Uspenje Presvete Bogorodice

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Pitanje kad već ima ko će odgovoriti:
Zašto krunica ima 50 kuglica?
Zašto Isus i dalje visi raspet?
Od kad Očenaš posta drugorazredna molitva?
Zašto Jovan ne napisa ništa o Marijinom završetku?
O kojoj carici nebeskoj piše Jeremija u 7-oj glavi kad je samo JEDNA?
Ko je doznao dan Isusovog rođenja i kad?

Unapred zahvalan.

Član
Učlanjen(a)
05.02.2011
Poruka
52
Pitanje kad već ima ko će odgovoriti:
Zašto krunica ima 50 kuglica?
Zašto Isus i dalje visi raspet?
Od kad Očenaš posta drugorazredna molitva?
Zašto Jovan ne napisa ništa o Marijinom završetku?
O kojoj carici nebeskoj piše Jeremija u 7-oj glavi kad je samo JEDNA?
Ko je doznao dan Isusovog rođenja i kad?

Unapred zahvalan.

Поштовани Baumaester,

Да кренемо са одговорима:

1. Која круница? Молим Вас да будете мало одређенији.

2. Зато што га ми људи константно разапињемо. Али ако можете и по овом питању да будете прецизнији како бих прецизније могао одговорити, био бих јако захвалан.

3. За хришћане православне вероисповести она је увек била и увек ће бити најважнија и прва молитва. Сигурно алудирате и овде на нешто, тако да Вас молим да појасните.

4. То ћемо морати да питамо Јована када и ако будемо Васкрсли за живот.

5. Јеремија у 7-мој глави говори о томе да ће Бог казнити Израиљ јер су га одбацили и почели да служе другим боговима (Валу конкретно). Спомиње Царицу небеску којој је народ између осталих божанстава приносио жртве. Даље спомиње да се ничији глас неће чути јер ће Јудеја опустети (као што и јесте када су Јевреји протерани због непоштовања Божјих заповести). Није ми јасно шта сте желели да питате, јер седма глава нема никакве везе са Богородицом.

6.Дан рођења Господа и Спаса нашега сазнали су пастири када им је анђео Господњи рекао да се родио Господ и да могу да оду да му се поклоне (што су они и учинили). Има још начина и људи који су сазнали и на које начине су сазнали дан његовог рођења.

За сва даља питања и појашњења сам ту.

Мир вам,
Blackarow

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ovo je post #26 kada imaš vremena daj svoj komentar, veliki pozdrav.

PS nadam se da je jasno i ne treba ti dopunsko obijašnjenje?

Sačuvaj, Prečista Majko, ljude Tvoje od svake nevolje, bolesti, gladi, propasti, ognja, od svake zle prilike i svake nesloge.
Gradu našem (ili selu, obitelji...), i svakom domu i porodici, i svakoj duši hrišćanskoj i čitavoj zemlji našoj izmoli mir i veliku milost, da slavimo Tebe, Premilostivu Hraniteljku našu, sada i uvek i vekove vekova. Amin

Pred ovom ikonom Majci Božijoj se usrdno obraćamo za izbavljenje od svake opasnosti, od suše i gladi...

БОГОРОДИЧИНО ПРАВИЛО - Изговарај свакодневно молитву "Богородице Дјево" по сто педесет пуга на дан и том молитвом ћеш се спасити.

Šteta za ink i papir, najobičniji spam ili pritisle zle prilike i svaka nesloga. Pozdrav

Citiraj mi jedan biblijski stih koji najbolje obijašnjava ko su ljudi Bogomatere koje ona treba da čuva? poželjan jedan biblijski stih da ne spamuješ forum. A o uljudnosti ili sarkazmu preporučio bih da Pravoslavci otvaraju dopunske škole jer uzumajući gerakulesa i Poelbustera steko sam lošu sliku o Pravoslavcima, of topic ali da se adresira, veliki pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
05.02.2011
Poruka
52
Ovo je post #26 kada imaš vremena daj svoj komentar, veliki pozdrav.

PS nadam se da je jasno i ne treba ti dopunsko obijašnjenje?

Citiraj mi jedan biblijski stih koji najbolje obijašnjava ko su ljudi Bogomatere koje ona treba da čuva? poželjan jedan biblijski stih da ne spamuješ forum. A o uljudnosti ili sarkazmu preporučio bih da Pravoslavci otvaraju dopunske škole jer uzumajući gerakulesa i Poelbustera steko sam lošu sliku o Pravoslavcima, of topic ali da se adresira, veliki pozdrav.

Поштовани AApoketz-u,

Што се тиче дела на који желиte да чујеte мој коментар, он је следећи: Очигледно је да се ради о некој од молитви које су посвећене пресветој Богородици. Оно што је још очигледније јесте да је горе цитиран текст само извод из исте. Волео бих да прочитам целу молитву како бих могао да дам коментар на исту. Овако би то био коментар на њене делове, а то и није неки коментар.

Наравно било би јако пожељно да се постави ко је аутор ове молитве.

Очигледно је да се ради о неком молитвеном правилу које се примењује пред неком иконом. Морамо и ту бити мало прецизнији.

Надаље изјава да се треба понављати било шта по било колико пута да би се спасли... Ако и постоји формула за спасење, нисам сигуран да је то прави начин. Свакако да је и за молитву потребан труд и одрицање и да је неопходно да себи некада постављамо одређене краткорочне циљеве који су средство које нас води ка спасењу. Морамо и ту бити мало прецизнији.

Људи Богоматере су сви Хришћани. Библијски стих Вам не могу дати јер га нема.

Нисам уопште спомињао уљудност и сарказам, већ гордост и сујету, што никако није исто. Ја сам дао један крајње добронамеран савет, видим да за то у будућности што се Вас тиче нема потребе да радим. Примите моје најискреније извињење, неће се поновити.

Мир Вам,
Blackarow

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Dragi moj Crna strelo, to je tvoje Pravoslavnje, zar nije? neverujem da ti baš ništa neznaš o kakvoj molitvi je tu reč i tražiš da ti neko ko nije Pravoslavac pobliže da neka viša obijašnjenja. Preporučujem da se raspitaš kog ljubaznog gerakulesa i Poelbustera, sigurno oni to imaju u svoj blog, veliki pozdrav ti želim.

Član
Učlanjen(a)
05.02.2011
Poruka
52
Поштовани ААpoketz,

Нема на чему и други пут. Као и у досадашњим дискусијама које смо водили и сада показујетe да у свему имате апсолутно површан приступ. Православно хришћанство постоји 2034 године, за то време су се издешавале разне ствари, па и Успеније Пресвете Богородице.

Да ли људи умеју да претерају у ревности? Апосолутно да.
Да ли људи умеју да претерају у немару? Наравно да је тако.

Средњи пут је најтеже пронаћи, задржати га и одржати до последњег дана овоземаљског живота. Јер како рече Васкрсли Господ и Спас наш Исус Христос: "Али ко издржи до краја, тај ће се спасти!!!"

Да не заузимам дигитално вријеме и простор, желим Вам лаку ноћ.

Мир Вам,
Blackarow

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Поштовани ААpoketz,

Нема на чему и други пут. Као и у досадашњим дискусијама које смо водили и сада показујетe да у свему имате апсолутно површан приступ. Православно хришћанство постоји 2034 године, за то време су се издешавале разне ствари, па и Успеније Пресвете Богородице.

Да ли људи умеју да претерају у ревности? Апосолутно да.
Да ли људи умеју да претерају у немару? Наравно да је тако.

Средњи пут је најтеже пронаћи, задржати га и одржати до последњег дана овоземаљског живота. Јер како рече Васкрсли Господ и Спас наш Исус Христос: "Али ко издржи до краја, тај ће се спасти!!!"

Да не заузимам дигитално вријеме и простор, желим Вам лаку ноћ.

Мир Вам,
Blackarow

Of topic ali treba da se adresira.
Kao i uvek dajem do znanja da poštujem svačiji stav i svaku veru isto tako cenim svačiju odluku. Čudno mi je da ti kao Pravoslavac tražiš razumevanje za vaše Pravoslavne "Preterane namere" a na drugu stranu velikom dozom sarkazma ismejavate druge i podrugivate se njihovoj veri (primer su ti tvoja Pravoslavna braća gerakules i Poelbuster).

PS Da te potsetim da mi ipak nisi dao nikakav odgovor povodom BOGOMATERE i Pravoslavne molitve od 150 puta njoj upućene da Pravoslavce sačuva i od nesloge i od zle namere. Nadam se da ćeš mi na to uskoro odgovoriti i na koji način vas ona spašava? vidi dragi moj crna strelo imam na umu da vas zamolim da mi obijasnite i kako je Marija postala "BOGOMATERA" veliki pozdrav svim Pravoslavcima.

Član
Učlanjen(a)
05.02.2011
Poruka
52
Поштовани AApoketz,

Везано за моју браћу и пријатеље, заиста не желим да коментаришем Ваш коментар истих. Све стоји на овом форуму, и њихова и Ваша писанија, те кога интересује може да чита и сам да просуди ко је какав. Више о томе не бих а и Вас бих замолио да се више окренемо теми и нашој дискусији (ако је има) него да се докуцавамо о овоме или оном члану форума и његовим / њеним ставовима.

Даље постављате ми неколико питања на које Вам наводно нисам одговорио. Па да почнемо са одговорима:

Питање број један: Колико сам ја разумео интересује Вас Богоматера: а) како нас Она то спасава, б) како је постала Богоматера, и в) зашто Јој се молимо. То је уствари неколико питања везаних за Пресвету Дјеву Марију. Па хајде да кренемо од почетка:

а) Да није било Ње, не би било ни Господа и Спаса нашега, самим тим ни могућности за спасење рода људскога. Спашава нас тако што је она та која се (између осталих Светих) усрдно моли за све нас код Господа Бога Оца.

б) Постала је Богоматера када је добровољно пристала да буде мајка Спаситеља света и када је родила "Бога истинитог, од Бога истинитог, рођеног а не створеног, једносуштног Оцу кроз кога је све постало...". Несмемо заборавити, у Свето Писму пише лепо да је Она добровољно пристала да буде та која ће родити Господа и Спаса нашега Исуса Христа Лука 1, 38. Наравно, Марија Магдалина, Свети апостол и Јевађелист Јован и Она су једино троје који су остали са Господом и Спасом нашим до самога краја. Сви остали су се разбежали.

в) На ово сам питање већ дао одговор у одговору под а.

Е сада, рекосте да Вам нисам дао одговор на питање: "Pravoslavne molitve od 150 puta njoj upućene da Pravoslavce sačuva i od nesloge i od zle namere." а одговор Вам лепо пише у мојој објави под бројем 34 у оквиру ове теме и гласи: "Надаље изјава да се треба понављати било шта по било колико пута да би се спасли... Ако и постоји формула за спасење, нисам сигуран да је то прави начин. Свакако да је и за молитву потребан труд и одрицање и да је неопходно да себи некада постављамо одређене краткорочне циљеве који су средство које нас води ка спасењу. Морамо и ту бити мало прецизнији."

Већ сам Вас молио да прочитате објаве које пишем. И сада Вас то молим. Заиста сматрам, не него сам уверен, да је време које имамо на овом свету драгоцено, неповратно и да га требамо користити на најбољи могући начин како би дошли до вечног спасења, а ја стварно не желим да га губим на већ речене ствари и да се понављам у круг.

Све што Вам треба ту сам.

Мир Вам,
Blackarow

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
а) Да није било Ње, не би било ни Господа и Спаса нашега, самим тим ни могућности за спасење рода људскога. Спашава нас тако што је она та која се (између осталих Светих) усрдно моли за све нас код Господа Бога Оца.

Pozdrav dragi moj crna strelo.
Of topic sam adresirao zbog toga ako koji forumaš želi da upozna Pravoslavlje neka dobro obrati pažnju na gerakulesa i Poelbustera, na njihov stih pisanja i rečnik jer to odaje pravu sliku.

Sada dragi moj crna strelo da se vratimo našoj diskusijom, ako obratiš pažnju primetićeš da sam podebljao ono šta ja mislim da je JERES.

Да није било Ње, не би било ни Господа и Спаса нашег
Veoma si jasan i zahvalan sam ti na tvom obijašnjenju, cenim tvoj stav ali za mene je to JERES a na tebe je da mi obijasniš kako sam ja u velikoj zabludi jer ne poznajem ni Pravoslavlje ni bibliju.
Kao početak molim da mi daš tvoj najbolji bibljski stih koji opisuje tvoj stav, recimo ako u pismu piše "gde piše" da ako nije bilo BOGOMATERE ne bi bilo ni Svevišnjeg Jedinog Gospoda Boga i Spasa vašega. Ja odma kažem da je to JEREŠTINA a ne biblijska nauka, a zašto?
Zato što nas spasitelj niko drugi do JHWH koji jeste jedini živi istiniti Bog i Otac naš, on JHWH je naš stvoritelj a i naš spasitelj, a biblija jasno naučava na koji način nas je tvorio i na koji način nas spašava.
Спашава нас тако што је она та која се (између осталих Светих) усрдно моли за све нас код Господа Бога Оца
Dali sam ja to dobro svatio da Pravoslavca BOGOMATER spašava tako što usrdno moli za sve vas kod Gospoda Boga Oca? Oprosti dragi moj ali ja takvu JERES još nisam čuo. A ako je to biblijska nauka i nije JERES onda ti ćeš dragi moj lako postirati tvoj najbolji biblijski stih iz koga ću i ja to saznati. Još nešto, budi ljubazan pa navedi najbolji tvoj stih iz kojeg ću ja upoznati te ostale Svete.

Da ne bi prezatrpao temu za sad toliko, a kada dođemo do raključka dali je ovo do ovde JERES ili nije onda obećavam da ćemo nastaviti, veliki pozdrav želim svim Pravoslavcima.

Član
Učlanjen(a)
07.07.2010
Poruka
2
Blago vama(sektašima)!-Izgleda ćete se samo vi spasiti!Otkrite i nama,Pravoslavnima-kako stići do spasenja?Tumačite sve najbolje,sve znate(šta je ispravno,a šta ne...svaka vam čast)!Moram vam samo nešto reći:ljudi ne beže od rasprava sa vama;nego ne žele da se upuštaju u polemisanje oko stvari koje su smislili kojekakvi ljudi počev od Lutera,Husa...pa do dana današnjega!PRAVOSLAVNU CRKVU JE OSNOVAO SAM ISUS HRISTOS,APOSTOLI NASTAVILI SA SVOJIM UČENICIMA,PA NJIHOVI UČENICI ITD,ALI TEMELJ JE SAM ISUS SA BOGOM OCEM I DUHOM SVETIM!

Dodato posle 11 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Evo još nekoliko pitanja u sklopu ove vama tabu teme
Osim vas ko to još peva hvalu Bogomateri i od nje rođenog Boga slavi?

Nije mnogo a vi bogomudri ako niste umislili da ste na letovanje odgovorite bar na jedno od postavljenih pitanja(ako nema odgovora čitaoci foruma neće vas uzeti za pravu veru još manje da ste puni duha i korisnog učenja).
O čemu ti pričaš jadni čoveče?Izgleda si ti pametniji i primećuješ stvari i "greške"koje niko nije primetio 2011 godine,ali Bogu hvala ,eto ti se rodi tako pametan pa nas ispravi sa pogrešnog puta!H V A L A T I!

Poslednja izmena:
Natrag