Ukida li Pavle Subotu i praznike- Kolološanima 2,16.17?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslap.

Ja se ovom prilikom ogradjujem o sve sto Tripo napise, i ja sam mu napisao sve u oci.
On je sramota nad sramotama, rusitelj crkve i njenog ugleda, bezboznik bez premca.

Dok mi Gospod ne pokaze drugacije, to je moj stav.

Tebi zelim sve najbolje, bez obzira sto si protivnik.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Tesko onome koji slusa formalnog neposvecenog Adventistu i njegove pripremljene propovedi u kojima nema sile koja menja ljudsko srce.

Svoje besmislice moraš nečim pokriti, ali one i dalje ostaju besmislice.

Tvoje ponasanje na forumu je gore od jednog sataniste, sto je sramota i za tebe samoga, i za crkvu koju predstavljas.

Džaba im se dodvoravaš (Miretu, Slapu itd.) oni će i dalje da se sprdaju sa tvojom naukom. Tvoja je nauka toliko satanistička da to mogu primetiti i Mire i Slap itd.

SVEDOČANSTVO O POBEDI REPREZENTACIJE ŠVAJCARSKE NAD TIMOM SRBIJE 22 JUNA 2018 GODINE NA SVETSKOM PRVENSTVU U FUDBALU

Draga braćo i sestre. :) :mig:

U pogledu fudbalske utakmice između reprezentacija Švajcarske i Srbije 22 juna 2018 godine, a u kontekstu tumačenja simbola na koje je Bog ukazao u današnjem vremenu, kao što su "fudbalska takmica kao simbol duhovne borbe, gol ili pogodak na fudbalskoj utakmici kao simbol uspeha ili pobede, kao i na neke druge, poput metle ili čišćenja kao simbola duhovnog čišćenja prljavštine greha i reforme, ili pak prevoznog sredstva i vožnje ( kola, kamiona, autobusa, broda... ) u različitim vremenskim uslovima i prilikama, kao simbola čovekovog životnog duhovnog putovanja ka cilju, a to je carstvo nebesko, želim da dam svedočanstvo na koje mi je sam Gospod ukazao, nadahnuvši me svojim Duhom da ga iznesem u tom obliku, a vezano je za pomenutu fudbalsku utakmicu reprezentacija Švajcarske i Srbije.

Ono na šta je Bog ukazao, a što je i suština svih ovih svedočanstava ( u ovom slučaju svedočanstva o sportskim uspesima Srbskih, ali i sportista drugih nacija ), vezanih za reformu i duhovno probuđenje crkve i sveta je to, da Švajcarska kao zemlja ili reprezentacija ( kao što je poznato iz istorije ) u ovom slučaju predstavlja simbol srednjevekovne reformacije.

Pobedom Švajcarske od dva gola razlike na utakmici sa reprezentacijom Srbije, Bog je pokazao pobedu reformacije, kako u onom, tako i posebno u današnjem vremenu kada se istorija sveta privodi svome kraju, i kada je potrebna nova duhovna reforma i probuđenje koje će pripremiti svet za Hristov drugi dolazak u slavi.

Golovi ili pogodci u ovoj utakmici su simbol te pobede.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nikome se ne dodvoravam, jer ja sam bio i ostacu Adventista do kraja, i branicu Adventizam istinom, ali prvenstveno zivotom u Hristu, i ljubavlju.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Adventist tripo kaže da Isus nije istiniti Bog. Upitaj ti tripu "za zdravlje", a kani se mene.

Problem je u tome što on ne sme da ga upita, strah ga je da mu ne napravi "igranku" (da mu svira u gusle) tako da će se i dalje kačiti na tebe, mene, mireta.... Uostalom, zašto bi ga i upitao za "zdravlje" kada pomenuti govori u ime Ellen Gould Harmon White.

Sveti Pavao jasno kaže da je subota (sedmi dan) sjena.

Kaže, ali oni u to ne veruju, jer sumnjaju u Novi Zavet. Da ne sumnjaju, ne bi poverovali već pomenutoj da su obavezni da se klanjaju senci i da im od toga zavisi spasenje.

Uozbiljimo se već jednom, imamo posla sa akolitima kulta koji sebe reklamira kao Hrišćansku "zajednicu", a koji istovremeno sumnja u Novi Zavet, koji istovremeno sa kićenjem imenom Hrišćana, Boga svodi na trijadu bića, Sina svodi na anđela, dok je prema Duhu Svetom neodređen, jer im je čas sila, bezlična sila, čas biće uz istovremeno klanjanje smrtnoj ženi i njenim debilnostima.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
On je sramota nad sramotama, rusitelj crkve i njenog ugleda, bezboznik bez premca.

To si potpuno u pravu! I hvala Bogu da si ga konacno nazvao pravim imenom! On vas sramoti i rusi vam ugled. Blagoslovio te Bog!

Na svi sreću tebe niko ne sluša u HAC, a mene slušaju mnogi.

Znaci ti si autoritet? Samo nikako da otkrijes ko si, da te pred tvojima razbijem.. Ali saznacu ko si, kad tad..

Baš razgovaramo o zabludama na ATF, a i ovom tvome.

Sad ces i njemu da pretis sirenjem njegovih postova i ismejavanjem? Stvarno si sramota, jad i beda! Da i svog brata pljujes za nista! Samo zato sto ti rusi ponos.. A cutao si dok te nije napao, ni utakmice ti nisu smetale, a sad je odjednom los..

Laodikeja je bar dobar covek, i nije iz zle namere pisao nista, za razliku od tebe!

Nisu to nasa objasnjenja, vec potpuno biblijska.
To su vasa objasnjenja koja nemaju veze sa onim o cemu sam ja pisao! Ti nisi ovim objasnjenjem dokazao da subota nije SENKA!

Nisi Mire nista proverio biblijom, jer upravo sam ja dao iz biblije dokaze sta predstavlja TIPOS ili predsliku, koje preovodioci prevode kao SEN, da su to obredne zrtve - jestive i naljevne, i da su te zrtve TIPOS ili predslika Hristove zrtve.

Pavle je rekao sasvim suprotno u jevrejima 3. i 4. poglavlju, da je sedmicna subota SEN! Ona je za njega simbol odmora u obecanoj zemlji a isto tako odmora u Hristu!

Ne moze subota biti SEN i ne moze biti simbol nicega, ako je iskljucivo data kao uspomena na stvaranje, i ako je to rodjendan planete zemlje, kao sto vi tvrdite!

Znaci, za Pavla subota ima svoju SIMBOLOGIJU, i stoga je on SENKA!

Ti to ne mozes oboriti kopiranjem adventistickog objasnjenja! Jer to objasnjenje ne negira ono sto sam ja rekao!

Teologija vam je laz, puna propusta i nedostataka, jer se ne zasniva na bibliji

Ti nisi dokazao da je moja teologija suprotna bibliji! Nisi to u stanju, niti si u stanju voditi diskusiju kao ni Tripo. Jer vi nemate teologiju u glavi, vi imate program, koji je samo usadjen i bazira se na pripremljenim odgovorima i ponavljanju istog.. To nije razumevanje smisla!

Ponovicu sta sam napisao:
(ovako je tekao razgovor)

Mire, da te ne znam zakljucio bih iz tvog pisanja da si ti jedan vrlo pokvaren covek

Bas ti hvala, ja pokvaren?

Gde sam ja napisao da jevreji nisu znali da subota pocinje zalaskom sunca.

Pa ispada po tebi, da nisu znali, jer im kaze "da paze da ne ZAKASNE uci u pocinak"!

Ako se tu radi o "vremenu", ispada da oni nisu znali kad subota pocinje!

Znaci ne radi se tu o vremenu!

Napisao sam da Pavle govori o vremenu, jer si ti tvrdio da on ne pise o vremenu vec o mestu.

Naravno da govori o "mestu" a ne o "vremenu", evo vidi :

"Jer da je Isus Navin one doveo na MESTO POCINKA, ne bi za drugi dan govorio po tom" (Jevr. 4:8)

"Preostaje dakle da NEKI IMAJU U NJEGA UCI, a oni koji su prvi primili blagovijest ne uđoše zbog nepokornosti." (Jevr. 4:6)

Zatim dva stiha kasnije govori:

"Dakle: preostaje SUBOTNI POCINAK narodu Božjemu!" (Jevr. 4:9)

"Da se postaramo uci u taj pocinak, DA
NE ZAKASNI KOJI OD VAS" (Jevr. 4:11)

Znaci u sta oni ulaze?

Ne ulaze oni u "vreme", kao u doslovnu subotu, da je svetkuju, vec ulaze u pocinak, koje je predstavljeno MESTOM, obecanom zemljom, a za nas je to "duhovni pocinak" u Isusu Hristu!

Znaci, oni u Hristu pocivaju!

Stoga se tu ne radi o "fizickom" vec "duhovnom pocinku"!

Subota nije nikakva "SENKA" ili Predslika Hrista, u potpunoj si zabludi

Kako nije SENKA, kad Pavle kaze da jeste?

"Jer negdje reče ZA SEDMI DAN ovako: 'I POCINU BOG u sedmi dan od sviju djela svojih.'" (Jevr. 4:4)

"I na tom mjestu opet: "NECE UCI u pokoj moj." (Jevr. 4:5)

>>> Ovde ti povezuje subotu sa odmorom u obecanoj zemlji i sa 'duhovnim pocinkom' u Hristu! Znaci ona je SENKA naseg pocinka u njemu!

Ovo potvrdjuje i Mojsije, u svojim ponovljenim zakonima, navodeci 'drugi' razlog za svetkovanje subote:

"PAMTI DA SI BIO ROB U ZEMLJI EGIPATSKOJ, I ZATO TI JE GOSPOD ZAPOVEDIO DAN OD ODMORA (SUBOTU)"

Znaci Bog je jevrejima dao subotu da bi se "odmorili od robovanja" (od svog posla), a nama je dao "odmor od greha u Isusu Hristu".

Pavle, kao vrstan poznavalac pisma i bivsi farisej je dobro znao za ovu Bozju zapovest, odnosno za razlog davanja subote, tj. da je ona data da bi se jevreji "odmorili od svogbrobovanja" (u obecanoj zemlji) a u konacnici da bi se mi odmorili od ropstva grehu - koje se ispunjava u Isusu Hristu!

I to je u poslanici jevrejima i naznacio!

Nisam ni rekao da je pocinak iskljucivo u Bozjem carstvu, vec da mi postujuci subotu ovde na zemlji, ulazimo vec sada u onaj vecni mir ili pocinak, ali ce se on potpuno ostvariti tek Hristovim dolaskom

Ako ce se "tek ostvariti" znaci da je SENKA ,ti sam sebe pobijas!

Inace, Pavle nije ovde govorio o SVETKOVANJU SUBOTE KAO DANA (on nije ucio jevreje kako da svetkuju subotu, kao da oni ne znaju) , vec je govorio o ZNACENJU SUBOTE i njenoj simbologiji!

Buduci da je za Pavla subota SIMBOL ili SENKA odmora u obecanoj zemlji, a u konacnici simbol naseg odmora u Isusu Hristu, ti ne mozes tvrditi da ona nije SENKA!

Sve si izokrenuo i izlagao na moj racun.

Nista ja izlagao nisam, a ti se vredjaj koliko god hoces.

Za Pavla je subota SENKA koja ukazuje na "odmor u obecanoj zemlji" (za jevreje), a za na nas je ona "odmor od greha" u Hristu Isusu!

Nikako ovo ne mozes poreci, i ne mozes objasniti kako to subota uopste moze biti SENKA (simbologija) , ako je prema vasoj teologiji ona samo "uspomena na stvaranje"?

Ne moze biti nikako!

Znaci da vase tumacenje nije ispravno!
A to je ono sto ja svo vreme i govorim!

Ako Pavle sedmicnu subotu alegorizuje i pridaje joj simbolicno znacenje, a vi kazete da onda i ostalih 9 mozemo alegorizovati i razvodniti, te nas optuzujete da mi to radimo, zasto onda i Pavla ne optuzite da "razvodnjavanje dekaloga"?

Vidis li da vam tumacenje nije ispravno?

Cak i Pavle je dekalog posmatrao u okviru celovite Tore, a ne kao izdvojeni zakon! Inace da je suprotno, on nikad ne bi subotu alegorizovao i pravio SENKOM i tako "razvodnjavao" dekalog! Jer po vama, onda mozemo razvodniti i ostale zapovesti!

Vasi argumenti su prosto neosnovani i nisu u skladu sa razumevanjem celokupnog smisla Biblije i Tore (Zakona).

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Znaci ti si autoritet? Samo nikako da otkrijes ko si, da te pred tvojima razbijem.. Ali saznacu ko si, kad tad..

Aha, on je autoritet:D... nice, a ja sam Stanislav Hočevar..:p daj brate ne nasedaj na hvalisanje "šrafa" formacije koju je osnova narcisoidni prevarant Bogdanović.

Ps. I treba da ga razotkriješ, i to ne samo pred njegovima, nego pred svima. Mada, već naslućujem ko je.... imam svojih načina. :cool:

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
To si potpuno u pravu! I hvala Bogu da si ga konacno nazvao pravim imenom!

On može samo da pljuje po meni jer se svrstao na vašu stranu.

On vas sramoti i rusi vam ugled. Blagoslovio te Bog!

Tako je blagoslovi pljuvača.

Neće da čuju za njega. Što nisi ovde razbio, zato ja iznosim vaše koment. sa foruma, ne vi moje.

Sad ces i njemu da pretis sirenjem njegovih postova i ismejavanjem?

Već sam širio njegove besmislice.

Stvarno si sramota, jad i beda! Da i svog brata pljujes za nista! Samo zato sto ti rusi ponos.. A cutao si dok te nije napao, ni utakmice ti nisu smetale, a sad je odjednom los..

On nije moj brat. Pa zato sam otvorio temu odmah kada je počeo da iznosi besmislice.

Dakle lažeš po običaju.

A cutao si dok te nije napao, ni utakmice ti nisu smetale, a sad je odjednom los..

Ja odavno njegove besmilice širim drugima da ih vide i ovde sam temu otvorio i napao njegovu nauku odavno.

Njega sam smatrao advent. dok nije počeo iznositi besmislice.

Jedva si dočekao da ga braniš, jer ti godi njegova besmislena nauka, a kaže da je advent.

to je tvoja duhovna hrana.

Što jedeš i piješ ako je to senka?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, Tripovo pisanje o meni me u sustini ne zanima, i moze citirati moje izjave do mile volje, vadeci ih iz konteksta, to je njegova stvar.
Kada bi Adventisti znali sta on ovde cini ( a mozda i znaju ko u to moze biti siguran ), sigurno bi drugacije razgovarali sa njim, ali mozda i ne znaju, jer on pred njima sigurno glumi poboznost, a navodnom brigom za crkvu opada mene pred njima kao nekog ko je neprijatelj Adventizma, a ocigledno je ko je u stvari najveci neprijatelj crkve.

Sto se tice Subote kao seni, u cetvrtoj glavi Jevrejima u odgovoru koji sam dao su u pitanju dve vrste pocinka.

1. SUBOTNJI POCINAK SVAKE SEDMICE KOJIM COVEK OSTVARUJE I DUHOVNI POCINAK U ZAJEDNICI SA BOGOM POSLUSNOSCU.

2. KONACNI POCINAK U CARSTVU BOZJEM NAKON HRISTOVOG DOLASKA.

Jevreji u starom zavetu nisu postovali Subotu, pa ni ostale zapovesti vec su ih krsili, i zato nisu mogli uci u obecanu zemlju.

Tako i danas oni koji krse Subotu i zapovesti ne mogu uci u nebo.

Tipologija je jasna.

Natrag