Uloga religije u cuvanju i zastiti porodice

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pokajanje i obracenje i primenje verom Isusa Hrista donse potpunu promenu u zivotu.

U umu počinje devet desetina bolesti. ..... Čovjekovu konstituciju ponekad potkopava kajanje zbog grijeha izbacujući um iz ravnoteže. (Ellen White; Um, karakter i osobnost)
--------------------------------------------------
Samo da se podsjetimo - Ne kajte se zbog grijeha, napast će vas psihičke boleštine, poručuje "Božja vjesnica" Ellen White.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ne kajte se zbog grijeha, napast će vas psihičke boleštine, poručuje "Božja vjesnica" Ellen White.

To je vas i napalo i psihičke i fizičke.

Gdje bijeda tu je i bolest svaka-

Muslimani
migranti-2018-1-700x402-700x402.jpg

Katolici

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
U umu počinje devet desetina bolesti. ..... Čovjekovu konstituciju ponekad potkopava kajanje zbog grijeha izbacujući um iz ravnoteže. (Ellen White; Um, karakter i osobnost)
--------------------------------------------------
Samo da se podsjetimo - Ne kajte se zbog grijeha, napast će vas psihičke boleštine, poručuje "Božja vjesnica" Ellen White.

Zato sam i rekao da oni adventisti nemaju pravu predstavu o tome šta je greh. Da je imaju, ne bi nikada pristali da veruju osobi koja ih uči da je kajanje loše.

No, oni savršenost i "bezgrešnost" gledaju čisto materijalnim očima. Kao i otac im, koji je pre pada bio savršeni anđeo. Zato i insistiraju na "zdravom životu", neproverenim travama i tako tim ljudskim sredstvima "usavršavanja" fizičkog tela, koje će onda ako prođu istražnio postupak "bog" rekonstruisati u svom njihovom savršenstvu za čitavu večnost.

A vama je Hitler Mesija.

I to mnogo više od Mesije. I on nije jeo meso, alkohol i kavu je prezirao, duhan da ne pominjem. I on je kao i oni težio savršenom telesnom zdravlju "ubermenchena", po ugledu na stanovnike Ultima Thule, koja se možda nalazila na Saturnu.... .

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Zato sam i rekao da oni adventisti nemaju pravu predstavu o tome šta je greh. Da je imaju, ne bi nikada pristali da veruju osobi koja ih uči da je kajanje loše.

Dobro jutro Darth,da znas da mi je drago da si tu.
Slape je napisao kao da Elen Vajt tvrdi da je kajanje lose ili neopotrebno, a to eto i ti ponavljas.

Molim vas OBOJICU DA NAVEDETE TACNO U KOJOJ KNJIZI JE ONA TO REKLA?
SAD SAM POGLEDAO INDEX NJENIH SPISA I USTANOVIO DA ONA NA PREKO 200 MESTA GOVORI O POKAJANJU, A NIGDE NISAM PRONASAO DA GOVORI DA POKAJANJE NIJE POTREBNO.

Zato svi zajedno cekamo da nam prilozite doslovno njenu izaju i da navedete njeno delo u kom je ona to rekla.

No, oni savršenost i "bezgrešnost" gledaju čisto materijalnim očima. Kao i otac im, koji je pre pada bio savršeni anđeo. [/QUOTE]

Ma pre ce biti da vi sledite tog "oca" koji vas podstice da neprestano sirite lazi u drugim hriscanima.

Zato i insistiraju na "zdravom životu", neproverenim travama i tako tim ljudskim sredstvima "usavršavanja" fizičkog tela, koje će onda ako prođu istražnio postupak "bog" rekonstruisati u svom njihovom savršenstvu za čitavu večnost.[/QUOTE]

Takve su vam Darthove budalestine koje nemaju nicaga zajednickoga sa istinom!

I to mnogo više od Mesije. I on nije jeo meso, alkohol i kavu je prezirao, duhan da ne pominjem. I on je kao i oni težio savršenom telesnom zdravlju "ubermenchena", po ugledu na stanovnike Ultima Thule, koja se možda nalazila na Saturnu.... .[/QUOTE]

Darth, ovo ti ozbiljno preporucijem, sto pre da poseti pisijijatra, jer ti je veom potreban.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Slape je napisao kao da Elen Vajt tvrdi da je kajanje lose ili neopotrebno, a to eto i ti ponavljas.

Molim vas OBOJICU DA NAVEDETE TACNO U KOJOJ KNJIZI JE ONA TO REKLA?

Pogledajte kako je Marko "slijep". Ja točno naveo gdje je izjava Ellen White o tome kako kajanje zbog grijeha "izbacuje um iz ravnoteže", a Marko ne vidi. :) Tripo mu "napravio igranku" i natjerao ga da mene "stavi na Ignore". Čovjek uopće ne vidi moje postove, a onda mene optužuje i napada zbog toga. :cool:

Darth: to mnogo više od Mesije. I on nije jeo meso, alkohol i kavu je prezirao, duhan da ne pominjem. I on je kao i oni težio savršenom telesnom zdravlju "ubermenchena", po ugledu na stanovnike Ultima Thule, koja se možda nalazila na Saturnu.... .

Darth, ovo ti ozbiljno preporucijem, sto pre da poseti pisijijatra, jer ti je veom potreban.

Ti preporučuješ psihijatra? Ovo je zaista prevršilo svaku mjeru. Ipak, ja preporučujem da ovo ovdje ostane, jer najbolje legitimira svog autora.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Pogledajte kako je Marko "slijep". Ja točno naveo gdje je izjava Ellen White o tome kako kajanje zbog grijeha "izbacuje um iz ravnoteže", a Marko ne vidi. :) Tripo mu "napravio igranku" i natjerao ga da mene "stavi na Ignore". Čovjek uopće ne vidi moje postove, a onda mene optužuje i napada zbog toga. :cool:

Ti preporučuješ psihijatra? Ovo je zaista prevršilo svaku mjeru. Ipak, ja preporučujem da ovo ovdje ostane, jer najbolje legitimira svog autora.

Sve i da te nije na osnovu sviranja u frulicu već bezbroj puta imenovanog trola stavio na ignore, on samo pokazuje adventistima tako svojstveno ignorisanje činjenica i "zaslepljenost", reklo bi se fanatizma. Što im nikako nije strano, jer su ih na prvoj konferenciji Milerita i proglasili fanaticima, njih zbog shabata, a braću po Mileru, Džehoviste, zbog imenolatrije.

Što se tiče pominjanja psihijatra, to je samo jedan od vidljivijih prikaza načina na koji adventisti tretiraju svakoga ko se usudi da im ruši,. argumentovano ruši doktrinu. Da je prevršilo meru, prevršilo je, i to poodavno.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
stvarnoslap je napisao(la):

Slape, pa zbog cega ne navedes taj navod? Kada si rekao sve ovo gore, zar isto tako nisi mogao staviti i izvor odakle si to uzeo?
Ima jedna poslovica koja glasi: "Nemoj mi pricati o porodjanim mukama, nego pokazi bebu."

Natrag