Ukida li Pavle Subotu i praznike- Kolološanima 2,16.17?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa nemoj sad da ispadne da smatraš da je psovanje oca nešto što je stroazvetna zapovjed i da je sada to dozvoljeno..tj. da pred Bopgom to nije greh. Je li greh ili ne?

Vratimo se mi na temu. Dakle, adventisti često tvrde kako je mnoštvo mjesta u Novom zavjetu gdje se apostoli s kršćanima subotom okupljaju na bogoslužje, pa ja nudim svakome 100.000 eura tko mi pokaže barem jedno takvo mjesto u novozavjetnim knjigama.

P.S. Nagradu može osvojiti i neadventist. Naravno, ako pronađe takvo mjesto u Novom zavjetu. :)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Pa nemoj sad da ispadne da smatraš da je psovanje oca nešto što je stroazvetna zapovjed i da je sada to dozvoljeno..tj. da pred Bopgom to nije greh. Je li greh ili ne?

Jovane. Uzalud ti je pokušaj. Uzaludno je zakon braniti na način na koji vi adventisti sedmog dana uvek činite da bi ste shabat nametnuli, odbijajući da prihvatite činjenicu da odredbe Saveza ne počivaju na shabatu, niti je Savez sa Sinaja ikome drugome namenjen osim sinovima Israela.

Tu činjenicu sinovi Israela dobro znaju, i zato i ponavljaju da se pravednost gentila meri prema Savezu Nojinom (kada već ne priznaju Novi Zavet), a isti sadrži sve "odredbe" Dekaloga osim shabata i obrezanja (kojeg i nema u Dekalogu).

Dakle, ponavljanje kako eto nepoštovanje shabata znači da je dozvoljeno psovati oca, ubijati i tome slično, vam je uzaludno, jer niti je Dekalog večan, za razliku od Novog Zaveta, niti počiva na shabatu, ništa ne počiva na shabatu.

Što se tiče toga da Bogu nije milo da "bezbožnik" umre, nije Mu milo, jer svi smo deca Njegova. Ali, treba znati da reč "bezbožnik" u citiranom nema isto značenje koje ima danas i u savremenim jezicima. Bezbožnik je naime u citatu gentil, paganin, neko ko nije spoznao istinu, ko sluša svoj ego, a ne neko ko "nije pod zakonom" pa sada da bi se spasao mora da se povinuje zakonu. Isto kao što se u stihovima Isaije koje sam pomenuo ne radi o strancima, gentilima koji su prihvatili veru i "poštuju subote", nego o Samarijancima (koji poštuju shabat), pa tek onda i Kanancima koji su, a to nam Evanđelja potvrđuju bili prvi koji su prihvatili Isusa. Proročanstvo se već ostvarilo u potpunosti.

Vratimo se mi na temu. Dakle, adventisti često tvrde kako je mnoštvo mjesta u Novom zavjetu gdje se apostoli s kršćanima subotom okupljaju na bogoslužje, pa ja nudim svakome 100.000 eura tko mi pokaže barem jedno takvo mjesto u novozavjetnim knjigama.

P.S. Nagradu može osvojiti i neadventist. Naravno, ako pronađe takvo mjesto u Novom zavjetu. :)

Problem je što niko do sada to nije našao, niti će naći.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Tebi da se odgovori i 1000 puta, ti bi ponavljao pitanje.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bog u celoj bibliji zapoveda drzanje Subote u nedeljivom vecnom zakonu, i Hriscani su taj zakon drzali sa subotom do vremena kada je Subotu iz zakona izbacila Rimska crkva, i uvela mnogobozacku nedelju da ne bi bila progonjena od mnogobozackog Rima polovinom 2 veka nove ere, a potom je Konstantin zvanicno i zakonom legalizovao nedelju, i od tada je pocela represija na one koji su i dalje svetkovali subotu u crkvi, a potom i kroz celu istoriju od strane Vatikana.

Dakle, religija ti je potpuni promasaj, jer ne uzima ni biblijski ni istorijski aspekt.

Ti si obican manipulator.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Bog u celoj bibliji zapoveda drzanje Subote u nedeljivom vecnom zakonu, i Hriscani su taj zakon drzali sa subotom

A zašto to onda ne piše nigdje u Novom zavjetu? :) Nađi to mjesto u Novom zavjetu gdje su se apostoli s kršćanima okupili subotom na bogoslužje. Spasit ćeš vašu subotarsku mantru i još ćeš zaraditi 100.000 eura.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jovane. Uzalud ti je pokušaj. Uzaludno je zakon braniti na način na koji vi adventisti sedmog dana uvek činite da bi ste shabat nametnuli, odbijajući da prihvatite činjenicu da odredbe Saveza ne počivaju na shabatu, niti je Savez sa Sinaja ikome drugome namenjen osim sinovima Israela.

Tu činjenicu sinovi Israela dobro znaju, i zato i ponavljaju da se pravednost gentila meri prema Savezu Nojinom (kada već ne priznaju Novi Zavet), a isti sadrži sve "odredbe" Dekaloga osim shabata i obrezanja (kojeg i nema u Dekalogu).

Dakle, ponavljanje kako eto nepoštovanje shabata znači da je dozvoljeno psovati oca, ubijati i tome slično, vam je uzaludno, jer niti je Dekalog večan, za razliku od Novog Zaveta, niti počiva na shabatu, ništa ne počiva na shabatu.

Što se tiče toga da Bogu nije milo da "bezbožnik" umre, nije Mu milo, jer svi smo deca Njegova. Ali, treba znati da reč "bezbožnik" u citiranom nema isto značenje koje ima danas i u savremenim jezicima. Bezbožnik je naime u citatu gentil, paganin, neko ko nije spoznao istinu, ko sluša svoj ego, a ne neko ko "nije pod zakonom" pa sada da bi se spasao mora da se povinuje zakonu. Isto kao što se u stihovima Isaije koje sam pomenuo ne radi o strancima, gentilima koji su prihvatili veru i "poštuju subote", nego o Samarijancima (koji poštuju shabat), pa tek onda i Kanancima koji su, a to nam Evanđelja potvrđuju bili prvi koji su prihvatili Isusa. Proročanstvo se već ostvarilo u potpunosti.

Problem je što niko do sada to nije našao, niti će naći.
Ne branim ništa, veruj mi. Nego eto kažem da nema više smrtne kazne za prestup. Zato nije smrtna presuda onom ko krši bilo koje pravilo.
A subotu ne branim.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A zašto, deklarirajući se kršćaninom, obdržavaš židovsku subotu, iako nigdje u Novom zavjetu nisi našao primjer da su se apostoli okupili s kršćanima subotom na bogoslužje?

Apostoli je nigde nisu ukinuli niti postoji naredba da se prekida sa praznicima. Ono što apostoli govore jeste da je prestala žrtva i prinos. Marija mati Hristova ostade na miru po zakonu...nakon smrti Hrista..to se ističe ali se ne ističe da je Marija odbacila državenje sabata i praznika..da li možeš navesti neki citat gde se i za jednog apostola, Mariju i druge starešine crkve igde rečeno da su prestali sa održavanjem subote i praznika ili se odrekli javno?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A zašto, deklarirajući se kršćaninom, obdržavaš židovsku subotu, iako nigdje u Novom zavjetu nisi našao primjer da su se apostoli okupili s kršćanima subotom na bogoslužje?

Ako to isto pitaš Baptiste sedmog dana, i oni će isto kao i adventisti (duhovna im "deca) iznalaziti odgovore koji se kreću od toga da navodno nigde ne piše da su apostoli i Majka Božija odustali od posmatranja shabata, do toga da oni poznaju Božiji "karakter", ili da im je osnivač, "utešitelj" u vremenima razočarenja, imao/la viziju svetleće zapovesti o shabatu, iako Pismo nigde izričito ne pominje da zavet počiva o shabatu, čak naprotiv.

Licemerno je i arogantno tražiti da se u Novom Zavetu, koji i ne priznaju autoritetom (jer sve na čemu insistiraju bazira se na posednuću Starim Zavetom) traže doslovni dokazi da su apostoli i Blažena Djevica Marija prestali sa sleđenjem shabata ili se javno odrekli istog, a istovremeno zatvarati oči pred činjenicom da isto to Pismo u kome traže doslovni dokaz za prestanak sleđenja shabata, nigde ne pominje da Dekalog, na koji se u svojoj aroganciji pozivaju, počiva na shabatu, niti se doslovno igde govori da je Dekalog večan.

Natrag