Ne, vi ga osudjujete da jeste, i jos tvrdite da se Bog promenio u pogledu greha, da ga u novom zavetu odobrava, da odobrava preljubu, i radjanje dece iz preljuba, a iz starog zaveta vidimo da je on vrsio sud i nad decom.
Ja sam svoj stav napisao.
Izneo si laz kako mi odobravamo preljubu. Toliko o tebi..
A za tvoj stav bas me briga, on nije biblijski! (pozivas se na Stari Zavet koji ne vazi!). Sta je trebalo da Hristos ubije zenu uhvacenu u preljubi ili pak dete koje ce se iz te preljube potencijalno roditi?
On to nije ucinio, dakle ne trebamo ni mi! A ti bi ubio nevini zivot zbog tudjeg greha. To je uzas nad uzasima!
Da kojim slucajem imam zensko dete, ja nikada ne bih dozvolio da moja cerka rodi dete a da se ne zna otac, ili da je kojim slucajem ono zaceto kurvanjem, silovanjem..itd..
TO DETE NIJE KRIVO NEGO TVOJA CERKA KOJA JE POCINILA GREH!
Bog je takve kamenovao u SZ. Pa ako vec sledis SZ onda trebas "ubiti i svoju cerku zajedno sa detetom"! Ali ne, "ti oprastas svojoj cerki ali ne i detetu"!
Ovo je morbidno! Mi ne zivimo u SZ i ono sto je tamo zapisano ne vazi za nas, a i da vazi, vidimo tvoje nepostenje u ovom slucaju!!! Ti bi dakle svoju cerku oslobodio ali bi dete ubio!
Ako cemo oprostiti "onda oprastamo i detetu i majci a ne samo majci"!
A da je dete zaceto u utrobi ziva osoba vidimo po tome sto je Bog kaznjavo smrcu onog ko zeni izazove pobacaj!
Ti ovde namerno izazivas pobacaj, i Bog bi te kaznio smrcu!
Znaci, nemas izgovora!
Pre toga molio bih se Bogu, pa bih ispostovao njegovu volju koju bi mi otkrio za tako vaznu stvar.
Da si ti zaista Bozji, ovo bi znao i pre postovanja, jer se ti molis pre svakog pisanja. Znaci, posto ti on ovo nije otkrio, to je dokaz da ti pises sam od sebe!
Ovo sleduje i Tripa koji se pravi "sveznajuci profesor" i dokazuje da njegovo pisanje nije od Boga!
Zato vas pozivam da se vratim temi.
Pa "uloga religije u zastiti porodice" znaci i sprecavanje preljube ili posledica koje ono donosi.. A jedna od posledica je i trudnoca, za koju Laodikeja smatra da je u tom slucaju trebamo prekinuti, sto nije stav Novog Zaveta niti Isusa Hrista, koji je oprostio zeni uhvacenoj u preljubi a time i detetu koje ce se potencionalno roditi!
Dakle, da li je ispravno ili nije izvrsiti abortus kod zene koja je zatrudnela preljubom, to nije uopste diskutabilno -
TO NIJE DOZVOLJENO!