- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Citiraću, čudno da ti veliki poznavalac Elen Vajt ne znaš za to.Citiraj šta kaže za Njujork "proročica koja je govorila u drskosti".
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Citiraću, čudno da ti veliki poznavalac Elen Vajt ne znaš za to.Citiraj šta kaže za Njujork "proročica koja je govorila u drskosti".
Mislim uopšte na zakonik. Ali to nije moje razmišljanje. To kaže Biblija. Samo govorim o Biblijskom kriterijumu. Da veliča zakon Božiji tj.da ga uzdiže i živi po njemu. Samo načela zakona Božijega mogu čoveka učiniti velikim o pravim čovekom.
Zamena teza. Isus ih je kritikovao upravo za to što nisu držali zakona nego ljudske predaje koje su pomešali sa formalnim držanjem zakona:"a što vi ukidate zapovest Božiju da bi održali običaje svoje". Dakle, Isus kaže da oni nisu držali zakona.Zašto Zakon od tvojih pismoznanaca i farizeja nije napravio velike ljude. I ne samo da nije od njih napravio velike ljude, nego ih je čak ponukao da ubiju Boga Isusa Krista. A ti u svemu slijediš korake tih pismoznanaca i farizeja.
Zamena teza. Isus ih je kritikovao upravo za to što nisu držali zakona nego ljudske predaje koje su pomešali sa formalnim držanjem zakona:"a što vi ukidate zapovest Božiju da bi održali običaje svoje". Dakle, Isus kaže da oni nisu držali zakona.
Ti verovatno smatraš da će "bezakonje" doneti prosperitet.
Odnosi se i na subotu jer ona je u Dekalogu. Isus govori o zakonu u Dekalogu jer govori o njihovom nepoštovanju 5-te zapovesti.Ali ovo se ne odnosi na subotu. Jer zapovijed da pogube onoga tko radi u subotu nije iz ljudske predaje, nego iz Zakona.
Odnosi se i na subotu jer ona je u Dekalogu. Isus govori o zakonu u Dekalogu jer govori o njihovom nepoštovanju 5-te zapovesti.
Isus ništa nije rekao u vezi Dekaloga da se išta promenilo od početka Njegove misije. Isus bi to rekao. Isus krivi fariseje što ne poštuju zakon i misli na 5-tu zapovest. Dakle Dekalog.Zna se što je Zakon (Tora) a što Dekalog. Zakon je do Ivana, kaže Isus, a subota je sjena kaže sveti Pavao. Zašto bih ja pored Boga Isusa i njegovog svetog apostola Pavla, slušao tebe i tvoje pismoznance i farizeje.