Evo brate Mire, s vremena na vreme. Malo sam na drugim forumima ali više obaveze, posao...sve oduzima snagu i vreme ali uvek se osvežim došavši tj. vrativši se ovde
Kako si ti..nadam se da si dobro
.
Pozdrav.
Nastavi moj niz:....
Idemo unazad...ostavi se petka...krenimo od nedelje unazad...i subote veče..kao trećeg večera...unazad..
I nešto važno..mramo razumeti i šta znači "u utrobi zemlje"...sve ćemo ovo morati razumeti da bismo razumeli tih tri noći i treći dan
Ne moze niz nikako da pocne od nedelje unazad,zar ne razumes???
Ako nesto pocinje onda ide napred,a ne nazad,to je osnova.
Zasto ne pocnes niz od trenutka isusove smrti???
Kad pocnes niz od Isuove smrti unapred 3 dana i 3 noci,sve se poklapa i sve je jasno kao dan.
Ubacivati dan i noc dok je jos bio ziv sa danima i nocima dok je bio mrtav je nebiblijski.
Matej 12:40
40 Jer kao što je Jona bio u trbuhu kitovom
tri dana i tri noći: tako će biti i Sin čovečiji u srcu zemlje
tri dana i tri noći.
Da li mozes da kazes da se u Jonina 3 dana i 3 noci ubraja i ceo dan i noc dok se krio od Boga,ili mozda i cela sedmica,jer ne pise kolko se dana krio na brodu,sve dok ga nisu bacili u more i od tada pocinje brojanje 3 dana i 3 noci gde je bio zarobljen u utrobi kit-ajkule ili neke slicne ribe.
Nadalje da nisu u pravu ,sto hoces da izbrises 1 dan i 1 noc iz Isusovog prorocanstva
Matej 27:
62
Sutradan pak po petku sabraše se glavari sveštenički i fariseji kod Pilata,
63 I rekoše: Gospodaru! Mi se opomenusmo da ovaj laža kaza još za života:
Posle tri dana ustaću.
64 Zato zapovedi da se
utvrdi grob do trećeg dana da ne dođu kako učenici njegovi noću i da ga ne ukradu i ne kažu narodu: Usta iz mrtvih; i biće poslednja prevara gora od prve.
Da li primecujes u 62 stihu,da u SUBOTU (sutradan po petku) glavari svestenicki i fariseji traze od Pilata da utvrde grob do treceg dana....
Do kog to dana od subote treba da utvrdjuju grob??? Jel nedelja???,ma nema sanse ni teoretske.