Trovanje istine

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Nikako Isabel, nikako. To bi bilo spasenje delima. Nemamo mi dela koja spasavaju. Upravo u tome su i fariseji pogrešili..mislili su zakon sam po sebi spasava. Sada grešimo opet..kažemo ljubav spasava. Ljubav je apstraktni osećaj..nema on u sebi moć da spase. Samo Bog spasava.

Sad si opet izvalio, triput čitam i ne vjerujem svojim očima. No, moguće je da ne govorimo o istom. Tvoja predodžba o ljubavi kao teologalnoj kreposti sigurno nije ista s mojim uvjerenjem. Ali, sad odoh na počinak, sutra ću ti odgovoriti.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sad si opet izvalio, triput čitam i ne vjerujem svojim očima. No, moguće je da ne govorimo o istom. Tvoja predodžba o ljubavi kao teologalnoj kreposti sigurno nije ista s mojim uvjerenjem. Ali, sad odoh na počinak, sutra ću ti odgovoriti.

Laku noć. Nadam se da ćeš razumeti tačno šta sam hteo reći :).

Hoćeš reći da nam Isus ne treba?

Svašta. Zaboravio si da si opet prekršio zapovest" ne svedoči lažno na bližnjega". Vidiš, ne može bez zapovesti. Da ih poštuješ ne bi se o brata ogrešio na ovaj način. Neka ti Bog da mudrost da prevaziđeš zlo u sebi.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
a lažno i ne svjedočim.

Svedočiš, svedočiš..rekao si da sam kazao da nam Hristos nije potreban. Vidi, ti njega kako sad pokušava posle tri posta da pokuša da zamaskira problem. Ja sam ti rekao da svedočiš lažno zato što si me optužio da u prethodnom postu tvrdim da nam Hristos ne treba. To si lažno svedočio. Jer to nisam rekao a i ti znaš da to nisam rekao. To što kažem da je zakon ono što treba da nas vodi u životu to ne isključuje Hrista..zakon je Bog dao i on jeste odraz Božije volje za nas.

Zato si lažno posvedočio i zakon prekršio. Valda misliš da je to dozvoljeno kada sam ja u pitanju?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Svedočiš, svedočiš..rekao si da sam kazao da nam Hristos nije potreban. Vidi, ti njega kako sad pokušava posle tri posta da pokuša da zamaskira problem. Ja sam ti rekao da svedočiš lažno zato što si me optužio da u prethodnom postu tvrdim da nam Hristos ne treba. To si lažno svedočio. Jer to nisam rekao a i ti znaš da to nisam rekao. To što kažem da je zakon ono što treba da nas vodi u životu to ne isključuje Hrista..zakon je Bog dao i on jeste odraz Božije volje za nas.

Zato si lažno posvedočio i zakon prekršio. Valda misliš da je to dozvoljeno kada sam ja u pitanju?

Je li Isus tvoj Bog i Spasitelj?

Natrag