- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Jedno su oni koji "dobre volje" propituju o krrćanskoj vjeri, a posve drugo su "prostačko razbojnički" nasrtaji na Crkvu preko Bibliju. Ostajem pri onome što sam već rekao - svetogrđe je Bibliju koristiti za obračun (diskusiju) s takvima.
A što ćeš učiniti kad neku "biblijsku kontradiktornost" ne budeš mogao razjasniti Biblijom? Odbaciti Bibliju????
Moje iskustvo...pre oko mesec dva vodio sam diskusiju sa jednim muslimanom. Diskusija je bila opširna, više nego opširna. Uglavnom je diskusija išla u pravcu je li Hristos Bog ili samo poslanik.
Pošto je dotični iscrpeo sve moguće argumente i bilo mu adekvatno odgovoreno on je krenuo sa pitanjem "kontradikcija" u Bibliji. Krenuo je jednu, drugu, treću...sve mu kontradikcija i to što ne piše identično sve u jevanđelja pa do nekih naizgled ozbiljnijim.
Naravno, objasnim mu da u jevađeljima nema kontradikcije već nadovezivanje...a i one naizgled teže veoma brzo mu pokažem kako se zapravo biblijski tekst veoma jednostavno može razumeti uz pravilno razumevanje samih izraza kada se pogleda u originalu značenje reči.
Jednostavno ko želi i hoće može razumeti i objasniti, mora samo malo da se potrudi. Ali ono što sam shvatio jeste da svaka kritika jeste podsticaj da se tekst razume još bolje. Bog to dopušta da bi nas razbudio iz udobnosti i ušuškanosti da bismo ozbiljno istraživali Reč Božiju. Tek tada uviđa o njenu lepotu i istinitost.
Dakle, iz mog iskustva nisam naišao na argumentaciju koja bi dokazala neistočinitost Reči Božije.
Pozdrav.