U kom razredu bi trebalo uvesti vjeronauku?

Član
Učlanjen(a)
02.11.2009
Poruka
303
I ti zlostavljas svojim bezboznistvom. Kakvo pravo imas da drugima naturas svoj pogled na svet.

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Cim mi dokazes postojanje boga, imaces pravo na rec o tome kako bog i bozansko treba da se uci u skolama, dotle, svoju veru mozes da zadrzis za sebe. To uopste nije pitanje misljenja, vec razuma. Tvoje je pravo da za sebe verujes sta god hoces, i to ti niko ne moze uskratiti. A u skoli ce deca uciti ono sto ce im u zivotu koristiti za napredovanje i bolji kvalitet zivota. Religija i moljenje tu nema nikakvo mesto, i ne uci decu APSOLUTNO nicemu pametnom, vec ih nazaduje, i u suprotnosti je sa svim oblicima nauke. Ko sto se u skolama ne uci o supermenu, i to se ne zove supernauka, tako ni verovanje u nesto drugo, ne moze imati rec nauka uz sebe. Veronauka ne postoji. Samo fino smisljena kovanica teista ne bi li nekako nametnuli svoje gluposti sirim masama i indoktrinirali decu u skolama. Tacka.

U skolama se uce cinjenice, oko kojih nema neslaganja, oko kojih ne postoje dva tumacenja, a vi hriscani ne mozete da se slozite ni oko toga dal se pakao pominje u bibliji ili ne, a da ne pominjem 10.000 razlicitih religija. Podeljeni ste na BEZBROJ grupa medju sobom i ne podnosite se zato sto svako ima svoju verziju tumacenja boga, isusa, alaha, krisne, zevsa. Jel tome hoces da ucis decu? Da ih delis i zavadjujes? Jel ti to zivotni cilj u zivotu, da svi budemo razdvojeni jedni od drugih? Da ucis decu kako je bog zato sto je dobar, potopio dva ipo miliona ljudi? Da je ubijao nerodjenu decu? To ti mozes sebe da trujes onim za sta ne postoji jedan jedini dokaz, a decu ces ostaviti da uce onome sto je provereno.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2009
Poruka
303
Немаш ти појма о појму.
Кријеш се иза неке науке.
Које и какве науке ?
И ко је теби дао право да говориш у име науке, а против вере ?
Када су сви велики научници били верујући. Наука без вере и хуманости је зло, као што су нацистички научници вршили експерименте на логорашима или рачунали каква пећ треба да буде да би се спалило доста лешева.
Наука се развијала у окриљу Цркве и никакве комуњарске фразе то не могу да порекну.
Када би из музеја избацили сва уметничка дела са религиозном тематиком, када би спалили све књиге које имају везе са вером и заборавили дела религиозних научника, остала би једна велика рупа у свести човечанства коју би попунили Стаљин, Лењин Пол Пот и њима слични џелати.
Остао би француски револуционар Кофенал, који је одбио молбу за помиловање Лавоазјеа, осуђеног на гиљотину, рекавши његовом адвокату, да револуцији нису потребни научници.
А и без вере људи ће наћи начина да се свађају, макар око боја фудбалског клуба за који навијају. Зар нису поменути злотвори уклонили веру из својих деспотија, па опет су имали сурове прогоне неистомишљеника.
У овој земљи верници су већина и они имају право да наставе вековну традицију својих предака, док они којима историја почиње од 1941. треба да се покрију ушима и да се кају за грехе својих очева.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Kada bi decu od malih nogu učili samo o moralnim načelima koja su zapisana u bibliji konkretno novom zavetu svet bi bio mnogo drugačiji. Ne bi bilo ekstreno bogatih koji žive pored ekstremno siromašnih , ne bi bilo narko kartela , u stvari da ne nabrajam zla koja postoje u društvu trebalo bi bar 4 GB memorije da se zapiše. Religije ne nose ništa manje greha od ateista i satanista ali da zanemarimo to, postavio bih pitanje zašto odstupanje od Boga dovodi do neminovne degradacije morala ? Bilo u okviru religija ili van religija ali u svakom slučaju bilo kakvo odstupanje od Boga koji je otkriven preko Isusa Hrista neminovno vodi do moralne degradacije čoveka a nikako u pozitivnom smeru koji izgrađuje.

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Немаш ти појма о појму.
Кријеш се иза неке науке.
Које и какве науке ?

Izvini, ja zivim sa tobom u istom naucnom svetu, i kucam preko kompjutera kao i ti, koji je dobijen naucnim putem, a ne citanjem biblije.

И ко је теби дао право да говориш у име науке, а против вере ?

Zakon. Razum.

Када су сви велики научници били верујући. Наука без вере и хуманости је зло, као што су нацистички научници вршили експерименте на логорашима или рачунали каква пећ треба да буде да би се спалило доста лешева.

Hitler je bio hriscanin, katolik, i nije voleo druge religije, poput jevreja. Mozda bi to znao da si procitao Mein Kampff. Nije vodio religijski rat, ali je BIO HRISCANIN

Наука се развијала у окриљу Цркве и никакве комуњарске фразе то не могу да порекну.

Poznato nam je kako je crkva spaljivala naucnike koji su odudarali od standardnih crkvenih verovanja da je zemlja ravna ploca, da se sunce vrti oko zemlje, itd.... vrlo naucni pristup

Када би из музеја избацили сва уметничка дела са религиозном тематиком, када би спалили све књиге које имају везе са вером и заборавили дела религиозних научника, остала би једна велика рупа у свести човечанства коју би попунили Стаљин, Лењин Пол Пот и њима слични џелати.

A sto bi bilo ko iz muzeja izbacivao bilo sta? Jel ti mozes da razlikujes ucenje biblije u skoli i indoktriniranje, i neciju inspiraciju? I sta to ima inspirativno, da neko ko je rodjen na srednjem istoku i ko ima boju puti poput svakoga ko je rodjen tamo, da bude nacrtan kao belac?
Sta cemo sa Dzingis Kanom, tridesetogodisnji rat izmedju nemacke i ceske i protestanata i katolika, 19 krstaskih ratova, tri verska i nacionalisticka rata na prostoru bivse jugoslavije, izmedju muslimana katolika i pravoslavaca?

Religijski ratovi od 1948-1992

1. Mayanamar/Burma 1948 Buddhists vs. Christians
2. Israel/Palestinian 1968 Jews vs. Arabs )Muslims-Christians)
3. Northern Ireland 1969 Catholic vs. Protestants
4. Philippines (Mindanao) 1970 Muslims vs. Christians (Catholics)
5. Bangladesh 1973 Buddhists vs. Christians6. Lebanon 1975 Shiites supported by Syria (Amal) vs. Shiites supported by Iran (Hezbollah)
7. Ethiopia (Oromo) 1976 Muslims vs. Central government
8. India (Punjab) 1982 Sikhs vs. Central government
9. SudanWITH 1983 Muslims vs. Native religions
10. Mali-Tuareg Nomads 1990 Muslims vs. Central government
11. Azerbejdan 1990 Muslims vs. Christian Armenians
12. India (Kasjmir) 1990 Muslims vs. Central government (Hindu)
13. Indonesia (Aceh) 1990 Muslims vs. Central government (Muslim)
14. Iraq 1991 Sunnites vs. Shiites
15. Yugoslavia (Croatia) 1991 Serbian orthodox Christians vs. Roman Catholic Christians
16. Yugoslavia (Bosnia) 1991 Orthodox Christians vs. Catholics vs. Muslims
17. Afghanistan 1992 Fundamentalist Muslims vs. Moderate Muslims
18. Tadzhikistan 1992 Muslims vs. Orthodox Christians
19. Egypt 1977 Muslims vs. Central government (Muslim) Muslims vs. Coptic Christians20. Tunesia 1978 Muslims vs. Central government (Muslim)
21. Algeria 1988 Muslims vs. Central government
22. Uzbekisgtan 1989 Sunite Uzbeks vs. Shiite Meschetes
23. India (Uthar- Pradesh) 1992 Hindus vs. Muslims24. Sri Lanka 1983 Hindus vs. Muslims

Dzihadi, inkvizicije i krusade, CIJE JE BRE TO DELO?! Nevernika mozda?? Sta se koristi kao izgovor, kad se ide u rat? "Vi koji ne verujete u boga" ? Oni koje ne veruju u boga, znaju da cene svoj život i znaju da ih s one strane kad poginu, ne ceka raj, i NE IDU U RAT. Dok religijski fanatici ocekuju RAJ i rado ce položiti život da odu tamo. I ko sad tu ima više razloga da ide u rat??? Ko tu uopste i ide u rat?? Kako ćeš ti ateistu uopste ubediti da ide u rat, osim ako nije napadnut i ugrožen, gospodine moralni??

Evo ti i liste TRENUTNIH ratišta i žarista zatrovanih religijskih vernika
  1. Afghanistan radical Fundamentalist Muslim terrorist groups & non-Muslims
  2. Bosnia Serbian Orthodox Christians, Roman Catholic), Muslims
  3. Kosovo Serbian Orthodox Christians, Muslims
  4. Côte d’Ivoire Muslims, Indigenous, Christian
  5. Cyprus Christians & Muslims
  6. East Timor Christians & Muslims
  7. India Animists, Christians, Hindus, Muslims & Sikhs
  8. Indonesia, province of Ambon Christians & Muslims
  9. Indonesia, province of Halmahera Christians & Muslims
  10. Iraq Kurds, Shiite Muslims, Sunni Muslims, western armed forces
  11. Kashmir Hindus & Muslims
  12. Kurdistan Christians, Muslims
  13. Macedonia Macedonian Orthodox Christians & Muslims
  14. Middle East Jews, Muslims, & Christians
  15. Nigeria Christians, Animists, & Muslims
  16. Northern Ireland Protestants, Catholics
  17. Pakistan Suni & Shi’ite Muslims
  18. Philippines Christians & Muslims
  19. Russia, Chechnya Russian Orthodox Christians, Muslims
  20. Somalia Wahhabi and Sufi Muslims
  21. South Africa Animists & “Witches”
  22. Sri Lanka Buddhists & Hindus
  23. Sudan Animists, Christians & Muslims
  24. Thailand Buddhists & Muslims
  25. Tibet Buddhists & Communists
  26. Uganda Animists, Christians, & Muslims
А и без вере људи ће наћи начина да се свађају, макар око боја фудбалског клуба за који навијају.

Svadja oko neslaganja nije isto sto i dizati ratove. Ja se ovde ne zalazem ni za kakav progon, ne budali. Ovo je tema o religiji u skoli.
Skola je mesto gde su se oduvek ucile cinjenice, a ne fikcija.

У овој земљи верници су већина и они имају право да наставе вековну традицију својих предака, док они којима историја почиње од 1941. треба да се покрију ушима и да се кају за грехе својих очева.

Zapravo mozda da procitas zakon, znao bi da nemas pravo da nameces svoju veru nikome, niti je vera u drzavnim institucijama, ko i nigde u civilizovanom svetu, a izbacena je sa razlogom.

Kada bi decu od malih nogu učili samo o moralnim načelima koja su zapisana u bibliji konkretno novom zavetu svet bi bio mnogo drugačiji. Ne bi bilo ekstreno bogatih koji žive pored ekstremno siromašnih , ne bi bilo narko kartela , u stvari da ne nabrajam zla koja postoje u društvu trebalo bi bar 4 GB memorije da se zapiše.

Pa ti i zivis u svetu religije gde religija sve diktira, tako da ti ne pada na pamet da sve to sto si nabrojao, kacis ateizmu. Nas sacica ateista ne upravlja planetom, vec religijski fanatici. Zahvali onima sto veruju u bibliju i kuran na svemu tome. Takodje, socijalizam je umro, idi ga propagiraj tamo gde ga prihvataju. I moralna nacela ne dolaze iz biblije, vec okruzenja. Ljudi su ih imali i pre i posle biblije. Evo, ja sam ateista i ja te nikada ne bih ubio osim iz samoodbrane, kao sto vidis moj moral ne dolazi iz biblije, i to ti je direktan dokaz da pricas budalastine.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Pa ti i zivis u svetu religije gde religija sve diktira, tako da ti ne pada na pamet da sve to sto si nabrojao, kacis ateizmu. Nas sacica ateista ne upravlja planetom, vec religijski fanatici. Zahvali onima sto veruju u bibliju i kuran na svemu tome. Takodje, socijalizam je umro, idi ga propagiraj tamo gde ga prihvataju. I moralna nacela ne dolaze iz biblije, vec okruzenja. Ljudi su ih imali i pre i posle biblije. Evo, ja sam ateista i ja te nikada ne bih ubio osim iz samoodbrane, kao sto vidis moj moral ne dolazi iz biblije, i to ti je direktan dokaz da pricas budalastine.

Ti me nikada ne bi ubio samo zato što bi završio u ćuzi. To je jedini razlog zbog čega ateista ne bi ubio. Ili može i ovako, ne bi me ubio dok si u domašaju vlasti i zakona a kad bi bili negde izvan domašaja zakona čas posla bi mogao da me ubiješ i da te ne grize savest, a zašto bi te i grizla savest kad je čovek u principu divlja životinja po darvinu. Kod religioznih ljudi to nije slučaj ( mislim na prave vernike ) oni ne smeju ni da pomisle da te ubiju ni kad su van domašaja svetovnog zakona jer znaju da su uvek pod prismotrom. Znači ateista ne sme da ubije zato što bi završio u ćuzi a teist na to ne bi smeo ni da pomisli to je velika razlika.

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Vazi, aj sad na citanje liste svih verskih ratova, i laznog morala u mom prethodnom postu.
Ne postoji pravi vernik, postoji samo religija. Koncept boga je vezan za religiju, i nerazdvojivi su. Svaki vernik je pripadnik neke od cetiri miliona religija. I koja je od njih 4 miliona tacna? Nijedna.

Vas vernike kad idete u krusade, inace grize savest? Da vas grize, ne biste se ubijali ko zivotinje.
A ja da zelim da ubijam, nikakav zakon me ne bi zadrzao, jer, ipak sam ja zivotinja, u zivotinjskom svetu ne vaze pisani zakoni, zar ne?

Grizla bi me savest cak i da ubijem iz nuzne samoodbrane, a ti sto tvrdis te gluposti, mozes samo sebe da ubedjujes.

Dzaba ti da pripisujes sve sto vernici rade, na ateiste. Jednostavno, ne ide. Pomiri se sa tim.

Ja nemam nikakvo opravdanje niti motiv da ubijam, dok ti lepo op, izvadis bibliju, kuran, stagod, pokazes na par besmislenih stihova, i eto opravdanja i motiva.

Religije ne nose ništa manje greha od ateista i satanista ali da zanemarimo to,

A zasto bi smo to zanemarili, zasto bi smo zanemarivali dokaze o religijskim ratovima? Hajde da napravimo nov topic, da izvagamo sve religijske i sve ateisticke ratove, prebrojimo zrtve i vidimo ko je u pravu. Ako manje zrtava ima u religijskim ratovima, ja odma odoh u crkvu, da se pricestim. Od vas ne trazim nista ako je obrnuto osim da kazete 'jeste tako je'.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Ipak je to malo komplikovanije nego što se čini na prvi pogled jer vernici koji imaju pogrešnu predstavu o Bogu i ateisti su jedno te isto. Zlodela koja su činili vernici u ratovima jedni protiv drugih isto to su činili i ateisti jedni protiv drugih. vernici u ime Boga a ateisti u ime socijal darvinima. Konkretno mislim na jedine svetske ratove koje su vodili ateisti jedni protiv drugih zbog prirodne selekcije. Tu selekciju su inače uspešno sproveli u prvom i drugom svetskom ratu tako da im nikad više neće pasti na pamet da ratuju bar ne zbog te ideje .

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Nije uopste komplikovano, cista matematika, da vidimo gde i u kojim ratovima su ljudi uzvikivali bozje ime, i u kojim ratovima se koristio bog kao izgovor, protiv ratova koji nemaju veze sa ateizmom, posto ateisticki rat ne postoji. Ako je vodja nekog rata ateista, kako on poziva ljude na borbu? 'Ajmo ljudi koji ne verujete u boga, napadnite ove druge'? Ne razumem kakve uopste ateizam moze da ima posledice. Tebe ocigledno zbunjuju socijalni i teritorijalni ratovi, koji opet, nemaju nikakve veze sa ateizmom.

Hitler- enigmatski hriscanin, najverovatnije katolik koga je podrzavala rimo katolicka crkva; njegova mrznja prema jevrejima je hriscanska u korenu...ko je ono bese okrivljen za hristovo raspece?. Na pocetku Mein Kampfa Hitler jasno kaze da vrsi boziji rad tako sto istrebljuje jevreje, svaki vojnik u nemackoj vojsci je imao ugravirano 'bog je na nasoj strani' na opasacu, zakletve odane fireru pocinju sa ' bog mi je svedok..' Sve u svemu Hitler i Nacisticka Nemacka nisu usvojili filozofiju ateizma. Cuo sam taj argument pre ali veoma je slab...Hitler, Staljin, I Pol Pot nisu bili zli zato sto su ateisti..u ovoj filozofiji nepostoji mandata za masovno ubijanje bilo koga, ponizavanje zena, klanjanje i strah od boga i ostalih veselih ideja iz bronzanog doba. U slucaju Hitlera on je najverovatnije bio rimo katolik; mesavina hriscanstva i nacionalnog socijalizma, Staljin je nastavio tradiciju Ruskih careva u ponizavanju i masovnom ubijanju seljaka, dok je Pol Pot takodje iskoristio uslove koji su mu vec bili na raspolaganju.

Crkvi ni Vuk Karadzic nije odgovarao. Njegov "jezik govedara i svinjara" nije bio dobar kao staroslovenski. Ni Dimitrije Obradovic nije bio dobar crkvni. Ni Galileo Galilej...
Svi su oni bili jedinke koje su se suprotstavile crvki. Pa se posle ispostavilo da su bili u pravu. To sto vernika ima toliko i sto slepo veruju ovim "betmenima" i sto dozvoljavaju da im isisavaju pare - to je njihov problem. Ne dozvoljavam da mene neko vredja i da mi uzima pare da bi gradio bogomolje. I da mi slavi slavu u drzavnoj skoli. I da stavljaju krstove po putevima. I da izbacuju evoluciju a ubacuju veronauku u drzavne skole.
Svako ima pravo na demokratiju ali nema pravo da ugrozava tudja prava!!!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
S'obzirom da sam ja išao na vjeronauku u kataoličkoj porti iako nisam katolik već moja majka ali sam išao. Beše to prvi razred osnovne davne '77-'78 prošle ere mogu vam reći samo jedno djeci treba dozvoliti da pohađaju vjeronauku u jedanaestom razredu osnovne škole ako dotle stignu prije nikako. Bolje grob nego vjeronauka.

Natrag