Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Kako subota uopste moze biti SIMBOL (SENKA) bilo cega, ako je deo dekaloga?Ona moze biti simbol onog konacnog pocinka u carstvu nebeskom, ali ne simbol koji mi sada ne bi trebali postovati, jer u Pavovim recima subotu mi upravo drzimo da bi danas usli u Bozji mir, koji je simbol vecnog mira u carstvu nebeskom.
Zar dekalog sadrzi SENKE ILI SIMBOLE?
Vidis li brate da sam sebe ovim odgovorom pobijas! Zapravo, pobija te Pavle cineci subotu simbolom - SENKOM!
Meni je ovo dovoljno, ne znam zasto vi ne zelite to da shvatite, a toliko smo puta o tome pricali i vrteli jedno isto, i nikako da do vaseg uma dopre..
Sami ste rekli da nista u dekalogu ne moze biti SENKA (jer je dekalog zapravo vecni i nepromenljivi zakon Bozji) , a evo vidimo sad da je subota SENKA - necega! Pavle je takvom pravi!
A ti si to indirektno i priznao!
Ne vredi ti da se sad naokolo izvlacis..
Trebas da prihvatis tu cinjenicu, i da redefinises svoje shvatanje subote! Kao i samog dekaloga, jer vi tvrdite da on ne moze sadrzati simbologiju ili senke!
Znaci vase shvatanje zakona, odnosno dekaloga je pogresno!
Nikada niko od nas nije rekao da je SENKA ili PREDSLIKA nesto sto PROLAZI! Upravo je suprotno:Razvodnjavanje je upravo u tome sto vi subotu nazivate SENKOM, pogresno predstavljajuci izraz TIPOS - PREDSLIKA kao Sen ili nesto sto prolazi.
- PRAVO ZNACENJE I SMISAO SIMBOLA SE OTKRIVA U HRISTU!
To znaci, da ti mozes drzati pashu i mladine i sve jevrejske praznike i dalje, ali pod uslovom da razumes njihovu svrhu i smisao, a to je da su te SLIKE ukazivale na HRISTA!
Ne radi se ovde o UKIDANJU PRAZNIKA, vec O OTKRIVANJU SMISLA! A onaj koji razume smisao, shvata sustinu, tako da za njega subota ili bilo koji drugi praznik nema vise isto znacenje kao npr. jevrejima koji taj smisao nisu razumeli!
Niko vama ne brani drzanje subote ili recimo pashe (pavle je nastavio drzati pashu i nakon sto je postao Hriscanin) , vec je poenta u razumevanju SMISLA!
Hristos je ISPUNIO SIMBOLOGIJU - ZNACENJE, A NE DA JE ON NESTO UKINUO!
Poslednja izmena: