Trovanje istine

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Mislim uopšte na zakonik. Ali to nije moje razmišljanje. To kaže Biblija. Samo govorim o Biblijskom kriterijumu. Da veliča zakon Božiji tj.da ga uzdiže i živi po njemu. Samo načela zakona Božijega mogu čoveka učiniti velikim o pravim čovekom.

Zašto Zakon od tvojih pismoznanaca i farizeja nije napravio velike ljude. I ne samo da nije od njih napravio velike ljude, nego ih je čak ponukao da ubiju Boga Isusa Krista. A ti u svemu slijediš korake tih pismoznanaca i farizeja.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zašto Zakon od tvojih pismoznanaca i farizeja nije napravio velike ljude. I ne samo da nije od njih napravio velike ljude, nego ih je čak ponukao da ubiju Boga Isusa Krista. A ti u svemu slijediš korake tih pismoznanaca i farizeja.
Zamena teza. Isus ih je kritikovao upravo za to što nisu držali zakona nego ljudske predaje koje su pomešali sa formalnim držanjem zakona:"a što vi ukidate zapovest Božiju da bi održali običaje svoje". Dakle, Isus kaže da oni nisu držali zakona.

Ti verovatno smatraš da će "bezakonje" doneti prosperitet.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja preferiram Pogledajte prilog 142511

A jesi li probao ono fratarsko, "Santo"?

Jesam, odlično je.

Zamena teza. Isus ih je kritikovao upravo za to što nisu držali zakona nego ljudske predaje koje su pomešali sa formalnim držanjem zakona:"a što vi ukidate zapovest Božiju da bi održali običaje svoje". Dakle, Isus kaže da oni nisu držali zakona.

Ali ovo se ne odnosi na subotu. Jer zapovijed da pogube onoga tko radi u subotu nije iz ljudske predaje, nego iz Zakona.

Ti verovatno smatraš da će "bezakonje" doneti prosperitet.

Zakon po kojem bi i vi subotari ubili Boga jer krši subotu sigurno neće donijeti prosperitet.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Odnosi se i na subotu jer ona je u Dekalogu. Isus govori o zakonu u Dekalogu jer govori o njihovom nepoštovanju 5-te zapovesti.

Zna se što je Zakon (Tora) a što Dekalog. Zakon je do Ivana, kaže Isus, a subota je sjena kaže sveti Pavao. Zašto bih ja pored Boga Isusa i njegovog svetog apostola Pavla, slušao tebe i tvoje pismoznance i farizeje.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zna se što je Zakon (Tora) a što Dekalog. Zakon je do Ivana, kaže Isus, a subota je sjena kaže sveti Pavao. Zašto bih ja pored Boga Isusa i njegovog svetog apostola Pavla, slušao tebe i tvoje pismoznance i farizeje.
Isus ništa nije rekao u vezi Dekaloga da se išta promenilo od početka Njegove misije. Isus bi to rekao. Isus krivi fariseje što ne poštuju zakon i misli na 5-tu zapovest. Dakle Dekalog.

Natrag