Ukida li Pavle Subotu i praznike- Kolološanima 2,16.17?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Šta je sa tipologijom golova?

Tripo, zamolio sam te da me vise ne spominjes u bilo kakvim komentarima, kao sto necu ni ja tebe.

Tvoja stvar je sta ces pisati i ciniti na forumu, o sta se ja potpuno ogradjujem jer nije prozeto Bozjom voljom, vec tvojom licnom samovoljom.

Pozdrav!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Neće da čuju za njega. Što nisi ovde razbio, zato ja iznosim vaše koment. sa foruma, ne vi moje.
Saznacu ko si, a onda cu te razbiti u crkvi, ne ovde! A to ti je obecanje, ako ne prestanes! Pokrenucu crkvu na tebe, da ispitaju tvoje delovanje.. Zato sto sramotis adventizam. Ne radi se ovde o pravoslavlju u opste.. Ti si svojim delovanjem adventizam bukvalno izvrgao ruglu! Sto moralno, sto idiotskom teologijom! Laodikeja je nesto drugo, on se predstavlja reformatorom crkve, a ti zvanicnikom adventizma! Zato cu da te resim!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Saznacu ko si, a onda cu te razbiti u crkvi, ne ovde!

Što ti jedeš i piješ ako je to senka?

Saznacu ko si, a onda cu te razbiti u crkvi, ne ovde! A to ti je obecanje, ako ne prestanes! Pokrenucu crkvu na tebe, da ispitaju tvoje delovanje..

Ja sam to već davno predvideo.

Zato sto sramotis adventizam.

Hvala ti na opširnom objašnjenju, punom smisla.

Ne radi se ovde o pravoslavlju u opste.. Ti si svojim delovanjem adventizam bukvalno izvrgao ruglu!

Baš me briga šta ćeš ti misliti?

Sto moralno, sto idiotskom teologijom!

Znam ja da je za tebe idiotizam Biblija, idiotizam ti je subota, podela hrane itd.

Laodikeja je nesto drugo, on se predstavlja reformatorom crkve,

Kao i Korej.

a ti zvanicnikom adventizma! Zato cu da te resim!

Jadno je sve što iznosiš. Inače su duhovni bednici oni koji žele da nekogaizbace iz crkve, da nekome učine pakost.

Ali to dokazuje koliko su takvi ljudi duhovni bednici.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Znaci da si ti duhovni bednik jer si trazio ko je Laodikeja da mu napakostis i izbacis ga iz crkve!? Bas takvi moralni nazadnici i ne zasluzuju biti clanovi. Ti nisi ovo pokrenuo zbog njegove nauke, vec zbog zavisti i uvredjenog ponosa! A ja cu kao sto rekoh da te resim! Osim ako nisi uopste adventista, a onda cu i to javno dati ovde, njihov odgovor!

Opet se ne baviš temom i samo klevećeš.

Zašto jedeš i piješ ako je to senka?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Opet se ne baviš temom i samo klevećeš.

Zašto jedeš i piješ ako je to senka?
Nije bitna tema, niti tvoje pljuvanje pravoslavlja.. Uopste vise nije bitno!

Nemas moralna prava ista pisati!

Sigurno nisi clan crkve (bolje po tebe) , saznacu. I to za Laodikeju sam ja rekao na forumu da je izbacen, i da ga u crkvi niko ne zna, pa si pokupio.. Sve sto pises lazes!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, Tripovo pisanje o meni me u sustini ne zanima, i moze citirati moje izjave do mile volje, vadeci ih iz konteksta, to je njegova stvar.
Kada bi Adventisti znali sta on ovde cini ( a mozda i znaju ko u to moze biti siguran ), sigurno bi drugacije razgovarali sa njim, ali mozda i ne znaju, jer on pred njima sigurno glumi poboznost, a navodnom brigom za crkvu opada mene pred njima kao nekog ko je neprijatelj Adventizma, a ocigledno je ko je u stvari najveci neprijatelj crkve.

Sto se tice Subote kao seni, u cetvrtoj glavi Jevrejima u odgovoru koji sam dao su u pitanju dve vrste pocinka.

1. SUBOTNJI POCINAK SVAKE SEDMICE KOJIM COVEK OSTVARUJE I DUHOVNI POCINAK U ZAJEDNICI SA BOGOM POSLUSNOSCU.

2. KONACNI POCINAK U CARSTVU BOZJEM NAKON HRISTOVOG DOLASKA.

Jevreji u starom zavetu nisu postovali Subotu, pa ni ostale zapovesti vec su ih krsili, i zato nisu mogli uci u obecanu zemlju.

Tako i danas oni koji krse Subotu i zapovesti ne mogu uci u nebo.

Tipologija je jasna.
Mozes to i tako protumaciti, nije problem to, nego problem je sto je za Pavla subota ovde TIPOS dakle slika necega veceg sto se ostvaruje u Hristu! A to ne moze biti ako je subota samo "uspomena na stvaranje" i ako je deo moralnog zakona koji u sebi ne sadrzi simbologiju!

Kako je Pavle onda subotu smeo predstaviti SIMBOLOM (SENKOM) odmora u Hristu u obecanoj zemlji, i tako razvodnjavati dekalog?

Ako je tako, mi bismo onda i sve ostale zapovesti mogli razvodniti? A to je ono sto nam vi i prigovarate, ne shvatajuci sustinu, da onda morate i Pavlu prigovoriti!

Shvatas li apsurd?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Nije bitna tema, niti tvoje pljuvanje pravoslavlja..

Ja samo iznosim ono što se dešava kod vas? Zar je to popljuvavanje, što vi jedni sa drugima ne možete.

Uopste vise nije bitno!

Što onda spominješ?

Nemas moralna prava ista pisati!

Ti mi rekao koji samo pljuješ po meni.

Sigurno nisi clan crkve (bolje po tebe) , saznacu. I to za Laodikeju sam ja rekao na forumu da je izbacen, i da ga u crkvi niko ne zna, pa si pokupio.. Sve sto pises lazes!

Ajd misli tako neka ti bude ment. lakše.

Zašto jedeš i piješ ako je senka.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mozes to i tako protumaciti, nije problem to, nego problem je sto je za Pavla subota ovde TIPOS dakle slika necega veceg sto se ostvaruje u Hristu! A to ne moze biti ako je subota samo "uspomena na stvaranje" i ako je deo moralnog zakona koji u sebi ne sadrzi simbologiju!

Kako je Pavle onda subotu smeo predstaviti SIMBOLOM (SENKOM) odmora u Hristu u obecanoj zemlji, i tako razvodnjavati dekalog?

Ako je tako, mi bismo onda i sve ostale zapovesti mogli razvodniti? A to je ono sto nam vi i prigovarate, ne shvatajuci sustinu, da onda morate i Pavlu prigovoriti!

Shvatas li apsurd?

Razvodnjavanje je upravo u tome sto vi subotu nazivate SENKOM, pogresno predstavljajuci izraz TIPOS - PREDSLIKA kao Sen ili nesto sto prolazi.

TIPOS su u bibliji zrtve koje su bile predslika hrisove zrtve na krstu.

Subota nije SEN.

Ona moze biti simbol onog konacnog pocinka u carstvu nebeskom, ali ne simbol koji mi sada ne bi trebali postovati, jer u Pavovim recima subotu mi upravo drzimo da bi danas usli u Bozji mir, koji je simbol vecnog mira u carstvu nebeskom.

Dakle, danas drzeci subotu ulazimo u prdukus onog vecnog mira.

Taj mir se dozivljava svake subote, jer je Bog taj vid blagoslova sacuvao za taj dan.

Ja svake subote dozivljavam predukus tog vecnog mira, i jedan poseban vid blagoslova.

Ko to nije doziveo, to je njegov problem koji mora resiti sa Bogom kroz predanje i posvecenje.

Ako je Pavle imao nameru da razvodnji subotu navodeci nas da je krsimo, onda bi on to ucinio i sa ostalim zapovestima i navodio nas da ih krsimo.

Pavle nije nikada navodio ljude na krsenje bilo koje zapovesti, pa ni subote.

Natrag