Trovanje istine

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ima mnogo različitih udruga/udruženja i sve imaju neki cilj, uvjerenja i interese.
Tako i ekipa iz kvarta koja se, poslije radnog vremena, nađe za šankom povezuje nešto zajedničko...
Ali, Isusove učenike karakterizira nešto drugo.
Vjera u Isusa, Sina Božjeg i povjerenje u Njegovu ljubav. Najprije se moraš zaljubiti u Boga da bi mogao držati Njegove zapovijedi, a ne obrnuto. Onda Ga slijediš i živiš po Njegovoj riječi i zapovijedima, od kojih je najveća-ljubav.

Zapovijed vam novu dajem: ljubite jedni druge; kao što sam ja ljubio vas tako i vi ljubite jedni druge. Po ovom će svi znati da ste moji učenici: ako budete imali ljubavi jedni za druge."
(Iv 13,31-33)
Jedno kroz drugo proističe. Ljubav bez držanja zapovesti je mrtva dok držanje zapovest samo u svojoj sili(premda je bolje držati ih nego ne držati) nije dovoljno. Tako da je potrebno i jedno i drugo.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ti deklariraj - "Isus jest Bog, i ne gadi mi se", ja ću priznati da sam najveći gad i najveći lažov na ovom svijetu.
Ne treba da nas teološka ideja vodi u tome da li ćemo poštovati zapovest koja nas poziva da ne svedočimo lažno na bližnje. Teološki se ne moramo slagati ali ne smemo lažno svedočiti jedni na druge. To nas zapovest obavezuje.

Tako i ostale zapovesti nas pozivaju da poštujemo jedni druge. Bez obzira na teologiju koju ko ima ili bilo koju drugu razliku.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isabeleta.

Tvoj sud prema Ellen White je nepravedan, jer na sudu postoji istraga gde su prisutni svedoci i tuzioca i branioca.

Bilo sta da si procitala lose o Ellen White - ti si to trebala da ispitas i kod Adventista, da li je to istina.

Ovako, tvoj sud nije ispravan, i ti sama nisi ispravna pred Bogom jer slepo verujes necemu za sta ni sama nisi sigurna da li je istina jer si samo jednostrano prihvatila necije stavove, a nisi ispitala kod druge strane da li su ti stavovi i izjave lazne ili ne
.

Jos gore je ako tebe opravdanja druge strane ne interesuju.

Tada je jasno da ti svesno zelis da ostanes u lazima, sto pokazuje tvoje opste nepostenje, i cak sta vise zlocu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne treba da nas teološka ideja vodi u tome da li ćemo poštovati zapovest koja nas poziva da ne svedočimo lažno na bližnje. Teološki se ne moramo slagati ali ne smemo lažno svedočiti jedni na druge. To nas zapovest obavezuje.

Zašto ti ne poštuješ Božju zapovijed - ne svjedoči lažno? Zašto mene lažno optužuješ?

Dakle, deklariraj - "Isus jest Bog, i ne gadi mi se", ja ću priznati da sam najveći lažov na ovom svijetu, jer sam te lažno optužio da ti se gadi Isus Bog. Ako pak ovo ne deklariraš, sam si pokazao i dokazao da me lažima optužuješ.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Isabeleta.
Tvoj sud prema Ellen White je nepravedan, jer na sudu postoji istraga gde su prisutni svedoci i tuzioca i branioca.

Po sudu mnogobrojnih svjedoka Ellen White je osuđena kao plagijatorica i prevarantica.

Bilo sta da si procitala lose o Ellen White - ti si to trebala da ispitas i kod Adventista, da li je to istina.

Za mene adventisti nisu autoritet.

i ti nisi ispravna pred Bogom

To je tvoj sud o meni na temelju tvoje zaluđenosti s Ellen White.

Tada je jasno da pokazuje tvoje opste nepostenje, i cak sta vise zlocu.

Sudiš me kao lažni prorok i nepoznavatelj Božje Riječi koja kaže: "Ne sudite, da ne budete osuđeni".
Još jednom si pokazao da nisi u stanju kontrolirati svoje osjećaje ni strasti i opet si pao u zamku Ellen White. I ona se tako ljutila i prijetila onima koji su joj se suprotstavili.

Što je slijedeće? Hoćeš li i mene nazvati životinjom, curvom i sotonom?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tvoj sud je lazan, jer se ne zasniva na nicemu osim na lazima protivnika Adventista.

Sve su lazi sto se iznosi protiv Ellen White.

Za tebe su autoritet lazljivci, a ne oni kojima je Ellen White kao vernik pripadala.

I ti si se proglasila Bogom, jer znas sta je bilo u srcu Ellen White.

Ali, to je vasa stvar, verujte lazima i dalje.

Nemam ja strasti, vec iznosim katkad biblijski ukor, sto su cinili i Hristos i apostoli, koji savetuju "UKORI, UMOLI, NEMOJ TRPETI GRESNIKA IZMEDJU SEBE, SA TAKVIMA I DA NE JEDETE...itd.."

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zašto ti ne poštuješ Božju zapovijed - ne svjedoči lažno? Zašto mene lažno optužuješ?

Zar si zaboravio? Rekao si da meni Isus nije važan. Da sam to rekao ili da proizilazi iz mojih stavova. A to je laž.

Dakle, deklariraj - "Isus jest Bog, i ne gadi mi se

Neće teologija određivati da li ćeš odlučiti da svedočiš istinito ili ne. Rekoh ti već. To je druga tema, o čemu ti govoriš.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Tvoj sud je lazan

Moj zaključak se bazira na temelju opširnih studija teologa i istraživača lika Ellen White koji su složni u mišljenju da je Ellen White sumnjiva po mnogim točka i da nije nikakav prorok.

Sve su lazi sto se iznosi protiv Ellen White.

Pa, fino. Uhvati se posla i pokušaj zaustaviti internet i ušutkati one koji drugačije misle od tebe. Imaš puno posla, jer je broj kritičara vrlo velik. Zapravo, vi ste adventisti sami.

I ti si se proglasila Bogom, jer znas sta je bilo u srcu Ellen White.

Nemoj mi se ovako bezobrazno obraćati.
Još ćeš mi zabraniti da pročitam što o njoj drugi pišu?

Nemam ja strasti,

Imaš. Tebe jako/pretjerano pogađa kritika Ellen White i zbog toga si uzrujan.
Kad su temelji kuće uzdrmani, onda se moraju učvrstiti. Ti si previše vezan uz Ellen White i zato trpiš. A da pokušaš taj problem riješiti s Isusom!?

Natrag