Uloga religije u cuvanju i zastiti porodice

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zar zbilja verujes da katolici ne priznaju razvod?

Osjetih potrebu i htjedoh ti reći kako Katolička crkva gleda na "sakramentalnu zajednicu" muškarca i žene (brak), ali odmah i izgubih volju za to.
Ako ti, adventist, pokazuješ toliko neznanja o vjerovanju Adventista sedmog dana, zašto bih te ja "poučavao" o onome što vjeruje i naučava Katolička crkva.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Osjetih potrebu i htjedoh ti reći kako Katolička crkva gleda na "sakramentalnu zajednicu" muškarca i žene (brak), ali odmah i izgubih volju za to.

Kako i da ne izgubiš. Sve i da im potanko pojasniš čitave osnove naše vere, ne bi se pomakli od svoje tvrdoglavosti, još bi svaku reč izvrtali i na svoju korist koristili.

Ako ti, adventist, pokazuješ toliko neznanja o vjerovanju Adventista sedmog dana, zašto bih te ja "poučavao" o onome što vjeruje i naučava Katolička crkva.

On je Slape, koliko sam mogao da razumem, možda i grešim, pastor svoje "crkve".

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
On je Slape, koliko sam mogao da razumem, možda i grešim, pastor svoje "crkve".

Ako je Marko adventistički pastor, njegovo nepoznavanje adventističkih učenja je skandalozno. Skandaloznija je jedino njegova drskost, kojom ljude za iznošenje istine naziva lažovima, pogledaj:

Slape, nije lepo da iznosis lazi protiv drugih verskih zajednica. To ti kazes da su spisi Elene Vajt "izvor istine", a ne mi.
Hvala ti na "kulturnom" izrazu, "laprdanje".

Dakle, Marko mene nazove lažovom, jer sam rekao da su im Jelenini spisi izvor istine, a evo što deklariraju u svom vjerovanju broj 18:

Jedan od darova Svetoga Duha jest proroštvo. Ovaj dar je jedan od znakova raspoznavanja Crkve Ostatka i očitovao se u službi Gospodnje vjesnice Ellen G. White. Njezini spisi trajan su i vjerodostojan izvor istine koja Crkvi pruža utjehu, upute, usmjerava je i navodi na popravljanje. Oni također jasno otkrivaju kako je Biblija mjerilo svakog učenja i svakog iskustva. (Jl 2,28.29; Dj 2,14-21; Heb 1,1-3; Otk 12,17; 19,10)

Pogledajte!? Ja rekoh upravo ono što Adventisti sedmog dana deklariraju svojim vjerovanjem broj 18, a Marko me zbog toga optuži da lažem. Zato ponavljam, skandalozno je, pogotovo ako je Marko pastor, da ne zna što sve točno vjeruju Adventisti sedmog dana, a još je skandaloznije da iz tog neznanja mene optuži da lažem.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Pogledajte!? Ja rekoh upravo ono što Adventisti sedmog dana deklariraju svojim vjerovanjem broj 18, a Marko me zbog toga optuži da lažem. Zato ponavljam, skandalozno je, pogotovo ako je Marko pastor, da ne zna što sve točno vjeruju Adventisti sedmog dana, a još je skandaloznije da iz tog neznanja mene optuži da lažem.
Skandal je adventističko drugo ime. Uostalom, znaš i sam, dokazao si činjenicama koga oni drže nezabludivim, ravnim pismu, da ne kažem Bogu, a ista je tvrdila da joj je Bog dao krilca da odleti na Saturn i tamo se sretne sa Enohom. Ako i uzmemo kao olakšavajućui okolnost stanje astronomije u vreme kada je ista takve stvari izjavljivala, to ipak ne opravdava držanje iste nezabludivom, posebno jer ona to nije, narodski rečeno lupetala za obrazovne svrhe, nego u svrhu širenja "vere".

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Skandal je adventističko drugo ime. Uostalom, znaš i sam, dokazao si činjenicama koga oni drže nezabludivim, ravnim pismu, da ne kažem Bogu, a ista je tvrdila da joj je Bog dao krilca da odleti na Saturn i tamo se sretne sa Enohom.

E moj EGWajtista,
Prvo, u prethodnom komentaru ti i Slape diskutujete o sakramentalnosti braka.
To je dobro, ali sta vasa crkva radi sa vernicima koji se i pored toga razvode? NUISTA!
Zanaci crkva uci jedno, a vernici rade sasvim drugo.

Drugo, koliko puta ces ponaviti istu laz? Gde si ti procitao ili video da Adventisti drze bilo ikoga nezabludivog? NIGDE!
To su samo tvoje glupe zamisli, koje nemaju ni promil istine. Zar vi ne drzite da je ePapam nepogresiv? Mi tako nesto nemsamo.

Eto ponovo me teras da ti prilozim zvanicno verovanje Crkve i da ti jos jednom pred svima zapusim usta.

"Dar proroštva
Proroštvo je jedan od darova Svetoga Duha. Ovaj dar je znak raspoznavanja Crkve Ostatka i ispoljio se u službi Elen G. Vajt.
Kao Gospodnji vesnik, njeni spisi su neprekidni i autoritativni izvor istine koja Crkvi obezbeđuje utehu, vođstvo, poučavanje
i popravljanje
. Oni, takođe, naglašavaju da je Biblija merilo kojim se
moraju ispitati sva učenja i iskustva."

Prema tome Darth, dokle ces ponavljati istu laz? Spisi EG Wajt, nisu nezabludini niti su ravni Pismu.
Lepo ti je receno da cak njeni Spisi pozivaju citaoce da postuju visi autorite- Sveto pismo.
Koliko puta si se ismejavao "manjem svetlu". Znaci da dobro znas da je ona pisala da su nejni spisi manje svetlo,
koji vode vecem, a to vece je Sveto pismo.
Tako ako jos jednom budete culi Dartha da ovo tvrdi, znajte da ne govori istinu.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Drugo, koliko puta ces ponaviti istu laz? Gde si ti procitao ili video da Adventisti drze bilo ikoga nezabludivog? NIGDE!
To su samo tvoje glupe zamisli, koje nemaju ni promil istine. zar vi8 ne drzite dsaj ePapam nepogresiv? Mi tako nesto nemsamo.
Eto ponovo me teras da ti prilozim zvanicno verovanje Crkve i da ti jos jednom pred svima zapusim usta.
Prestanite da ljude koji iznose istinu o vašoj proročici nazivate lažovima. Držite je nezabludivom, jer i pored dokazanih budalaština koje je propagirala, nedopustivog odnosa prema Trojstvu, doktrina koje sa Biblijom nemaju nikakve veze vi i dalje držite nju. Slap je to dokazao CITIRAJUĆI gospodine Marko, vaše verovanje br 18:
"Jedan od darova Svetoga Duha jest proroštvo. Ovaj dar je jedan od znakova raspoznavanja Crkve Ostatka i očitovao se u službi Gospodnje vjesnice Ellen G. White. Njezini spisi trajan su i vjerodostojan izvor istine koja Crkvi pruža utjehu, upute, usmjerava je i navodi na popravljanje. Oni također jasno otkrivaju kako je Biblija mjerilo svakog učenja i svakog iskustva. (Jl 2,28.29; Dj 2,14-21; Heb 1,1-3; Otk 12,17; 19,10) "

Tako da, ako bi ste i želeli da "zapušite usta", izbacite ovo verovanje od svih vaših 28 fundamentala. Tačnije odrecite se Ellen Gould White.

Katolici ako i drže po dogmi donetoj na I Vatikanskom koncilu - saboru nezabludivost pape, ta nezabludivost se odnosi na službu pape kao naslednika Svetog Apostola Petra, a ne na LIČNOST, i tiče se pitanja vere kada papa govori ex cathedra, da ne govorim o tome da je isti papa koji je i proglasio tu dogmu rekao i sledeće: "Ako bilo koji budući papa naučava suprotno veri, ne sledite ga". Jer se nezabludnost odnosi na funkciju, službu, a ne na ličnost, i uslovna je. Vaša se nezabludnost odnosi na ličnost, na sve što je radila i sve što je izjavljivala. Bezuslovna je Njene "vizije" su osnov vaše vere. Možete tvrditi da nije tako, ali preko 50 kontradikcija je, ako ne i više u njenim "nezabludivim" izjavama i radovima u odnosu na Bibliju. Nama ako ne sledimo papu koju naučava suprotno veri ne preti ekskomunikacija, ali zato kod vas svako ko posumnja u Ellen Gould White kao da je posumnjao u Bibliju, da ne govorim ako je ne sledi.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Prestanite da ljude koji iznose istinu o vašoj proročici nazivate lažovima. Držite je nezabludivom, jer i pored dokazanih budalaština koje je propagirala, nedopustivog odnosa prema Trojstvu, doktrina koje sa Biblijom nemaju nikakve veze vi i dalje držite nju. Slap je to dokazao CITIRAJUĆI gospodine Marko, vaše verovanje br 18:
"Jedan od darova Svetoga Duha jest proroštvo. Ovaj dar je jedan od znakova raspoznavanja Crkve Ostatka i očitovao se u službi Gospodnje vjesnice Ellen G. White. Njezini spisi trajan su i vjerodostojan izvor istine koja Crkvi pruža utjehu, upute, usmjerava je i navodi na popravljanje. Oni također jasno otkrivaju kako je Biblija mjerilo svakog učenja i svakog iskustva. (Jl 2,28.29; Dj 2,14-21; Heb 1,1-3; Otk 12,17; 19,10) "

Darth, mnogo ti hvala sto si prilozio isti tekst koji sam ja prilozio. To je vereovanje Adventisticke crkve.
Medjutim, Gde si ti u tom verovanju pronasao rec NEZABGLUDIVOST? NIGDE!
Jesi li primetio to sto sam boldovao, a sto kaze da je Biblija merilo svakog ucenja i svakog iskustva?
To je jasno izrazeno u Verovanju Crkve.

Tako da, ako bi ste i želeli da "zapušite usta", izbacite ovo verovanje od svih vaših 28 fundamentala. Tačnije odrecite se Ellen Gould White.
[/QUOTE]

Evo sta je EG Wajt napisala o Bibliji:
"Ali Bog ce imati na zemlji svoj narod, koji ce paziti na Bibliju, i SAMO NA BIBLIJU, kao merilo svih nauka i temelj svake reforme.
Ni misljenja ucenih ljudi, ni tvrdjenje nauke, ni verske dogme niti odluke crkvenih sabora, tako mnogobrojne i suprotne kao
i crkve koje ih zastupaju, niti glas vecine –ni jedno od ovaoga, niti sve zajedno, NE MOZE SE SMATRATI DOKAZOM ZA ILI PROTIV
MA KOJE TACKE VERE. Pre nego sto primimo ma koju nauku ili propis, treba da se uverimo da ih poduopire ono jasno:
"TAKO GOVORI GOSPOD!"
Kosmicki konflikt 481[/QUOTE]

WG Wajt je licno izjavila: "Svedocanstva (njeni spisi) su manje svetlo koje vodi vecem svetlu - Bibliji." CM p 125

Eto Darth, sad znas sta je istina, pa svi cemo odsada posmatrati da li ces reci istinu ili nesta drugo?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tacno je da Adventisticka crkva istice Bibliju kao jedino merilo istine ali im je i EGW "prorok"!

Ako je Biblija - "nezabludiva", onda je i EGW - nezabludiva! Jer su njeni spisi "produzetak biblije"!

Dakle, Adventisticka crkva je EGW uzdigla na rang "proroka" tj. na isti rang sa biblijom. Ali sa jednim izuzetkom - "ako se dokaze da je ona pisala suprotno bibliji crkva ce to odbaciti"!

Medjutim, da li se uopste sme dokazati da je pisala suprotno bibliji???

Ako bi se njeni spisi dokazali kao pogresni, to bi dovelo u pitanje i samu crkvu. Jer bez "dara prorostva" kao temelja na kojem je crkva i osnovana, nema crkve, nema 1844. nema istorijskog kontinuiteta, nema nicega. Crkva bukvalno "sa EGW stoji ili pada", kao sto je neko od vasih pionira i izjavio!

Dakle, to ispitivanje da li je ona prorok ili nije u danasnje vreme nece uraditi niko! Jer ako EGW padne, pada i sama crkva, jer ona je na njoj osnovana!

I to je veliki problem..

Sa Papom je slucaj drugaciji, on nije nezabludiv kao EGW...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Tacno je da Adventisticka crkva istice Bibliju kao jedino merilo istine ali im je i EGW "prorok"!

Ako je Biblija - "nezabludiva", onda je i EGW - nezabludiva! Jer su njeni spisi "produzetak biblije"!

Dakle, Adventisticka crkva je EGW uzdigla na rang "proroka" tj. na isti rang sa biblijom. Ali sa jednim izuzetkom - "ako se dokaze da je ona pisala suprotno bibliji crkva ce to odbaciti"!

Medjutim, da li se uopste sme dokazati da je pisala suprotno bibliji???

Ako bi se njeni spisi dokazali kao pogresni, to bi dovelo u pitanje i samu crkvu. Jer bez "dara prorostva" kao temelja na kojem je crkva i osnovana, nema crkve, nema 1844. nema istorijskog kontinuiteta, nema nicega. Crkva bukvalno "sa EGW stoji ili pada", kao sto je neko od vasih pionira i izjavio!

Dakle, to ispitivanje da li je ona prorok ili nije u danasnje vreme nece uraditi niko! Jer ako EGW padne, pada i sama crkva, jer ona je na njoj osnovana!

I to je veliki problem..

Sa Papom je slucaj drugaciji, on nije nezabludiv kao EGW...
Dobro jutro Mire, neka ti je Blagoslovljena Lazareva Subota i sutrašnji Cveti

Veoma mi je drago da se diskusija vodi u ovom pravcu, i da barem za sada nije prerasla u "igranku", jer nisam baš neki plesač, više sam trapavi medved koji ako se razmahne ima običaj da udara i levo i desno. No da se vratimo mi na ovo što smo na pogrešnoj temi započeli, shall we?

Vidi, ako je Biblija nezabluzdiva (što tvrde Sola Scriptulatori) otkud onda gomile denominacija, ne denominacionih zajednica, ovakvih i onakvih pokreta koji sebe kite nazivom "crkva" i koje istu postavljaju za jedini autoritet? To je kontradiktorno samo po sebi. Dakle, sam argument adventista o Bibliji pada u vodu, Jer baš ti drugi njima iznose zamerke. Tačnije svi nekome nešto zameraju i svako za sebe tvrdi da sledi nezabludnost Biblije. Ako je već tako, a činjenice govore o tome, onda ili Biblija nije nezabludiva, ili svaka od zajednica, denomninacija, ne denominacija koja za sebe prisvaja (bespravno) termin "crkva" u stvari drži nezabludnost svojeg tumačenja, tačnije tumačenja osnivača. I tu, baš tu u toj dokazanoj činjenici, se i razotkriva sotonsko poreklo Sola Scriptura, kao i to da su svi oni koji slede, ili su na takvom pogledu na veru izgradili svoja verovanja, u stvari izgradili kuće na pesku.

I tu dolazimo, brate moj do razloga za sve ovo što si napisao pokušavajući "uvređenom" Marku da pojasniš moj post. Zajednica (sada ću biti malo finiji, ide mi uskrs, ali ta finoća je samo uslovna) koja tvrdi da Bibliju drži nezabludivom morala bi u svojoj veri da se ne razlikuje od drugih niti one od nje, posebno u samoj veri, tačnije ne bi trebalo da bude toliko denominacija. Ali to nije slučaj, i onda šta se nudi kao odgovor? Šta svaki od osnivača mirijada sekti, jer sekte jesu tvrdi za svoju zajednicu? Da je ona "remnant" i prava "Crkva" a da su ostali otpad.

Tako deluju i sledbenici Ellen Gould White. Beosmučno udarajući i levo i desno, brane svoju doktrinu optužujući kako pravu Crkvu, tako i Sola Scriptura idolatore za optad, a sebe proglašavaju "remnantom" i pravom "crkvom". No, oni, tačnije niko od mirijada sekti nema za to nikakvih argumenata osim tvrdnji osnivača, kojima je autoritet navodno pronađen u bibliji. I tu dolazimo do razloga zašto adventisti histerično reaguju i sprečavaju bilo kakvu sumnju u delovanje osnivača sekte, jer sekta jesu."Nezabludnost" već pomenute je osnova "crkve", a ona nije nezabludna. Dovoljno je uporediti njene izjave, njene objave sa Biblijiom i videti da se pod jedan ona na najmanje 50 mesta ne slaže sa Biblijom, a pod dva to automatski znači da je lažni prorok. Ova činjenica je i bila razlog zašto je Generalna Konferenicja zaključala delove njenih spisa. Naime i te kako su adventisti svesni da padom Ellen Gould White pada i njihova "crkva".

Adventisti ovde optužuju koga stignu i kako stignu, reklamiraju svoje tumačenje, pokušavaju da ljude ubede u svoju "istinu", a zajednicu i čitavu veru im je osnovala osoba čija se dela nalaze u najmanje 50 kontradikcija sa Biblijom. Na svako iznošenje dokaza oni se nalaze uvređenim i prave skandal od toga, optužujući ljude da lažu, da se prave bogom, da su udareni, da su ludi, pokvareni, da su sotone. Ne gospodo adventisti, nismo mi sotone i sve to što nam pripisujete.

Sve što činimo je iznošenje istine, činjenica koje se ne mogu promeniti ma šta adventisti ili bilo ko drugi tvrdili. Žao mi je, ali padom Ellen Gould White pada i vaša kula od peska. A temelji ionako ne postoje. Jer Mileritsko bulažnjenje nema osnovu u Bibliji. Žao mi je.

Natrag