Trovanje istine

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ali kažem, jako je važno da svi insistiramo na zakonu Božijem. Samo zakon Božiji i Dekalog jeste ono što nam pomaže da budemo odrasli ljudi. Bez toga ostajemo deca, kako u duhovnom tako i u mentalnom pogledu. Tako bitni principi koji čoveka osposobljava da bude ono što treba.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Isus ništa nije rekao u vezi Dekaloga da se išta promenilo od početka Njegove misije. Isus bi to rekao. Isus krivi fariseje što ne poštuju zakon i misli na 5-tu zapovest. Dakle Dekalog.

Je. Rekao je da Otac njegov radi u sve dana, pa tako i On radi subotom. I zbog toga su ga Židovi "skratili za glavu". A sveti Pavao je rekao da je subota sjena.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ali kažem, jako je važno da svi insistiramo na zakonu Božijem. Samo zakon Božiji i Dekalog jeste ono što nam pomaže da budemo odrasli ljudi. Bez toga ostajemo deca, kako u duhovnom tako i u mentalnom pogledu. Tako bitni principi koji čoveka osposobljava da bude ono što treba.

Mi kršćani vjerujemo u Boga Isusa Krista, a Zakon na koji ti misliš i podmećeš je onaj sa Sinaja za kojega sveti Pavao kaže je prestao važiti. A i Isus kaže da je vrijedio do Ivana. Lk 16,16: Zakon i Proroci do Ivana su, a otada se navješćuje kraljevstvo Božje i svatko se u nj silom probija.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ako vam se kolje, dođite kod subotara i koljite malu djecu.

Kada se jedna zaposlenica Washingtonske adventističke bolnice požalila na problem s izvođenjem abortusa, dobila je popis katoličkih bolnica gdje se može prijaviti za zapošljavanje. :)

1623154896750.png

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Mi kršćani vjerujemo u Boga Isusa Krista, a Zakon na koji ti misliš i podmećeš je onaj sa Sinaja za kojega sveti Pavao kaže je prestao važiti. A i Isus kaže da je vrijedio do Ivana. Lk 16,16: Zakon i Proroci do Ivana su, a otada se navješćuje kraljevstvo Božje i svatko se u nj silom probija.

To je zakon Božiji. On određuje naš međusobni odnos ali i naš odnos sa Bogom. Najbolje nešto moguće.

Isus kritikuje fariseje što ne poštuju zakon.

"Zakon i Proroci" do Jovana tj. Jovan kao čovek koji je simbol tog poštovanja. Čovek koji poštuje zakon i živi po njemu, za razliku od fariseja. Zato je Jovanov život najbolje Svedočanstvo za taj zakon a ne život fariseja. To Isus kaže.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Od četvorice EGWista na ovom forumu (kainos, laodikeja, tripo i Jovan) čak trojica tvrde da Isus nije Bog.

:oopss:

Nisam znala za Kainosa i Tripeta. Eh, sad me više ništa neće iznenaditi. A svi rođeni u pravoslavnoj sredini/vjeri. Šteta. "Ostaviše Izvor vode žive, te (iskopaše) sebi kladence, kladence ispucane što vode držati ne mogu
(Jr 2, 13).
Kad bih se ja počela baviti proricanjem, moje bi "proroštvo" bilo da će pući i podijeliti se na dvije frakcije, ili više. Naravno, nije to proroštvo, već logičan zaključak na temelju njihovih djela. Nemaju oni mnogo opcija. Ne priznati Isusa kao Sina Božjeg, neće imati ni života, a kamoli "života u izobilju". Prisjest će im subota koju su toliko "obožavali". Ipak, mislim da će neki postati "normalni" adventisti i prilagoditi se kršćanskom svijetu, a drugi će se i dalje grčevito držati Ellen White i subote, ali to će biti "ostatak ostataka". Mrvice. I dalje će vikati da su oni jedini koji će biti spašeni jer su držali zapovijedi. :rolleyes:
Kako je to teška uvreda Bogu koji je poslao Sina svoga da se svi ljudi po Njemu spase.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Isus kritikuje fariseje što ne poštuju zakon.

Upravo je sve suprotno od ovoga što ti tvrdiš. :) Farizeji su kritizirali Isusa što ne poštuje Zakon, a ne Isus njih. I ne samo kritizirali, nego gledali da ubiju Isusa jer je kršio subotu.

Iv 5,17-18: Isus im odgovori: "Otac moj sve do sada radi pa i ja radim." Zbog toga su Židovi još više gledali da ga ubiju jer je ne samo kršio subotu nego i Boga nazivao Ocem svojim izjednačujući sebe s Bogom.

A sada ti nađi, kad tvrdiš da je tako, gdje je Isus vikao i prijetio Židovima da će ih zadaviti jer krše subotu.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Farizeji su kritizirali Isusa što ne poštuje Zakon, a ne Isus njih.

Isus je rekao da oni krše zakon:

"A On odgovarajući reče im: Zašto i vi prestupate zapovest Božju za običaje svoje?", Matej 15,3

"Jer ostaviste zapovesti Božje, a držite običaje ljudske, pranje žbanova i čaša; i druga mnoga takva činite.", Matej 7,8

Znači Isus njih kritiuje što ne drže zakona.

A sada ti nađi, kad tvrdiš da je tako, gdje je Isus vikao i prijetio Židovima da će ih zadaviti jer krše subotu.

Nigde nije rekao da subotu treba ostavirti. Nađi gde je to rekao? Niti da je zakon zapovesti nešto što se više ne treba držati. Upravo kaže da On ima za cilj da pokaže kako se zakon treba održavati i da nije došao da ga ukine.

Natrag