Uloga religije u cuvanju i zastiti porodice

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
E Mire, pa to do sada nisi izjavio. Znaci vas nije ni briga za majkom, vi samo spasavate dete. To znaci da majka moze da umre, ako ce dete ostati zivo? jel tako?

Tako je, majka nije vazna! Svaka normalna majka zeli da joj dete prezivi, pa makar je to kostalo i njenog zivota!

Ako je majka Hriscanka onda ona zna sta znaci zrtvovati se zbog drugog, a posebno za svoje dete!

Hristos je rekao - "niko nema vece ljubavi od ove, poloziti svoj zivot za prijatelje svoje"! Dakle, to je Hriscanski!

Ako je majka "umno bolesna" ili je "zla" onda ce ona gledati da sacuva sebe u zivotu a ne dete! I takve majke cesto bacaju svoju decu i u djubre ili ih ubijaju!

Bolje da ste "legalizovali bacanje bebe u kontejner"! Pa zasto bi zena zavrsila u zatvoru kad ima pravo izbora, ima pravo baciti dete u djubre da sacuva svoju egzistenciju ili da se spasi sramote! A to ti je isto kao i abortus!

Znaci vi biste radije ostavili dete bez majke, nego da sacuvate majku, pa makar i bez deteta. Jel tako?
A mi mislimo da majka ima prioritet.

Dobro si se konacno odao!

VI MISLITE DA MAJKA IMA PRIORITET!

A MI SMATRAMO DA MAJKA NEMA PRAVO UBITI JADNO NEVINO BICE DA BI SACUVALA SVOJ ZIVOT, JER HRISCANSKI NIJE UBITI DRUGO BICE DA SEBE SPASES, HRISCANSKI JE ZRTVOVATI SVOJ ZIVOT RADI DRUGOG BICA! POSEBNO AKO SE RADI O DETETU!

HRISTOS JE REKAO - "NIKO NEMA VECE LJUBAVI OD OVE, POLOZITI SVOJ ZIVOT ZA PRIJATELJE SVOJE". A OVDE SE RADI O NEVINOM ZIVOTU TJ. DETETU!

Dakle, ono to vi radite je ANTIBIBLIJSKI ANTIHRISCANSKI I NEMORALNO!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sta mislite, da li je bog ubica dece kada je Jelisije prokleo decu koju je poklala medvedica samo zto sto su ga zacikivala recima "HODI CELO HODI CELO"

"Potom otide odande u Vetilj; i kad iđaše putem, iziđoše mala deca iz grada i rugahu mu se govoreći mu: Hodi, ćelo! Hodi, ćelo!
A Jelisije obazre se i videći ih prokle ih imenom Gospodnjim. Tada izađoše dve medvedice iz šume, i rastrgoše četrdeset i dvoje dece"
( 2 carevima 2. 23 - 24 )

Ili, da li je Bog ubica dece kada je izrailju naredjivao da se u neznabozackim narodima ubijaju i deca i svi ostali?

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Tako je, majka nije vazna! Svaka normalna majka zeli da joj dete prezivi, pa makar je to kostalo i njenog zivota!

Ako je majka Hriscanka onda ona zna sta znaci zrtvovati se zbog drugog, a posebno za svoje dete!

Hristos je rekao - "niko nema vece ljubavi od ove, poloziti svoj zivot za prijatelje svoje"! Dakle, to je Hriscanski!

Mire, vreme je da okoncamo ovu raspravu koja uvek stoji nas istom mestu.
Prvo, mi smatramo da je neophodno sacuvati zivot majke, pa makar morali i zrtvovati dete. U tom slucaju ti kazes da smo ubice.
Drugo, vi smatrate da treba da sacuvate dete, iako cete mu ubiti majku. Isto tako kazes da ako se zna da ce se dete roditi mrtvo, vi i njega ubijate i pre nego sto se rodi. I vi ste ubice.

Zakljucak: Mi smo svi u mat poziciji. Mi nemamo sansu da biramo izmedju dobra i zla, nego izmedju DVA ZLA, a oba su uvek samo zla. Medjutim, mi milsimo da je u tom bezislaznom slucaju pravednoje sacuvati zicvot majka, a vi mislite da je bolje zrtvovati majku, ako cete moci spasiti dete. Oba zakljucka su losa, jer i jedno i drugo neminovno dovodi do smrti jedno od njih, majke ili deteta.
Trece, utom soliciju dobro ne postoji, ni jedno ni drugo nije dobro, ali to je jeduino koje nam preostaje i vama i nam.
I s tim smo zavrsili diskusiju o ovom pitanju, jer i posle 10 godina diskusije, uvek cemo biti u istoj poziciji. Svaki od ta dva izbora su zla. ali drogo ne postiji!

[/QUOTE]

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Moj stav je da zena koja kurvanjem zatrudni treba da izvrsi abortus u najranijim danima razvitka ploda ako to zeli, ali treba predhodno da joj se objasni biblijski koncept morala kako se vise ne bi kurvala, vec postala moralna, udala se za moralnog coveka Hriscanina, i izradjala decu koja ce ici Hristos putem.
Nazalost svetovne drzave i crkve to ne cine, i zato svet sve vise tone u ponor nemorala, promiskuiteta, maloletnicke i punoletnicke prostitucije..itd..

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
PROMENA NACINA ZIVOTA SMANJUJU RIZIK SMRTI SRCANIH BOLESNIKA

U Finskoj vrsena su ispitivanja na 14,257 ljudi i 14,786 zena koji su pokazali sledece rezultate:

• Smanjenjei uzimanja kolesterola
  • Smanjenje krvnog pritiska
  • Prestanak sa pusenjem i drugim stetnim navikama.
Rezultati:
Primena tih jednostavnih uputstava smanjuje 55% smrtnih slucajeva kod ljudi
i 68% smanjuje smrte slucajeve kod zena. Dakle,
zene imaju vecu korist nego ljudi.

To pokazuje da veliku ulogu u nacinu zivota odredjuje duzinu zivota I stepen zdravlja.
To takodje pokazuje, sto se vise izlazemo stetnosti alkohola, duvana, narkotika i nezdave ishrane, to ugrozava zdravlje I skracuje zivot
. Proof Positive, p. 60

"Ljudi ce rado zrtvovati zdravlje i prerano umreti, nego sto ce ograniciti svoj neumereni apetit. Mnogi od njih su potpune neznalice o vezi koju jelo i pice imaju sa zdravljem." Saveti o zivotu i ishrani str. 121.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mi nemamo sansu da biramo izmedju dobra i zla, nego izmedju DVA ZLA, a oba su uvek samo zla.

Posten i moralan covek uvek odabere manje zlo, a vi ste odabrali vece zlo tj. ubistvo nevinog deteta!

Vece zlo je ubiti nevini zivot koji ima potencijal nego majku..

Etika i moralnost nam nalazu da tako postupimo, jer u 90% slucajeva kad majku pitamo hoce li da spasi sebe ona uvek bira dete! Jedino ako je majka umno bolesna ili pokvarena jedino tada bira da sacuva sebe.

Medjutim, mi milsimo da je u tom bezislaznom slucaju pravednoje sacuvati zicvot majka, a vi mislite da je bolje zrtvovati majku, ako cete moci spasiti dete.

Naravno! Svaki normalan covek bi ovako postupio. Sacuvao bi dete, jer na mladima je buducnost!

A ti ubijas zivot koji je mozda predodredjen za velike stvari, kako ti znas sta Bog namerava sa tim detetom?

Oba zakljucka su losa, jer i jedno i drugo neminovno dovodi do smrti jedno od njih, majke ili deteta.

I jedno i drugo je lose. Ali majka je zivela, dete nije! Majka je ispunila svrhu a dete nije! Ne ostaje na njoj svet vec detetu. Pogresno je ubiti bilo ciji zivot, ali je veci greh okoncati zivot nevinog deteta koje ima potencijal za velike stvari! Pogotovo zato sto ti ne znas Bozju nameru za to dete!

Ti se dakle igras Boga!

Savesni doktori u tom slucaju pustaju da se stvari odvijaju prirodnim tokom!

Trebamo sagledati sta cini priroda! Bez intervencije sta bi se desilo? Majka bi umrla a dete bi zivelo, bez intervencije majka ne bi ni bila u stanju da abortira (usmrti dete).

Nemojmo dakke ciniti ono sto ne cini priroda! Nemojmo se igrati Boga!

Vi odredjujete "ko ce ziveti a ko umreti"! Mi to ne radimo!

Sta mislite, da li je bog ubica dece kada je Jelisije prokleo decu koju je poklala medvedica samo zto sto su ga zacikivala recima "HODI CELO HODI CELO"

"Potom otide odande u Vetilj; i kad iđaše putem, iziđoše mala deca iz grada i rugahu mu se govoreći mu: Hodi, ćelo! Hodi, ćelo!
A Jelisije obazre se i videći ih prokle ih imenom Gospodnjim. Tada izađoše dve medvedice iz šume, i rastrgoše četrdeset i dvoje dece"

Ili, da li je Bog ubica dece kada je izrailju naredjivao da se u neznabozackim narodima ubijaju i deca i svi ostali?
Kao prvo deca u slucaju Jeliseja su bila odrasla i svesna sta rade!

Drugo, Bog je ubijao decu neznabozackih naroda jer ta deca bi se kad odrastu okrenula protiv Izraela. Vecina su bila odrasla i vaspitana drugacije svesna da su im Jevreji neprijatelji.. Sta mislis kako bi reagovala ta deca znajuci da su im jevreji pobili roditelje i odveli ih? A i kad ne bi znali, kad bi ih ovi vaspitali, jednom bi saznali, a onda bi nastala pobuna. Kao sto i svako dete na kraju sazna da je usvojeno. Dakle, ta deca su bila potencionalna opasnost.

Trece, sta ti ovim pokusavas da minimizujes vase ubijanje? Ne mozes minimizivati vase ubijanje, mozes samo osuditi ako si iole posten, jer deca o kojoj pricamo nisu opasnost po drustvo niti po bilo koga!

Moj stav je da zena koja kurvanjem zatrudni treba da izvrsi abortus u najranijim danima razvitka ploda ako to zeli
Hvala! Odoh da povratim! :oops:

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kao prvo deca u slucaju Jeliseja su bila odrasla i svesna sta rade!

Otkud znaš, gdje stoji da dijete nije pokvareno, pa sada nam u crnoj hronici izlaze teški zločini djece od 12. godina.

Trece, sta ti ovim pokusavas da minimizujes vase ubijanje?

Bolje reci ne znam šta je motiv ponašanja.

Ne mozes minimizivati vase ubijanje, mozes samo osuditi ako si iole posten,

Hoćeš reći da je isto ono što je uradio Isus Navin i krstaši?

Savesni doktori u tom slucaju pustaju da se stvari odvijaju prirodnim tokom!

To nisu savjesni doktori, tvoja izopačena predstava je da ipak majka treba da umre, pa da dijete ostane bez majke ili djeca.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, bila su deca jer tako kaze rec Bozja:

I danas je svet neznabozacki, i to gore nego u starozavetno vreme.

Hriscanin je samo onaj koji je predan potpuno Hristu.

Natrag