Поштовани AApoketz,
Колико не читате написано и колико сте површни је сада више него очигледно свима, па и мени.
Ја нигде нисам побегао, ја сам ту, да сте прочитали шта сам написао, и да сте желели да наставите дискусију, ја бих је више него радо наставио. Да се не бих понављао, поновићу шта су услови са моје стране како бих наставио смислену дискусију:
- Да се наведе дело, издавач, место и година горе поменуте молитве.
- Да ми наведете Вашу дефиницију речи јерес.
То је све што сам тражио, а Ви то нисте пружили. Стога сам већ раније написао да уколико не уозбиљимо дискусију и уколико ми не пружите потребне (есенцијалне)информације за даљи наставак дискусије, ја у њој даље нећу учествовати.
Ваша објашњења типа иди на гугл... То у озбиљној дискусији не пије воду. Ово је време дезинформација више него време информација (поготово што се интернета тиче). Наведите дело, аутора, издавача, годину издавања и место издавања како бих ја Вама могао дати све потребне информације на задату тему.
Као што можемо видети ја сам још увек ту. Надам се да сте у стању да уозбиљите дискусију како би исту могли да наставимо у озбиљном тону.
За све информације Вам и даље стојим на располагању.
Мир Вам,
Blackarow
Dragi moj crna strelo kada je već reč o površnosti i ograničenju imao bi i ja nešto reći.
Ako je neko površan ili ograničen onda je to onaj koji ne poznaje svoju teologiju, nema pojma o crkvenoj arhivi i njenih autora ili bega od argumenata pa se prepucava sa onim ličnostima foruma koji mu iznose INFORMACIJE o njegovoj CRKVI.
Google nemoj da blatiš dragi moj crna strelo kao ni ostalo zbog tog tvog neznanja, niti se pali prozivajući ljude tvojim etiketama kada nemaš argumenat.
Ako insistiraš ja ću ti pokazati da GOOGLE nije dezinfomacija kako ti misliš niti sam ti ja ograničen i površan samo zato što ti tražim da mi obijasniš
Šta je BOGOMAJKA rodila i kako je Maria postala BOGOMATER?
A o autorima BOGOMATERE i molitve od 150 puta čitaj ovde h ttp://www.spcoluzern.ch/forum/index.php?topic=695.0
Kako vidiš nije živi link da mi se ne briše post.
Prvo prokomentariši ovog autora pa ćemo mi diskutirati dalje, dok tebi još veći i pozdrav i mir.
Dodato posle 12 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
pravoslavna-srbija.com
Dragi moj GOOGLE još kaže da 150 puti nije tako mnogo, ima
ПОСЛУШАЊЕ БОГОРОДИЦИ - Монах у Русији чувши за "Богородично правило" узе на себе подвиг, и тајно у својој келији сваке вечери одједаред читао са поклонима 300 пута
300 puta ja mislim da šta je mnogo mnogo je pa da je i od jedine pravoverne Hristove Crkve, ali ovo je samo moje mišljenje i samo zato ne mora da se uvaži.
Dodato posle 20 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
A ovaj autor prozvao sebe "ISTINA"
Dragi moj šta ti kažeš dal je to istina da BOGOMATERA ima moć da leči od pijanstva?
Dali je istina da je BOGOMATERA upraviteljka vašeg uma ka spasenju?
I dali je biblijska nauka da BOGOMATERA jeste jedina zastupnica kod svemogućeg Bogo-čoveka?
O, Presveta Djevo, Nevesto Boga Oca i Majko Božanstvenog Sina Njegovog Isusa Hrista, Carice Angela i Spasiteljko ljudi!
Ti, Koja grešnike razobličavaš i bogoodstupnike kažnjavaš, pomiluj nas koji smo mnogo zgrešili i zapovesti Božije nismo ispunili i Zavet Krštenja, i mnoga druga obećanja, prekršili.
Kada Duh Sveti odstupi od cara Saula, tada ga bojazan obuze, čamotinja napade, i tama očajanja i tuge namuči dušu njegovu, tako se i mi zbog grehova naših lišismo blagodati Duha Svetoga: osujetismo um sujetnim pomislima i zaboravom pomračismo duše naše, te nam je srce pritešnjeno plačem, tugom, bolešću, mržnjom, osvetoljubljem, gnevom, zluradošću i drugim gresima.
Nemajući druge radosti i druge utehe, vapijemo Tebi, Majko Boga našega Isusa Hrista, da umoliš Sina Tvoga da nam oprosti sva sagrešenja naša i pošalje nam Duha Utešitelja, kao što Ga je poslao na Apostole da teši i prosvećuje one koji blagodarnu pesmu Tebi pevaju: raduj se, Presveta Bogorodice, Koja um naš spasenju upravljaš. Amin.
Pred ovom ikonom se čita usrdna molitva za sticanje Blagodati, za bolje razumevanje Svetog Pisma, pre učenja, za iscelenje od umnih bolesti, za razvoj intelekta kod dece, za ozarenje uma i srca...
O, premilostiva Vladičice!
Zastupništvu Tvome sada pribegavamo, moljenja naša ne prezri, već milostivo usliši nas žene, decu i majke i isceli braću, sestre i rođake naše teškom bolešću pijanstva obuzete i otpale od Majke svoje, Crkve Hristove i spasenja svoga.
O, milostiva Majko Božija, dotakni srca njihova, brzo zaustavi pad grehovni i privedi ih uzdržanju spasonosnom.
Umoli Sina Tvoga, Hrista Boga našega, da nam oprosti sagrešenja naša i da ne odvrati milost Svoju od ljudi Svojih, već da nas ukrepi u trezvenju i celomudriju.
Primi, Presveta Bogorodice, molitve majki, koje zbog čeda svojih suze prolivaju; žena, koje zbog muževa svojih jecaju; dece sirote i uboge koju su posrnuli roditelji napustili, kao i svih nas, koji se ikoni Tvojoj klanjamo. I neka ovaj vapaj naš, molitvama Tvojim, dođe do Prestola Svevišnjeg.
Zaštiti nas i sačuvaj od lukave zasede i svih zamki đavolskih, i u strašnome času končine naše pomozi nam da bez spoticanja prođemo vazdušna mitarstva i izbavi nas večne osude molitvama Tvojim, kako bi nas milost Božija obasjala u beskonačne vekove vekova. Amin.
Pred ovom ikonom se usrdno priziva Majka Božija za pomoć pri lečenju i izbavljenju od pijanstva.
Carice moja Preblaga, Nado moja Bogorodice,
Pribežište sirotih i putnika Zastupnice, tužnih Radosti, povređenih Pokroviteljko!
Ti vidiš bedu moju, vidiš i patnje moje, pomozi meni nemoćnome, nahrani mene lutajućeg.
Ti znaš nepravde moje, razreši ih ako želiš jer druge pomoći nemam, ni druge posrednice, ni blage utešiteljke, sem Tebe, o, Bogomati. Sačuvaj me i zaštiti sada i uvek i u vekove vekova. Amin.
Pred ovom ikonom se molimo Presvetoj za izbavljenje od svake nemoći, za čednost i čistotu...
O, Presveta Djevo Bogorodice, Premilostiva Vladičice, Carice neba i zemlje,
svakog hrišćanskog doma i porodice Blagoustrojiteljko, nevoljnim blagoslove, potrebitim izvore nepresušni, sirotim i udovim i svim ljudima Hraniteljko!
Ti, Vladičice, Koja si rodila Hranitelja vaseljene i Umnožiteljko hleba našega, pošalji svoj majčinski blagoslov gradovima, naseljima i njivama našim i svakome ko se u Tebe nada.
Sa pobožnim trepetom i skrušenim srcem Te molimo: budi i nama grešnim i nedostojnim slugama Tvojim mudra Domostrojiteljka koja živote naše dobro upravlja. Svaku zajednicu, svaki dom i porodicu u pobožnosti, Pravoslavlju, jedinomisliju, poslušnosti i izobilju sačuvaj.
Prehrani sirote i oskudne, stare okrepi, mladence odneguj i sve nas urazumi da Gospoda prizivamo: "Hleb naš nasušni daj nam danas..."
Sačuvaj, Prečista Majko, ljude Tvoje od svake nevolje, bolesti, gladi, propasti, ognja, od svake zle prilike i svake nesloge.
Gradu našem (ili selu, obitelji...), i svakom domu i porodici, i svakoj duši hrišćanskoj i čitavoj zemlji našoj izmoli mir i veliku milost, da slavimo Tebe, Premilostivu Hraniteljku našu, sada i uvek i vekove vekova. Amin
Pred ovom ikonom Majci Božijoj se usrdno obraćamo za izbavljenje od svake opasnosti, od suše i gladi...
Celome svetu nadanje, Prečista Djevo, Presveta Bogorodice, uteho naša!
Ne odbaci nas grešne koji se u milost Tvoju uzdamo: ugasi plamen grehovni i pokajanjem orosi usahla srca naša, očisti um naš od pomisli grehovnih, primi molbe što ti sa uzdahom iz duše i srca prinosimo.
Budi zastupnica naša pred Sinom Tvojim i majčinskim molitvama umiri pravedni gnev Njegov.
Isceli duševne i telesne rane, Vladičice, bolesti naše izleči, umiri buru zlih napada vražjih, ukloni breme grehova naših, ne daj da sasvim postradamo i uteši tugu skrušenih srca naših, da te slavimo do poslednjeg uzdaha našeg. Amin.
Preko ove ikone Presveta Bogorodica daje mir i utehu svima koji joj se iskreno obraćaju u velikoj žalosti...
O, Presveta Vladičice Bogorodice,
časnija od Heruvima i slavnija od Serafima, Bogom izabrana Nevesto, svih žalosnih Radosti, uteši nas jer druge zaštite i pomoći do Tebe nemamo.
Jedina Zastupnice radosti naše, i Majko Božija i Mati milosrđa, Koja stojiš pred prestolom Presvete Trojice, pomozi nam jer ko Tebi pritiče ne odlazi posramljen.
Zato, usliši i nas koji u ovaj dan tuge, ikoni Tvojoj pripadamo i u suzama Te molimo: odagnaj od nas sve žalosti ovoga privremenog života i ne liši nas svemoćne zaštite Tvoje i beskrajne radosti večne u Carstvu Sina Tvoga i Boga našeg. Amin.
Ko se pred ovom ikonom usrdno i pokajno moli Majci Božijoj, dobija od Nje brzu utehu i pomoć u svakoj žalosti, bolesti, u pronalaženju nestalih...