Trovanje istine

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kada Bogg pokaže dešavanje ali ne i mesto i čoveka ne možeš reći da je Bog "pogrešio" već joj je pokazo događaj koji se zaista dogodio ali nije otkrio odmah osobu i mesto. Ali da je starešina i da je držao takav nedolićan govor. To je otkriveno.

Dakle, i ti tvrdiš da je Bog lažov i prevarant. Sakrio njoj Bog, tko je kome što rekao, pa eto i ona u krivog čovjeka prstom uprla.

Alapača, što drugo reći.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sakrio njoj Bog, tko je kome što rekao

Delimično otkrivenje. Poslužilo kao iskustvo i njoj da bude još skromnija i opreznija kada otkrivnje nije potpuno. I Avramu je Bog samo rekao "idi" ali ne i gde tačno, do kada će ići, šta će biti na kraju. I Avram je grešio u razumevanju celokupne slike događaja. Kada god Bog tako radi sa ljudima, znači da ima visoke ciljeve sa njima.

Naravno, i naše rasuđivanje o ovim stvarimo može pokazati zrelost razmišljanja i iskrenost u svemu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Delimično otkrivenje. Poslužilo kao iskustvo i njoj da bude još skromnija i opreznija kada otkrivnje nije potpuno. I Avramu je Bog samo rekao "idi" ali ne i gde tačno, do kada će ići, šta će biti na kraju. I Avram je grešio u razumevanju celokupne slike događaja. Kada god Bog tako radi sa ljudima, znači da ima visoke ciljeve sa njima.

Naravno, i naše rasuđivanje o ovim stvarimo može pokazati zrelost razmišljanja i iskrenost u svemu.

"Bog je govorio kroz ljudsko tijelo. Možda ćete reći da je ova komunikacija bila samo pismo. Da, to je bilo pismo, ali potaknuto Duhom Božjim, da bi što prije vašem umu predočilo stvari koje su mi bile pokazane. U tim pismima koja sam napisala,... ja sam vam pokazala ono što je Gospodin pokazao meni. Nisam napisala ni jednu rečenicu u kojoj su samo moje vlastite misli. Njih mi je Bog prije otvorio u viđenju - dragocjene zrake svjetlosti koje blistaju s prijestolja." (Svjedočanstva, Vol. V.)

Alapača, što drugo reći.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Bog je govorio kroz ljudsko tijelo. Možda ćete reći da je ova komunikacija bila samo pismo. Da, to je bilo pismo, ali potaknuto Duhom Božjim, da bi što prije vašem umu predočilo stvari koje su mi bile pokazane. U tim pismima koja sam napisala,... ja sam vam pokazala ono što je Gospodin pokazao meni. Nisam napisala ni jednu rečenicu u kojoj su samo moje vlastite misli. Njih mi je Bog prije otvorio u viđenju - dragocjene zrake svjetlosti koje blistaju s prijestolja." (Svjedočanstva, Vol. V.)

Pa zar joj nije rečeno istina. Istina je ono što joj je rečeno ali na njoj je bilo da to istraži detaljnije. Dakle, ono što joj je rečeno bila je istina ali ljudski faktor kod nje i kod njenog prijatelja su učinili svoje. To je dobro, da se pokaže šta je čovek a šta Bog.

Kako želiš, rezonuj.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Alapača, što drugo reći.

Tačnije obična gatara, vračara i egomanijak.

Uzgred, spomenuo si u ranijem postu, da subotari sve više postaju "New Ageri" i tu si bio preblag u oceni.

Oni su New Age pre New Age-a, nikada oni nisu bili ništa više od kulta, New Age kulta, suma svih hereza. Isus nikada za njih nije bio ono što On zaista jeste, nikada im On nije bo Bog.

Sve u šta veruju je negacija Isusovog Božanstva.

Sve.

Ujedno, čak i oni među njima koji veruju u "Trojstvo", ne veruju u Trojstvo osoba- ipostasa JEDNOG I JEDINOG BIĆA, nego u tri odvojena, različita bića, pri čemu je drugo "biće" Bog po usvojenju, pomazanju, dakle Isus je "Bog" po posinjenju, dok je Duh Sveti čas sila, čas depersonalizovano "biće".

Uostalom, neka ti onaj jedini među ovdašnjim forumašima subotarima koji tvrdi da veruje u Isusovo Božanstvo, kaže na koji je to način i od kada, po njemu, Isus Bog.

Ako li odgovori onako kako to uči Crkva Kristova, onda će negirati svoju mantru o tri odvojena i različita bića.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ostavi to ovdje što imaš.
Inače, priča je vrlo jednostavna. Đavlini koji poprilično "kontrolira" svijet, pogotovo mainstream medijima koje drži u svojim rukama, Kristova Crkva je "crvena krpa", i sve će učiniti da joj naškodi. Tako se može gledati i ovaj slučaj s Inijanskom djecom u Kanadi i vjerojatno i jest riječ o nečemu sličnom ovome što pišeš.

Da, upravo tako.

https://www.religionenlibertad.com/video/131923/canada-verdad-escuelas-indigenas.html

Pablo Muñoz Iturrieta, doktor političke i pravne filozofije sa Sveučilišta Carleton/Dominikanskog sveučilišta u Ottawi (Kanada) i magistar filozofske psihologije na Katoličkom sveučilištu u Americi u Washingtonu, govori o stvarnosti ovih škola i osuđuje manipulaciju kojom je vijest predstavljena javnosti.

Zašto je ova vijest o otkriću grobova u bivšoj rezidencijalnoj školi za indijansku djecu lansirana upravo sada?
Nekoliko aktera je u igri od kojih svatko ima svoje interese:

-Vlada Justin Trudeau nema većinu u parlamentu i ovu vijest iskorištava je u političke svrhe, pred izbore i donošenje dva nova zakona koja se odnose na Indijance.
-velike multinacionalne tvrtke i naftne kompanije koje se žele domoći teritorija Indijanaca koji su bogati naftom, mineralima i plinom.
-pripadnici kulture Woke koji demoniziraju kršćanske korijene zemlje i djela misionara, (a upravo su oni poboljšali obrazovnu razinu tisuća Indijanaca i to na njihovom materinjem jeziku, štiteći njihovu kulturu)
- Indijanski ljevičarski aktivisti

U videu čovjek (Pablo Muñoz) govori kako nitko od medija ne navodi uzroke smrti te djece, iako postoje arhivi o djelovanju škola i broju djece, kao i uzroci smrti djece (umirala su od boginja, tuberkuloze, i dr.) Postoje dokumenti s kraja 19. stoljeća koji govore o velikoj gladi i i hladnoći koja je odnijela na stotine indijanskih života. U početku je Vlada smještala tu djeca koja su ostala siročad u domove, a kasnije su to postale škole kroz koje je prošlo 150 000 djece. Uz katoličke misionare djelovali su anglikanci, prezbiterijanci i još jedna lokalna crkva. Među svjedocima se u videu pojavljuju bivši polaznici tih škola koji iznose pozitivna iskustva, jedna senatorica Lyn Bayek ( ili tako nekako) koja je izbačena iz svoje stranke i onemogućen rad, jer je iznosila istinu, kao i sami Indijanci. Svi se žele ušutkati jer se stvorila atmosfera u kojoj se zapravo žele izazvati jake emocije i reakcije ljudi, napose kod indijanskog naroda, da bi se osudio "rasizam" zapadno kršćanske civilizacije. U pripremi je zakon o danu pomirenja s Indijancima kojim bi se dala zadovoljština za pretrpljene nepravde od bijele rase i Katoličke crkve koja je "rak rana" koju se treba istrijebiti iz sredine. U videu se spominje i Papa Ivan Pavao II kad je posjetio Kanadu s indijanskim vođom koji mu zahvaljuje za sve što je učinio za njegov narod, itd.
Uglavnom, vijest je plasirana s očitom namjerom da se ocrni Katolička crkva, a istovremeno da se prošire nove ideologije.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
ovane, hajde da budemo pošteni i iskreno priznamo: ti ne vjeruješ u katoličke proroke, a ja ne vjerujem da je Ellen White bila proročica. Ali, ako želimo razgovarati, onda moramo imati neke paradigme.

Ja ću ukratko (svojim riječima) iznijeti karakteristike proroka Božjeg, ali ono što ću napisati, znam da je stav Katoličke Crkve.

1) Prorok je izabran/pozvan od Boga.
2) Njegova riječ nije nikada, ama baš nikada, u suprotnosti s Evanđeljem, niti sa naukom svete Crkve.
3) Prorok nije samo onaj koji proriče budučnost, već u prvom redu on govori/obznanjuje/proslavlja Boga.
Ili jednostavnije, ima vijest o Božjem naumu s ljudima.
4)Prorok Božji ima velik utjecaj na narod ( u prvom redu obraćenje), jača vjeru u narodu, daje utjehu, itd.
5) Prorok Božji nije nasilan, ne prijeti, ne nagovara niti ogovara bilo koga, već naprotiv, smiren je i blag, djeluje kao Isus. To je čovjek molitve i dubokog nutarnjeg života.

Nek ovo bude dosta za početak.

Fizičke manifestacije koje spominješ, a mogli bismo ih nazvati i paranormalne pojave, nisu znak Božjeg proroka. One mogu biti prisutne/izražene kod nekog proroka, ali nisu znak njegove autentičnosti.
Trebala bih par sati da ti nabrojim katoličke svece koji su imale takve nadprirodne pojave, ali ponavljam to nije važno jer upravo po takvim znakovima đavao može najlakše djelovati. Ukoliko se ne radi o nekom specifičnom stanju psihe ili psihičkoj bolesti.
Fizičke manifestacije ili fenomeni (npr. izostanak reakcije na probadanje iglom, palenje ruke svijećom itd) koje su imale mnoge vidjelice/vidioci, nisu sve priznate od Katoličke Crkve. Čak i čuda ozdravljenja koja su se dogodila na zagovor jednog ili drugog sveca, nije dovoljno. Potreban je drugi kriterij za autentičnost. Katiolička Crkva je tu jako rigorozna ili bolje rečeno-mudra.

Ok, otprilike se slažemo. Naravno da ni fizičke manifestacije nisu presudne, samo sam naveo da EGW je ispunila da kažem kriterijum po Bibliji po tom pitanju. Ne znam da li Sotona može imitirati tj. da li mu je dopušteno da ljude koje nadahnjuje mogu imati ovakve fizičke manifestacije ne znam, mislim da nije..no kažem što se fizičkih manifestacija tiče ona je to imala.

Što se tiče ostalih karakteristia..nekih proroštava imala je, nekih uputa narodu i pojedincu imala je. Velika duhovna svedočanstva je ostavila narodu.

Naravno, kriterijum je i da govori o "zakonu Božijem", kako kaže Isaija 8,19.20-"...Zakon i svedočanstvo tražite. Ako li ko ne govori tako, njemu nema zore". Da li je EGW uzdizala Zakon Božiji? Itekako. I oni koji imaju duh prorštva u poslednje dane prema Otkrivenju 19,10 jesu oni "koji drže zapovesti Božije". Jako je važan milje iz kojih izlazi prorok i ono što uzdiže. A to je zakon(zapovesti) Božije.
Pokret koji uzdiže zapovesti Božije ima i "duh proroštva" u svojim redovima u poslednjim danima.."kada se zmija razgnevi na ostalo seme ženino".

Kao što rekoh, prema Isaiji 8,19.20 prorok mora uzdizati "zakon i svedočanstvo". To je važan duhovni segment proroka.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Alapača, što drugo reći.

Bacaju ljudske glave na birališta u Meksiku. Djela, djela su mjerilo.

Pablo Muñoz Iturrieta, doktor političke i pravne filozofije sa Sveučilišta Carleton/Dominikanskog sveučilišta u Ottawi (Kanada) i magistar filozofske psihologije na Katoličkom sveučilištu u Americi u Washingtonu, govori o stvarnosti ovih škola i osuđuje manipulaciju kojom je vijest predstavljena javnosti.

Ma da i u Meksiku ne bacaju glave ljudi na birališta, svi se urotili protiv vas. Tamo je raj nema kriminala, svi na misi slave Isusa.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ok, otprilike se slažemo. Naravno da ni fizičke manifestacije nisu presudne, samo sam naveo da EGW je ispunila da kažem kriterijum po Bibliji po tom pitanju. Ne znam da li Sotona može imitirati tj. da li mu je dopušteno da ljude koje nadahnjuje mogu imati ovakve fizičke manifestacije ne znam, mislim da nije..

Nije to biblijski kriterij za autentičnost. Naprotiv, tu jest zamka jer Sotona najviše lovi u mutnom. Sve što je tjelesno podložno je većem iskušenju, pa stoga i većem oprezu. Paranormalne pojave, fenomeni tipa " viđenja, ekstaza, slušanja Božjeg glasa, govora u snovima, levitacije...itd) toga ima i u drugim religijama, a zabilježeni su i medicinski slučajevi (razni poremećaji, neuravnoteženost, šizofrenija ili jednostavno, velika senzibilnost i potreba da se zadovolje osjećaji.
Treba jako dobro ispitati koji je duh na djelu: da li je Duh Božji, duh samog čovjeka (njegove skrivene želje i podsvijest) ili je sotona na djelu. Tjelesno viđenje (očima) je najnepouzdanije. Katolički mistici (koji su imali velike objave, viđenja, levitacije) govore o ulivenom znanju, a to je utisnuta Božja riječ u duši. Nemoguće ju je zaboraviti ni neutralizirati, mora biti saopćena, jer je Duh Božji pokreće. On je "motor".
Uzmi primjer proroka Danijela i onog primjera sa Suzanom. Mladić je jasno vidio, progovorio bez straha i spasio Suzanu od pogubljenja i dao svjedočanstvo za Istinu-Boga.

Što se tiče ostalih karakteristia..nekih proroštava imala je, nekih uputa narodu i pojedincu imala je. Velika duhovna svedočanstva je ostavila narodu.

A možda je samo zavela narod koji se dao zavesti da iziđe iz frustrirajućeg stanja u koje su zapali išćekujući dolazak Krista koji nije došao. Spominješ sredinu u kojoj je Ellen počela djelovati, a ta sredina je bila "naelektrizirana", baš je bila plodno tlo. Pitanje je koliko su tada ti ljudi živjeli u vjeri, ljubavi i nadi, a koliko su bili željni senzacija i potrebiti adekvatnog odgovora na svoja očekivanja, to je doista veliko pitanje.

Da li je EGW uzdizala Zakon Božiji? Itekako. I oni koji imaju duh prorštva u poslednje dane prema Otkrivenju 19,10 jesu oni "koji drže zapovesti Božije". Kao što rekoh, prema Isaiji 8,19.20 prorok mora uzdizati "zakon i svedočanstvo". To je važan duhovni segment proroka.

Uzdizala je i uzdigla subotu.
Opet dolazimo na ta dva redka o "zakonu i svjedočanstvu" kojeg ste se uhvatili i kojeg primjenjujete na sebe da biste opravdali svoje postojanje.

Natrag