Da li su Jehovini Svedoci nametnuli "neko svoje pravilo"?
Da, kao i fariseji narodu.
Dokazi da su "izmislili neka svoja pravila"?
Da, izmsilili svoje pravilo, a misle da ispunjavaju Božje.
Fariseji su "izmislili svoja", kojih nema u zakonu. J.S. nisu, vec su pogresno razumeli postojece pravilo!
Pa nema ni pravilo JS u zakonu.
Fariseji su "izmislili svoja", kojih nema u zakonu. J.S. nisu, vec su pogresno razumeli postojece pravilo!
I fariseji su pogrešno shvatili npr. zapov. o suboti.
Sta je dokaz pokvarenog srca?
Nepomaganje drugom u ovom slučaju za ovu temu.
Pravilo koje oni "dosledno drze" ili "njihovo nerazumevanje tog pravila", ili "dvolicnost"?
Pravilo je dokaz takvog stanja srca. Mada i ovo stoji.
Rekao sam i ponavljam, "nije dobro jesti svinjetinu da bi sacuvao zivot" kao sto ( po njihovom shvatanju ) - "nije dobra ni upotreba krvi radi ocuvanja zivota"!
Jeste dobra upotreba krvi za čuvanje života. Jer krv ne ide u jednjak i nije zatrovana, nego će spasiti život čovjeku. Nije kao hrana dobra.
A tebi je bolje da čovjek umre.
U oba slucaja, gledajuci savest i njihove "motive", osobe su ispravne ako se ovome suprotstave.
I džihadisti misle da imaju dobre motive. Dobar motiv se dokazuje dobrim ishodom barem po nekog.
Ja ne podrzavam cak ni tvoj stav u vezi svinjetine, pa opet necu reci da ti "nemas ljubavi",
Ne podržavaš ti Bibljiu, nego djelimično, što znači ništa.
ako ne jedes svinjetinu, ili svom detetu uskratis svinjetinu cak i po cenu zivota - JEL RAZUMEM TVOJE MOTIVE , DA SU ISPRAVNI!
Situaciju koju si naveo je nasilna tako da nije mjerodavna.
To ti je isto kao da si rekao - "nije greh krasti i pljackati ako ces time sacuvati zivot"!
I to zavisi od realne situacije. svakako da je grijeh, jer ko neće da radi ne treba ni da jede.
Ko je zdrav i vitalan a krade, znači da je zao. Jer to može da radi, a neće da ide pošteno na posao. A bolestan opet ne može da krade.
Vidiš gdje moraš da zađeš da bi dokazao svoju nauku, ovo nema veze sa temom.
Ti ocigledno motive ne razumes , ili neces da razumes, a uzeo si sebi za pravo da o njima pricas!
To Biblija priča, a ne ja. N bi ja to bz Biblije nikada sam smislio.
Tvoje mišljenje, bez dokaza.
Ti si to rekao, tvrdio si da su to pravilo "izmislili zbog svojih zlih motiva, jel im je slast ubijati decu"!
Pravilo su izmislili jer im je srce neobrezano.
A Bibliju su uzeli samo da umire savjest da je to od Boga nauka.
Kao sto su i fariseji izmislili "neka svoja pravila" da zadovolje svoj fanatizam ili gresne pobude!
Oni su čak i mislili da imaju dobru namjeru svakako da su ta fanatična pravila plod neobrezanog srca.
I da ko god takvo pravilo drzi, to bi radio cak i bez tog pravila , jel mu se to svidja, i da je to dokaz zlog srca!
Ne bi, čak i ateisti shvataju da je grijeh nepomaganje drugom. Malo budi razumljiviji ovdje. Pa ko to radi bez tog pravila osim njih i muslimana nekih. Naravno da je dokaz takvog srca.
A onda "osudjujes pojedince", koji to pravilo nisu izmislili, vec ga se samo drze, jel su prevareni.
Pa jesu ga izmsilili, nema takvog pravila u Bibliji, i ne osuđujem ja nego Biblija.
Ti sudis prevarene ljude i tvrdis, da oni i nisu prevareni vec da "vole ubijati decu"!
Biblija ne oslobađa odg. ljude koji su prevareni.
SLUGE STE ONOGA...
Rimljanima 6,16 Ne znate li da kome dajete sebe za
sluge u poslušanje,
sluge ste onoga koga slušate, ili grijeha za smrt, ili poslušanja za pravdu?
Ocigledno ne znas ni sta si pricao..
Šta vrijedi nečija riječ bez dokaza, (tvoja).
Ima jer si se pozvao na fariseje i zakon.
Upravo naveo, to svo vreme tvrdis , "kako su doneli to pravilo, da bi imali izgovor da ubijaju decu, jel im se to svidja"!
Hoces da te citiram???
Pa nisi me citirao. I to što si rekao nigdje nije dokaz da sam tvrdio da je problem u pravilu.
Mozda ne ignorises, ali brzas..
Ajd citiraj me.