Uloga religije u cuvanju i zastiti porodice

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, bila su deca jer tako kaze rec Bozja:
Dovoljno odrasla da shvate razliku izmedju ispravnog i neispravnog.

Sad ces jos osuditi Boga da je ubica dece!

Ovo je uzas!

Dokaz da Miroslav u tumačenja Biblije unosi svoje subjektivno mišljenje. A to je dokaz da on misli da djeca ne mogu biti pokvarena, mogu itekako biti, čak i mala.
Ko je rekao da ne mogu deca biti pokvarena? Bas to sam i rekao! Ti u tudje komentare unosis svoje licne zelje sto bi zeleo da je neko rekao. To je jadno!

To nisu savjesni doktori, tvoja izopačena predstava je da ipak majka treba da umre, pa da dijete ostane bez majke ili djeca.

Naravno da treba jer bi i priroda tako zavrsila stvar vecinom slucajeva. Majka je zivela a svet ostaje na deci! Vi ubijate nevino dete da bi sacuvali majku. To se ne radi to je izigravanje Boga!

Mi ni majku ne ubijamo! Mi pustamo prirodu da obavi svoje, jer necemo da se igramo Boga. Ako dete pak ne izidje onda spasavamo dete ako ne uspemo i majku. A vi ste ubice deteta, i ti si jos i bezobrazan pored toga!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dovoljno odrasla da shvate razliku izmedju ispravnog i neispravnog.

Sad ces jos osuditi Boga da je ubica dece!

Ne, vi ga osudjujete da jeste, i jos tvrdite da se Bog promenio u pogledu greha, da ga u novom zavetu odobrava, da odobrava preljubu, i radjanje dece iz preljuba, a iz starog zaveta vidimo da je on vrsio sud i nad decom.

Ja sam svoj stav napisao.

Da kojim slucajem imam zensko dete, ja nikada ne bih dozvolio da moja cerka rodi dete a da se ne zna otac, ili da je kojim slucajem ono zaceto kurvanjem, silovanjem..itd..

Naravno, ako je maloletna vodio bih je da se ocisti.
Ako bi kojim slucajem bila punoletna ja na to ne bih mogao da je prislim, osim ako bi sama zelela da to uradi podrzao bih je u tome.

Pre toga molio bih se Bogu, pa bih ispostovao njegovu volju koju bi mi otkrio za tako vaznu stvar.
Jer ko bolje zna sta je dobro za coveka od njega.

A vi slusate ljude, i druge osudjujete ako imaju drugacija gledista od vasih.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Naravno da treba jer bi i priroda tako zavrsila stvar vecinom slucajeva.

Ovo je znamo čija nauka, pusti neka priroda sve odradi. Zato imate veći stepen razvoda nego protestanti, čak i sada.

Ko je rekao da ne mogu deca biti pokvarena?

Rekao si, opet tvoj formalizam, ako nešto nisi rekao direktno onda nije rečeno. Rekao si samim tim što si izvrnuo stih iz BIblije da se djeca nisu rugala proroku.

Bas to sam i rekao!

Baš.

Ti u tudje komentare unosis svoje licne zelje sto bi zeleo da je neko rekao. To je jadno!

Opet moj arg.

Mi ni majku ne ubijamo!

Nama kao narodu, a vama kao pravoslavcima je Bog dao majke i cure Turcima, a to su imali i Nemanjići.

Vi ubijate nevino dete da bi sacuvali majku.

Već sam objasnio zašto, ali neko ko je na formalnom nivou ne može to da shvati ili čak još gore ako shvata ima pogrešan motiv.

Jer to nije pitanje inteligencije nego motiva.

Mi pustamo prirodu da obavi svoje,

Zato Bog pušta na vas nevolju, kao na Izrael.

jer necemo da se igramo Boga.

Nećete da se igrate, ali zato obvožavate sve što nije Bog.

Ako dete pak ne izidje onda spasavamo dete ako ne uspemo i majku. A vi ste ubice deteta, i ti si jos i bezobrazan pored toga!

Zato vam Bog spaljuje hramove i pretvara ih u džamije.

Da doću oni koji ne priznaju Isusa i da se klanjaju u vašim hramovima.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kakav je to "tvoj bog"? Vrlo čudan. Bog koji svoje hramove spaljuje i pretvara u mjesta klanjanja onih koji ne priznaju Isusa. Zaista čudan taj "tvoj bog".

Jeli to onaj "bog" što se Jeleni izvinjavao, tj rekao da je pogrešio za dolazak 1844? Ili onaj što se javio krajem 19 stoleća, pa se predomislio jer je "crkva" zakazala? Ako je to taj, onda je zaista čudan. Osim ako se ne radi o "bogu ovoga svijeta" palom serafu, sinu pogibli, ocu i kralju laži, Onda nije čudan.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Upravo je pitanje "kkakav je to VAS Bog koji vas nadahnjujem takvim lazima i prevarama koje ovde iznosite, kao i mrznjom i pakoscu?"

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Šta msilite koja država ima najveći stepen razvoda brakova?

Rusija.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Jeli to onaj "bog" što se Jeleni izvinjavao, tj rekao da je pogrešio za dolazak 1844? Ili onaj što se javio krajem 19 stoleća, pa se predomislio jer je "crkva" zakazala? Ako je to taj, onda je zaista čudan. Osim ako se ne radi o "bogu ovoga svijeta" palom serafu, sinu pogibli, ocu i kralju laži, Onda nije čudan.
EGWajtista, budu tako ljubazan pa nam nadju izjavu u kojoj je napisana ta laz koju si izneo: "DA SE BOG IVINJAVAO?

Unapred hvala!

VELIKA ZAMENA

Sad sam pregledao ovu temo ciji naslov je ULOGA RELIGIJE U CUVANJU ZDRAVLJA, i sam sam se iznenado da je diskusija isla u potpuno drugom pravcu, nego sto je sam naslov teme.
Levecari su uspeli, da ubace drugu temu o ABORTUSU i evo 11 stranica u glavno miskutovali smo o abortusu.

Zato vas pozivam da se vratim temi.

Nauka, religija i zdravlje

Kada biste culi da su naucna istrazivanja otkrila faktor koji bi mogao da smanji krvni pritisak, pomogne oporavljanju posle hiruskog zahvata, unaprediti celokupno zdravlje, zastititi vasu decu od upotrebe narkotika, duvan, alkohola ili samoubistva; da li biste zeleli da saznate sve o njemu? Ako biste ustanovili da su ta korisna sredstva cesto zanemarena ili odbacena, da li biste zeleli da doznate zasto je to tako?

Neki agnopstici su tvrdili da odanost religiji stetno deluje na mentalno zdravlje. Zar ne biste zeleli da doznate da li je to istina ili ne? Ako je istina da religija stetno deluje na mentalno zdravlje, zar onda ne bi bilo korisno da preduzmete detaljno ispitivanje da biste utvrdili istinitost te tvrdnje?
U toku poslednje tri decenije mnoge grupe eminentnih naucnika istrazivale su kako odanost religiji utice na mentalno i fizicko zdravlje. Dokazi su ubedljivi i mnogobrojni. Da li zelite da upoznate te dokaze?

Vise od cetiri decenije vrsena je naucna anketa u Severnoj Americi, koja je pokazala da broj Amerikanaca koji veruju u Boga nije se mnogo promenio, od 96 posto 1944. do 94 posto 1986. godine. Isto tako 66 odsto anketiranih smatra da je religija vazan cinilac u zivotu svih ljudi. Vise od 72 odsto smatra da religija ima vaznu ulogu u njihovom zivotu.

U Evropi neso vise od 62 posto ljudi izjavili su da su religiozni, Grci 40 posto, Svedjani 11 posto i 10 posto Cesi. Izuzev u nekim zemljama, vecina ljudi u svetu su vrlo religiozni.
Analiza ovih statistickih podataka otkriva da vecina ljudi u svetu ima poverenja u religiju. Polazeci od ovih saznanja, istrazivaci su ulozili truda, vremena, i sredstava da pronadju kako lekari mogli da koriste religiju u lecenju bolesnika. Ako je ljudima religija toliko vazna, bio bi veliki propust zanemariti njen uticaj i pored tolikih potreba u svetu.

Sta vi mislite o tome?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne, vi ga osudjujete da jeste, i jos tvrdite da se Bog promenio u pogledu greha, da ga u novom zavetu odobrava, da odobrava preljubu, i radjanje dece iz preljuba, a iz starog zaveta vidimo da je on vrsio sud i nad decom.

Ja sam svoj stav napisao.

Izneo si laz kako mi odobravamo preljubu. Toliko o tebi..

A za tvoj stav bas me briga, on nije biblijski! (pozivas se na Stari Zavet koji ne vazi!). Sta je trebalo da Hristos ubije zenu uhvacenu u preljubi ili pak dete koje ce se iz te preljube potencijalno roditi?

On to nije ucinio, dakle ne trebamo ni mi! A ti bi ubio nevini zivot zbog tudjeg greha. To je uzas nad uzasima!

Da kojim slucajem imam zensko dete, ja nikada ne bih dozvolio da moja cerka rodi dete a da se ne zna otac, ili da je kojim slucajem ono zaceto kurvanjem, silovanjem..itd..

TO DETE NIJE KRIVO NEGO TVOJA CERKA KOJA JE POCINILA GREH!

Bog je takve kamenovao u SZ. Pa ako vec sledis SZ onda trebas "ubiti i svoju cerku zajedno sa detetom"! Ali ne, "ti oprastas svojoj cerki ali ne i detetu"!

Ovo je morbidno! Mi ne zivimo u SZ i ono sto je tamo zapisano ne vazi za nas, a i da vazi, vidimo tvoje nepostenje u ovom slucaju!!! Ti bi dakle svoju cerku oslobodio ali bi dete ubio!

Ako cemo oprostiti "onda oprastamo i detetu i majci a ne samo majci"!

A da je dete zaceto u utrobi ziva osoba vidimo po tome sto je Bog kaznjavo smrcu onog ko zeni izazove pobacaj!

Ti ovde namerno izazivas pobacaj, i Bog bi te kaznio smrcu!

Znaci, nemas izgovora!

Pre toga molio bih se Bogu, pa bih ispostovao njegovu volju koju bi mi otkrio za tako vaznu stvar.

Da si ti zaista Bozji, ovo bi znao i pre postovanja, jer se ti molis pre svakog pisanja. Znaci, posto ti on ovo nije otkrio, to je dokaz da ti pises sam od sebe!

Ovo sleduje i Tripa koji se pravi "sveznajuci profesor" i dokazuje da njegovo pisanje nije od Boga!

Zato vas pozivam da se vratim temi.
Pa "uloga religije u zastiti porodice" znaci i sprecavanje preljube ili posledica koje ono donosi.. A jedna od posledica je i trudnoca, za koju Laodikeja smatra da je u tom slucaju trebamo prekinuti, sto nije stav Novog Zaveta niti Isusa Hrista, koji je oprostio zeni uhvacenoj u preljubi a time i detetu koje ce se potencionalno roditi!

Dakle, da li je ispravno ili nije izvrsiti abortus kod zene koja je zatrudnela preljubom, to nije uopste diskutabilno - TO NIJE DOZVOLJENO!

Poslednja izmena:
Natrag