Veštica sa kristalnim zubima koja uči o kraju sveta

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
E nije tako dobri moj Laodikeja..

Nema nikakve veze da li je neko bio mason pa se odrekao satanizma, vec kakav je on uticaj imao na formiranje crkvenog ucenja. Takav ponevsi sa sobom satanisticko ucenje(tumacenje biblije) pokusavao je isto da implementira u veruju crkve.
I buduci sam prevaren, vara i druge..

Mire, po neki put ispadas smesan.
Reci mi ovo, ako jedan musliman postane pravoslavac, da li ce Pravoslavlje od tada prihvatiti Muhameda kao proroka?

Sta bi i mogao da ucini bilo koji novoobracenik u pogledu crkvenog ucenja. Ucenjme nijedne crkve na svetu,ne poverava se nekom novoobracenom verniku, nego se time bave vodje i teoloizi crkve. Prema tome cak ako bi neko i zeleo da svoje sujevjerje ubaci na mala vrata, to je potpuno nemoguce. Crkvenim i ucenjem vode brigu upravitelji crkbe i opni koji su ceo svoj zivot posvetili ucenju iste.
Zato bih ti rekoa da se ne mucis badava na tom poduhvatu,jer veke ces na tom putu doziveti neuspeh.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

Postovanje brate Mire,
Zanimlnjivo je da ti u poslednje vreme svoju teoriju pocnes sa pretpostavkom, i na njoj zidas svoju kulu u voblacima.

Prvo kazes da su oni (za koje ne znas da li su bili ilii nisu bili masonu) uticali su na ucenje nase crkve.

Molim te kad vec pokusavas sa tim, navedi osobu koja je u isto vreme bila mason i adventista i objasni nam kako je ista osoba mogla da utice na ucenje Crkve?

Spopmenuo si Milera. Medjutim, Miler je oko 15 godina pre napustio masone nego sto je postala Adventisticka crkva.

Istop tako, Miler nikad nije ni prihvatuio adventisticko ucenje nego je do smrti ostao baptistsa.

Kad sve to skupimo zajedno to svedoci da ovaj tvoj pokusaj nema nikave osnove i bilo bi bolje da oko toga ne gubiomo vreme.

Adventisti su od vremena osnivanja Crkve dsali jasne izjave o Masonima, i svakom iskrenom iztrazivacu istine to je sve jasno. Mislimd anuiko nije jasnije obajsnio ko su masoni i koliko je stetno imati ikave veze sa njima kao sto su to javno i jasno izrazili adventisti, Prema tom svako ko iz toga zeli da izvuce korist za svoju jeres, pokusava nemoguce.

Nije pretpostavka, znam da je ono sto pricam istinito, i da to nije "kula u oblacima" , jer mi Bog sam otkriva, a ja verujem da je tako, jer mu dopustam da me vodi..

I to nikako nije teorija..

Jer upravo mi je Taramana dao link i dokaze za vaseg pionira masona Uriju Smitha, dakle bar jedan je bio, ali linkove ne dajem, niti slike(jer je opasno), lepo to nek stoji tamo gde mu je mesto, da neko ne bi uklonio.. A ja cu naci drugi nacin da to sve obelodanim.

I hvala Taramani.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Đes ti Maričelo?
Šta bi sa onih pet pitanja od kojih si pobegao?
Nereče ti ko je kupio onaj obelisk za Džemu Belog po izboru veštice kojoj se takav velik i tvrd kamen svideo?
A od kog datuma se vodi početak čekalaca subote?
Znaš li ti možda zašto svi pioniri imaše slabu cirkulaciju u jednoj ruci?
Štati kažeš jesu li Turci vladali 150god. i u to vreme nije bilo smrti dok su repati Turci jahali na krilatim konjima za satanom koji je tad bio sultan?

Jel se ti to praviš glup ili si tako talentovan da ne možeš čuti da praznik duha nije žig zveri?
Izvini što od tebe tražim nemoguće jer razum se otud ni ne očekuje zato umesto onih pet odgovori samo na ovo jedno od njih i priznaću da si čovek:
Zašto su proroci(Biblija) spaljeni od neprijatelja (revolucionara) kad Biblija kaže da PROROCI trebaju spaliti neprijatelje zašto se obrnulo proroštvo? (slušam)

dakle bar jedan je bio,
SVI DO JEDNOG SU BILI ZAKLJUČNO SA VEŠTICOM I NJENOM SLUŠKINJOM!!!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
Nije pretpostavka, znam da je ono sto pricam istinito, i da to nije "kula u oblacima" , jer mi Bog sam otkriva, a ja verujem da je tako, jer mu dopustam da me vodi..

I to nikako nije teorija..

Jer upravo mi je Taramana dao link i dokaze za vaseg pionira masona Uriju Smitha, dakle bar jedan je bio, ali linkove ne dajem, niti slike(jer je opasno), lepo to nek stoji tamo gde mu je mesto, da neko ne bi uklonio.. A ja cu naci drugi nacin da to sve obelodanim.

I hvala Taramani.

Mire, daj mani se gluposti.
Pre svega, Hriscanska adventiscvicka crkva je internacionalna Crkva u kojoj slobodno pristupalju ljudi iz raznih drustava

Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
sredina, nacija i rasa. Prvi advenbtisti su se sakupili iz mnogih zajednica i drustava, pa ne bi me ni malo iznenadilo da medju njima neki nije bio i mason, jer vecina ljudi ne znaju ko su masoni, jer je to tajno drustvo u kiome samo oni na vrhu znaju sve a ostali samo slusaju i slede vodje.

Tako ako je neki od prvih adventista i bio mason, to nista ne znaci. Mire, ako je neki musliman postao pravoslavac, da li on odmah zauzima mesto patrijarha i resava glavna pitanja pravoslavlja? Kako bi nekakav pojedinac i mogao da utice na ucenje Crkve. Ucenje Crkve izglasava se na sabaru predstavnika cele Crkve i svih njinih instiotucija. Prema toma nemoj biti smesan stim da bi neki pojedinac, novopbraceni mogao da utice na ucenjer Crkve. O trome miogu da pricaju samo oni koji nisu upoznati kako se usvaja, menja ili dopunjava verobanje Crkve?

Posto je vestica Taramana spomenuo Smita, evo ti lepe\og dokaza sa nejega kako je on gledao na masone>

Sta je sa pionirima Crkve od 1844. godine?

Uriah Smith 1857 izjavio: Da adventista ne moze da pripada tajnim drustvima ukljucujuci i masone.

“Uriah Smith was completely opposed to any form of freemasonry.” “Urija Smith bio je potpuno suprotan bilo kojoj formi masona”.

In 1859, J. H. Waggoner izjavio je:

This should lead every Christian to avoid such a connection." J. H. W. {September 15, 1859 UrSe, ARSH 132.14}
Masoni su izbacili Hristovo ime iz molitve... To treba da vodi svakog hriscsanina da ima ikakve veze sa njima.”

On August 9, 1864, na sastanku u Battle Creek, MI, ponovo je potvrdjeno: “ that Secret Societies or Freemasonry of any kind were incompatible with the Christian faith, and that we are to have NO association with them whatsoever.” Da drustvo slobodnih zidara bilo koje vrste, ne slaze se sa Hristovom verom, I da mi ne treba da imamo ikakve veze sa njima.”

Na kraju tog sastanka u Battle Creeku izjavljeno je:

"Such to us are secret societies. The only safe position we see to avoid this net of Satan, is to flee from the first step in that direction, enter not the first of these secret associations, lest you sin against God and are drawn deeper and deeper into the allurements and follies of the world. We would say in conclusion that we have consulted with many of the ministers and leading brethren of Seventh-day Adventists, and the view of secret societies herein advanced, so far as we can learn, is that invariably entertained by them." (John. Byington, J. N. Loughborough, Geo. W. Amadon. General Conference Comittee) {August 9, 1864 UrSe, The Advent Review and Sabbath Herald 87.19}
“Za nas su tajna drustva. “NAJSIGURNIJE JE KAKO VIDIMO DA SE ODVOJIMO OD SOTONSKER MREZE... “ kao sto vidite gore ovu deklaraciju potpisala su TRI pionira Adventisticker ctrkve 1864. godine”.

Za one koji ne mogu citati engleski pokusacu da prevedem samo neke od izjava pionira Adventisticke Crkve o masonima.

Pioniri adventicticke crkve niusu imali sta zajednickoga sa masonima!

“OPASNOST TAJNIH DRUSTAVA”
Elen Vajt je pisala: “Ne vucite u tudjem jarmu nevernika” ne odnosi se samo na zenidbu sa nevetrnicima nego na sve veze sa njima.

“Ima i takvih koji pitaju dali je ispravno za hriscane da pripadaju Slobodnim zidarima (masonima) i drugim tajnim drustvima?” Ona odgovara: “Ako smo hriscani trerba to da budemo svugde i uvek...” Evangelizam p, 618.

Ona je ponovo izjavila: “Oni koji stanu pod zastavu natopljenu krvlju Kneza Emaniuila, NE MOGU DA BUDU UJEDINJENI SA SLOBODNIM ZIDARIMA (masonima)”. Isto str, 622

Tako za sve one koji zele da doznaju kakav stav zauzima Hriscanska Adventisticka Crkva preme Masonima, uveren sam da je ovo odvoljno da zakljucite da adventisti ne gledaju povoljno na tu organizaciju i tvrde da Vernici Crkve ne mogu da budu ujedinjeni sa organizacijom koja propoveda daje sotona bog. Mislim da smo ovim zavrslili sa ovim pitanjemj.

Svima zelim sve najbolje.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, daj mani se gluposti.
Pre svega, Hriscanska adventiscvicka crkva je internacionalna Crkva u kojoj slobodno pristupalju ljudi iz raznih drustava

Ali na zalost vas osnivac Urija Smith je bio mason(i ja sam siguran da su svi do jednog bili), a ja sam govorio o uticaju vasih osnivaca na formiranje ucenja. A oni su imali direktan uticaj, oni su ga formirali, oni su vrh.

Evo sa Wikipedije o Uriji Smithu, nesmem dati drugi izvor:
(i onda ti meni kazes mani se gluposti..)

''Uriah Smith Stephens (August 3, 1821 - February 13, 1882) was a US labor leader. He led nine Philadelphia garment workers to found the Knights of Labor in 1869, a more successful early national union.

Stephens longed to be a Baptist minister but never entered the field. In 1846, he moved to Philadelphia, where he worked as a tailor and became very active in politics. He ran for the United States Congress in 1878 on the Greenback–Labor ticket, but lost. He was responsible for the incorporation of the word "labor" in this party’s name.

Stephens was initiated an Entered Apprentice Mason in Kensington Lodge No. 211 in Philadelphia on December 9, 1864; passed to the Degree of Fellowcraft on February 25, 1865; and raised to the Sublime Degree of Master Mason on March 24, 1865. He was also a member of Keystone Lodge No. 2, Knights of Pythias, and Fidelity Lodge No. 138, Independent Order of Odd Fellows.

Stephens' involvement with Masonry began during the same period of his initial involvement with organized labor. In 1862, he helped to organize the Garment Cutters' Union, which survived for only seven years. At his invitation, a few members of the recently demised union met at his home on Thanksgiving Day, November 25, 1869. At this meeting, he unfolded his plan for the "Noble and Holy Order of Knights of Labor" as a "brotherhood of toil" open to every laborer, mechanic, and artisan who wanted to improve his mind and condition, regardless of country, creed, or color. At the new order’s second meeting on December 28, 1869, Stephens' ritual, Adelphon Kruptos (Secret Brotherhood), was officially adopted. In this opus, Stephens expressed his conviction that the "Everlasting Truth sealed by the Grand Architect of the Universe" is that "everything of value, or merit, is the result of creative Industry." Ritualistic work included lectures on the nobility of labor and the evils of wage, slavery, monopoly, and accumulation. Stephens selected an equilateral triangle within a circle as the new order’s emblem, embellishing it with symbolism from the various lodges to which he belonged.

The Knights of Labor elected Stephens as the first local Master Workman, the first District Master Workman, and the first Grand Master Workman. By 1879, there were 23 district assemblies and 1,300 local assemblies. At that time, Stephens resigned the highest office in the order and was replaced by Terence V. Powderly. The decision resulted from a policy shift experienced the previous year—which he opposed—when the General Assembly, mainly due to pressures exerted by Roman Catholic members, had voted to make public the name of the order, omit scriptural quotations from the ritual, and edit the initiation ceremonies to make them less offensive to the Catholic Church. On January 1, 1882, after five years of debate regarding the wisdom of secrecy, the Knights of Labor became a public organization.

Stephens died on February 13, 1882. He was buried in the Odd Fellows Cemetery in Philadelphia. At the time of his death, he was estranged from the order he had founded and guided for nearly a decade. Nevertheless, he was still revered by many Knights. As a result, when the General Assembly convened in Richmond, Virginia, in 1886, they voted to appropriate $10,000 to erect a home for the family of their founder.''

Kako se ovo slaze sa onim gore sto si ti postavio?
Nikako! Oni su lagali vecinom, i poricali da nisu bili, pricali o ostavkama i sl...
Masoni su ukljuceni u nastanak svih vasih pokreta pocetkom 19. veka..

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tako je tako je Mire, sve to sto iznosite ti i Taramana su teorije i vesta izvrtanja pokupljena sa sajtova protivnika Adventizma, jer ne postoji nikakav dokaz da postoji bilo koje masonsko ucenje koje je navodno neki pionir Adventizma preneo iz masonerije, vec je Adventisticko ucenje stopostotno zasnovano na reci Bozjoj, i ja sam takve izjave cuo i od postenih pravoslavnih i Rimokatolickih zvanicnika, ali popracene izgovorom da oni bibliju tumace tradicijom, ili usmenim predanjem.

Sto se tice navodne masonske teorije o povezanosti mnogobostva i tradicionalnog Hriscanstva - koja je navodno iz masonstva prenesena u Adventizam, ne postoji nikakva masonska teorija te vrste koja je prenesena ili koju Adventisti navodno prihvataju, vec je ta povezanost mniogobostva i tradicionalnog Hriscanstva - istorijska cinjenica, koja potvrdjuje da je do takvog mesanja mnogobostva i tradicionalnog Hriscanstva doslo, odnosno - da je mnogobostvo poprimilo jednu novu formu sredinom 2 veka posle Hrista, i zato sto je oduvek postojala samo jedna Hristova crkva koju su osnovali Hristos i apostoli, i u tom smislu tradicionalne crkve nisu crkva Hristova. vec su to ljudi koji su se sredinom 2 veka odvojili od Hristove crkve i usvojili mnogobozacke filozofije i ucenja, a mnogobozacki Rim nad tom novom institucijom preuzeo vlast, postavivsi svoje autoritete, koji su preuzeli primat nad celim Hriscanskim svetom, ali ne i nad savescu, jer su Hriscani koji su ostali verni jevandjelju - ostali do kraja to sto jesu - Hristovi sledbenici, a ne podanici Rima i Rimskog biskupa, ne mareci za zivot koji im je bio ugrozen progonstvima od strane Rimske crkve.

Jos nesto, mnogi vidjeniji Srbi, pa i pripadnici drugih naroda su smatrali da mnogu biti masoni a ujedno da masu svojom tradicionalnom verom zemlje u kojoj su ponikli.
U Adventizmu to ne postoji, i Ellen White o tome govori, da covek ne moze biti mason ili pripadnik nekog tajnog drustva a sa druge strane Hriscanin ili Adventista.

U tadasnjoj Americi koja je iznedrena na temelju masonerije - tradicija je bila da neko bude pripadnik masonske loze, i skoro svi vidjeniji gradjani Amerike su bili masoni.

Ipak, to ne znaci da to treba biti podsticaj da se odmah stvara nekakva zavera ako ne postoje ozbiljni razlozi za to, jer biti mason ili satanista pa napustiti ne znaci da se radi o zaveri.
To bi znacilo - da ako je neki covek rodjen na americkom kontinentu, ili ako neka crkva postoji u Americi - to ne znaci da te ljude treba identifikovati sa masonima, satanistima, i slicno.
To takodje znaci da bi onda trebali i zapadnu Pravoslavnu crkvu, ili Rimokatolicku - da povezemo sa masonima, satanistima, kao i sve druge nazovi Hriscanske zajednice.

Osim toga, masonerija nije nastala u Americi - vec u Evropi, to znaci da su sve Evropske nacije masonske, i to znaci da je celo Hriscanstvo masonsko.

U svemu ovome se ispituje i nase postenje, i postenje nasih stavova i zakljucivanja o pojedincima, organizacijama, itd..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Laodikeja, nemoj molim te pisati ovde svasta ja sam ozbiljan covek. Lepo se vidi da je i Urija Smith bio mason, glavni i odgovorni urednik Review and Herald,sekretar generalne konferencije, dakle covek u samom vrhu je bio mason i on je vodio crkvu godinama. Uticaj masonskog tumacenja bibije i zaostale ideje, su svakako imale uticaja na formiranje ucenja crkve..

Ti mozes neprestano da ponavljas jedan isti odgovor i ponavljaces ga unedogled..

Tebi ne bi smetalo ni da se postave dokazi da su svi do jednog bili masoni, toliko ste zaglubili, i nazivate teorijom ono sto mi pricamo, dok ja Laodikeja znam sta pricam i da je to istinito, sem toga eno ti gore dokaz da vam je Uria Smith bio mason. Jel ti to nije dovoljno???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, nije stvar u tome da je neko nesto bio ili nije, vec ti nisi pazljivo procitao moje argumente, i ako oni objasnjavaju celu ovu stvar.

Tako se ne moze diskutovati, i u tom smislu - ne ponavljam ja, nego upravo vi, jer na sve argumente ostajete slepi i gluvi, i izvrcete sve samo da bi oblatili Adventiste.

Nema od toga nista, jer bitno je sta Bog misli, a ne ljudi, mada je i po ljudskom sve vec jasno za onoga ko je posten i iskren..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sem toga, meni nije cilj baviti se vasim poreklom i nastankom, vi pricate takve kojestarije tj. licno ti, ispada da je svaki drugi amerikanac onog vremena bio mason. Ne, to nije tako, vec je Miler povukao sa sobom celu lozu, zato ste u vrhu imali masone, a prica da "treba napustiti tu org." je samo posledica prepoznavanja problema, i nista vise.

I to nisam jedino ja nasao, vec i drugi koji mnogo vise o tome znaju, koji su kopali po podacima, a meni je samo Bog mi otkrio sta se tu desava, i hvala mu..

Ja zelim da raskrinkam vasu pricu o "preuzimanju egipatsko - vavilonskog ucenja" od strane tradicionalnih, jer to je vase ucenje i ucenje masona, i sam razlog i svrha vaseg nastanka..

Nikakve veze sa istorijskim cinjenicama nema ono sto vi pisete, vec je u pitanju cista fabrikacija, i selektivno biranje dokaza te vestacko uklapanje od strane satanista. Prodajete price tipa Den Braun.

To sam i pre tvrdio , i pre nego sto sam i saznao da u vrhu imate masone, sto je dokaz da me Bog vodi, i Nelsim koji je tu kratko bio se zacudio kako ja to sve znam i odakle sve to poznajem, a meni je sve to otkriveno od Boga.. On je istrazivao i studirao, ja nisam..

Dakle.. dodje mi da se infiltriram medju masone i iskopam sve dokaze, ali to je veoma tesko i ja na zalost nemam vremena da se time bavim, ali znam da je to tako...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag