Uspenje Presvete Bogorodice

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
zato uvijek ostaje otvoreno pitanje kakvi duhovi opsjedaju "pravednike" i "nadahnute" da ljude odvracaju od Boga, Vlasnika Veseljene?

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
zato uvijek ostaje otvoreno pitanje kakvi duhovi opsjedaju "pravednike" i "nadahnute" da ljude odvracaju od Boga, Vlasnika Veseljene?

Pravedan je SAMO Bog.
Bog je pravedni sudija ali i MILOSTIVI Otac.
SVAKI koji je vernik i prihvati reč Božiju kao istinitu prihvata i Isusa kao telo od Boga ugotovljeno za pomirnicu između nas buntovnika i Boga tvorca života.
Prihvativši Isusa prihvatamo i DUHA ISTINE kojeg svet NE MOŽE prihvatiti jer Ga ne pozna a ne pozna Ga jer ne veruje pisanom a ne veruje pisanom jer reč Božija ne može stati u njega a ona ne može stati u njega jer svaki rod mora da se pokaže.

Dakle, Duh istine svedoči o istini i ne protivi se Božijoj reči niti gradi sebi drugog Boga niti poštuje tvar umesto Tvorca a ljubi braću i moli za neprijatelje i naravno ne ide u ratove u koje svet ide već u duhovne.

Postoje DVA nadahnuća: jedno od Boga kroz one što veruju Bogu i prorocima i čine i žive po reči pisanoj imajući pomirnicu sa Bogom i druga strana koja ima za uzdanicu da ratuje(svoju mišicu) da ne govori istinu da odbacuje pomirnicu i proročku reč.

I đavoli veruju ali nisu opravdani jer nemaju pomirnicu iako rekoše da je Isus sin Boga višnjega.
Svi što odbace svoju volju i pokore se volji Božijoj i pokaju za svoje grehe priznavši Isusa za pomirnicu i ugotovljeno telo imaju oprost jer NEMA ništa drugo čime bi se opravdali na svetu...nema takvog dela kojim čovek sebe prljavog grehom može očistiti ali Bog može i učini jer i obeća a naše je da prihvatimo ponuđeni život ili odbijemo a onda na sudu da se vidi šta se može dati Bogu za pomirenje?

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Sačuvaj, Prečista Majko, ljude Tvoje od svake nevolje, bolesti, gladi, propasti, ognja, od svake zle prilike i svake nesloge.
Gradu našem (ili selu, obitelji...), i svakom domu i porodici, i svakoj duši hrišćanskoj i čitavoj zemlji našoj izmoli mir i veliku milost, da slavimo Tebe, Premilostivu Hraniteljku našu, sada i uvek i vekove vekova. Amin

Pred ovom ikonom Majci Božijoj se usrdno obraćamo za izbavljenje od svake opasnosti, od suše i gladi...

БОГОРОДИЧИНО ПРАВИЛО - Изговарај свакодневно молитву "Богородице Дјево" по сто педесет пуга на дан и том молитвом ћеш се спасити.

Mislim da ipak niste razumeli pisma i proroke, da niste svatili pa vam se podkrale mnoge greške, zato pozivam sve pravoslavce da propovedaju svoja svatanja po evanđelju da vidimo dali ste hristovi ili Ballovi. Zašto i čemu da krijete ko zmija noge(Tabu tema pa slabi argumenti možda)i begate? Zar vam nije drago što se interesiram za pravoslavnu veru?. Još jednom pozivam sve pravoslavce na uljudnu debatu po pitanju “Matere Božije. Nadam se da nisam ni nekulturan a niti provokativan ako pitam dali ste u ovaj dan izgovorili sto pedeset puta molitvu?
Nego ima odgovora na ta moja pitanja ili nema?

Dodato posle 35 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Slušam, a niko da propoveda dobru vest o Božijem cartvu, "oko mene samo drača i trnje”

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Pozdrav čoveku ,prave slave, i sad pitaj Muslimana ko pravo slavi pa onda Budistu i sve redom i biće mnogo pravih jer i piše u Pismu da će biti mnogo ali kojih.....?
Isus nije usmerio molitvu svojoj majci već Ocu možda je to nekom isto ali meni nije i priznajem svoju grešku.
Ako se 133 puta zavrtiš u krug neće ti trebati alkohol. Ako 10 puta preskočiš obrok postaćeš vitkiji.
Ako 300 puta uzmoliš ostatke od tela Marojinog opet nisi molio Boga.
Ako 1000 puta brzo ponoviš neku težu reč počećeš govoriti ne razumljivim jezikom.
Ako svaki dan na stotine puta ponoviš jedno isto ne gine ti psihijatrija.

Nisam pravoslavac već verujem Bogu i u Boga i Njegovoj reči zato ne mogu moliti pokojne niti slaviti iste već samo živog Stvoritelja.
Da li smo Hristovi?
Pa ako molimo oca kao što nam dade jesmo. Ako imamo živog Boga onda jesmo. Ako ne gradimo sebi drugog boga ili boginju i ne dajemo slave njima ni mrtvima onda jesmo. Ako idemo i učimo ljude činimo službu jevanđeliste i opet jesmo. Ako se zaključamo u svoju klijet i stavimo katanac na vrata kako je ljubav u nama i kako smo Isusovi?
Ko je iz manastira poučio narod i obišao?
Reci mi molim te ko je Vavilon i ko je bludnica u 18-19 glavi i ko je bezakonik i zašto? (Pričamo o veri, ne?)
Imao sam dijalog sa vašim protojerejom i vladikom i oduševili su me imaju tako lepe ideje da bi im Semiramida pozavidela.
Reč je bila o krstu kao Vavilonskoj napravi koju celivaju i kade joj kao zmiji Mojsijevoj i slavu daju tvari umesto Tvorcu.
Nije se predmet prinosio na žrtvu već jagnje i jagnje uklanja greh a ne krstača.

Pastiraću ti dijalog ako si zainteresovan pa ti proceni kako dogma od čoveka pravi čudaka...sad ko je čudak oni ili ja možeš videti iz teksta.
Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
БОГОРОДИЧИНО ПРАВИЛО - Изговарај свакодневно молитву "Богородице Дјево" по сто педесет пуга на дан и том молитвом ћеш се спасити.

Još ćekam odgovor, nije valjda da ne znate ko vam je Bogomater? interesira me dali joj se molite sto pedeset puta na dan da vas spašava od gladi, nesloge i svake bede?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Izvini opet ja.
Sećam se jednog skupa na kojem su bili Ilija i 450 Valovih proroka i onda svih 450 VIKAHU non stop (zašto su vikali) pa zato što im je zadremao njihov Bog pa ih ne čuje. Oni su ponavljali vičući i ponavljali(mislim da su tvoj bonu ispunili) i opet ništa...?
A Ilija se usrdno pomoli Bogu zamisli nije ponavljao sotine puta znaš zašto...jer pre njegove molitve kao i pre Danilove Bog usliši eto vidiš kakav je naš Bog a kakve su boginje i bogići malo su nagluvi ili dremaju....

Hajde da si rekao recimo 37 puta ali 150 mnogo brate, pa da ništa drugo ne radi već samo da vrti kuglice...
Nastavite vi o toj temi ja ću se malo povući jer nije tema za mene.
Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Преподобни Серафим Саровски је благословио својим духовним чедима да увек када чине литијски вход по Канавки, читају 150 пута Богородице Дјево... Богородичино правило, које садржи целокупни земни живот Пресвете Мајке Божије, подељено је на 15 ступњева, по најважнијим догађајима из Њеног живота. По откривењу саме Богородице, испуњавање овог Правила важније је од Акатиста, и ко ово Правило испуњава бива под нарочитим покровитељством Царице Небесне.
"...Ко Канавку с молитвом пролази и 150 пута Богородицу помене, томе је све ту: и Атон, и Јерусалим, и Кијев!"

Ništa ja nisam izmislio, nisam napisao ni da je Bogomajka pospana, nagluva ili drema, nisam izmislio ni broj od 150 puta. Nego pravoslavci napišu dogodovštine(bajke) koje imaju prođu, a pošto mene zanima taj jedini kanal kojim se spašava(pravoslavlje) pa zato i pitam, ali niko neće da mi odgovori na ovu tabu temu(prezauzeti su drugim važnijim stvarima) pa zanemarili svoja predanja oko "BOGOMATERE"
Baš mi je žao što te vaše tabu dogme ne znate (niko nesme) pa ih krijete i izbegavate(kao da se toga stidite).

Jezekija 2,7

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317

Još ćekam odgovor, nije valjda da ne znate ko vam je Bogomater? interesira me dali joj se molite sto pedeset puta na dan da vas spašava od gladi, nesloge i svake bede?
ODGOVOR:pODELI 150 "KULA STRAZARA"I" PROBUDITE SE" svakog dana i time ces se spasti,eto vrlo prosto.Tebe "jehovina organizacija"spasava od gladi,nesloge i svake bede ako delis casopise ;)

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573

E ovo je da puknes!
Bogomater bogosestra bogorodica, bogotetka, bogostricevi, bogotetke, bogogruje, bogosinovi, bogokceri.....

odoste u paganstvo, u nistavilo

Bog je Jedan i To je Allah Milostivi.

ako ista drugo kazete, pa makar i jehova ii drugacije, lutacete izmedju duhova, sinova, rodbine.... zalutacete i necete se moci vratiti nikada vise

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Axtirsk.jpg

Nada i Zastupnica svih koji Ti sa verom pritiču,
Decu vaspitaj, mlade ocelomudri i otvori im razum da svako korisno učenje prime. Od vidivih i nevidivih neprijatelja spasi i sačuvaj supružnike u ljubavi i sve raspre među srodnicima mirom i ljubavlju nadjačaj. Daj nam ljubav obostranu, blagočestivost, zdravlje i dug život. Upokojene u veri i pokajanju učini pričasnicima života sa svim Svetima i Angelima, da bi Te svi na nebu i na zemlji videli kao moćnu i nepostidnu Zastupnicu roda hrišćanskoga i da proslave Tebe i Sina Tvoga, sa Bespočetnim Ocem i jednosušnim Duhom Njegovim, sada i uvek u vekove vekova. Amin.
Za pravdu stradalne okrepi, zaštiti sirote i udove, uteši plačuće, izmoli oproštaj za kajuće, u dušama grešnim utišaj buru demonskih strasti, a u srca onih koji Te poštuju usadi i ukoreni krepost i ljubav Hristovu.Od vere otpale jeretike i odstupnike koji hule na Crkvu svetu, ka poznanju istine uputi i sačuvaj one koji veru Pravoslavnu propovedaju.
O, Vladičice Predivna, ukaži nam čudesnu milost Svoju, od žalosti nas svake izbavi, na put blagočestija i dobrodetelji upravi, od iskušenja nevolje i bolesti spasi, od svake svađe i kletve očisti, od munje gromovne, od ognja plamenog, od straha, gladi, potopa i rane smrtonosne sačuvaj i podaj nam pomoć Svoju molostivu na morskim i zemnim putevima, da ne poginemo strašno. da večno slavimo i veličamo Preblagosloveno Ime Tvoje. Amin.

Imam nekoliko pitanja za vas dragi moji pravoslavci

Dal je istina da Bogomater je nada a i "zastupnica" ona je zaštitnica od potopa, od kletve i svake svađe, od munja i od gromova. Bogomater utiša i buru i demonske strasti, čuva pravoslavlje od jeresi i naravno od odstupnika koji hule na svetu crkvu.

E sad me interesira kakvo ste to korisno učenje primili?

Natrag