Hoces da kazes da Luka laze?
Jona je bio samo primer! To ne znaci doslovno i bukvalno! Jer Isus i sam kaze "
kao sto je Jona bio.." ne doslovno, vec simbolicno!
Jevreji ne racunaju vreme doslovno kao mi, jer njima je vreme od zalaska do zalaska sunca! I ako je nesto zapoceto u toku dana, to se vec smatra da je preslo u sledeci dan! Zato nije neophodno da proteknu doslovno tri dana!
Ne bi ni Isus sam sebi protivrecio, jer ako je rekao da "
ustaje 3. dan", to ne moze biti doslovna 3 dana i noci, jer bi onda morao
"ustati 4. dan"!
Dakle, navedi mi gde biblija uci da ce Isus
"vaskrsnuti 4. dan"???
Nema toga!
(Matej 17:22-24) govori isto kao i Luka:
"Predaće se Sin čovečiji u ruke ljudske; I ubiće Ga, i treći dan ustaće. I neveseli behu vrlo."
ZNACI AKO ISUS KAZE DA CE USTATI 3. DAN, ONDA TO STVARNO I MISLI!
ALI TI TVRDIS DA JE ON USTAO 4. DAN SUPROTNO PISMU!
Jasno je ko laze!
Mogli su, zato sto taj dan uopste nije bila Pasha!
Nije Isus odrzao pashu, on je bio nasa pasha na krstu, i on je zrtveno jagnje. On je stradao u petak u osvit subote koja je bila pasha..
Zato mi pravoslavni jedemo kvasni hleb (za razliku od vas), jer Isus nije sa ucenicima odrzao pashu! Niti su oni jeli beskvaani hleb, jer jos nije nastupila pasha! Ono sto je Isus odrzao sa ucenicima je bio samo primer Gospodnje vecere i nista vise!
Jevreji ne bi smeli da budu na ulici da hvataju Isusa za vreme pashe (vecere), jer zakon nalaze da budu u kucama, a ko god izadje napolje u to vreme biva iskljucen iz sinagoge! Za vreme vecere je dakle bilo zabranjeno napustati domove! To je porodicni praznik!
Dakle, pogresno ti je racunanje vremena, jer Isus je razapet u petak, a jevreji su
skidali tela sa krsteva u petak uvece jer je naredni dan "bila velika subota" tj. pasha! Inace Pasha uvek pada 14. Nisana u subotu!!! Dok praznik prvina koji joj sledi pada u prvi dan sedmice nedelju!!!
Ne nego Shabat znaci "
Paja Patak". Ne znas ti sa kim pricas o ovoj temi, nasao si sa adventistima da razgovaras, ako je neko strucan za subotu, onda su to oni, jer to im je opsesija..
Evandjelje ti samo govori da je ona subota bila "
velika subota", dakle ne obicna subota, tog dana se slavila i Pasha, a narednj dan je bio praznik prvina! Tako je naime Isus i ispunio Toru!
Prema jevrejskom racunanju vremena,
u subotu uvek pada Pasha (ne moze pasti ni u cetvrtak, petak ni u drugi dan), a
praznik prvina koji joj sledi uvek pada u nedelju (prvi dan radne sedmice kod jevreja).
Vi naravno o toj tradiciji ne znate nista, zato ni Pismo ne shvatate!