Trovanje istine

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja sam te pozvao da se udružimo u poštovanju zakona ako želiš. Ako želiš da držiš zakon Božiji. Rekao sam da će mir zavladati u srcima ako budemo svi poštovali zakon Božiji, da neće biti ratova, mržnje, zlih pomisli...itd...pozivam te opet i ne samo tebe nego ceo svet da drži Zakon Božiji.

Ako želiš da stanemo na stranu Božiju. I svedočimo svetu za istinu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja sam te pozvao da se udružimo u poštovanju zakona ako želiš. Ako želiš da držiš zakon Božiji. Rekao sam da će mir zavladati u srcima ako budemo svi poštovali zakon Božiji, da neće biti ratova, mržnje, zlih pomisli...itd...pozivam te opet i ne samo tebe nego ceo svet da drži Zakon Božiji.

Ako želiš da stanemo na stranu Božiju. I svedočimo svetu za istinu.

Mi kršćani pozivamo ljude Kristu, koji je naš Bog i Spasitelj. Zašto ti odbijaš pridružiti nam se?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Iv 5,17-18: Isus im odgovori: "Otac moj sve do sada radi pa i ja radim." Zbog toga su Židovi još više gledali da ga ubiju jer je ne samo kršio subotu nego i Boga nazivao Ocem svojim izjednačujući sebe s Bogom.

Nisu Jevreji hteli da ubiju Isusa zato sto je krsio zapovest o suboti, vec farisejska pravila sta treba a sta ne treba raditi subotom, koja su uveli mimo zapovesti o suboti.

Tako danas postoji oko 100 Jevrejskih pravila sta se sme a sta ne sme raditi subotom.

Isus je bio najveci reformator i subote i svih ostalih devet zapovesti.

Nikada ih nije ukinuo vec pokazao sustinu i zakona i subote, a to je ljubav, a ne forma i trubljenje.

Amin!

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Je li Isus tvoj Bog i Spasitelj?

Ja sam te pozvao da se udružimo u poštovanju zakona ako želiš. Ako želiš da držiš zakon Božiji. ... pozivam te opet i ne samo tebe nego ceo svet da drži Zakon Božiji.

Mi kršćani pozivamo ljude Kristu, koji je naš Bog i Spasitelj. Zašto ti odbijaš pridružiti nam se?

I ja takođe verujem da je Hristos Spasitelj...znam da jeste.

Mi kršćani samo Boga priznajemo svojim Spasiteljem. Zašto nas ti pozivaš da se vratimo židovstvu!?!?!? Ovakvima kao što si ti, sveti apostol Pavao je poručivao:

Gal 5,11-12: A ja, braćo, ako sveudilj propovijedam obrezanje, zašto me sveudilj progone? Onda je obeskrijepljena sablazan križa! Uškopili se oni koji vas podbunjuju!

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ja sam te pozvao da se udružimo u poštovanju zakona ako želiš.

Ima mnogo različitih udruga/udruženja i sve imaju neki cilj, uvjerenja i interese.
Tako i ekipa iz kvarta koja se, poslije radnog vremena, nađe za šankom povezuje nešto zajedničko...
Ali, Isusove učenike karakterizira nešto drugo.
Vjera u Isusa, Sina Božjeg i povjerenje u Njegovu ljubav. Najprije se moraš zaljubiti u Boga da bi mogao držati Njegove zapovijedi, a ne obrnuto. Onda Ga slijediš i živiš po Njegovoj riječi i zapovijedima, od kojih je najveća-ljubav.

Zapovijed vam novu dajem: ljubite jedni druge; kao što sam ja ljubio vas tako i vi ljubite jedni druge. Po ovom će svi znati da ste moji učenici: ako budete imali ljubavi jedni za druge."
(Iv 13,31-33)

Natrag