Uskrs,Kolko su 3 dana i tri noci?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Pa ocigledno da nije.. Jer cim je covek mogao da izbaci Bozje ime iz Biblije (po njihovom ucenju), ko zna sta je jos izbacio!

Problem je što Božije ime nije izbačeno iz Svetog Pisma. Taj "jehova" koga Bruklinski Mileriti spominju nikada i nije bio u Svetom Pismu, niti je to BOŽIJE IME.

Dotle vodi ovakva filozofija.. Do odbacivanja Biblije! A verovatno on sad i hoce reci da to sto pise ne pise!

Dokle vodi to njihovo bulažnjenje?

Pa do New World Transltaion, do plagijata onog idiota Miroljuba Petrovića, da bi konačno dovelo do "radova" Maura Bignina.

Eto dokle.

Sotoni je cilj da čoveku ogadi Boga, a to najbolje i najlakše postiže preko Sola Scriptura sekti i kultova, preko judaizerskih nasrtljivaca.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sta je s tobom brate? Stvarno mi je zao tebe, ti iz jedne jeresi u drugu jos goru ides? Sad ces se jos sloziti sa njim..

"Predaće se Sin čovečiji u ruke ljudske; I ubiće Ga, i treći dan ustaće. I neveseli behu vrlo."

Pogledaj Hristove reci koje sam citirao, on sam govori da ce "treceg dana vaskrsnuti", a to znaci da nemas "tri puna dana i noci", jer kad bi ih imao, on bi morao da vaskrsne "4. dan"! A biblija to ne uci nigde!

Ono prorocanstvo o Joni o "tri dana i noci" - nije doslovno! Jer jevreji vreme mere od zalaska do zalaska sunca, i ono sto je zapoceto u toku jednog dana, to se vec smatra da je preslo u sledeci dan! Zato nije neophodno da proteknu doslovno tri dana i noci da bi se prorocanstvo ispunilo!

Prorocanstvo se ispunilo u skladu sa jevrejskim racunanjem vremena. A Isus pokazuje svojom izjavom da nije mislio doslovno, jer da jeste, imali bismo dve oprecne izjave koje ne mozemo pomiriti, pa je Isus sam sebi kontradiktoran!

Isus kaze:

"Tako ce biti Sin Covecji u srcu zemlje tri dana i tri noci" a zatim kaze "I treci dan vaskrsnuce" ---> ove dve izjave ne mozes pomiriti drugacije osim da zakljucis da vreme nije doslovno!
Sve Mire moj se može razumeti, ako je"treći" dan samo. Ali gde je tri noći ako je u pitanju period od petka do nedelje ujutru?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Hoces da kazes da Luka laze?

Jona je bio samo primer! To ne znaci doslovno i bukvalno! Jer Isus i sam kaze "kao sto je Jona bio.." ne doslovno, vec simbolicno!

Jevreji ne racunaju vreme doslovno kao mi, jer njima je vreme od zalaska do zalaska sunca! I ako je nesto zapoceto u toku dana, to se vec smatra da je preslo u sledeci dan! Zato nije neophodno da proteknu doslovno tri dana!

Ne bi ni Isus sam sebi protivrecio, jer ako je rekao da "ustaje 3. dan", to ne moze biti doslovna 3 dana i noci, jer bi onda morao "ustati 4. dan"!

Dakle, navedi mi gde biblija uci da ce Isus "vaskrsnuti 4. dan"???

Nema toga!

(Matej 17:22-24) govori isto kao i Luka:

"Predaće se Sin čovečiji u ruke ljudske; I ubiće Ga, i treći dan ustaće. I neveseli behu vrlo."

ZNACI AKO ISUS KAZE DA CE USTATI 3. DAN, ONDA TO STVARNO I MISLI!

ALI TI TVRDIS DA JE ON USTAO 4. DAN SUPROTNO PISMU!

Jasno je ko laze!

Mogli su, zato sto taj dan uopste nije bila Pasha! :)

Nije Isus odrzao pashu, on je bio nasa pasha na krstu, i on je zrtveno jagnje. On je stradao u petak u osvit subote koja je bila pasha..

Zato mi pravoslavni jedemo kvasni hleb (za razliku od vas), jer Isus nije sa ucenicima odrzao pashu! Niti su oni jeli beskvaani hleb, jer jos nije nastupila pasha! Ono sto je Isus odrzao sa ucenicima je bio samo primer Gospodnje vecere i nista vise!

Jevreji ne bi smeli da budu na ulici da hvataju Isusa za vreme pashe (vecere), jer zakon nalaze da budu u kucama, a ko god izadje napolje u to vreme biva iskljucen iz sinagoge! Za vreme vecere je dakle bilo zabranjeno napustati domove! To je porodicni praznik!

Dakle, pogresno ti je racunanje vremena, jer Isus je razapet u petak, a jevreji su skidali tela sa krsteva u petak uvece jer je naredni dan "bila velika subota" tj. pasha! Inace Pasha uvek pada 14. Nisana u subotu!!! Dok praznik prvina koji joj sledi pada u prvi dan sedmice nedelju!!!

Ne nego Shabat znaci "Paja Patak". Ne znas ti sa kim pricas o ovoj temi, nasao si sa adventistima da razgovaras, ako je neko strucan za subotu, onda su to oni, jer to im je opsesija..

Evandjelje ti samo govori da je ona subota bila "velika subota", dakle ne obicna subota, tog dana se slavila i Pasha, a narednj dan je bio praznik prvina! Tako je naime Isus i ispunio Toru!

Prema jevrejskom racunanju vremena, u subotu uvek pada Pasha (ne moze pasti ni u cetvrtak, petak ni u drugi dan), a praznik prvina koji joj sledi uvek pada u nedelju (prvi dan radne sedmice kod jevreja).

Vi naravno o toj tradiciji ne znate nista, zato ni Pismo ne shvatate!
Jel po tebi cela Biblija simbolicna?
Jel za tebe Isus stvarna osoba koja govori istinu,ili neki momak koji voli da laze?
A zasto bi Isus rekao u Mateju 12 :40 da ce ustati nakon 3 dana i 3 noci bas kao sto je i Jona izasao iz ribe nakon 3 dana i 3 noci?
Zar nisu i fariseji rekli da je Isus rekao da ce POSLE 3 dana ustati?
Hoces da kazes da je to laz,da je to isus slagao???
A zasto bi isus to slagao???

A sto se tice adventista,sta mislis koja ih je prorocica navela da joj veruju?
da nije mozda ova iz
Otkrivenje, glava 2
20 No imam na tebe malo, što dopuštaš ženi Jezavelji, koja govori da je proročica, da uči i da vara sluge moje da čine preljubu i da jedu žrtvu idolsku.
Uostalom sam Laodikejac je priznao da rec SABAT znaci ODMOR,a li ako ne verujes potrazi po njegovim postovima ovde i videces.
Tako da Prvi dan posle ODMORA dobija mnogo jasnije znacenje.
Ali razmisli i ti sam.
Jesu li smeli da jure,hapse,sude i presude za vreme najsvetijeg Jevrejskog praznika Pashe 14 nisan. Jesu li smeli da to cine ili ne?
Pa ako nisu smeli ,a radili su ,a zasto sebi ne bi dodali u ime toga barem jedan dan odmora???
I resen problem.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sve Mire moj se može razumeti, ako je"treći" dan samo. Ali gde je tri noći ako je u pitanju period od petka do nedelje ujutru?
O cemu ti? Zar ne pise lepo "i treci dan ustace"? Ako ustaje treci dan, onda to nije puno vreme!

Da bi imao puno vreme od "tri dana i tri noci", on mora ustati "4. dana"! A to nijedan tekst ne kaze!

Dakle, ne radi se tu o 'doslovnom vremenu' niti jevreji racunaju vreme tako! Njima je vreme od zalaska do zalska sunca, i ako je nesto zapoceto tog dana, na to se gleda kao da je vec preslo u sledeci dan!

Nije prorocanstvo o Joni doslovno!

A vi uzimte argumente muslimana, sta drugo covek da ocekuje od vas..

zasto bi Isus rekao u Mateju 12 :40 da ce ustati nakon 3 dana i 3 noci bas kao sto je i Jona izasao iz ribe nakon 3 dana i 3 noci

Zato sto jevreji drugacije racunaju vreme! Ako je nesto zapoceto danas, na to se gleda kao da je vec preslo u sledeci dan!

Tako da se to ispunilo doslovno, ali ne po nasem racunanju vremena vec po jevrejskom!

Ti ovde racunas vreme po nasem. To nemoze tako, jer na taj nacin nikad neces dobiti "tri dana i tri noci"! Po nasem bi onda morao "ustati 4. dana" a tekst govori da ce "ustati 3. dana!"

Zar nisu i fariseji rekli da je Isus rekao da ce POSLE 3 dana ustati?

I jedni i drugi su u pravu! Jer ako je nesto zapoceto danas, to prelazi u sledeci dan! Isus figurativno i jeste ustao "posle 3 dana" ali ne doslovno! Jer jevreji ne racunaju vreme doslovno!

Hoces da kazes da je to laz,da je to isus slagao???
A zasto bi isus to slagao???

A sta ti hoces reci, da je Isus kontrdiktoran sam sebi kada kaze da ce "ustati 3. dan" a onda tvrdi da ce "biti u srcu zemlje 3. dana i tri noci"?

Koja od ove dve izjave je tacna?

Ili je neko falsifikovao Bibliju, ili Isus nije mislio na doslovno vreme?

Ja ti lepo kazem, da ove izjave nisu kontradiktorne, vec jevreji racunaju vreme drugacije! Ako je nesto zapoceto danas, to prelazi u naredni dan! Tako da svejedno imas 3 dana i 3 noci po jevrejskom racunanju vremena! Ali ne i po nasem!

Ti pokusavas da jevrejsko vreme podredis nasem! To je nemoguce!

Jesu li smeli da jure,hapse,sude i presude za vreme najsvetijeg Jevrejskog praznika Pashe 14 nisan. Jesu li smeli da to cine ili ne?

Ja sam ti lepo rekao da u petak nije bila pasha, to i biblija govori da je tek u subotu bio praznik pashe, pa su u petak uvece skidali tela sa krsteva, jer je bila priprema (velika subota)! Pasha se slavi nocu! A Isus nije odrzao pashu, on je bio pashalna zrtva na krstu! I umro je nekoliko sati pre pocetka pashe u subotu!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
O cemu ti? Zar ne pise lepo "i treci dan ustace"? Ako ustaje u treci dan, onda to nije puno vreme i nemas tri noci!

Imaš tri noći...pominje se prorok Jona koji je bio tri dana i tri noći. Noći si preskočio. Za dan mogu da razumem..ne mora ceo dan ali bar deo. Ali mora bar deo treće noći a ti to nemaš.

Pa ne možeš proroštvo o "tri dana i noći" koje Isus pominje svesti na "treći dan i dve noći". Isus sam pominje tri noći...to moraš imati na umu. Zato Mire, mene optužuju da stalno nešto "izmišljam"..i ja znam da je problem kada se stalno nešto novo priča. Ja sve razumem..ali da li je to problem? Ja vidim veći problem a to je da ljudi ne razmišljaju. Jednostavno, toliko veruju tradiciji i svojim denominacijama da je to neverovatno. Toliko stvari se preskače, zabija glava u pesak..i ne ide dalje od onoga što je opšteprihvaćeno. Ja sam isto to tvdrio kao i ti..znaš i sam. Ali sam uvideo da nema logike ni biblijske potvrde takvom verovanju da se računa samo od petka naveče do nedelje ujutu. Tu nema ni tri puna dana(hajde za dane nekako i da pokušamo da shvatimo da ne mora ceo. Ok..ali šta ćemo sa noćima? ) Pa zar se niko nije pitao to i zar niko nije istražio ovo pitanje. Da su ljudi otovreni i da ne ovise od stanadardnog mišljenja svojih zajednica mnogo i objektivniji bili i otvreniji za primanje očiglednih stvari i uvideli očigledne pogreške opšteprihvaćenog verovanja.

Moramo biti spremni da prihvatimo onako kako jeste. Moramo se suočiti sa mnogim stvarima u Pismu koje nam se ne sviđaju. Zato jednostavno ja otovrenog uma, ne zaviseći od teologija prethodina(kapa dole za doprinos svima) ali se mora ići napred i nikada ne stati. Kada uvidimo stvari kako jesu moramo stati i reći..uredu..verovao sam ovako...ali ako nije logično i u skadu sa Biblijom, ne mogu ostati na tome samo zaslugama prethodnika. Kapa dole prethodnicima ali da su i ovi ostali na svojim uverenjima i nisu menjali mišljenje uvidevši nove stvari danas ni mi ne bismo znali ono što su oni znali. Razmevanje Reči Božije mora biti nepristarasno od teoloških nazora koje imamo.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Jel za tebe Isus stvarna osoba koja govori istinu,ili neki momak koji voli da laze?
Izgleda tebi Isus laze:

Jer će Ga predati neznabošcima, i narugaće Mu se, i ružiće Ga, i popljuvaće Ga. I biće Ga, i ubiće Ga; i treći dan ustaće."(Luka 18:32-34)

Ako dakle Isus kaze da ce" ustati 3. dan" onda ne moze ustati "4. dan" kao sto ti tvrdis!

Ti kazes da je Isus vaskraso u ponedeljak! Ili ako je vaskrsao u nedelju onda je umro u cetvrtak! Tako tebe racunica vodi do "vaskrsenja u 4. dan"!

Bozja rec precizno kaze: "I TRECI DAN USTACE" - i tu nema mesta kalkulacijama!

Osim ako hoces tvrditi da je neko Isusove reci "falsifikovao"!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Imaš tri noći...pominje se prorok Jona koji je bio tri dana i tri noći. Noći si preskočio. Za dan mogu da razumem..ne mora ceo dan ali bar deo. Ali mora bar deo treće noći a ti to nemaš.

Pa ne možeš proroštvo o "tri dana i noći" koje Isus pominje svesti na "treći dan i dve noći". Isus sam pominje tri noći...to moraš imati na umu. Zato Mire, mene optužuju da stalno nešto "izmišljam"..i ja znam da je problem kada se stalno nešto novo priča. Ja sve razumem..ali da li je to problem? Ja vidim veći problem a to je da ljudi ne razmišljaju. Jednostavno, toliko veruju tradiciji i svojim denominacijama da je to neverovatno. Toliko stvari se preskače, zabija glava u pesak..i ne ide dalje od onoga što je opšteprihvaćeno. Ja sam isto to tvdrio kao i ti..znaš i sam. Ali sam uvideo da nema logike ni biblijske potvrde takvom verovanju da se računa samo od petka naveče do nedelje ujutu. Tu nema ni tri puna dana(hajde za dane nekako i da pokušamo da shvatimo da ne mora ceo. Ok..ali šta ćemo sa noćima? ) Pa zar se niko nije pitao to i zar niko nije istražio ovo pitanje. Da su ljudi otovreni i da ne ovise od stanadardnog mišljenja svojih zajednica mnogo i objektivniji bili i otvreniji za primanje očiglednih stvari i uvideli očigledne pogreške opšteprihvaćenog verovanja.

Moramo biti spremni da prihvatimo onako kako jeste. Moramo se suočiti sa mnogim stvarima u Pismu koje nam se ne sviđaju. Zato jednostavno ja otovrenog uma, ne zaviseći od teologija prethodina(kapa dole za doprinos svima) ali se mora ići napred i nikada ne stati. Kada uvidimo stvari kako jesu moramo stati i reći..uredu..verovao sam ovako...ali ako nije logično i u skadu sa Biblijom, ne mogu ostati na tome samo zaslugama prethodnika. Kapa dole prethodnicima ali da su i ovi ostali na svojim uverenjima i nisu menjali mišljenje uvidevši nove stvari danas ni mi ne bismo znali ono što su oni znali. Razmevanje Reči Božije mora biti nepristarasno od teoloških nazora koje imamo.
Tebi nije dobro!

"TRI DANA I TRI NOCI" - SU PUNA TRI DANA I NOCI! A NE NEKAKVI DELOVI DANA ILI NOCI! AKO HOCES DOSLOVNO DA RACUNAS!

Isti je komentar i tebi upucen gore kao i Zaokretu!

Isus kaze da ce "ustati 3. dan!" a tu onda nema mesta kalkulacijama kako ce on ustati "4. dan", sto preracunavanjem dobijas svakako ako hoces doslovno vreme da primenis!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
I gde su ti tri noći..bar nepotpune..a da ne kažem pune? Mire, gde su noći? Po ovom računu radi se o dve noći(petak veče, subota veče)..gde je treća noć ili tri noći kako god?

Jesi ti svestan da po prorocanstvu ako je ono "doslovno", radi se o PUNA 3 DANA I 3 NOCI!

Sta ti hoces 3 dana i 3 noci?
Ili hoces 3 dana i 2 noci?

Ajde sad kazi, jel hoces doslovno da racunas ili ne? Pa da vidimo da li mozes to da dobijes?

Ne mozes mi traziti samo noci, to je glupost! Jer prorocanstvo to ne kaze ako tumacimo doslovno, ono zahteva i dane i noci pune!

Natrag