Tko su "bogovi" ovoga svijeta?

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
I da i ne. Srce jeste bojno polje (pod srcem se podrazumeva jezgro) ali se Bog ne bori, On nas brani.

Ma, znam da je tako, ali ja volim tako zamisliti da se Bog bori za mene/nas. Uvijek na našoj strani. Ima tako lijepih i slikovitih opisa u Bibliji: Gospodin je sa mnom kao snažan junak" ili "Bog sam hiti da vas spasi".

Zato i mi trebamo svoje srce predati Bogu, ali oprezno, jer sotona ne miruje, i te kako ume da se lažno predstavlja.

Znaš da se kaže kako je predanje Bogu najteža stvar u duhovnom životu. Srce je najteže predati i ovisno o mjeri u kojoj se čovjek predaje Bogu, Bog se i njemu daje. Ti sigurno poznaš onu molitvu predanja sv. Ignacija, ali napisat ću je, adventistima će to sigurno biti drago. :)

"Uzmi, Gospodine,
i primi svu moju slobodu,
moju pamet, moj razum
i svu moju volju,
sve što imam
i što posjedujem.

Ti si mi to dao,
Tebi, Gospodine,
sve vraćam;
sve je tvoje,
raspolaži sa svime
po svojoj volji.

Daj mi samo svoju
ljubav i milost,
i to mi je dosta. Amen!’

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ma, znam da je tako, ali ja volim tako zamisliti da se Bog bori za mene/nas. Uvijek na našoj strani. Ima tako lijepih i slikovitih opisa u Bibliji: Gospodin je sa mnom kao snažan junak" ili "Bog sam hiti da vas spasi".

Znaš da se kaže kako je predanje Bogu najteža stvar u duhovnom životu. Srce je najteže predati i ovisno o mjeri u kojoj se čovjek predaje Bogu, Bog se i njemu daje. Ti sigurno poznaš onu molitvu predanja sv. Ignacija, ali napisat ću je, adventistima će to sigurno biti drago. :)

"Uzmi, Gospodine,
i primi svu moju slobodu,
moju pamet, moj razum
i svu moju volju,
sve što imam
i što posjedujem.

Ti si mi to dao,
Tebi, Gospodine,
sve vraćam;
sve je tvoje,
raspolaži sa svime
po svojoj volji.

Daj mi samo svoju
ljubav i milost,
i to mi je dosta. Amen!’

Kako je ne bih poznavao.....

Znam zašto će ova molitva biti "posebno draga" adventistima... Ali zaista ne znam zašto im autor ove molitve izaziva napadaje panike i pripadnike reda koje je on potaknut Duhom Svetim osnovao, vide u svemu i na svakom mestu....

U stvari, znam, savjest (ono što po njihovoj "svesvetoj" nikako ne smiju slušati, im ne da mira i spokoja....

Ps. Izvorno značenjenje reči shabbat (shabbhatu) je boraviti u spokoju, biti spokojan... dakle biti mirne savjesti.... biti zadovoljan, smiren.

A oni zemaljski dan slave.

No šta ćemo, Krista koji je Gospodar Mira, Spokoja, Počinak i Mir naš, ne poznaju... znaju nekog tamo ćatu, motociklistu (vatrena kola i preseljenje), stvorenje nekakvo koje im se preko "malog svetla" predstavilo kao Isus...

A Isus, Mir i Spokoj Naš, Uskrsli i Svesilni, reče Svojima da će mnogi od oca laži dolaziti i predstavljati se kao on, poručivši nam da budemo oprezni.

Ovi što se na Sv. Ignjacija prepadaju i mrze ga, ne poslušaše Ga... No kako i bi, kada Ga ne poznaju....

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ps. Izvorno značenjenje reči shabbat (shabbhatu) je boraviti u spokoju, biti spokojan... dakle biti mirne savjesti.... biti zadovoljan, smiren.

Lijepo. Nisam znala. Onda shabbat ima mnogo dublje značenje. U biti označava usku povezanost s Duhom Božjim.
Zato meni su ove rasprave o suboti dosadne. Na forumu se toliko pisalo o adventskoj suboti, znešeni su svi argumenti, ali uzalud. Vjerjatno ni oni ne shvaćaju pravo značenje riječi. Čitala sam u ono članku "Zašto mladi napuštaju adventizam" da je jedan od razloga bio što su neki mladi išli na zabave i onda dobili -porciju od starijih adventista, a onda se ovi pobunili pa im u lice rekli: A vi? Ni vi ne obdržavate subotu...i nabrajali sve primjere kad su starješine kršile subotu.
Razumiješ, njima je to samo izlika da se prave važni. I to sa subotom. :p

No šta ćemo, Krista koji je Gospodar Mira, Spokoja, Počinak i Mir naš, ne poznaju... znaju nekog tamo ćatu, motociklistu (vatrena kola i preseljenje), stvorenje nekakvo koje im se preko "malog svetla" predstavilo kao Isus...

Haha, motociklista. :beee:
Čini mi se da im je iskrivljena predođba o Bogu. I kad si napisao u jednom postu da ne vjerujemo u istog Boga, čini se da je upravo tako. Znaš, prikazivati Boga kao Onog koji će nas suditi po suboti, ili koji će nagraditi one koji su slavili subotu, to bi bio jako jeftin Bog, kojeg možeš "kupiti" subotom. Koja nakarada!
A Bog Otac nam je rekao: slušajte moga Sina, a Sin je izrekao zlatnu zapovijed u kojoj su sažeti sav Zakon i proroci , i rekao nam je da je ljubav znak po kojem će se poznati Njegovi učenici.

A Isus, Mir i Spokoj Naš, Uskrsli i Svesilni, reče Svojima da će mnogi od oca laži dolaziti i predstavljati se kao on, poručivši nam da budemo oprezni.

Amen! Isus, Mir naš. I Dobri Pastir.

Ovi što se na Sv. Ignjacija prepadaju i mrze ga, ne poslušaše Ga... No kako i bi, kada Ga ne poznaju....
Ne vjerujem da ga je tko čitao. Oni su samo čuli, slušali, a možda u svojoj mašti i vide isusovce koji ih progone...koja glupost.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isabeleta, sta ce nama ljudsko tumacenje subote kada u zapovesti o suboti pise sta je smisao subote.

Ta zapovest kaze "SECAJ SE DANA SUBOTNOG DA GA SVETKUJES"

Cega vernik treba da se seca?

To je dalje objasnjeno TREBA DA SE SECA CINA STVARANJA NEBA, ZEMLJE, MORA, I IZVORA VODENIH"

To je dakle na prvom mestu dan secanja da je Bog stvoritelj.

I zapovest ptedhodno kaze "TADA NEMOJ RADITI NIKAKOGA POSLA"

Dakle, sustina je secanje na cin stvaranja sveta, kada je Bog pocinuo, i dao primer da i covek pocine od svog rada u subotu
.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A Bog Otac nam je rekao: slušajte moga Sina, a Sin je izrekao zlatnu zapovijed u kojoj su sažeti sav Zakon i proroci , i rekao nam je da je ljubav znak po kojem će se poznati Njegovi učenici.

Kako nam i ne bi to Rekao kada je Sin - Njegov Glas, Reč, Um, Njegovo "JA JESAM", Slušajući Sina, slušamo Oca. Slušajući Oca, (Sina) primamo Duha Svetoga, JEDAN SU.

Ne vjerujem da ga je tko čitao. Oni su samo čuli, slušali, a možda u svojoj mašti i vide isusovce koji ih progone...koja glupost.

Problem je što jesu čitali, ali digested verzije, s komentarima njima bliskih Baptista i sličnih "kršćana" (Amerikanci pod Crhristians podrazumevaju samo i isključivo samo klanjaoce Pisama, dok su za druge rezervirani drugačiji nazivi. Pa tako imamo i idiotizme tipa: "The Christian - Catholic dialogue" - ili "Kršćansko Katolički dijalog", gde je kontekst izrečenog u dijalogu Kršćana i Katolika. Naime, oni (američki soj), nama ne priznaju ni Kršćanstvo, ni Eklesijalnost.

Razumiješ, njima je to samo izlika da se prave važni. I to sa subotom. :p

Koju izvorno nisu ni "držali", nego im je to (kao i sve ostalo) "prikladno" nametnula u glavu kamenom udarena "duh proroštva" ... koja je da stvar bude još gora, svakoga ko je sumnjao u njene i "objave" Millerovih "pionira" (jesu li imali crvene marame i plave kapice? )optuživala da ne vole Isusa...

A ona (oni) Ga je baš toliko "volela" da je Njegovu zapovest doslovno odbacila i na njeno mesto stavila subotu. Toliko Ga je volela da Ga je na stvorenje (Njega Boga) svela...

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Pa tako imamo i idiotizme tipa: "The Christian - Catholic dialogue" - ili "Kršćansko Katolički dijalog", gde je kontekst izrečenog u dijalogu Kršćana i Katolika. Naime, oni (američki soj), nama ne priznaju ni Kršćanstvo, ni Eklesijalnost.

Kardinal Fulton Sheen je rekao da ima oko stotinjak Amerikanaca koji baš mrze Katoličku crkvu, ali da ima milijun Amerikanaca koji je mrze iz predrasuda koje imaju o njoj. Kad se govori o grijehu onda se kaže da ima grijeha koje činimo iz slabosti, iz neznanja i iz zloće. Ono što čovjek učini jer je zao i srce mu je pokvareno, to je strašno. Iz kojih razloga to protestanti čine, Bog zna i Bog će im suditi. Ipak, neobično je da nakon toliko vremena i tolikih mogućnosti koje imamo danas, mnogi ustraju pri svom. Kad sam se prvi put na internetu susrela s izjavama; katolici nisu kršćani, Kat. crkva je bludnica itd...nisam cijelu noć spavala, a sad, baš me briga, nek pričaju što žele ( njihove riječi, njima na osudu), a nadam se da će jednog dana umoriti i prestati, prema onom što se kaže: "Ispucala se stara budala...":p

A ona (oni) Ga je baš toliko "volela" da je Njegovu zapovest doslovno odbacila i na njeno mesto stavila subotu. Toliko Ga je volela da Ga je na stvorenje (Njega Boga) svela...

Ja sam malo preslistala spise Ellen White...bah! Ako se i zanemari sva njena krivovjerja i to da je plagijatorica, njezin stil je dosadan. Pa, takvih spisa ima na "kile". Ništa nije novo rekla, a kamoli prenijela neku Božju objavu. Kad se usporedi s našim sveticama, naučiteljima i naučiteljicama Crkve, razlika je ogromna. I Marija Valtorta je opširno opisala svoje vizije, objave i doživljaje, ali barem nije napisala ništa što se kosi s Evanđeljem.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Kako će što novo reći kad je "nemilice" prepisivala, krala od drugih.

Ako zanemarimo da je Elena vješto prepisivala/krala od drugih i da advenski pokret već u startu nosi samo ljudsko obilježje, koliko god oni tvrdili da je sve bilo božansko nadahnuće, može se reći da Elenina novotarija baš subota. Da li je prije nje itko od protestanata slavio subotu umjesto nedjelje?
Da je slučajno prva Crkva nastavila s praksom slavljenja subote, zar bi pogriješili? Mislim da ne. Ali, apostoli i prvi kršćani su vrlo dobro razumjeli (u svijetlu Uskrsnuća Gospodinova i događaja na dan Pedesetnice), bit Radosne vijesti, a to naravno nije mogla biti subota niti bilo koji drugi zakon.
Ne razumijem čemu to njihovo inzistiranje koje prelazi u fanatičnost u kojoj bi svi drugi trebali biti osuđeni jer nisu slavili subotu.
Ako bi zamislili Krista koji kaže: " Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga Sina ....da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, već da ima život vječni." ... ali, ako je slavio subotu.
Ili razbojnik na križu kad kaže: "Isuse, sjeti me se..." da ga je Isus pitao: "Je si li obdržavao subotu?"
Ili da je rekao da će se po obdržavanju subote znati da ste moji učenici, itd. Puno je primjera iz Evanđelja...i kad bismo zamislili da je Krist tako govorio, onda to doista ne bi bio Bog u kojeg vjerujemo.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nista Ellen White nije krala i prepisivala od drugih.

To je stara laz kojom protivnici zele da diskredituju rad Ellen White i Adventiste.

Jer znate zasto su ukinuli forum sektolomac.

Jer sam na njemu poceo da obelodanjujem njihove lazi po mnogim pitanjima.

Dakle, veliki Hriscani zajedno sa Stvarnoslapom - a lazu.

Kako je to moguce?

Natrag