk nije hrišćanski znak pa ga stavila Džemi iznad glave nek mu stoji uspravno.
I ona ima svoj lični uspravan i čvrst kao znak vere.

Znaš kako,u kafiću se okupi ekipa alkoholičara i onda jedan od njihovih dođe i javno kaže: ,,GDE STE KLOŠARI I ALKOHOLIČARI?,, I sedne među svoje baš onako kao veštica među svojima.A oni okolo trče i kažu: ,,Jeste li videli kako ih je onaj verujući ukorio,on je pravi vernik,, ovde imamo par takvih ptičica. Imam materijala ali neću postavljati da banda jelenaška ukloni adrese već lično delim.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ovi komunisti bi mogli menjati naviku pa sa crvene boje preći na ovu koju svi koristimo.
Jel to stigao Maričelo...pa đes ti ćoek?
Jel znaš zašto si pobegao od onih 5 pitanja i nisi odgovorio,šta te sprečilo Maričelo?
Da ti ponovim pitanja ko zna koliko pamćenje imaju papagaji pa ako treba ponoviću nije meni teško samo da konačno stigne odgovor sa visine.

Mire,ti nisi znao čika Uriju i Milera...šteta,to je fina neka gospoda jedino im slaba cirkulacija u rukama.
Naivni i slabo razumni mogu shvatiti te igre gde veštica zna da joj ortak u delu vodi 3 lože i 2 posećuje i njenu vodi a ona ga tek posle više godina prozove javno jer veca volela da se fotografiše i negativ je u Australiji koštao preko 10 000 dolara u današnjoj vrednosti i ona je očekivala tamo plodnu žetvu a braco nije bio izdašan kao Urija već je i on voleo dolare i onda je stigao na tapet.

Uglavnom isti izjavljuje kako ga je veca oduševila znacima koje su znali samo najviši iz okultizma jer nije znao njen rang.
Isti je BIO i OSTAO mason a lažljiva veca onim jadnicima slagala kako se on obratio.
Ovi današnji papagaji pokušavaju vešticine laži prodati nekom ne upućenom.
Kažu veca pojma nije imala da obelisk nije hrišćanski znak pa ga stavila Džemi iznad glave nek mu stoji uspravno.
I ona ima svoj lični uspravan i čvrst kao znak vere.

Znaš kako,u kafiću se okupi ekipa alkoholičara i onda jedan od njihovih dođe i javno kaže: ,,GDE STE KLOŠARI I ALKOHOLIČARI?,, I sedne među svoje baš onako kao veštica među svojima.A oni okolo trče i kažu: ,,Jeste li videli kako ih je onaj verujući ukorio,on je pravi vernik,, ovde imamo par takvih ptičica. Imam materijala ali neću postavljati da banda jelenaška ukloni adrese već lično delim.

Brate, ajde meni posalji da vidim, ono najvaznije?
Koji windows koristis? Ja sam na 10 pa ima 'one drive', preko njega mozes podeliti, a da niko ne obrise, podaci su enskriptovani i sigurni..
Ili imas mediafire, tamo postavis i podelis, ne moze ti niko brisati, imas nekih 12GB free, ja imam tamo 50GB

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nije preoblem ako je neko bio mason pa presao u Pravoslavlje, jer takav cin treba hvaliti i siriti pamflete o pozitivnosti tog cina, vec je problem ako je neko bio mason pa postao Adventista, e tu se vec radi o zaveri.. jel tako moji dobri Taramana i Mire, samo da se u svakom slucaju opljuju Adventisti..

Sami zakljucite o postenju ovakve linije razmisljanja i stava koji iz njega proizilazi, a znam da na ovo nikada necete dati objektivan odgovor, vec ce te i dalje ici linijom manjeg otpora, iz razloga nespremnosti da snizite svoja lazna merila, i prihvatite.

Ti Taramana rece da ja ne treba da idem po crkvama da kritikujem druge, a sdto ti to cinis sve vreme ovde na forumu?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
E nije tako dobri moj Laodikeja..

Nema nikakve veze da li je neko bio mason pa se odrekao satanizma, vec kakav je on uticaj imao na formiranje crkvenog ucenja. Takav ponevsi sa sobom satanisticko ucenje(tumacenje biblije) pokusavao je isto da implementira u veruju crkve.
I buduci sam prevaren, vara i druge..

Ovde se uopste ne radi o iskrenosti osobe i da li se ona odrekla masonizma, vec se radi o zaostalim idejama u umu te osobe, koje su kasnije kao proizvod imale pogresno ucenje..

Tako je bilo sa Milerom, tako i sa svima ostalima..

Ne zaboravi da i masoni tumace Bibliju i isto tako imaju svoju verziju, i u njoj objasnjavaju kako je Hriscanstvo i Judaizam svoje obicaje "pozajmilo od vavilonsko - egipatske religije" , to isto ucite i vi..

Toga kod nas nema, niti moze biti, niti je i jedan mason menjao nase ucenje..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
E nije tako dobri moj Laodikeja..

Nema nikakve veze da li je neko bio mason pa se odrekao satanizma, vec kakav je on uticaj imao na formiranje crkvenog ucenja. Takav ponevsi sa sobom satanisticko ucenje(tumacenje biblije) pokusavao je isto da implementira u veruju crkve.
I buduci sam prevaren, vara i druge..

Ovde se uopste ne radi o iskrenosti osobe i da li se ona odrekla masonizma, vec se radi o zaostalim idejama u umu te osobe, koje su kasnije kao proizvod imale pogresno ucenje..

Tako je bilo sa Milerom, tako i sa svima ostalima..

Ne zaboravi da i masoni tumace Bibliju i isto tako imaju svoju verziju, i u njoj objasnjavaju kako je Hriscanstvo i Judaizam svoje obicaje "pozajmilo od vavilonsko - egipatske religije" , to isto ucite i vi..

Toga kod nas nema, niti moze biti, niti je i jedan mason menjao nase ucenje..

Postovanje brate Mire,
Zanimlnjivo je da ti u poslednje vreme svoju teoriju pocnes sa pretpostavkom, i na njoj zidas svoju kulu u voblacima.

Prvo kazes da su oni (za koje ne znas da li su bili ilii nisu bili masonu) uticali su na ucenje nase crkve.

Molim te kad vec pokusavas sa tim, navedi osobu koja je u isto vreme bila mason i adventista i objasni nam kako je ista osoba mogla da utice na ucenje Crkve?

Spopmenuo si Milera. Medjutim, Miler je oko 15 godina pre napustio masone nego sto je postala Adventisticka crkva.

Istop tako, Miler nikad nije ni prihvatuio adventisticko ucenje nego je do smrti ostao baptistsa.

Kad sve to skupimo zajedno to svedoci da ovaj tvoj pokusaj nema nikave osnove i bilo bi bolje da oko toga ne gubiomo vreme.

Adventisti su od vremena osnivanja Crkve dsali jasne izjave o Masonima, i svakom iskrenom iztrazivacu istine to je sve jasno. Mislimd anuiko nije jasnije obajsnio ko su masoni i koliko je stetno imati ikave veze sa njima kao sto su to javno i jasno izrazili adventisti, Prema tom svako ko iz toga zeli da izvuce korist za svoju jeres, pokusava nemoguce.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag