Kako je nenamjerna i kako ne shvataju kada znaju posljedicu svog čina.
A Isus Navin pobio, Isus kada je to rekao tada je bio 1. njegov dolazak da spasi ljudi i navede na pokajanje, kada bude 2. dolazio onda će da izvrši osudu i da pobije sve koji tako rade.
Ne oprašta se onome ko se ne pokaje. Nema nikakvog opravdanja što misle da ne griješe.
Pa jel trebam da ti ponavljam da i džihadisti misle da nije grijeh da se raznesu.
Pa svaki čin je dokaz stanja u srcu, ovaj je dokaz da nemaju ljubavi prema Bogu.
Samo nemoj da kažeš oni misle da imaju, jer to misle i bombaši samoubice, nije mjerilo nečije uvjerenje u nešto. Biblija je mjerilo koja razotkriva FANATIZAM JS.
Ne može biti nenamjerno kada znaju posljedice, znači namjerno, a ono što ti kažeš je u stvari zavaravanje njihjove sopstvene svjesti, poznat mehanizam u psihologiji.
I džihadisti su u neznanju ali ih to ne opravdava, oni misle kao i JS da je to sveti čin za Boga.
Neznanje u smislu da misle da je to sveti čin, ali oni svjesno znaju posljedice čina. I to je dokaz da nemaju ljubav ni prema svojima ni prema Bogu.
To svako misli, svako misli da je upravu, to je 0 dokaz da je neko uprav, ja Biblijom dokazujem njihov fanatizam.
Vidiš da nigdje iz Biblije ništa nisi dokazao, spšomenuo si Isusa u 1. dolasku.
Biblija daje okvir, onda to reci i Jovanu Krstitelju koji je rekao farisejima da su sinovi sotone onda i njemu reci da je Bog.
Da čovjeku vjerujem na njegovu riječ. Puno zahtjevaš od mene.
Brate moj, ja tebe uopste ne razumem, pa da za takve nema spasenja ne bi se ni Isus molio za njih, sta ima veze da li je 1. ili 2. dolazak, cinjenica je da za takve ima spasenja.
Kako i kada, to zna Bog, i on ce odrediti prema svom planu..
Pavle je gonio i ubijao Hriscane pa se pokajao, jel sam kaze "radio sam to iz neznanja pa mi je ukazana milost", a pozvao ga Bog kao i svedoke sto poziva!
Dakle Bog poziva i Jehovine Svedoke i dzihadiste, a ti kao sluga Bozji si duzan da im na to lepo ukazes, i to ne "osudom" , vec "miloscu", jer Hristos rece "oprosti im", a ti "osudjujes"!
Metod ti nista nevalja..
Da li ce im Bog odmah ukazati na gresku ili ce to uciniti kasnije to je sasvim svejedno, mi smo u vremenu milosti svi, i svi smo pozvani..
A kako ces ti osuditi ateistu koji je ziveo po svojoj savesti a opet prekrsio neke odredbe zakona cak ne znajuci to?
Ne mozes ti suditi nekom po zakonu, koji nije znao zakona, to je nepravedno!
Jer "kada nema zakona , nema ni prestupa" - rece Pavle!
Lepo u Bibliji stoji zapisano, da onaj koji cini "ne-namerni" greh biva opravdan u SZ!
Samo sto ti ne citas!
I ko udari coveka "ne namerno te ovaj umre", dobija milost, jer "nije ga namerno ubio"!
Ja govorim za svedoke, da oni to ne cine namerno, a ti filozofiras i spekulises ("jer kao ti znas sta im je u srcu") , a da li ce biti spaseni i kada, to je u Bozjoj vlasti i samo on zna!
Nije na nama da mi spekulisemo, nije uopste, a pogotovo ne da "osudjujemo".
Najlakse je bacati se kamenjem, a Hristos se ne baca kamenjem, vec kaze: " koji je medju vama prvi bez greha, neka prvi baci kamen", i on sam kao bezgresan "ne baca kamenje", vec zeni ukazuje milost, a ti je osudjujes, kao i sve svedoke ovde!
Isus te ukorava, a ne ja!
I to se tako ne radi, vec se u milosti i blagodati govori ljudima, sa postovanjem se savetuje, jer svaka nasa rec mora biti "solju zacinjena" (stoji u bibliji) - pa onda ako neko odbija poziv, dobija osudu od Boga, a ne od nas samih..
Voleo bih da shvatis, jer ja ih ne osudjujem, vec pozivam i ukazujem na gresku, a Bog zna srce, pa ce one cistog srca uveriti u istinu. A to sta mi o njima mislimo licno, da li su oni licemeri ili ne, nije merodavno.
Ni Pavle ne osudjuje tamo Atinjane za licemerstvo i idolopoklonstvo, vec im govori sa postovanjem, i blagoscu ih poziva lepo, dakle promeni tu svoju pogresnu retoriku i sledi primer Bozjih ljudi!
Spominjes Jovana Krstitelja koji je bio prorok, i kao takav je "dobio od Boga info. o srcu", i sta da kaze "tacne reci"! A ti nisi dobio, i nisi prorok!!!
Ponasas se kao Taramana, i njemu sam rekao da to ne sme, a Bog ga je opominjao bolescu, i drugim znakovima da ne sme to, a ti sad radis isto...