Tacno je da Adventisticka crkva istice Bibliju kao jedino merilo istine ali im je i EGW "prorok"!
Ako je Biblija - "nezabludiva", onda je i EGW - nezabludiva! Jer su njeni spisi "produzetak biblije"!
Dakle, Adventisticka crkva je EGW uzdigla na rang "proroka" tj. na isti rang sa biblijom. Ali sa jednim izuzetkom - "ako se dokaze da je ona pisala suprotno bibliji crkva ce to odbaciti"!
Medjutim, da li se uopste sme dokazati da je pisala suprotno bibliji???
Ako bi se njeni spisi dokazali kao pogresni, to bi dovelo u pitanje i samu crkvu. Jer bez "dara prorostva" kao temelja na kojem je crkva i osnovana, nema crkve, nema 1844. nema istorijskog kontinuiteta, nema nicega. Crkva bukvalno "sa EGW stoji ili pada", kao sto je neko od vasih pionira i izjavio!
Dakle, to ispitivanje da li je ona prorok ili nije u danasnje vreme nece uraditi niko! Jer ako EGW padne, pada i sama crkva, jer ona je na njoj osnovana!
I to je veliki problem..
Sa Papom je slucaj drugaciji, on nije nezabludiv kao EGW...
Dobro jutro Mire, neka ti je Blagoslovljena Lazareva Subota i sutrašnji Cveti
Veoma mi je drago da se diskusija vodi u ovom pravcu, i da barem za sada nije prerasla u "igranku", jer nisam baš neki plesač, više sam trapavi medved koji ako se razmahne ima običaj da udara i levo i desno. No da se vratimo mi na ovo što smo na pogrešnoj temi započeli, shall we?
Vidi, ako je Biblija nezabluzdiva (što tvrde Sola Scriptulatori) otkud onda gomile denominacija, ne denominacionih zajednica, ovakvih i onakvih pokreta koji sebe kite nazivom "crkva" i koje istu postavljaju za jedini autoritet? To je kontradiktorno samo po sebi. Dakle, sam argument adventista o Bibliji pada u vodu, Jer baš ti drugi njima iznose zamerke. Tačnije svi nekome nešto zameraju i svako za sebe tvrdi da sledi nezabludnost Biblije. Ako je već tako, a činjenice govore o tome, onda ili Biblija nije nezabludiva, ili svaka od zajednica, denomninacija, ne denominacija koja za sebe prisvaja (bespravno) termin "crkva" u stvari drži nezabludnost svojeg tumačenja, tačnije tumačenja osnivača. I tu, baš tu u toj dokazanoj činjenici, se i razotkriva sotonsko poreklo Sola Scriptura, kao i to da su svi oni koji slede, ili su na takvom pogledu na veru izgradili svoja verovanja, u stvari izgradili
kuće na pesku.
I tu dolazimo, brate moj do razloga za sve ovo što si napisao pokušavajući "uvređenom" Marku da pojasniš moj post. Zajednica (sada ću biti malo finiji, ide mi uskrs, ali ta finoća je samo uslovna) koja tvrdi da Bibliju drži nezabludivom morala bi u svojoj veri da se ne razlikuje od drugih niti one od nje, posebno u samoj veri, tačnije ne bi trebalo da bude toliko denominacija. Ali to nije slučaj, i onda šta se nudi kao odgovor? Šta svaki od osnivača mirijada sekti, jer sekte jesu tvrdi za svoju zajednicu? Da je ona "remnant" i prava "Crkva" a da su ostali otpad.
Tako deluju i sledbenici Ellen Gould White. Beosmučno udarajući i levo i desno, brane svoju doktrinu optužujući kako pravu Crkvu, tako i Sola Scriptura idolatore za optad, a sebe proglašavaju "remnantom" i pravom "crkvom". No, oni, tačnije niko od mirijada sekti nema za to nikakvih argumenata osim tvrdnji osnivača, kojima je autoritet navodno pronađen u bibliji. I tu dolazimo do razloga zašto adventisti histerično reaguju i sprečavaju bilo kakvu sumnju u delovanje osnivača sekte, jer sekta jesu."Nezabludnost" već pomenute je osnova "crkve", a ona nije nezabludna. Dovoljno je uporediti njene izjave, njene objave sa Biblijiom i videti da se pod jedan ona na najmanje 50 mesta ne slaže sa Biblijom, a pod dva to automatski znači da je lažni prorok. Ova činjenica je i bila razlog zašto je Generalna Konferenicja zaključala delove njenih spisa. Naime i te kako su adventisti svesni da padom Ellen Gould White pada i njihova "crkva".
Adventisti ovde optužuju koga stignu i kako stignu, reklamiraju svoje tumačenje, pokušavaju da ljude ubede u svoju "istinu", a zajednicu i čitavu veru im je osnovala osoba čija se dela nalaze u najmanje 50 kontradikcija sa Biblijom. Na svako iznošenje dokaza oni se nalaze uvređenim i prave skandal od toga, optužujući ljude da lažu, da se prave bogom, da su udareni, da su ludi, pokvareni, da su sotone. Ne gospodo adventisti, nismo mi sotone i sve to što nam pripisujete.
Sve što činimo je iznošenje istine, činjenica koje se ne mogu promeniti ma šta adventisti ili bilo ko drugi tvrdili. Žao mi je, ali padom Ellen Gould White pada i vaša kula od peska. A temelji ionako ne postoje. Jer Mileritsko bulažnjenje nema osnovu u Bibliji. Žao mi je.