Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.303
Jevreje su mucili u konc. logorima tako sto su ih terali da "da jedu svinjetinu", mnogi su od njih i umrli!
A ja sam pisao za pravednik da neće biti gladni.
Pa upravo to što si dao dokazuje fanatizam kod JS koji i jesu ogranak judaizma.
Sad ide pitanje, da li bi ti jeo, da se nadjes u slicnoj situaciji ili bi dozvolio svom detetu da jede!?
Psalam 37,25 Bijah mlad i ostarjeh, i ne vidjeh pravednika ostavljena, ni djece njegove da prose hljeba.
A hrana moze ukljucivati i "krv"!
Ne može jer se meso peče.
Ovo nije nikakva "hipoteticka situacija", na sta se vadi Tripo, vec je ovo "stvar vere u Boga", analogno onom sto veruju Jehovini Svedoci u vezi krvi (ma koliko to bilo ne biblijski).
Pa to još gore za JS da im porediš situaciju sa Jevrejima koji su odbacili Isusa, osim toga JS nisu u konc logorima tako da je poređenje besmisleno. Bog gleda na pobude iz kojih se nešto radi, a ne na sam čin. Tebi totalna nepoznanica.
Tako da za Jevreje nije bila hipotetička situacija, ali je bila nasilna, a za JS nije nasilna. Tako da Mire baš bezveze iznosiš nešto što je van razuma.
Ovo nije nikakva "hipoteticka situacija", na sta se vadi Tripo, vec je ovo "stvar vere u Boga", analogno onom sto veruju Jehovini Svedoci u vezi krvi (ma koliko to bilo ne biblijski).
Jeste za prave hrišćane ona je bila.
Ovo je kljucno pitanje koje iz toga proizlazi: "jesmo li spremni verovati Bogu po svaku cenu",
Čovjek Bogu ne vjeruje slijepo kao JS nego po razumu i smislu a to je veoma bitno.
Jer ko je vjeruje slijepo onda i ne vjeruje Bogu, nego msili da vjeruje Bogu, a vjeruje demonima.
kao sto je verovao i Avram, i bio spreman svoje dete predati na zrtvu Bogu "verujuci da ce ga odande dobiti nazad", ili cemo "sumnjati u njega" prihvatajuci alternativu i kompromitaciju kada se plasimo za svoj ili neciji zivot???
Avram je poznavao karakter Boga i nije shvatio zašto ide, ali je po razumu prihvatio poziv Boga opet nikakve veze sa JS čak štaviše osuđuje njihovo shvatanje Boga. I znao je da ima smisla da ide iz Ura Hald.
ili cemo "sumnjati u njega" prihvatajuci alternativu i kompromitaciju kada se plasimo za svoj ili neciji zivot???
Na to nas podstice Tripo, na "kompromitaciju"!
Nečasno izvrćeš moje riječi jer se ja pozivam na motiv iz kojeg se nešto radi.
Jasno je da su JS stavili pravilo iznad ljudi, a pravila su radi ljudi. To je fanatizam jer bi radije pustili dijete da umre radi pravila, a oni jadni misle da je to radi Boga.
Pa ispada da žrtvuju dijete Bogu ali po svom nakaradnom shvatanju, a Bog ne traži žrtve, to su tražili lažni bogovi tačnije demoni.
Dakle shvatanje JS Boga je kao Hananaca.
Ovo nema nikakve veze sa "losim motivima Svedoka",
Itekako ima, jer iako oni misle da im je motiv dobar, on je jako loš. Život je Božji dar i čovjek ne treba da umre ako nešto nije što se ne može nikako izbjeći.
ovo je teški fanatizam. Imamo slične slučajeve jedan je bio u mdijima, gdje su roditelji slijepo shvatili da trebaju da čekaju da Bog ozdravi dijete i nisu odveli dijete kod doktora i umrlo je.
Isti fanatizam i kod JS oko ovoga.
kako tvrdi Tripo, vec sa njihovom verom u Boga,
I džihadisti smatraju da vjeruju u Boga i onda se raznesu, kao da Biblija ne govori da imaju oni misle da vjeruju u Boga a ne znaju da ne vjeruju i da su zabludi.
i ja ne shvatam kako iko, pa i ti mozes cutati na ovakve napade, ma protiv koga da su oni usmereni!
Efescima 5,11 Stoji NEGO naprotiv RAZOTKRIVAJTE ih.
Evo slične situacije.
DETE UMRLO: Umesto kod lekara molili se u crkvi za zdravlje!
Planeta 22:57, 05.03.2013. 39
Bog verovatno radi preko drugih ljudi, neki od njih su lekari, poručio im je sudija koji im je odredio kaznu zatvora
Dok je njihova 11-godišnja ćerka Medlin ležala na samrti, Dejl i Leilani Nnjuman okružili su je i molili se! Iako je njeno zdravlje bilo vidno loše i zabrinjavajuće već duže vreme, to nije bilo dovoljno da je odvedu kod lekara! Oni su se molili, a dete je premunulo...
Roditelji su optuženi za nemar i trenutno im se sudi.
- Nisam mogao da stavim doktora na mesto pre Boga - rekao je otac preminule devojčice pred sudom i dodao da oni nisu tražili lekarsku pomoć, jer su se nadali da će Bog intervenisati i spasti dete.... Pored teškog stanja, devojčica je postila sa roditeljima, što je mogući uzrok dodatnog pogoršanja zdravstvenog stanja.
Otac i majka su osuđeni su da svake od narednih šest godina odsluže mesec dana robije.
Izvor Kurir.
Teški fanatizam. I ovi su mislili d avjeruju Bogu i njemu se molili.
A ti se vadis, samo da ne bi odgovorio, jer bi odgovor bio isti kao i odgovor Jehovinih Svedoka - a to je: "pustio bi dete da umre"!
Odg. sam ti stihom iz Biblije, sasvim dovoljno i više nego dovoljno.
Ovamo se pozivas na "motive", i tvrdis kako su njihovi motivi "zli", a ti bi "uradio isto"! - KAKVI SU ONDA TVOJI MOTIVI???
Bog se poziva na motive, ne ja.
I kako mozes tvrditi sta su neciji motivi, da ti mozda Bog ne javlja "sta je u necijem srcu"?
Preko primjera u Biblliji.
Tvrdnja da J.S. "zrtvuju decu djavolu" je morbidna!
100% tačna. evo ti primjer gdje su se molili Bogu i tražili pomoć,a žrtvovali djete demonima.
Sta vise takvo nesto moze pisati samo neko ko o J.S. ne zna nista!
Iz njihovih poteza i shvatanja Boga se to vidi.
Poslednja izmena: