Ukida li Pavle Subotu i praznike- Kolološanima 2,16.17?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ima, ima, ali on u svojoj oholosti odlučuje šta je važnije. Doslovno negira Novi Zavet, a hrišćaninom sebe naziva. No, to se od sledbenika Ellen Gould Harmon White i njene "nauke" (to nauka nije nego obično laprdanje) i da očekivati.

Hvala još jednom na tako opširnom objašnjenju punom činjenica, smisla, podržanog stihovima iz Biblije.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Zašto jedete i pijete ako je to senka?
Kada osoba ponavlja neprestano jedno isto, to je znak ogranicenosti!

Za Mireta i sve ostale.

Ne trebaju meni kopirani tekstovi adventista, vase objasnjenje znam napamet.

Recimo, Mire je jednim delom uredan u citanju i odgovaranju, ali cesto vadi tudje reci iz konteksta, i kod njega se provuce i neka laz.

I procitao, i seo i razmislio i opet razmislio i proverio biblijom. A ti nista novo nisi napisao sto bi oborilo prethodno sto sam rekao, bas nista. Ti si samo kopirao i ponovio ucenje tvoje crkve, sto sam ja vec znao, i oborio dokazavsi da je za Pavla subota SENKA!

Nemoj molim te vise da mi kopiras vase tekstove, meni oni nisu potrebni! Ja to sve znam. Ako ti nisi u stanju svojim recima da napises, i ako ces u nedostatku argumenata napisati "moj odgovor je konacan", bez da si o tome uopste seo i razmislio, onda ne vredi da diskutujemo!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Problem je u tome što oni i nemaju drugo osim tih tekstova. Shvati već jednom, kritički pristup im je dozvoljen samo i isključivo samo prema drugima, "nauka" kojom ih je kljukala Ellen Gould Harmon White se ne dovodi u pitanje. Zato on i ponavlja "moj odgovor je konačan". Shvati, otrov lažljivice iz Maine-a im je duboko usađen, i koliko god da se argumentima taj otrov ljulja, oni se boje da posumnjaju jer im spasenje, zavisi od toga da li slepo veruju nakaradi i lažima Ellen Gould Harmon White.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zato se i ne zovu po Kristu. Oni nisu "čekatelji Krista", oni čekaju subotu.

Prljava laz.

Adventisticka crkva se naziva HRISCANSKA, jer je centralna licnost Adventisticke vere Gospod Isus i spasenje u njemu.

Pitam se kako neko moze da uzima ime precistog Gospoda, a da laze tako kao ti.

Nisu to nasa objasnjenja, vec potpuno biblijska.

To sto se tebi vise svidjaju ljudske filozofije, to je tvoja licna stvar, jer vise verujes ljudima negoli Bogu i njegovoj reci.

I procitao, i seo i razmislio i opet razmislio i proverio biblijom. A ti nista novo nisi napisao sto bi oborilo prethodno sto sam rekao, bas nista. Ti si samo kopirao i ponovio ucenje tvoje crkve, sto sam ja vec znao, i oborio dokazavsi da je za Pavla subota SENKA!

Nisi Mire nista proverio biblijom, jer upravo sam ja dao iz biblije dokaze sta predstavlja TIPOS ili predsliku, koje preovodioci prevode kao SEN, da su to obredne zrtve - jestive i naljevne, i da su te zrtve TIPOS ili predslika Hristove zrtve.

Dakle, ti kao i svi ostali vadite citate iz celine, i prikazujete ih u pogresnom svetlu.

Teologija proistekla iz takvog principa lako se razotkriva kao lazna, sto je slucaj i sa tobom i ostalima.

Dakle, Teologija vam je laz, puna propusta i nedostataka, jer se ne zasniva na bibliji, vec na krivo prikazanim pojedinacnim citatima koje vadite da bi dokazali vasu teoriju.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Tripo, i ako smatram da su drugi u potpunoj zabludi, u vezi tebe su u potpunosti u pravu.

To je jadno, jer ja znam da ti radiš za njih, makar nesvesno. To je toliko jadno da nisi ni svestan koliko si se udaljio od istine.

Baš razgovaramo o zabludama na ATF, a i ovom tvome.

Šta ti je drugo ostalo nego da popljuvaš brata i staneš na stranu fanatika.

Ima o tome u spisima EGV, napravio si fanatizam od drugog dolaska i nevolje.

Na svi sreću tebe niko ne sluša u HAC, a mene slušaju mnogi.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To je jadno, jer ja znam da ti radiš za njih, makar nesvesno. To je toliko jadno da nisi ni svestan koliko si se udaljio od istine.

Baš razgovaramo o zabludama na ATF, a i ovom tvome.

Šta ti je drugo ostalo nego da popljuvaš brata i staneš na stranu fanatika.

Ima o tome u spisima EGV, napravio si fanatizam od drugog dolaska i nevolje.

Na svi sreću tebe niko ne sluša u HAC, a mene slušaju mnogi.

Tesko onome koji slusa formalnog neposvecenog Adventistu i njegove pripremljene propovedi u kojima nema sile koja menja ljudsko srce.

Ja nisam stao na niciju stranu, vec objavljujem poruku Bozju za probudjenje i reformu, a u ovom vremenu Hristov drugi dolazak.

Satanista ce da postane Adventista, a Adventisti nece da se okrenu od bezbostva, i primene veru koju im je Bog dao.

I jos nesto.

Tvoje ponasanje na forumu je gore od jednog sataniste, sto je sramota i za tebe samoga, i za crkvu koju predstavljas.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Prljava laz.

Adventisticka crkva se naziva HRISCANSKA, jer je centralna licnost Adventisticke vere Gospod Isus i spasenje u njemu.

Pitam se kako neko moze da uzima ime precistog Gospoda, a da laze tako kao ti.

Adventist tripo kaže da Isus nije istiniti Bog. Upitaj ti tripu "za zdravlje", a kani se mene.

Nisi Mire nista proverio biblijom, jer upravo sam ja dao iz biblije dokaze sta predstavlja TIPOS ili predsliku, koje preovodioci prevode kao SEN, da su to obredne zrtve - jestive i naljevne, i da su te zrtve TIPOS ili predslika Hristove zrtve.

Sveti Pavao jasno kaže da je subota (sedmi dan) sjena.

Natrag