Član
- Učlanjen(a)
- 05.09.2013
- Poruka
- 4.465
Možda je problem što ne razumemo prorodu Hristove smrti i tu refleksiju na Hristovo Božanstvo. Ja opet kažem da postoje Biblijske naznake pre svega u Pričesti koju je Hristos delio koja je uspomena na Njegovu smrt ili spomen na Njegovo delo Otkupljenja koje je valda već otpočelo jer ne bi bilo primereno da On to deli kao spomen a da se to događa tek u budućnosti..
Mi ne razuememo kažem refleksiju ili način na koji se delo Otkupa odrazilo na Hristovo Božanstvo...jer je Hristos stradao i kao Bog i kao Čovek. NJegovo Božanstvo je počelo sa stradavanjem još tog četvrtka uveče a On je stradao fizičkom smrću u petak...tako da to svakako sve treba sagledati u kontekstui.
No, nikako da čujemo tebe i tvoj stav kako ti sagledavaš ova tri dana i noći..kada počinje i kada se završavaju..imaš li ti neki stav. Verujem da imaš kada si već postavio ovu temu.
Isus je bio veoma precizan kada je rekao da ce biti u utrobi zemlje (stene,pecine,kamena itd) 3 dana i 3 noci.
Cak su to znali i fariseji i sadukeji pa su trazili rimsku strazu koja je dosla i zapecatila kamen
"63 I rekoše: Gospodaru! Mi se opomenusmo da ovaj laža kaza još za života: Posle tri dana ustaću."
64 Zato zapovedi da se utvrdi grob do trećeg dana da ne dođu kako učenici njegovi noću i da ga ne ukradu i ne kažu narodu: Usta iz mrtvih; i biće poslednja prevara gora od prve.
Da ne bude zabune " Do treceg dana" procitajte 62 stih
62 Sutradan pak po petku sabraše se glavari sveštenički i fariseji kod Pilata,
tako da su dobro znali dan kad treba Isus da uskrsne.
Na vama je da malo svojim glavama razmisljate,...