Trovanje istine

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja sam samo istakao tvoju tvrdnju da su Isus i sotona "jednaki bogovi" - "bogovi jednaki po položaju"

Opet se izvlačiš. Na moj komentar

Jovan Prezviter je napisao(la):

Recimo Zakon Božiji. :). Samo to da držimo kako treba nestaju ratovi, mržnja, laganje na bližnje, dezinformacije itd. Zar nije tako?

Moj poziv da držiš zakon da bi nestalo mržnje, ratova i sl..ti meni kažeš ovako:

Hoćeš reći da nam Isus ne treba? Odlazi sotono.

Pa sad ti meni reci gde si u mom komentaru napisanom gore video da ja tvrdim da nam Isus ne treba, nazivajući me pogrdno? Gde si video dakle da sam ja tvrdio da nam Isus ne treba? I sada još i dalje nastavljaš sa lažju da si istako moju drugu tvrdnju koju provlačiš neosnovano po forumu..ali to sam ti 100 puta odgovorio, ter da si me zbog nej tako nazvao. No, nisi ti mene nagrdio zbog te tvrdnje koju sada ističeš nego zbog ove gore gde te pozivam da držiš zakon a ti mene optuži da ja tvrdim da nam Isus ne treba. Pa sad budi pošten pa odgovori gde sam u ovoj tvrdnji gore to rekao, da nam Isus ne treba?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Opet se izvlačiš. Na moj komentar

Ti se izvlačiš, ali se nećeš izvući.

Jovan Prezviter je napisao(la):

Recimo Zakon Božiji. :). Samo to da držimo kako treba nestaju ratovi, mržnja, laganje na bližnje, dezinformacije itd. Zar nije tako?

Moj poziv da držiš zakon da bi nestalo mržnje, ratova i sl..ti meni kažeš ovako:

Pa sad ti meni reci gde si u mom komentaru napisanom gore video da ja tvrdim da nam Isus ne treba, nazivajući me pogrdno?

Ako se sva zla mogu riješiti "držanjem Zakona" (Tore), a to tvrdiš po peti put i opet ovdje, onda je Isus samo smetnja - višak - ne treba nam. I zato, kada god mene koji sam u Kristovu zakonu pozoveš na "držanje Mojsijeva zakona", ja ću ti odvratiti - Odlazi od mene sotono.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ako se sva zla mogu riješiti "držanjem Zakona" (Tore), a to tvrdiš po peti put i opet ovdje, onda je Isus samo smetnja - višak - ne treba nam. I

Ako poštuješ zapovest "ne ubij", "ne čini preljube", "ne svedoči lažno"..hoće li biti ratova? Isusov dolazak ima drugu svrhu.

Dakle, na šta ti pozivaš..na nedržanje zakona? Šta je poenta tvojih pričica?

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Jedno kroz drugo proističe. Ljubav bez držanja zapovesti je mrtva dok držanje zapovest samo u svojoj sili (premda je bolje držati ih nego ne držati) nije dovoljno. Tako da je potrebno i jedno i drugo.

Ostanimo na ovome što si napisao: potrebno je jedno i drugo, ali ne zaboravimo da ima ljudi koji ne vjeruju u Boga i neznajući izvršavaju zapovijedi barem onih koje se odnose na odnos s ljudima. Drugim riječima -žive po svojoj savjesti (koja je glas Božji, priznali oni to ili ne).
Ali, mi želimo izvršiti volju Božju i u svemu Mu omiliti.

„ Što da činimo – upitaše ga nato – da radimo djela koja Bog hoće?“
Ovo djelo Bog hoće – odgovori im Isus – da vjerujete u onoga kojega je on poslao.“
(Iv. 6, 28) i dalje:
„Tko vjeruje u njega tomu se ne sudi; a tko ne vjeruje, već je osuđen.“

"Tko vjeruje u Sina, ima život vječni; a tko ne vjeruje Sinu, neće vidjeti života, već gnjev Božji ostaje na njemu“.

Čovjek se istočnim grijehom odvojio od Boga i ima stalnu sklonost k grijehu. No Bog je imao plan ljubavi da vrati čovjeka u zajedništvo sa sobom. Taj plan ljubavi je Isus.
Upravo zato je važno vjerovati da je Isus Sin Božji i sam Bog.

Meni je najdraže kad se na Misi, umjesto Apostolskog ili carigradsko-nicejskog vjerovanja, izriče vjera na način kad svećenik pita, a svaki ponaosob odgovara:

S. Odričite li se grijeha, da živite u slobodi djece Božje?
O. Odričem.
S. Odričite li se zavodljivosti zla, da vas grijeh ne nadvlada?
O. Odričem.
S. Odričite li se Sotone, začetnika i vođe grijeha?
O. Odričem.

S. Vjerujete li u Boga Oca Svemogućega, stvoritelja neba i zemlje?
O. Vjerujem.
S. Vjerujete li u Isusa Krista, Sina njegova jedinoga, Gospodina našega, koji je rođen od Marije Djevice, trpio i bio pokopan, koji je od mrtvih uskrsnuo i sjedi zdesna Ocu?
O. Vjerujem.
S. Vjerujete li u Duha Svetoga, svetu Crkvu katoličku, općinstvo svetih, oproštenje grijeha, uskrsnuće tijela i život vječni?
O. Vjerujem.

Zaključak ispovijesti:
S. To je naša vjera, to je vjera Crkve, njom se dičimo, nju ispovijedamo u Kristu Isusu Gospodinu našemu.
O. Amen.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ostanimo na ovome što si napisao: potrebno je jedno i drugo, ali ne zaboravimo da ima ljudi koji ne vjeruju u Boga i neznajući izvršavaju zapovijedi barem onih koje se odnose na odnos s ljudima. Drugim riječima -žive po svojoj savjesti (koja je glas Božji, priznali oni to ili ne)

Da, potrebno je i jedno i drugo.

No, znaš li šta je razlika između onih koji žive po volji Božijoj i onih koji ne znaju za Boga ili Ga odbacuju? Kakav će njihov odgovor biti na poteškoće života kada dođe do poteškoća u održavanju onoga što se smatra ispravnim?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Nelsim vs Biblija.

Bog se ne moze spoznati razumom, razum je ogranicen, kad bi Boga mogli spoznati razumom On ne bi bio veci od nas i bio bi ogranicen, jer je nas razum ogranicen i trulezan, a ograniceno i trulezno ne moze spoznati neograniceno i netrulezno i vecno.
----------------
  • Jovanova 5,20 A znamo da sin Božij dođe, i dao nam je razum da poznamo Boga istinoga

Natrag