Trovanje istine

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A možda je samo zavela narod koji se dao zavesti da iziđe iz frustrirajućeg stanja u koje su zapali išćekujući dolazak Krista koji nije došao. Spominješ sredinu u kojoj je Ellen počela djelovati, a ta sredina je bila "naelektrizirana", baš je bila plodno tlo. Pitanje je koliko su tada ti ljudi živjeli u vjeri, ljubavi i nadi, a koliko su bili željni senzacija i potrebiti adekvatnog odgovora na svoja očekivanja, to je doista veliko pitanje.

Jedan od sudionika u svim ti događanjima najavljivanja i iščekivanja Isusova dolaska 1843.-1844. izjavio je da je "najveću ulogu odigrao alkohol".

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Uglavnom, vijest je plasirana s očitom namjerom da se ocrni Katolička crkva, a istovremeno da se prošire nove ideologije.

Upravo tako. No te nove ideologije nisu nove, stare su. Radi se o Marxismu, najodvratnijoj i najsmrtonosnijoj ideologiji koju je židovostvo izrodilo.

Znam da će mnogima ovo zvučati "rasistički", no židovi nisu posebna rasa, pripadaju Caucasoidima kao i mi. Marx jeste bio židov, isto kao i Trotsky, autor Kritičke rasne teorije, kao što su židovi bili i većina Frankfurtera (Kulturalni Marxizam), genderizam,feminizam, sve su to "ideje" nastale u glavama ljudi kojima je zajedničko to što su krvno pripadali ili pripadaju židovskom narodu.

Židovi su (krvno, ili su to "would be jews" - američki nakot) i većina korporativnih "moralista" (Gates, Zucckerberg, Brin), kao i osnivači i sufinasijeri BLM, SPLC, ADL i ostalih "udruga" totalitarizma kojim dominiraju sadašnjom, što američkom, što svetskom političkom scenom.

Svima njima je zajedničko šta?

Mržnja prema obitelji, mržnja prema Kršćanstvu (posebno prema Katoličkoj Crkvi) i prezir prema Izraelu kao državi (iako je isti bliskoistočno leglo genderizma i ostalih "liberalnih" ideologija.)

Uzdizala je i uzdigla subotu.
Opet dolazimo na ta dva redka o "zakonu i svjedočanstvu" kojeg ste se uhvatili i kojeg primjenjujete na sebe da biste opravdali svoje postojanje.

Klasični kultisti, "would be jews"....

Jedan od sudionika u svim ti događanjima najavljivanja i iščekivanja Isusova dolaska 1843.-1844. izjavio je da je "najveću ulogu odigrao alkohol".

I strah od smrti. Uostalom, sve te "vizije" i "objave" bi se mogle nazvati posledicom delirijum tremensa.

Naravno, kao i u svemu, i ovde se dokazuje licemerstvo, arogancija, i narcisoidnost američkog soja Sola Scriptura (ne zaboravimo da su oni uzrok i izvor prohibicije - koja je omogućila kriminalu da se razvije, New Age mantri o "zdravom životu" - veganizam i ostale budalaštine,, obrezivanje dečaka u SAD i tome slično),

Naime, neće poštena žena drugoj reći da je kurva, niti će pošten čovek nazvati drugoga lopovom..

To će učiniti samo neko ko je zaista takav (alkoholičari, narkomani, bludnici, ubojice, lopovi) projektujući svoj "greh" na drugoga, čime postižu dva cilja, pranje i uzdizanje sebe.

Doslovno su duhovni naslednici "kvasca farisejskog", jer su i spore tog kvasca verovale da ih "zakon" pere od "greha".

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Uzdizala je i uzdigla subotu.
Opet dolazimo na ta dva redka o "zakonu i svjedočanstvu" kojeg ste se uhvatili i kojeg primjenjujete na sebe da biste opravdali svoje postojanje.

Da, ta dva retka su važna jer govore o proroku. Njegova karakteristika je da uzdiže zakon Božiji.

Pored dakle ovih fizičkih karakeristika (koje su važne-a u Bibliji određene) u ispoljavanju proroka je važno uzdizanje zakona. Tako stoji u Pismu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da, ta dva retka su važna jer govore o proroku. Njegova karakteristika je da uzdiže zakon Božiji.

Pored dakle ovih fizičkih karakeristika (koje su važne-a u Bibliji određene) u ispoljavanju proroka je važno uzdizanje zakona. Tako stoji u Pismu.

Ali ovo nema veze s vašom "proročicom". Na vašu proročicu se odnose ovi retci iz Biblije:

Pnz 18,20-22: A prorok koji bi se usuđivao govoriti što u moje ime što ja ne budem zapovjedio da govori i koji bi govorio u ime drugih bogova, takav prorok neka se pogubi.' Možda ćeš reći u svome srcu: 'Kako ćemo raspoznati riječ koju Jahve nije izrekao?' Kad prorok govori u ime Jahve pa to ne bude i riječ se ne ispuni, onda je to riječ koje Jahve nije kazao. U drskosti je taj prorok govorio. Nemoj od njega strahovati.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ali ovo nema veze s vašom "proročicom". Na vašu proročicu se odnose ovi retci iz Biblije:

Pnz 18,20-22: A prorok koji bi se usuđivao govoriti što u moje ime što ja ne budem zapovjedio da govori i koji bi govorio u ime drugih bogova, takav prorok neka se pogubi.' Možda ćeš reći u svome srcu: 'Kako ćemo raspoznati riječ koju Jahve nije izrekao?' Kad prorok govori u ime Jahve pa to ne bude i riječ se ne ispuni, onda je to riječ koje Jahve nije kazao. U drskosti je taj prorok govorio. Nemoj od njega strahovati.

Jesi čitao šta kaže za Njujork recimo? Opis rušenja zgrada baš kao u scenariju iz 2001. Ako već tražiš konkretna ispunjenja njenih proroštava. :).

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
.. govore o proroku. Njegova karakteristika je da uzdiže zakon Božiji.
Tako stoji u Pismu.

Glavna karakteristika proroka nije uzdizanje Božjeg zakona, nego uzdizanje/proslava Boga.
Vi pod " zakon" svašta utrpate, a najviše subotu.
Ako samo pod vidom subote gledaš ispunjenje Zakona, onda vam je Ellen super-prorok. Meni/nama to nije dovoljno, dapače, to zvuči nakardno.
Bog je ljubav! Ne piše u Pismu da je Bog Zakon, makar On jest Zakonodavac koji nam iz ljubavi daje zakone i zapovijedi da bismo iz ljubavi (ne iz straha ili poslušnosti iz straha) živjeli po njima.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Glavna karakteristika proroka nije uzdizanje Božjeg zakona, nego uzdizanje/proslava Boga.
Vi pod " zakon" svašta utrpate, a najviše subotu.
Ako samo pod vidom subote gledaš ispunjenje Zakona, onda vam je Ellen super-prorok. Meni/nama to nije dovoljno, dapače, to zvuči nakardno.
Bog je ljubav! Ne piše u Pismu da je Bog Zakon, makar On jest Zakonodavac koji nam iz ljubavi daje zakone i zapovijedi da bismo iz ljubavi (ne iz straha ili poslušnosti iz straha) živjeli po njima.
Mislim uopšte na zakonik. Ali to nije moje razmišljanje. To kaže Biblija. Samo govorim o Biblijskom kriterijumu. Da veliča zakon Božiji tj.da ga uzdiže i živi po njemu. Samo načela zakona Božijega mogu čoveka učiniti velikim i pravim čovekom.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Citiraj šta kaže za Njujork "proročica koja je govorila u drskosti".

Baš bih i ja to voljela čuti.
Bit će nešto neodređeno što su adventisti kasnije prepoznali kao njeno proroštvo. A moguće da je nešto i pogodila. Svi govore o apokaliptičnim događajima na sličan način. Koliko je filmova snimljeno s tom temom: sve neke neobične pojave, divljanje prirode, rušenje zgrada, poplave, progoni i ubijanja.

Jel' tebi poznato ono što je čikaški nadbiskup, Kardinal Francis George izgovorio?

"Ja sam posljednji čikaški biskup koji je umro u krevetu. Moj nasljednik umrijet će u zatvoru, a njegov će nasljednik biti mučenički ubijen na javnom trgu."

To je rekao na jednom privatnom sastanku sa svećenicima i netko od svećenika je snimio njegove riječi.
Rekao je i slijedeće:

"Bog podupire svijet, u dobrim i zlim vremenima.
Katolici, zajedno s mnogim drugima, vjeruju da je samo jedna osoba pobijedila i otkupila svijet, Isus Krist, Sin Božji i sin Djevice Marije, spasitelj svijeta i Glava tijela, Crkve. Oni koji se okupljaju uz njegov križ i njegovu praznu grobnicu, bez obzira koje su nacionalnosti, na pravoj su strani povijesti. Oni koji lažu o njemu i progone ili muče njegove sljedbenike u bilo kojem trenutku povijesti, mogu vjerovati da u povijest unose nešto novo, ali neizbježno na kraju smanjuju promjene stare ljudske priče o grijehu i ugnjetavanju. U grijehu nema ničeg 'progresivnog', čak ni kad promovira kao nešto 'oslobađajuće' ".

I zaključio je: "Svijet, udaljen od Boga koji ga je stvorio i otkupio, neizbježno ide prema svom lošem svršetku. Na pogrešnoj su strani jedne jedine povijesti koja je zaista bitna."

Natrag