Поштовани AApoketz,
Везано за моју браћу и пријатеље, заиста не желим да коментаришем Ваш коментар истих. Све стоји на овом форуму, и њихова и Ваша писанија, те кога интересује може да чита и сам да просуди ко је какав. Више о томе не бих а и Вас бих замолио да се више окренемо теми и нашој дискусији (ако је има) него да се докуцавамо о овоме или оном члану форума и његовим / њеним ставовима.
Даље постављате ми неколико питања на које Вам наводно нисам одговорио. Па да почнемо са одговорима:
Питање број један: Колико сам ја разумео интересује Вас Богоматера: а) како нас Она то спасава, б) како је постала Богоматера, и в) зашто Јој се молимо. То је уствари неколико питања везаних за Пресвету Дјеву Марију. Па хајде да кренемо од почетка:
а) Да није било Ње, не би било ни Господа и Спаса нашега, самим тим ни могућности за спасење рода људскога. Спашава нас тако што је она та која се (између осталих Светих) усрдно моли за све нас код Господа Бога Оца.
б) Постала је Богоматера када је добровољно пристала да буде мајка Спаситеља света и када је родила "Бога истинитог, од Бога истинитог, рођеног а не створеног, једносуштног Оцу кроз кога је све постало...". Несмемо заборавити, у Свето Писму пише лепо да је Она добровољно пристала да буде та која ће родити Господа и Спаса нашега Исуса Христа Лука 1, 38. Наравно, Марија Магдалина, Свети апостол и Јевађелист Јован и Она су једино троје који су остали са Господом и Спасом нашим до самога краја. Сви остали су се разбежали.
в) На ово сам питање већ дао одговор у одговору под а.
Е сада, рекосте да Вам нисам дао одговор на питање: "Pravoslavne molitve od 150 puta njoj upućene da Pravoslavce sačuva i od nesloge i od zle namere." а одговор Вам лепо пише у мојој објави под бројем 34 у оквиру ове теме и гласи: "Надаље изјава да се треба понављати било шта по било колико пута да би се спасли... Ако и постоји формула за спасење, нисам сигуран да је то прави начин. Свакако да је и за молитву потребан труд и одрицање и да је неопходно да себи некада постављамо одређене краткорочне циљеве који су средство које нас води ка спасењу. Морамо и ту бити мало прецизнији."
Већ сам Вас молио да прочитате објаве које пишем. И сада Вас то молим. Заиста сматрам, не него сам уверен, да је време које имамо на овом свету драгоцено, неповратно и да га требамо користити на најбољи могући начин како би дошли до вечног спасења, а ја стварно не желим да га губим на већ речене ствари и да се понављам у круг.
Све што Вам треба ту сам.
Мир Вам,
Blackarow