Tko su "bogovi" ovoga svijeta?

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
A to me sestro, vraća na scenu iz fila "The Devil's Advocate" gde Al Paccino, (igra omiljenog lika Ellen Gould Harmon White) za sebe kaže da je, pazi sad, filantrop i humanista.

Gledala sam film davno, sad se ne sjećam najbolje, ali razumijem što hoćeš reći. Đavao je jako lukav i djeluje pod vidom dobra.
Ima jedna dobra knjiga o sotonskim suptilnim metodama "Pismo starijeg đavla mlađem".

Ps. Neprijatelj je duhovno biće, može uzeti koji god oblik poželi (ali mu je oblik čovečiji) čini se najomiljeniji..

Da, negdje sam pročitala da je čovjekovo srce kao bojno polje gdje se Bog i sotona bore za dušu.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Mogu oni tako misliti, ali bi od njih bilo ljudski priznati da oni naprosto tako misle. Kao što netko ima pravo misliti da je 2 + 2 = 17.

E sada, kako se ponašati. Naime, prevladaju li ovakvi, kakav je na primjer Jovan, oni ne bi konzulturali znanost po ovom pitanju, nego bi oni "nadglasavanjem odlučili kada počinje život". To je zaista strašno, jer to čovječanstvo vodi ravno u "svijet krvi do koljena". Zatim, ako se glasanjem može odrediti kada počinje život, vrlo brzo bi se pojavili oni koji bi izglasali da život počinje sa navršenih deset godina. Naravno, neki novi i drugi bi mogli promijeniti zakon i odrediti da život počinje sa navršenih sedamnaest godina. Ovo je bi bio "svijet krvi do koljena - 2. Faze". Neki novi bi sigurno izglasali "da život završava sa 55 godina" . Ovim bi "čovječanstvo" - "svinjarstvo" prešlo u slijedeću fazu - ""svijet krvi do koljena - 3. Faze".

Da, imaš pravo. Nije dovoljno što je netko (pojedinac ili grupa) uvjeren u nešto niti da se nadglasavanjem /referendumom donese neki zakon, već da li je čovjekova misao i djelovanje u skladu s Božjom misli i naumom.
Ali, postoji još jedan problem. Ako se čovjek rukovodi po vlastitom nahođenju i pritom konzultira znanost da bi realizirao svoje naume, onda imamo ovo:

dollar.jpg

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
I sad Isabeleta pitaj Stvarnoslapa sto cini suprotno Katolicima u njegovoj drzavi, kad kod vas niko nikoga ne napada, ne govori protiv drugih, saradjuju, vole se..itd..

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
I sad Isabeleta pitaj Stvarnoslapa sto cini suprotno Katolicima u njegovoj drzavi, kad kod vas niko nikoga ne napada, ne govori protiv drugih, saradjuju, vole se..itd..

Laodikeja, brate...pričaj srpski da te ceo svet razume... :beee:

Stvarno ne znam što da pitam Slapa, pa je najbolje da ga pitaš sam.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ti treba da ga pitas ili da mu kazes kao oni Adventisticki propovednici onom Adventisti koji je hteo da misionari - da to ne cini, jer Adventisti imaju dobre odnose sa Katolicima.

Stvarnosla dakle cini suprotno.
On bi ovde trebao sve Adventiste da obasipa ljubavlju.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ima jedna dobra knjiga o sotonskim suptilnim metodama "Pismo starijeg đavla mlađem".

C.S. Lewis... pročitao je od korice do korice.

Da, negdje sam pročitala da je čovjekovo srce kao bojno polje gdje se Bog i sotona bore za dušu.

I da i ne. Srce jeste bojno polje (pod srcem se podrazumeva jezgro) ali se Bog ne bori, On nas brani. Mi se trebamo boriti. Naime, ukoliko bi se Bog borio za nas, to bi značilo da nemamo slobodnu volju.
Bog nas štiti, ali se mi borimo, i u zavisnosti koliko smo Bogu dopustili da nas vodi, toliko ćemo biti uspešniji u odbrani svoje duše.

Shvati, sotona ne može dobiti našu dušu, ona pripada Bogu. (Sjeti se početka knjige od Jobu. Što Bog kaže sotoni? "Sve mu čini, ali mu se duše ne dotiči" Doslovno, Bog sotoni govori: Dopuštam ti da ga mučiš, napadaš, ali njegova je duša moja, sve dokle god ti je odbacivanjem mene, sam ne da. A onda je mrtav.)

Zato i mi trebamo svoje srce predati Bogu, ali oprezno, jer sotona ne miruje, i te kako ume da se lažno predstavlja.

Natrag