Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Da, kao i fariseji narodu.
Da, izmsilili svoje pravilo, a misle da ispunjavaju Božje.
Pa nema ni pravilo JS u zakonu.
I fariseji su pogrešno shvatili npr. zapov. o suboti.
Nepomaganje drugom u ovom slučaju za ovu temu.
Pravilo je dokaz takvog stanja srca. Mada i ovo stoji.
Jeste dobra upotreba krvi za čuvanje života. Jer krv ne ide u jednjak i nije zatrovana, nego će spasiti život čovjeku. Nije kao hrana dobra.
A tebi je bolje da čovjek umre.
I džihadisti misle da imaju dobre motive. Dobar motiv se dokazuje dobrim ishodom barem po nekog.
Ne podržavaš ti Bibljiu, nego djelimično, što znači ništa.
Situaciju koju si naveo je nasilna tako da nije mjerodavna.
I to zavisi od realne situacije. svakako da je grijeh, jer ko neće da radi ne treba ni da jede.
Ko je zdrav i vitalan a krade, znači da je zao. Jer to može da radi, a neće da ide pošteno na posao. A bolestan opet ne može da krade.
Vidiš gdje moraš da zađeš da bi dokazao svoju nauku, ovo nema veze sa temom.
To Biblija priča, a ne ja. N bi ja to bz Biblije nikada sam smislio.
Tvoje mišljenje, bez dokaza.
Pravilo su izmislili jer im je srce neobrezano.
A Bibliju su uzeli samo da umire savjest da je to od Boga nauka.
Oni su čak i mislili da imaju dobru namjeru svakako da su ta fanatična pravila plod neobrezanog srca.
Ne bi, čak i ateisti shvataju da je grijeh nepomaganje drugom. Malo budi razumljiviji ovdje. Pa ko to radi bez tog pravila osim njih i muslimana nekih. Naravno da je dokaz takvog srca.
Pa jesu ga izmsilili, nema takvog pravila u Bibliji, i ne osuđujem ja nego Biblija.
Biblija ne oslobađa odg. ljude koji su prevareni.
SLUGE STE ONOGA...
Rimljanima 6,16 Ne znate li da kome dajete sebe za sluge u poslušanje, sluge ste onoga koga slušate, ili grijeha za smrt, ili poslušanja za pravdu?
Šta vrijedi nečija riječ bez dokaza, (tvoja).
Ima jer si se pozvao na fariseje i zakon.
Pa nisi me citirao. I to što si rekao nigdje nije dokaz da sam tvrdio da je problem u pravilu.
Ajd citiraj me.
Strasno, covek s tobom samo moze odustati, jel ti "ne zelis razmisljati", kako ne vidis da sam ti na sve odgovorio i da nisi u pravu, stvarno mi nije jasno?
Stalno se ponavljas, a ja sam ti 999 puta pobio isto, a ti neces to priznati..
Molim te brate, kad te molim budi razumniji!
Nije meni namera s tobom se ovde raspravljati niti pobediti u raspravi, krivo mi je jel biblija to ne uci sto ti iznosis, i krivo mi je zbog nepravde koju cinis drugima optuzujuci, a tako skodis i sebi..
Pa neka ti bude, misli da si pobedio (a nisi), necu vise isto da odgovaram, to nema smisla..